Sidan innehåller annonser

Ellos Privatlån: Recension 2024

Ellos erbjuder ett privatlån utan säkerhet som passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet. Om du söker ett privatlån som är enkelt att bli beviljad, som erbjuds på ett lågt lånebelopp och med en lång löptid, då kan Ellos privatlån vara ett bra alternativ för dig.

Ellos har en hög beviljandegrad för sitt privatlån, men erbjuder samtidigt ett privatlån med hög lånekostnad. Om du har god kreditvärdighet och söker ett billigt privatlån finns det flera andra privatlån med bättre lånevillkor än Ellos privatlån.

Läs hela recensionen

Ellos Privatlån
 • Lånebelopp: 2 000 - 400 000 krFördel
 • Ränta: 6 - 26 %Fördel
 • Löptid: 1 - 15 år Fördel
Läs mer eller ansök på Ellos.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Ellos Privatlån: Mediokert, 2.9/5

Lånea anser att Ellos privatlån sammantaget är mediokert. Lånet ges betyget 2,9 av 5. Det är lägre än 3,35, vilket är ett genomsnittligt betyg av de privatlån Lånea recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Ellos är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 2/5. Ellos erbjuder ett dyrt privatlån. Deras lån har en hög maxränta, en hög representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har), en uppläggningsavgift samt en ofrånkomlig månatlig administrativ avgift.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Så länge du har en god betalningsförmåga är det enkelt att bli beviljad Ellos privatlån.
 • Låneprocess: betyg 2.5/5. Ellos har en helt okej låneprocess för sitt privatlån. När du ansöker om deras lån kan du få svar direkt på skärmen om du blir beviljad. Ett lån som beviljats betalas ut inom 1–3 bankdagar.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Ellos kundservice har en ganska hög tillgänglighet. De kan nås via mejl eller telefon under vardagar 09.00–17.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Ellos Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.9/5
Lånekostnad2/5
Beviljandegrad4/5
Låneprocess2.5/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Ellos privatlån är ganska dålig och lånet ges i denna kategori betyget 2 av 5. Ellos lån är dyrare än många andra privatlån. Vad som är positivt med lånekostnaden är att lånet har en förhållandevis låg frånränta på 6 %. Om du har en hög kreditvärdighet och ansöker om deras lån bör du ha en relativt stor chans att bli beviljad en ränta i närheten av deras frånränta.

Vad som är negativt med lånekostnaden för Ellos privatlån är att lånet har en hög maxränta på 26 % och en hög representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 9,68 %. Deras lån har dessutom en uppläggningsavgift på 399 kr och en månatlig administrativ avgift på 19 kr. Om du söker ett billigt privatlån är Ellos lån ett dåligt alternativ.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Ellos och återbetalas över 10 år till nominell ränta på 9,68 %, med en uppläggningsavgift på 399 kr och en administrativ avgift på 19 kr har Ellos privatlån en effektiv ränta på 10,8 %. Det är mediokert. Det är ungefär samma som medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Ellos privatlån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 4 av 5. Det är enklare att bli beviljad Ellos privatlån är många andra privatlån. Du kan till exempel bli beviljad deras lån även om du har en låg månadsinkomst, ända ner till 7 000 kr. Det är ett lägre krav på inkomst än vad de flesta andra långivare har för sina privatlån.

Vad som är negativt med beviljandegraden för Ellos privatlån är att du inte kan bli beviljad deras lån om du saknar en fast anställning eller om du har en betalningsanmärkning. Det gäller oavsett hur gammal din anmärkning är eller av vilken typ (A-mål eller E-mål) den är.

Låneprocess: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Ellos privatlån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Ellos har varken en ovanligt snabb eller långsam låneprocess. Vad som är positivt med låneprocessen är att du ofta får svar direkt på skärmen om du blir beviljad. Ett lån som beviljats betalas ut inom 1–3 bankdagar.

Något som är negativt med låneprocessen hos Ellos är att du inte kan garanteras ett direkt svar på skärmen eller ansöka om deras lån via en låneförmedlare. Den som ansöker om privatlån via en låneförmedlare har möjlighet att jämföra villkoren för olika privatlån mellan varandra, med endast en låneansökan och en kreditupplysning.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Ellos kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Ellos kundservice kan nås via mejl eller telefon under vardagar klockan 09.00–17.00. De har även en mobilapp du kan använda för att hantera ditt lån.

