Sidan innehåller annonser

Marginalen Bank Omstartslån: Recension 2024

Marginalen Banks omstartslån är ett bostadslån (lån med bostad som säkerhet) för låntagare med låg kreditvärdighet. Du kan ansöka om omstartslånet för att köpa en bostad, utöka ditt bolån trots betalningsanmärkningar eller för att lösa dyra lån och krediter. Du kan endast bli beviljad Marginalen Banks omstartslån om du kan lämna en bostad som du äger eller ska köpa som säkerhet för lånet.

Marginalen Banks omstartslån är för låntagare med svag kreditvärdighet. Om du har hög kreditvärdighet och vill ansöka om bolån eller samlingslån finns det flera andra lån du kan erbjudas till en lägre ränta än Marginalen Banks omstartslån.

Läs hela recensionen

Marginalen Omstartslånet
 • Lånebelopp: 150 000 - 2 130 000 krFördel
 • Ränta: 4,62 - 10,08 %Fördel
 • Löptid: 1 - 40 år Fördel
Läs mer eller ansök på Marginalen.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Marginalen Omstartslånet: Ganska bra, 3.4/5

Lånea anser att Marginalen Banks omstartslån sammantaget är ganska bra. Lånet ges betyget 3,4 av 5. Det är ungefär samma som 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av Marginalen Banks omstartslån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 3/5. Marginalen Banks omstartslån har en lägre ränta än många privatlån (om du vill samla lån och krediter) men en hög ränta för att vara ett bolån. Lånet har dessutom en hög uppläggningsavgift, en hög kredithanteringsavgift samt en månatlig administrativ avgift.
 • Beviljandegrad: betyg 4.5/5. Det är enkelt att bli beviljad Marginalen Banks omstartslån så länge du kan lämna en bostad som säkerhet. Du kan bli beviljad deras lån om du har betalningsanmärkningar, skulder hos Kronofogden eller saknar en fast anställning.
 • Låneprocess: betyg 1.5/5. Marginalen Bank har en medioker låneprocess för sitt omstartslån. Det kan ta mellan 3 och 8 dagar från det att du ansökt om deras lån till att lånet betalas ut.
 • Kundservice: betyg 5/5. Marginalen Bank har en utmärkt kundservice som är enkel att nå. De nås via telefon, chatt eller mejl vardagar 08.00–18.00 samt helger 09.00–17.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Marginalen Omstartslånet: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.4/5
Lånekostnad3/5
Beviljandegrad4.5/5
Låneprocess1.5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Marginalen Banks omstartslån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. För låntagare med dålig kreditvärdighet (som i regel beviljas lån till hög ränta) är omstartslånet ett billigt alternativ. Om du vill samla dyra lån och krediter i ett samlingslån kan du ansöka om Marginalen Banks omstartslån istället för ett privatlån och få en låg ränta på 4,62–10,08 %.

Lånet har dessutom en låg representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 5,4 %. Om du har dålig kreditvärdighet är det mycket låg sannolikhet att du beviljas ett privatlån med en lika låg ränta som Marginalen Banks omstartslån.

Vad som är negativt med Marginalen Banks omstartslån är att lånet är dyrt jämfört med de flesta andra bostadslån. Deras lån har en högre ränta än bolån generellt har, en hög uppläggningsavgift på 1000 kr, en obligatorisk kredithanteringsavgfit på 3 500 kr och en månatlig administrativ avgift på 15 kr.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Marginalen Bank (deras omstartslån), återbetalas under 10 år till nominell ränta på 5,4 %, med en uppläggningsavgift på 1000 kr, en kredithanteringskostnad på 3 500 kr och en administrativ avgift på 15 kr har Marginalen Banks omstartslån en effektiv ränta på 7,04 %. Det är bra om lånet tas i syfte att samla lån. Det är lägre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att beviljandegraden för Marginalen Banks omstartslån är bra och lånet ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Om du kan lämna en bostad som säkerhet är Marginalen Banks omstartslån enklare att bli beviljad än många andra privatlån och bolån. Givet att du äger eller ska köpa en bostad kan du bli beviljad deras lån om du har skulder hos Kronofogden eller inkassobolag, har betalningsanmärkningar eller saknar en fast anställning.

