Sidan innehåller annonser

Thorn Samlingslån: Recension 2024

Thorn erbjuder ett privatlån utan krav på säkerhet som endast kan användas för att samla ihop lån eller krediter. Om du har låg till medelhög kreditvärdighet och vill ha ett samlingslån på ett lågt belopp (max 195 000 kr), då kan Thorns samlingslån vara ett bra alternativ.

Thorns lån har en hög beviljandegrad, men det är ett dyrt lån. Om du har hög kreditvärdighet och vill samla dina skulder i ett nytt lån med låg ränta finns det flera andra privatlån som har lägre lånekostnad än Thorns lån.

Läs hela recensionen

Thorn Samlingslån
 • Lånebelopp: 10 000 - 195 000 krFördel
 • Ränta: 6,84 - 21,6 %Fördel
 • Löptid: 1 - 10 år Fördel
Läs mer eller ansök på Thorn.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Thorn Samlingslån: Ganska bra, 3.2/5

Lånea anser att Thorns samlingslån sammantaget är ganska bra. Lånet ges betyget 3,2 av 5. Det är ungefär samma som 3,35, vilket är ett genomsnittligt betyg av de privatlån Lånea recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Thorn är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1.5/5. Thorn erbjuder ett dyrt samlingslån. Deras lån har en hög maxränta, hög uppläggningsavgift och en obligatorisk månatlig administrativ avgift.
 • Beviljandegrad: betyg 4.5/5. Så länge du är över 30 år gammal är det enkelt att bli beviljad Thorns samlingslån. Du kan till exempel bli beviljad om du saknar en fast anställning eller har en låg månadsinkomst.
 • Låneprocess: betyg 4.5/5. Thorn har en smidig låneprocess för sitt samlingslån. Du ansöker om deras lån via en låneförmedlare (om du inte är befintlig kund hos Thorn). I regel får du svar direkt på skärmen om du blir beviljad.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Thorn har en bra kundservice. De kan nås via mejl och telefon mån–fre 08.00–18.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Thorn Samlingslån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.2/5
Lånekostnad1.5/5
Beviljandegrad4.5/5
Låneprocess4.5/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Ganska dåligt, 1.5/5

review-star-full review-star-half review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Thorns samlingslån är ganska dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1,5 av 5. Thorns lån är dyrare än många andra privatlån. Vad som är positivt med deras lånekostnad är att Thorn har en förhållandevis låg frånränta på 6,84 %.

Något som är negativt med lånekostnaden för Thorns samlingslån är att lånet har en hög maxränta på 21,6 %, en hög uppläggningsavgift på 995 kr samt en obligatorisk månatlig administrativ avgift på minst 19 kr. Sammantaget är Thorns lån dyrt.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Thorn och återbetalas under 10 år till nominell ränta på 9,84 %, med en uppläggningsavgift på 995 kr och en administrativ avgift på 19 kr har Thorns samlingslån en effektiv ränta på 10,93 %. Det är ganska dåligt. Det är högre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att beviljandegraden för Thorns samlingslån är bra och lånet ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Det är enkelt att bli beviljad Thorns samlingslån så länge du saknar betalningsanmärkningar. Du kan bli beviljad deras lån om du är minst 30 år gammal, om du saknar en tillsvidaretjänst eller har en låg månadsinkomst.

En av nackdelarna med beviljandegraden för Thorns lån är att du inte kan ansöka om deras lån med en medsökande. Genom att ansöka med en medsökande kan den som har låg kreditvärdighet öka sin möjlighet att bli beviljad lånet, samt bli beviljad till bättre villkor än annars. Två ytterligare nackdelar med beviljandegraden hos Thorn är att du inte kan bli beviljad om du har betalningsanmärkningar eller är under 30 år. Vanligtvis ställer långivare endast krav på att du ska vara minst 18 eller 20 år gammal för att bli beviljad.

Låneprocess: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att låneprocessen hos Thorn är bra och lånet ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Thorn har en smidig låneprocess för sitt samlingslån. När du gör en ansökan (antingen via en låneförmedlare eller via Thorns kundtjänst) får du ofta svar direkt på om du blir beviljad. Du kan även ansöka utan BankID.