Vad som är negativt med Ellos kundservice är att de är inte har öppet på helger, är tillgängliga på sociala medier eller har en livechatt på sin hemsida.

Vem är Ellos privatlån bäst för?

Ellos privatlån är bäst för låntagare med låg kreditvärdighet, som söker ett privatlån som är enkelt att bli beviljad, som kan beviljas på ett lågt lånebelopp (från 2 000 kr) eller med en lång löptid (upp till 15 år). Så länge du har en fast anställning eller pension samt saknar betalningsanmärkning är det relativt enkelt att bli beviljad Ellos privatlån.

Omständigheter när Ellos privatlån passar bra

Dessa är några omständigheter när det passar bra att låna från Ellos:

 • Om du vill ta ett litet lån. Ellos erbjuder privatlån på ett lägsta lånebelopp på 2 000 kr. Det är ett betydligt lägre lånebelopp än vad de flesta andra långivare har för sina privatlån. Se: Ta ett litet lån.
 • Om du vill ansöka om lån med en låg kreditvärdighet. Det är enkelt att bli beviljad privatlån hos Ellos så länge du har en fast anställning (eller pension) samt saknar betalningsanmärkning. Du kan även bli beviljad deras lån om du har en låg kreditvärdighet till följd av låg inkomst (som minst 7 000 kr).
 • Om du vill ansöka om ett lån utan säkerhet. Ellos privatlån är utan säkerhet vilket innebär att du kan använda deras lån till vad du vill (förutom kontantinsats vid köp av bostad). Det är vanligt att låntagare använder lån utan säkerhet till renovering, konsumtion eller resor.

Vem är Ellos privatlån dåligt för?

Ellos privatlån är särskilt dåligt för låntagare med hög kreditvärdighet, som söker ett billigt eller stort privatlån (deras maxbelopp är 400 000 kr). Ellos privatlån har en hög ränta på 6–26 % och en hög representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 9,68 %. Lånet har dessutom en uppläggningsavgift på 399 kr samt en månatlig administrativ avgift på 19 kr.

Det finns flera andra privatlån med lägre ränta, lägre representativ ränta, på högre maxbelopp eller som saknar uppläggnings- eller aviavgift.

Alternativ om Ellos privatlån inte passar dig

Förslag på alternativ om Ellos privatlån inte är rätt för dig:

 • ICA Bankens privatlån: lån utan krav på säkerhet med en låg lånekostnad. ICA Bankens privatlån erbjuds på lånebelopp på 20 000500 000 kr med en ränta på 5,24–14,95 %. ICA Bankens lån passar bra för låntagare med medelhög till hög kreditvärdighet som söker ett billigt privatlån.
 • Instabanks privatlån: lån utan krav på säkerhet som ges på ett högt lånebelopp. Instabanks privatlån erbjuds på lånebelopp på 10 000600 000 kr med en ränta på 5,59–23,79 %. Instabanks privatlån passar bra för låntagare som vill ta ett stort privatlån och som är enkelt att bli beviljad.

Fördelar med lån från Ellos

De främsta fördelarna med privatlån från Ellos är:

 • Du kan bli beviljad deras lån med låg inkomst. Ellos har ett lägsta inkomstkrav på 7 000 kr i månaden. Det är ett lägre krav på inkomst än vad de flesta andra långivare har för sina privatlån. Se: Ta lån med låg inkomst.
 • Du kan ansöka om deras lån och få svar direkt. Det är en fördel för dig som inte vill behöva vänta på att få svar på om du blir beviljad. Flera andra långivare som erbjuder privatlån kan inte ge svar direkt på om du blir beviljad deras lån.
 • Du kan ansöka om deras privatlån utan BankID. Det är en fördel för dig som inte har ett BankID. Hos de flesta andra långivare som erbjuder privatlån kan du inte ansöka om privatlån utan BankID.
 • Du kan ansöka om deras lån med en medsökande. Det är en fördel för dig som inte har en tillräckligt hög kreditvärdighet för att bli beviljad deras lån på egen hand, eller inte kan bli beviljad deras maxbelopp. När du ansöker om deras lån med en medsökande blir det säkrare för Ellos att låna ut pengar. Det resulterar ofta i att du kan bli beviljad bättre villkor än annars.
 • Deras lån kan förlängas. Det är en fördel för dig som vill ha möjlighet att sänka månadskostnaden för ditt lån genom att förlänga lånets löptid. När du förlänger ditt låns löptid ökar dock totalkostnaden för lånet.
 • Deras lån har en lång återbetalningstid. Ellos privatlån har en längsta återbetalningstid på 15 år. Det är en fördel för dig som vill återbetala ditt lån med en låg månadskostnad. Om du väljer ett lån med lång återbetalningstid får du dock en högre totalkostnad för lånet än om du återbetalar lånet med kort löptid.