Om du har skulder hos Kronofogden eller inkassobolag löser Marginalen Bank skulderna i samband med sin utbetalning. Om du äger en bostadsrätt löser Marginalen Bank bolånet och flyttar över det till dem i samband med sin utbetalning.

Nackdelen med beviljandegraden för Marginalen Banks omstartslån är att du inte kan ansöka om lånet via låneförmedlare. Lån som ansöks om via låneförmedlare kan jämföras med andra lån med liknande villkor, med endast en kreditupplysning.

Låneprocess: Ganska dåligt, 1.5/5

review-star-full review-star-half review-star review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Marginalen Banks omstartslån är ganska dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1,5 av 5. Marginalen Bank har en långsam låneprocess. Vad som är positivt är att du kan ansöka om deras lån med en medsökande och utan BankID.

Vad som gör låneprocessen hos Marginalen Bank långsam är att du behöver vänta åtminstone 2–5 dagar innan en lånehandläggare kontaktar dig efter att du lämnat in din låneansökan. Om du blir beviljad signerar du skuldebrevet fysiskt (du kan inte använda BankID). 1–3 dagar därefter löser Marginalen Bank eventuella befintliga skulder och betalar ut beloppet du beviljats.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Marginalen Banks kundservice är enastående och lånet ges i denna kategori betyget 5 av 5. Deras kundservice är enkel att nå. De nås via telefon, chatt eller mejl vardagar 08.00–18.00 samt helger 09.00–17.00.

Marginalen Bank har även en mobilapp du kan använda för att hantera ditt lån. Om du kontaktar dem via telefon behöver du inte heller stå i kö, utan de ringer upp dig när det är din tur.

Så fungerar Marginalen Banks omstartslån

Marginalen Banks omstartslån är ett bolån (lån med krav på säkerhet i form av bostad). Det innebär att du måste lämna en bostad du köper eller äger som pant för lånet. Lånet används i huvudsak till att utöka befintliga bolån som har utrymme för ytterligare belåning (om bostaden inte är belånad till 85 % av sitt värde). Det belopp som bostaden utökas med används i regel till att samla lån och krediter med hög ränta.

Vem är Marginalen Banks omstartslån bäst för?

Marginalen Banks omstartslån är bäst för låntagare med låg kreditvärdighet, som vill låna pengar med sin bostad som säkerhet istället för att ta ett privatlån. Jämfört med privatlån har deras lån har en låg ränta (4,62–10,08 %) och en hög beviljandegrad.

Marginalen Banks omstartslån är även bra för låntagare som har en låg kreditvärdighet och vill ansöka om bolån, men nekats bolån hos andra långivare. Du kan bli beviljad omstartslånet om du har en låg inkomst, betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Få andra långivare beviljar till exempel lån till låntagare med skulder hos kronofogden eller betalningsanmärkningar.

Omständigheter när Marginalen Banks omstartslån passar bra

Dessa är några omständigheter när det passar bra att ta omstartslån från Marginalen Bank:

 • Om du vill samla alla dina lån och krediter. Marginalen Banks omstartslån har en låg ränta, lösenkrav, en hög beviljandegrad och beviljar lån till ett högt maxbelopp på 2 130 000 kr. Genom att ta deras omstartslån och samla dina lån och krediter med hög ränta har du en god chans att sänka din månadskostnad.
 • Om du vill ansöka om lån trots betalningsanmärkningar. Du kan bli beviljad Marginalen Banks lån trots att du har betalningsanmärkningar, så länge du lämnar en bostad som säkerhet. Marginalen Bank har inga specifika regler runt antal anmärkningar, typ eller hur gamla det måste vara.
 • Om du vill ta ett billigt bolån istället för ett privatlån. Marginalen Banks omstartslån har en låg ränta på 4,62–10,08 % och en låg representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 5,4 %. Trots att lånet har en uppläggningsavgift på 1000 kr och en kredithanteringsavgift på 3 500 kr är deras lån ett billigt lån jämfört med många andra lån (som till exempel privatlån utan krav på säkerhet).
 • Om du vill ta lån trots en låg kreditvärdighet. Marginalen Banks omstartslån vänder sig till låntagare med låg kreditvärdighet. Det är särskilt bra för dig tidigare som nekats lån hos andra långivare och som äger sitt boende. Du kan bli beviljad deras lån om du har låg kreditvärdighet till följd av betalningsanmärkningar, oregelbunden inkomst eller höga skulder. Vad som är viktigt är att du kan lämna din bostad som säkerhet.