Vad som är negativt med Thorns låneprocess är att du inte kan bli garanterad ett direkt svar på skärmen. Om Thorn vill att du kompletterar din låneansökan med ytterligare information, kan du behöva inkomma med till exempel ett arbetsgivarintyg eller en lönespecifikation. Nya kunder kan dessutom bara ansöka om deras lån via en låneförmedlare. Befintliga kunder kan däremot ansöka om lånet genom att kontakta Thorns kundtjänst.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Thorns kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Thorns kundservice kan nås via mejl och telefon mån–fre 08.00–18.00. De är framförallt enkla att nå via telefon.

Vad som är negativt med kundservicen hos Thorn är att de inte har öppet på helger; inte erbjuder en livechatt på sin hemsida och inte heller har en mobilapp som du kan använda för att hantera ditt lån i. Om du söker en långivare med en hög grad av service finns det bättre alternativ.

Vem är Thorns samlingslån bäst för?

Thorns samlingslån är bäst för låntagare över 30 år (det är deras lägsta ålderskrav), med låg till medelhög kreditvärdighet som vill ta privatlån för att samla ihop mindre befintliga lån, krediter eller avbetalningar. Om du har dyra lån eller krediter kan du ha möjlighet att sänka din månadskostnad genom att samla dem i ett nytt lån hos Thorn.

Omständigheter när Thorns samlingslån passar bra

Dessa är omständigheter när det passar bra att låna från Thorn:

 • Om du vill samla dina skulder. Thorns samlingslån har alltid lösenkrav på hela lånebeloppet. Lånet är dessutom enkelt att bli beviljad och har en smidig låneprocess. Genom att samla dina skulder får du möjlighet att sänka din månadskostnad och får en bättre överblick över dina utgifter.
 • Om du vill samla lån till ett lågt belopp. Hos Thorn kan du samla dina lån till ett lågt belopp10 000 kr. Det är ett lägre lägsta lånebelopp än vad många andra långivare har för sina privatlån.
 • Om du vill ta samlingslån med låg kreditvärdighet. Thorn har en hög beviljandegrad för sitt lån. Du kan till exempel bli beviljad deras lån om du har en låg månadsinkomst eller saknar en fast anställning. Se: Ta samlingslån trots en låg kreditvärdighet.

Vem är Thorns samlingslån dåligt för?

Thorns samlingslån är dåligt för låntagare:

 • Om du vill ansöka om ett nylån. Thorns samlingslån har alltid lösenkrav på hela beloppet. De erbjuder inga nylån.
 • Om du vill samla dina skulder till ett högt belopp. Thorns samlingslån har ett maxbelopp på 195 000 kr. Det är ett lägre maxbelopp än vad de flesta andra långivare har för sina privatlån.
 • Om du vill samla dina skulder med en lång återbetalningstid. Thorns samlingslån har en längsta återbetalningstid på 10 år. Det är en kortare återbetalningstid än vad många andra långivare har för sina privatlån.
 • Om du vill samla dina lån till en låg lånekostnad. Thorns samlingslån har en hög ränta (6,84–21,6 %), en hög uppläggningsavgift (995 kr) och en månatlig administrativ avgift (19 kr).
 • Om du är under 30 år. Thorn beviljar inte lån till låntagare under 30 år. Alla andra långivare som erbjuder privatlån har ett lägre ålderskrav som varierar mellan 18–23 år.

Alternativ om Thorns samlingslån inte passar dig

Förslag på alternativ om Thorns samlingslån inte är rätt för dig:

 • Anyfins samlingslån: lån utan krav på säkerhet med en låg lånekostnad. Anyfin erbjuder samlingslån till ett högsta lånebelopp på 300 000 kr med en ränta på 6,48–19,9 %. Anyfins samlingslån passar bra för låntagare som vill ta ett billigt samlingslån.
 • Avida Finances privatlån: lån utan krav på säkerhet med ett högt maximalt lånebelopp och en lång löptid. Avida Finances privatlån erbjuds till ett lånebelopp på 10 000500 000 kr med en ränta på 5,95–21,95 %. Avida Finances lån passar bra för låntagare som vill ta ett stort privatlån med lång återbetalning (upp till 15 år).