Nackdelar med lån från Ellos

De främsta nackdelarna med privatlån från Ellos är:

 • Du kan inte ansöka om deras privatlån med betalningsanmärkning. Det gäller oavsett hur gammal anmärkningen är eller typ. Även om det är en nackdel för dig som har en anmärkning, är det få långivare som beviljar privatlån till den som har betalningsanmärkning.
 • Deras lån är inte billigt. Ellos har en hög ränta för sitt privatlån på 6–26 % och en hög representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 9,68 %. Lånet har dessutom en uppläggningsavgift på 399 kr samt en aviavgift på 19 kr. Om du söker ett billigt lån är inte Ellos privatlån ett bra alternativ.
 • Deras lån är inte utan uppläggningsavgift. Ellos privatlån har en uppläggningsavgift på 399 kr. Även om de flesta långivare inte erbjuder lån utan uppläggningsavgift är det en extra kostnad, utöver ränta, som är bra att vara medveten om.

Jämför Ellos privatlån med andra privatlån

Tabell 2: Ellos i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Ellos Privatlån Ellos Privatlån 2 000-400 000 kr 6-26 % 1 år-15 år
2,9/5
Lunar Privatlån Lunar Privatlån 20 000-300 000 kr 7,08-21 % 1 år-15 år
3,4/5
Coop Privatlån Coop Privatlån 15 000-500 000 kr 4,45-14,95 % 2 år-12 år
3.8/5

Vad särskiljer Ellos privatlån från andra?

Det som främst särskiljer Ellos lån från andra privatlån är att lånet erbjuds till ett ovanligt lågt lägsta lånebelopp på 2 000 kr och är enkelt att bli beviljad. De flesta långivare erbjuder sina privatlån till ett lägsta lånebelopp på 10 000 kr. Så länge du har en god betalningsförmåga, saknar betalningsanmärkning och har en tillsvidaretjänst är det relativt enkelt att bli beviljad Ellos privatlån.

Ellos privatlån vs Lunars privatlån

Både Lunar och Ellos erbjuder ett privatlån utan krav på säkerhet. Lunars privatlån ges ut på lånebelopp på 20 000300 000 kr. Ellos privaltån ges ut på lånebelopp på 2 000400 000 kr. De båda lånen har ett liknande räntespann. Lunars lån har en ränta på 7,08–21 % och Ellos lån har en ränta på 6–26 %. Lånen har nästan samma representativa ränta (den ränta en stor del av deras kunder har), Lunars lån på 9,57 % och Ellos lån på 9,68 %.

Det är ungefär lika enkelt att bli beviljad hos de båda långivarna. Hos Lunar kan du bli beviljad även om du saknar fast anställning. Du kan inte bli bevijlad lån hos Ellos om du har en annan anställningsform än fast anställning. Hos Ellos kan du ansöka utan BankID och med en medsökande. Du kan inte bli beviljad Lunars privatlån utan BankID och det går inte att ansöka med en medsökande.

Ellos privatlån vs Coops privatlån

Både Ellos privatlån och Coops privatlån är lån utan säkerhet. Coops lån erbjuds till ett lånebelopp på 15 000500 000 kr. Ellos lån erbjuds till ett lånebelopp på 2 000400 000 kr. Coops privatlån har en lägre ränta på 4,45–14,95 %, än Ellos lån. Ellos privatlån har en ränta på 6–26 %.

Sammantaget erbjuder Coop ett billigt privatlån (som saknar avgifter utöver ränta) men som kan vara relativt svårt att bli beviljad. Ellos erbjuder å sin sida ett dyrt privatlån (som har avgifter utöver räntan) men som kan vara enkelt att bli beviljad. Hos båda långivarna kan du ansöka om deras lån med en medsökande. Läs recension av Coops privatlån.