Vem är Marginalen Banks omstartslån dåligt för?

Marginalen Banks omstartslån är dåligt för låntagare som inte har eller ska köpa en bostad. Det är nämligen ett bolån som kräver en bostad som säkerhet. Marginalen Banks omstartslån är även dåligt för låntagare med hög kreditvärdighet och som vill ta bostadslån. Jämfört med de flesta andra långivare som erbjuder bolån har Marginalen Banks omstartslån en hög ränta.

Alternativ om Marginalen Banks omstartslån inte passar dig

Förslag på alternativ om du vill ansökan om privatlån och Marginalen Banks omstartslån inte är rätt för dig:

 • Remembers privatlån: lån utan krav på säkerhet med hög beviljandegrad och ett högt maxbelopp. Remembers lån ges ut på lånebelopp på 10 000500 000 kr med en ränta på 4,95–20,85 %. Deras lån passar bra för låntagare som vill ta ett stort lån som är enkelt att bli beviljad och är utan krav på säkerhet.
 • Svea Banks privatlån Svårt att få lån: lån utan krav på säkerhet som kan beviljas till låntagare med betalningsanmärkningar. Svårt att få lån ges ut på lånebelopp på 10 000200 000 kr med en ränta på 8,5–25,95 %. Svea Banks Svårt att få lån passar bra för låntagare med betalningsanmärkningar och som inte har en säkerhet att lämna för sitt lån.

Fördelar med Marginalen Banks omstartslån

De främsta fördelarna med omstartslån från Marginalen Bank är:

 • Deras lån har en låg ränta jämfört med privatlån. Omstartslånet har en låg ränta jämfört med privatlån, på 4,62–10,08 %. Om du har låg kreditvärdighet och vill samla lån och krediter i ett privatlån är det få andra långivare som kommer erbjuda dig lån med en lika låg ränta. Om du däremot har en hög kreditvärdighet (och belåningsutrymme på din bostad) har du god chans att bli beviljad samma eller lägre ränta med ett bolån.
 • Du kan välja om du vill ansöka om deras lån utan BankID. Det är en fördel för dig som vill ansöka om deras lån och inte har ett BankID. Om du blir beviljad Marginalen Banks omstartslån signerar du skuldebrevet skriftligt. Marginalen Bank godkänner inte signering av skuldebrev med BankID. Se: Ta lån utan BankID.
 • Du kan ansöka om deras lån som äldre. Marginalen Bank har ingen maxålder för när en låntagare kan bli beviljad deras lån eller när låntagaren ska ha betalat tillbaka sin skuld. Det är en fördel för dig som vill ta lån som äldre.
 • Du kan ansöka om deras lån med en medsökande. Det är en fördel för dig som har en årsinkomst under deras inkomstkrav på 200 000 kr och har svårt att bli beviljad omstartslånet på egen hand. Det är även en fördel för dig som har mycket låg kreditvärdighet och vill ha möjlighet att bli beviljad Marginalen Banks omstartslån till så bra villkor som möjligt. Se: Ta lån med en medsökande.
 • Deras lån kan avtalas med en lång återbetalningstid. Marginalen Bank har varken en förutbestämd kortaste eller längsta återbetalningstid för sitt lån. De gör en individuell bedömning i samtliga fall. Det är en fördel för dig som vill kunna återbetala ditt lån med en lång återbetalningstid.
 • Du kan bli beviljad deras lån utan en tillsvidareanställning. Det är en fördel för dig som till exempel har en timanställning, en provanställning eller är projektanställd. Hos andra långivare som erbjuder lån med en bostad som säkerhet, och hos flera långivare som erbjuder privatlån, går det i regel inte att ansöka om lån utan en tillsvidareanställning.
 • Deras lån är ett omstartslån. Det är en fördel för dig som har eller ska köpa en bostad och vill ansöka om lån trots betalningsanmärkningar eller höga skulder. Marginalen Banks omstartslån vänder sig huvudsakligen till låntagare som nekats lån hos andra långivare. Genom att till exempel utöka ditt befintliga bolån (upp till 85 % av bostadens värde) med hjälp av omstartslånet kan du samla dyra lån och krediter och sänka din månadskostnad.
 • Du kan bli beviljad deras lån trots skulder hos Kronofogden. Det är en fördel för dig som har skulder hos Kronofogden och nekats lån hos andra långivare. De flesta långivare beviljar inte lån till någon med skulder hos Kronofogden.