Fördelar med samlingslån från Thorn

De främsta fördelarna med samlingslån från Thorn är:

 • Du kan ansöka om deras lån och få svar direkt. Det är en fördel för dig som inte vill behöva vänta på att få besked på om du blir beviljad. Hos många andra långivare kan du inte ansöka om lån och få svar direkt.
 • Du kan beviljas deras lån utan en fast anställning. Det är en fördel för dig som till exempel är timanställd, projektanställd eller har en provanställning. Många andra långivare som erbjuder privatlån nekar dig lån om du ansöker om lån utan en fast anställning.
 • Du kan ansöka om deras lån utan BankID. Det är en fördel för dig som inte har ett BankID och vill ansöka om lån utan BankID. Om du vill ansöka om Thorns samlingslån via till exempel Lendo, kontaktar du deras kundtjänst via telefon.
 • Deras lån har en hög beviljandegrad. Det är enklare att bli beviljad Thorns lån än många andra privatlån. Det är en fördel för dig som till exempel saknar en fast anställning eller har en låg månadsinkomst. Se: Ta lån med en hög beviljandegrad.

Nackdelar med samlingslån från Thorn

De främsta nackdelarna med Thorns samlingslån är:

 • Deras samlingslån är inte billigt. Thorns lån har en hög maxränta på 21,6 % och en medelhög representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 9,84 %. Dessutom har lånet en hög uppläggningsavgift på 995 kr samt en månatlig administrativ avgift på minst 19 kr (39 kr om du väljer återbetalning via papper eller e-faktura). Om du vill samla lån billigt är Thorns lån ett dåligt alternativ.
 • Du kan inte samla dina lån med en betalningsanmärkning. Det är en nackdel för dig som har en anmärkning. Om du vill samla dina lån med en betalningsanmärkning finns det flera andra långivare du däremot kan bli beviljad av.
 • Du kan inte ansöka om deras lån med en medlåntagare. Det är en nackdel för dig som inte har tillräckligt hög kreditvärdighet för att bli beviljad deras lån på egen hand. Det är även en fördel för dig som vill öka din chans att bli beviljad deras maxbelopp på 195 000 kr. Se: Ta lån med en medlåntagare.

Jämför Thorns samlingslån med andra privatlån

Tabell 2: Thorn i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Thorn Samlingslån Thorn Samlingslån 10 000-195 000 kr 6,84-21,6 % 1 år-10 år
3,2/5
Remember Privatlån Remember Privatlån 10 000-500 000 kr 4,95-20,85 % 1 år-15 år
3.4/5
Marginalen Bank Privatlån Marginalen Bank Privatlån 25 000-500 000 kr 4,95-19,32 % 2 år-15 år
3,6/5

Vad särskiljer Thorns lån från andra privatlån?

Vad som särskiljer Thorns lån från andra privatlån är att deras lån endast kan användas för att samla skulder såsom lån, krediter och delbetalningar. Lånet kan inte användas för nylån. Thorns lån särskiljer sig även på så sätt att det beviljas till ett lågt lånebelopp (max 195 000 kr) och att den lägsta åldersgränsen på 30 år är ovanligt hög.

Thorns lån vs Remembers privatlån

Både Thorn och Remember erbjuder ett privatlån utan krav på säkerhet. Remembers lån kan användas för valfritt ändamål. Thorns lån kan endast användas som samlingslån. Remembers privatlån erbjuds till lånebelopp på 10 000500 000 kr. Thorns lån erbjuds till lånebelopp på 10 000195 000 kr.

Remembers lån har både en lägre från- och maxränta än Thorns lån, på 4,95–20,85 %. Thorns lån har en frånränta på 6,84 % och en maxränta på 21,6 %. Även den representativa räntan (den ränta en stor del av deras låntagare har) för Remembers lån är lägre än Thorns, på 7,95 %. Thorns lån har en representativ ränta på 9,84 %.