Kundomdömen av Ellos privatlån online

Kreditgivare för Ellos privatlån är Resurs Bank, som funnits sedan år 1977. Deras samarbete har pågått under ett antal år nu, men Ellos privatlån har trots allt inte fått några recensioner på bland annat Trustpilot.

Vi kan därmed inte återge vad deras kunder tycker om deras privatlån. Resurs Bank har däremot fått en hel del recensioner (som bank, inte deras privatlån) och givits betyget 3,5 av 5 på Trustpilot. Resurs Banks egna privatlån och Ellos privatlån erbjuds dock inte med samma villkor. Kundomdömen av Resurs Bank är därför inte helt representativa för kundnöjdheten för Ellos privatlån.

Krav för Ellos privatlån

Ellos grundkrav för privatlån är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal
 • ha en månadsinkomst på minst 7 000 kr
 • ha en inkomst från pension eller en fast anställning
 • sakna betalningsanmärkning
 • vara folkbokförd i Sverige
 • inte ha skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Ellos grundkrav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut sedan fattas av Ellos.

Innan du ansöker om Ellos privatlån

Innan du ansöker om privatlån hos Ellos bör du beakta detta:

 • Ellos grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Ellos grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker då i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Ellos lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betala ut. För att ta lån snabbt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Ellos tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, göra det. Att ta lån med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med månadskostnaden för lånet.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än Ellos privatlån. Det innebär då ett billigare privatlån, vilket över tid kan spara dig mycket pengar.

Hur du ansöker om Ellos privatlån

Så gör du för att ansöka om Ellos privatlån:

 1. Gå till Ellos ansökningsformulär.

 2. Ange hur mycket du önskar att låna och löptid för lånet.

 3. Fyll i dina personuppgifter och ansök genom att identifiera dig med BankID.

 4. Invänta lånebesked som ofta syns direkt på skärmen.

 5. Om du blir beviljad skriver du under ditt skuldebrev med BankID.

 6. Invänta utbetalningen av lånet som sker inom 1-3 bankdagar.

Ellos har en smidig ansökningsprocess. Det tar endast några minuter att fylla i deras låneansökan och du kan ansöka om ett lånebelopp på 2 000400 000 kr.

Så har vi betygsatt Ellos privatlån

För vår recension av Ellos privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 referenspunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Ellos privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Ellos privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de kan bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Ellos process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Ellos låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Ellos för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar hos Ellos?

Ja, det är säkert att låna pengar hos Ellos. Kreditgivare för Ellos privatlån är Resurs Bank som funnits sedan år 1977. Resurs Bank står under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd av Finansinspektionen att få erbjuda privatlån till konsumenter i Sverige.

Vad kan Ellos privatlån användas till?

Ellos kräver ingen pant för att du ska bli beviljad deras privatlån. I praktiken innebär det att du kan använda deras lån till vad du vill, såsom resor eller inredning. Du kan dock inte använda Ellos privatlån till kontantinsats vid köp av bostad. Det kan du med de flesta andra privatlån.

Vad innebär Ellos låneskydd?

Ellos låneskydd är till för att trygga ditt lån om du drabbas av ofrivillig arbetslöshet, sjukskrivning, sjukhusvistelse eller dödsfall till följd av olycka. Försäkringen står för räntekostnad och amortering i upp till ett år om du till exempel blir arbetslös eller sjukskriven. Kostnaden för skyddet är 0,6 % av ditt lånebelopp (minst 9 kr och som mest 247 kr per månad).

Detaljerad information om Ellos Privatlån

Information om Ellos Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Oftast direkt, annars inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.4 / 5 Trust pilot score 4.4 / 5
(20913 omdömen)
Krav hos Ellos Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Ellos privatlån kan inte beviljas inte under några omständigheter om du har betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
7 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas Ellos privatlån måste du ha någon typ av anställning.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Ellos Privatlån
Ränta
6 - 26 %
Effektiv ränta
10,8 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
399 kr
Aviavgift
19 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Ellos Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 9,68 % nominell ränta, 399 kr i uppläggningsavgift och 29 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 323 kr och effektiv ränta på 10.8 %. Totalt att betala blir 160 342 kr.