Nackdelar med Marginalen Banks omstartslån

De främsta nackdelarna med omstartslån från Marginalen Bank är:

 • Du kan inte ansöka om deras lån och få besked direkt. Det är en nackdel för dig som vill ha ett snabbt svar på om du blir beviljad. När du ansöker om Marginalen Banks omstartslån tar det åtminstone 2–5 bankdagar innan du blir kontaktad av en lånehandläggare hos Marginalen Bank. Därefter kan du få svar på din låneansökan. Se: Ta lån och få besked direkt.
 • Du kan inte bli beviljad deras lån om du är 18 år gammal. Marginalen Bank har ett krav på att du ska vara minst 20 år gammal för att bli beviljad deras omstartslån. Det är en nackdel för dig som till exempel har låg kreditvärdighet och vill ansöka om deras lån trots att du bara är 18 år gammal.
 • Deras lån är inte utan uppläggningsavgift. Marginalen Banks omstartslån har en uppläggningsavgift på 1000 kr samt en obligatorisk kredithanteringsavgift på 3 500 kr. Det är en nackdel för dig som vill ta lån med så få avgifter utöver räntan som möjligt. De flesta långivare som erbjuder lån med säkerhet erbjuder dock inte lån utan en uppläggningsavgift.
 • Deras lån kan inte tas utan säkerhet. Det är en nackdel för dig som har låg kreditvärdighet och inte kan lämna en bostad som säkerhet för Marginalen Banks omstartslån. Om du vill ansöka om lån men inte äger eller ska köpa en bostad behöver du ansöka om ett lån utan säkerhet (privatlån eller snabblån).

Jämför Marginalen Banks omstartslån med privatlån

Tabell 2: Marginalen Bank i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Marginalen Omstartslånet Marginalen Omstartslånet 150 000-2 130 000 kr 4,62-10,08 % 1 år-40 år
3,4/5
Nordax Privatlån Nordax Privatlån 15 000-600 000 kr 5,9-19,9 % 1 år-20 år
3/5
Instabank Privatlån Instabank Privatlån 10 000-600 000 kr 5,59-23,79 % 3 år-15 år
3/5

Vad särskiljer Marginalen Banks omstartslån från andra lån?

Vad som särskiljer Marginalen Banks omstartslån från andra lån är att lånet vänder sig till låntagare som äger sitt boende och vill låna pengar eller samla skulder trots en mycket låg kreditvärdighet. Dessa låntagare nekas ofta lån hos andra långivare.

Så länge du kan lämna din bostad som pant för lånet kan du bli beviljad deras omstartslån, även om du har betalningsanmärkningar, saknar en fast anställning eller har skulder hos Kronofogden. De flesta långivare, oavsett om de erbjuder privatlån eller bolån, beviljar inte lån till låntagare som har skulder hos Inkassobolag eller Kronofogden.

