Sidan innehåller annonser

Anyfin samlingslån: Recension 2024

Anyfins privatlån (samlingslån) är ett lån utan krav på säkerhet som endast kan användas till att lösa andra delbetalningsskulder, krediter och lån. Om du söker ett samlingslån med låg lånekostnad och hög beviljandegrad, då kan Anyfins lån vara ett utmärkt alternativ för dig.

Anyfins lån har en hög beviljandegrad, låg lånekostnad och en utmärkt kundservicenivå. Med det sagt finns det flera andra långivare som erbjuder liknande privatlån (som kan användas till att samla lån). Innan du bestämmer dig för vilken långivare som passar dig bäst, bör du jämföra villkoren hos flera olika långivare.

Läs hela recensionen

Anyfin Samlingslån
 • Lånebelopp: 1 000 - 300 000 krFördel
 • Ränta: 6,48 - 19,9 %Fördel
 • Löptid: 2 - 15 år Fördel
Läs mer eller ansök på Anyfin.com
Lånea cover

Vårt omdöme av Anyfin Samlingslån: Ganska bra, 3.9/5

Lånea anser att Anyfins samlingslån sammantaget är ganska bra. Lånet ges betyget 3,9 av 5. Det är högre än 3,35, vilket är det genomsnittliga betyget av de privatlån Lånea recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Anyfin är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 4.5/5. Anyfin erbjuder ett billigt samlingslån. Deras lån har en låg frånränta och saknar avgifter utöver räntan.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Det är enkelt att bli beviljad Anyfins lån. Du kan till exempel bli beviljad om du saknar en fast anställning, är föräldraledig eller har en betalningsanmärkning (som är minst 12 månader gammal).
 • Låneprocess: betyg 2/5. Anyfin har en helt okej låneprocess. När du ansöker om deras lån kan du få ett svar på om du blir beviljad inom några minuter (eller senare under dagen). Befintliga lån kan lösas inom 1–2 bankdagar.
 • Kundservice: betyg 5/5. Anyfin har en kundservice med mycket hög tillgänglighet. De kan nås via telefon, chatt eller mejl mån–fre klockan 08.00–22.00, lördagar 10.00–16.00 samt söndagar 10.00–18.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Anyfin Samlingslån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.9/5
Lånekostnad4.5/5
Beviljandegrad4/5
Låneprocess2/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att lånekostnaden för Anyfins samlingslån är bra och lånet ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Anyfin erbjuder ett billigt lån. Lånet har en låg frånränta på 6,48 % och saknar dessutom avgifter utöver räntan. Om du söker ett lån med låg lånekostnad (för att samla dina skulder) är Anyfins lån ett utmärkt alternativ.

En nackdel med lånekostnaden för Anyfins lån är att lånet har en förhållandevis hög maxränta på 19,9 %. Om du har låg kreditvärdighet finns det en risk att du beviljas deras samlingslån till en ränta närmare deras maxränta (19,9 %) än deras frånränta (6,48 %).

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Anyfin och återbetalas under 10 år till nominell ränta på 16,18 % har Anyfins samlingslån en effektiv ränta på 18,05 %. Det är okej. Det högre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Anyfins samlingslån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 4 av 5. Det är enkelt att bli beviljad Anyfins lån. Du kan till exempel bli beviljad även om du saknar fast anställning eller har en betalningsanmärkning (så länge den är minst 12 månader gammal).

Två nackdelar med beviljandegraden för Anyfins lån är att du varken kan ansöka om deras lån med en medsökande eller ansöka om lånet via en låneförmedlare. Genom att inkludera en medsökande i en låneansökan eller genom att ansöka om lån via en låneförmedlare går det att bli beviljad bättre villkor än annars.

Låneprocess: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen för Anyfins samlingslån är ganska dålig och lånet ges i denna kategori betyget 2 av 5. Vad som är positivt med deras låneprocess är att du kan ansöka om lånet både via deras app eller deras hemsida.

Du kan få svar på om du blir beviljad deras lån inom några minuter eller senare samma dag. Om du blir beviljad löser Anyfin dina befintliga skulder inom 1–2 bankdagar. Anyfin löser endast de krediter, lån och avbetalningar som de kan erbjuda en lägre ränta på.