Marginalen Banks omstartslån vs Nordax privatlån

Marginalen Banks omstartslån är med krav på säkerhet (en bostad), medan Nordax privatlån är utan krav på säkerhet. Båda lånen kan till exempel tas för att samla lån och krediter. Nordax lån ges ut på belopp mellan 15 000 och 600 000 kr. Marginalen Banks omstartslån ges ut på belopp på 150 0002 130 000 kr. Nordax lån har en ränta på 5,9–19,9 %. Marginalen Banks omstartslån har en ränta på 4,62–10,08 %.

Både Nordax och Marginalen Bank har en hög beviljandegrad för sina lån. Du kan dock bli beviljad Marginalen Banks omstartslån om du har betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden, vilket du inte kan hos Nordax.

Nordax privatlån har en uppläggningsavgift på 400 kr och en administrativ avgift på 20 kr. Marginalen Banks omstartslån har en uppläggningsavgift på 1000 kr, en kostnad för kredithanteringsuppgifter på 3 500 kr samt en administrativ avgift på 15 kr.

Marginalen Banks omstartslån vs Instabanks privatlån

Marginalen Banks omstartslån är med krav på säkerhet (en bostad), medan Instabanks privatlån är utan krav på säkerhet. Båda lånen kan till exempel tas för att samla lån och krediter. Instabanks privatlån ges ut med belopp på 10 000600 000 kr. Marginalen Banks omstartslån ges ut med ett belopp på 150 0002 130 000 kr.

Instabanks privatlån har en ränta på 5,59–23,79 %. Marginalen Banks omstartslån har en ränta på 4,62–10,08 %. Instabanks privatlån har en längsta återbetalningstid på 15 år. Marginalen banks omstartslån har ingen bestämd återbetalningstid överhuvudtaget.

Du kan bli beviljad både Marginalen Banks omstartslån och Instabanks privatlån om du saknar en fast anställning. Du kan även ansöka om båda långivarnas lån med en medsökande. Instabanks privatlån kan inte beviljas till den som har skulder hos Kronofogden, vilket däremot Marginalen Banks omstartslån kan.

Kundomdömen av Marginalen Banks omstartslån online

Marginalen Banks omstartslån har inte fått några egna recensioner online. Däremot har Marginalen Bank (som bank men inte specifikt deras omstartslån) recenserats av ett lågt antal personer på Trustpilot. Dessa har givit Marginalen Bank betyget 3,7 av 5.

De recensioner om Marginalen Bank som är positiva och tar upp omstartslånet handlar om att låntagare är tacksamma för att de fått hjälp med sitt bolån när andra banker nekat dem lån. Flera recensenter tycker också att Marginalen Bank förstått den tuffa situation dessa befunnit sig i ekonomiskt, och gjort vad de kunnat för att hjälpa dem på fötter igen.

Vi hittar inga negativa omdömen som berör specifikt deras omstartslån. Det låga antalet recensioner som Marginalen Bank fått på Trustpilot kan bero på att de inte aktivt bett deras kunder att recensera deras tjänster.

Krav för Marginalen Banks omstartslån

Marginalen Banks grundkrav för omstartslån är:

 • du ska vara minst 20 år gammal
 • du ska ha en månadsinkomst på minst 16 667 kr
 • du ska vara folkbokförd i Sverige
 • du ska ha en säkerhet i en bostad du äger eller ska köpa
 • om din ansökan gäller bostadsrätt måste ditt befintliga bolån lösas innan en utbetalning görs
 • om du har skuld hos Kronofogden eller inkassobolag ska skulderna lösas i samband med utbetalningen av lånet.

Om du inte uppfyller Marginalen Banks krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut sedan fattas av Marginalen Bank.

Innan du ansöker om Marginalen Banks omstartslån

Innan du ansöker om omstartslån hos Marginalen Bank bör du beakta detta:

 • Marginalen Banks grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Marginalen Banks grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker då i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Marginalen Banks omstartslån, såväl som andra banklån, tar ofta ett par dagar att betala ut. För att snabbt låna pengar bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Marginalen Bank tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, göra det. Att ta lån med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med månadskostnaden för lånet.