En nackdel med låneprocessen för Anyfins lån är att du inte kan ansöka om deras lån utan BankID. Om du vill ansöka om samlingslån utan BankID behöver du ansöka hos en annan långivare än Anyfin.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Anyfins kundservice är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Anyfin har en bättre kundservice än de flesta andra långivare som erbjuder privatlån. De kan nås via telefon, chatt eller mejl mån–fre klockan 08.00–22.00, lördagar 10.00–16.00 samt söndagar 10.00–18.00. De flesta långivare har inte öppet på helger eller sena kvällar.

Anyfin erbjuder dessutom en mobilapp du kan använda för att hantera ditt lån i. Med appen kan du hålla koll på dina abonnemang och få en översikt över ditt lån.

Vem är Anyfins samlingslån bäst för?

Anyfins lån är bäst för låntagare – oavsett kreditvärdighet – som vill samla krediter, avbetalningar eller andra lån utan säkerhet i ett samlingslån med lägre ränta än tidigare. Eftersom Anyfin garanterar dig en sänkt ränta (ofta en högre sänkning ju högre ränta du har på dina lån) är deras lån särskilt bra för dig med dyra SMS lån eller krediter. Ju lägre ränta du kan samla dina lån till, desto mer sparar du i räntekostnad per månad.

Omständigheter när Anyfins samlingslån passar bra

Dessa är några omständigheter när det passar bra att låna från Anyfin:

 • Om du vill samla lån och krediter i ett nytt lån. Anyfins lån har alltid lösenkrav på hela lånebeloppet och de löser endast skulder de kan sänka din ränta på. Genom att samla lån och krediter i ett nytt lån hos Anyfi garanteras du således en lägre räntekostnad.
 • Om du vill samla lån trots en betalningsanmärkning. Du kan bli beviljad Anyfins lån även om du har en betalningsanmärkning, så länge den är minst 12 månader gammal. Få långivare beviljar samlingslån till den som har en betalningsanmärkning.
 • Om du vill ansöka om ett billigt lån. Anyfin har en lägre lånekostnad för sitt lån än vad många andra långivare har för sina privatlån. Deras lån har en låg frånränta på 6,48 % och en helt okej representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 16,18 %. Lånet saknar dessutom avgifter utöver räntan. Om du söker ett billigt lån kan Anyfins lån vara ett bra alternativ.
 • Om du vill ansöka om att samla trots en låg kreditvärdighet. Anyfins lån är enkelt att bli beviljad. Du kan till exempel bli beviljad deras lån om du saknar tillsvidaretjänst, har sjukersättning, föräldrarpeng eller en betalningsanmärkning (minst 12 månader gammal). Se: Samla lån trots en låg kreditvärdighet.
 • Om du vill samla lån på ett lågt belopp. Anyfin kan lösa enskilda krediter eller delbetalningar på ett lånebelopp ner till 100 kr. Ingen annan långivare samlar enskilda lån på ett lika lågt belopp som Anyfin.

Vem är Anyfins samlingslån dåligt för?

Anyfins samlingslån är dåligt för låntagare som vill ansöka om nylån. Anyfin erbjuder endast samlingslån med 100 % lösenkrav (aldrig nylån). Anyfins lån är även dåligt för låntagare som vill samla sina lån eller krediter på ett högt belopp. Hos Anyfin kan du som mest samla skulder på ett belopp upp till 300 000 kr.

Det finns flera andra privatlån som används som samlingslån och erbjuds till lånebelopp på 400 000–600 000 kr (både med och utan lösenkrav).

Alternativ om Anyfins lån inte passar dig

Förslag på alternativ om Anyfins samlingslån inte är rätt för dig:

 • Santanders privatlån: lån utan krav på säkerhet med låg lånekostnad och smidig låneprocess. Santanders lån erbjuds till ett lånebelopp på 10 000350 000 kr med en ränta på 5,35–14,35 %. Santanders lån passar bra för låntagare med hög kreditvärdighet, som söker ett billigt lån med en förhållandevis snabb utbetalning.
 • Avida Finances privatlån: lån utan krav på säkerhet med ett högt maxbelopp. Avida Finances lån erbjuds till ett lånebelopp på 10 000500 000 kr med en ränta på 5,95–21,95 %. Avida Finances lån passar bra för låntagare som vill ansöka om ett stort privatlån.