Hur du ansöker om Marginalen Banks omstartslån

Så gör du för att ansöka om Marginalen Banks omstartslån:

 1. Gå till Marginalen Banks ansökningsformulär för deras omstartslån.

 2. Ange hur mycket du önskar att låna och syftet med ditt lån.

 3. Ange vilken bostad du vill lämna som säkerhet för lånet.

 4. Fyll i dina personuppgifter.

 5. Ange dina inkomstuppgifter.

 6. Lägg till information om en eventuell medlåntagare.

 7. Legitimera dig med BankID.

 8. Ange hushållets utgifter och inkomster.

 9. Lämna in din låneansökan och invänta behandlingen av ditt ärende.

 10. Om du blir beviljad lån får du skuldebrevet hemskickat till dig för signering skriftligt.

 11. Marginalen Bank löser ev. befintliga skulder och betalar ut lånet inom 1-3 bankdagar.

Det är enkelt att ansöka om Marginalen Banks omstartslån. Du kan även ansöka om lånet via telefon eller helt utan BankID.

Så har vi betygsatt Marginalen Banks omstartslån

För vår recension av Marginalen Banks omstartslån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 referenspunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Marginalen Banks omstartslån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Marginalen Banks omstartslån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de kan bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Marginalen Banks process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Marginalen Banks omstartslån. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Marginalen Bank för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Går det att ansöka om Marginalen Banks omstartslån om jag har en skuldsanering?

Nej, du kan inte ansöka om Marginalen Banks omstartslån om du har en skuldsanering. Om du vill ansöka om deras omstartslån behöver du vänta till skuldsaneringen är över.

Går det att ansöka om Marginalen Banks omstartslån om jag har utmätning?

Ja, om du har utmätning på din lön kan du ansöka om Marginalen Banks omstartslån så länge du äger en fastighet eller bostad som du kan lämna som säkerhet för lånet. Om du är under löneutmätning kan du endast utöka ditt bolån eller lösa skulder med deras omstartslån. Du kan inte ansökan om Marginalen Banks omstartslån i syfte att köpa en bostad om du har utmätning.

Vad kan Marginalen Banks omstartslån användas till?

Marginalen Banks omstartslån kan användas till att köpa en bostad eller till att utöka ett befintligt bolån (upp till 85 % av bostadens värde). Om du äger en bostadsrätt och vill ansöka om deras omstartslån måste ditt befintliga bolån lösas innan Marginalen Bank betalar ut några pengar.

Du behöver således flytta ditt bolån till dem. Om du har skulder hos kronofogden ska också dessa lösas först. Pengarna från ett bolån som utökats kan användas till att samla dyra lån och krediter eller till exempel en renovering.

Kostar det något att lösa Marginalen Banks omstartslån i förtid?

Du betalar ingen kostnad för att lösa marginalen Banks omstartslån i förtid, så länge du har en rörlig ränta på ditt bolån. Om du däremot har en bunden ränta på lånet behöver du betala en ränteskillnadsersättning om du vill betalar av lånet i förtid. Om du vill lösa ditt lån hos Marginalen Bank i förtid bör du kontakta deras kundtjänst för vidare information om vad som gäller för just dig.

Detaljerad information om Marginalen Omstartslånet

Information om Marginalen Omstartslånet
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Från 2 timmar till flera dagar
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
2.8 / 5 Trust pilot score 2.8 / 5
(309 omdömen)
Krav hos Marginalen Omstartslånet
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Marginalen kan efter en helhetsbedömning i vissa fall godkänna låntagare med anmärkningar.
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
16 667 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas av Marginalen måste du ha någon typ av anställning.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Ja
Detaljer om Marginalen Omstartslånet
Ränta
4,62 - 10,08 %
Effektiv ränta
7,04 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
1000 kr
Aviavgift
15 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Marginalen Omstartslånet
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 5,4 % nominell ränta, 1000 kr i uppläggningsavgift och 15 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 506 kr och effektiv ränta på 14,22 %. Totalt att betala blir 181 342 kr.