Fördelar med lån från Anyfin

De främsta fördelarna med privatlån från Anyfin är:

 • Deras privatlån har en hög beviljandegrad. Det är en fördel för dig som till exempel saknar fast anställning eller har en betalningsanmärkning. Få långivare erbjuder privatlån med lika hög beviljandegrad som Anyfin.
 • Deras lån är utan uppläggningsavgift. Det är en fördel för dig som vill samla dina befintliga lån till en så låg lånekostnad som möjligt. De flesta långivare erbjuder inte lån utan uppläggningsavgift.
 • Du kan bli beviljad deras lån utan fast anställning. Det är en fördel för dig som till exempel är timanställd, projektanställd eller provanställd. De flesta långivare beviljar inte lån till den som är utan fast anställning.
 • Du kan bli beviljad deras lån som pensionär. Anyfin har ingen maxålder för de låntagare som ansöker om deras lån. De har inte heller en maxålder för när deras lån ska vara återbetalt. Det är en fördel för dig som vill ansöka om deras lån som pensionär.

Nackdelar med lån från Anyfin

De främsta nackdelarna med privatlån från Anyfin är:

 • Du kan inte ansöka om deras lån utan BankID. Det är en nackdel för dig som inte har ett BankID och vill ansöka om lån utan BankID.
 • Du kan inte ansöka om deras lån med en medsökande. Det är en nackdel för dig som inte har tillräckligt hög kreditvärdighet för att bli beviljad Anyfins lån på egen hand. Det är också en nackdel för dig som vill låna ett stort belopp, då det krävs en hög kreditvärdighet för att få låna stora belopp ens Hos många andra långivare kan du ansöka om lån med en medsökande.
 • Deras privatlån går inte att förlänga. Det är en nackdel för dig som vill ha möjlighet att sänka din månadskostnad genom att förlänga lånets löptid. De flesta andra långivare erbjuder privatlån som går att förlänga.

Jämför Anyfins lån med andra privatlån

Tabell 2: Anyfin i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Anyfin Samlingslån Anyfin Samlingslån 1 000-300 000 kr 6,48-19,9 % 2 år-15 år
3,9/5
ICA Banken Privatlån ICA Banken Privatlån 20 000-500 000 kr 5,24-14,95 % 3 år-15 år
3,7/5
Thorn Privatlån Thorn Privatlån 10 000-100 000 kr 9,84-21,60 % 1 år-7 år
3,2/5

Vad särskiljer Anyfins lån från andra privatlån?

Vad som särskiljer Anyfins lån från andra privatlån är att lånet endast kan användas till att samla lån, krediter och avbetalningar (inte till nylån). Anyfins lån har även en ovanligt låg lånekostnad (låg ränta och saknar avgifter utöver räntan) samtidigt som en ovanligt hög beviljandegrad.

Du kan till exempel bli beviljad deras lån om du saknar fast anställning och har en betalningsanmärkning (så länge den är minst 12 månader gammal).

Anyfins lån vs ICA Bankens privatlån

Både Anyfin och ICA Banken erbjuder ett privatlån utan krav på säkerhet. ICA Bankens lån har aldrig lösenkrav. Anyfins lån har däremot alltid lösenkrav på hela lånebeloppet.

ICA Bankens lån erbjuds till ett lånebelopp på 20 000500 000 kr. Anyfin kan samla en enskild kredit från ett lägsta belopp på 1 000 kr, till ett samlat maxbelopp på 300 000 kr. ICA Bankens lån har en ränta på 5,24–14,95 %. Anyfins lån har ungefär samma frånränta, men en högre maxränta. Deras ränta är på 6,48–19,9 %.

Det är enklare att bli beviljad Anyfins lån än ICA Bankens lån. Du kan bli beviljad Anyfins lån om du saknar en fast anställning eller har en betalningsanmärkning. Du kan inte bli beviljad ICA Bankens privatlån om du saknar tillsvidareanställning eller har en betalningsanmärkning. Båda långivarna erbjuder privatlån utan avgifter utöver räntan.

Anyfins lån vs Thorns privatlån

Både Anyfin och Thorn erbjuder ett privatlån utan krav på säkerhet. Thorns privatlån är helt utan lösenkrav. Anyfins lån har alltid lösenkrav på 100 % av lånebeloppet. Thorns lån ges med ett lånebelopp på 10 000100 000 kr. Anyfin kan samla en enskild kredit från ett lägsta belopp på 1 000 kr, till ett samlat maxbelopp på 300 000 kr.

Thorns lån har både en högre från- och maxränta än Anyfins lån, på 9,84–21,60 %. Anyfins lån har en ränta på 6,48–19,9 %. Thorns privatlån är dyrare än Anyfins lån. Dels har Thorn en högre ränta för sitt lån än Anyfin, dels har de en uppläggningsavgift på 595 kr samt en administrativ avgift på 19 kr. Anyfins lån har inga avgifter utöver räntan.

Kundomdömen av Anyfins lån online

Anyfins lån är populärt och har recenserats av över 2 700 personer på Trustpilot. På Trustpilot har Anyfin givits betyget 4,7 av 5 möjliga (vilket Trustpilot definierar såsom utmärkt).

Vad flera recensenter lyfter fram som positivt med Anyfin är att de fått en snabb och smidig handläggning, bra villkor och tydlig information gällande villkoren.

En del recensenter har en negativ upplevelse av Anyfin. De tycker att Anyfin inte sänkt deras ränta såsom de utlovat på sin hemsida. En recensent menar att dennes kostnader blev högre efter att Anyfin löst och samlat de befintliga skulderna.

Krav för Anyfins samlingslån

Anyfins grundkrav för lån är att du ska:

 • vara minst 18 år gammal
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ha högst en betalningsanmärkning (som är minst 12 månader gammal)
 • inte ha aktiva skulder hos Kronofogden
 • ha en inkomst från arbete, pension, sjukpenning eller föräldrarpenning.

Om du inte uppfyller Anyfins krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut sedan fattas av Anyfin.

Innan du ansöker om Anyfins samlingslån

Innan du ansöker om privatlån hos Anyfin bör du beakta detta:

 • Anyfins grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Anyfins grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker då i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Anyfins lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betala ut. För att ta ett snabbt lån bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med månadskostnaden för lånet.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en mycket låg kreditvärdighet kan det finnas andra lån som du kommer ha större chans att bli beviljad än Anyfins lån. Detta kan bespara dig en onödig kreditupplysning hos UC, vilket har negativ påverkan på din kreditvärdighet hos UC (UC-score).

Hur du ansöker om Anyfins lån

Så gör du för att ansöka om Anyfins lån:

 1. Ladda ner Anyfins app eller gå till deras ansökningsformulär på deras hemsida.

 2. Välj din eller dina kreditgivare ur deras lista (om din kreditgivare inte står med laddar du ner en bild på din faktura).

 3. Fyll i dina kontaktuppgifter och signera med BankID.

 4. Anyfin hanterar din låneansökan för att se om de kan sänka din ränta (på vart och ett av krediterna om du har flera). Du kan få svar inom några minuter eller senare under dagen.

 5. Om du blir beviljad löser Anyfin dina befintliga skulder och samlar dem i ett nytt lån med lägre ränta.

Anyfin har en enkel ansökningsprocess. Om du blir beviljad löser Anyfin dina nuvarande skulder inom 1–2 bankdagar.

Så har vi betygsatt Anyfins samlingslån

För vår recension av Anyfins samlingslån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 referenspunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Anyfins samlingslån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Anyfins samlingslån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de kan bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Anyfins process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Anyfins låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Anyfin för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Kostar det något att lösa Anyfins lån i förtid?

Nej, det kostar inget att lösa Anyfins lån i förtid. Du betalar inte heller en avgift (såsom en ränteskillnadsersättning) om du vill göra en extra inbetalning under lånets löptid.

Går det att höja eller förlänga Anyfins lån?

Nej, du kan varken höja eller förlänga ditt lån hos Anyfin. Om du specifikt söker ett privatlån som går att höja eller förlänga under lånets löptid, bör du vända dig till en annan långivare än Anyfin.

Vad kan Anyfins lån användas till?

Anyfins lån kan endast användas till att lösa andra lån, krediter eller delbetalningar. Du kan således inte ta nylån hos Anyfin.

Detaljerad information om Anyfin Samlingslån

Information om Anyfin Samlingslån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.5 / 5 Trust pilot score 4.5 / 5
(2984 omdömen)
Krav hos Anyfin Samlingslån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Även om Anyfin generellt sett inte godkänner låntagare med betalningsanmärkning, kan du beviljas om dina anmärkningar är äldre än 12 månader.
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
Inget min. krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas Anyfin samlingslån måste du ha en anställning eller sjukersättning.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Anyfin Samlingslån
Ränta
6,48 - 19,9 %
Effektiv ränta
18,05 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
495 kr
Aviavgift
25 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Anyfin Samlingslån
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 16,18 % nominell ränta, 495 kr i uppläggningsavgift och 25 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 711 kr och effektiv ränta på 18,05 %. Totalt att betala blir 205 858 kr.