De både långivarna har avgifter utöver räntan för sina lån. Remembers privatlån har en uppläggningsavgift på 395 kr. Thorns samlingslån har en uppläggningsavgift på 995 kr och en månatlig administrativ avgift på 19 kr.

Thorns lån vs Marginalen Banks privatlån

Marginalen Banks privatlån är precis som Thorns lån utan krav på säkerhet. Thorns lån kan endast användas till att samla skulder. Marginalen Banks lån kan användas för valfritt ändamål. Marginalen Banks privatlån erbjuds till ett högre lägsta- och högre maxbelopp än Thorns lån, på 25 000500 000 kr. Thorns lån erbjuds på 10 000195 000 kr.

Både från- och maxräntan är lägre för Marginalen Banks lån än Thorns lån. Marginalens Banks lån har en ränta på 4,95–19,32 % och Thorns lån har en ränta på 6,84–21,6 %. Även Marginalen Banks representativa ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) är lägre än hos Thorn, på 6,29 %. Thorns lån har en representativ ränta på 9,84 %.

Du kan ansöka om lån med en medsökande och utan BankID hos Marginalen Bank. Du kan inte ansöka om lån med en medsökande hos Thorn, men däremot går Thorns lån att ansöka om utan BankID. Marginalen Banks privatlån saknar uppläggningsavgift. Thorns samlingslån har en uppläggningsavgift på 995 kr.

Ansök om Thorns samlingslån via låneförmedlare

Ansöker du om Thorns samlingslån via en låneförmedlare kan du jämföra deras lånevillkor med flera andra långivares. På så sätt ökar du chansen att bli beviljad en lägre ränta, ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Thorns samlingslån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att Thorn kommer erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de bedömer passar din situation och det lån du söker.

Se mer: Jämför låneförmedlare.

Kundomdömen av Thorns samlingslån online

Thorns samlingslån är en ny tjänst som Thorn erbjuder, vid sidan av deras privatlån och produktlån. Med anledning av det hittar vi inga recensioner som specifikt handlar om deras samlingslån.

Ett litet antal personer på Trustpilot har däremot lämnat omdömen om Thorn som långivare. På Trustpilot har Thorn (som långivare men inte specifikt deras samlingslån) givits betyget 4,4 av 5. Vi kan dock inte dra några slutsatser om huruvida det skulle överensstämma med ett betyg för Thorns samlingslån.

Krav för Thorns samlingslån

Thorns grundkrav för samlingslån är att du ska:

 • vara minst 30 år gammal
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ha en månadsinkomst på minst 20 834 kr
 • inte ha några betalningsanmärkningar
 • inte ha några skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Thorns krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut sedan fattas av Thorn.

Innan du ansöker om Thorns samlingslån

Innan du ansöker om Thorns samlingslån bör du beakta detta:

 • Thorns grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Thorns grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker då i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Thorns lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betala ut. För att få ett snabbt lån bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med månadskostnaden för lånet.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än Thorns samlingslån. Det innebär då ett billigare privatlån, vilket över tid kan spara dig mycket pengar.

Hur du ansöker om Thorns samlingslån

Så gör du för att ansöka om Thorns samlingslån (om du inte är befintlig kund):

 1. Välj en låneförmedlare som förmedlar Thorns samlingslån, till exempel Lendo, Sambla eller Advisa.

 2. Fyll i beloppet du önskar att låna (totalbeloppet för dina skulder), samt löptid för lånet.

 3. Fyll i dina personuppgifter och identifiera dig med BankID.

 4. Invänta svar från låneförmedlaren.

 5. Om du blir beviljad erbjuds du olika alternativa långivare med skilda villkor.

 6. Välj Thorns samlingslån om du tycker att de har bäst villkor.

 7. Invänta att Thorn löser dina befintliga skulder och samlar dem i ett nytt lån hos Thorn.

Det är vanligtvis både enkelt och smidigt att ansöka om lån via en låneförmedlare. Om du är befintlig kund hos Thorn och vill samla dina lån kan du även kontakta deras kundtjänst via telefon.

Så har vi betygsatt Thorns samlingslån

För vår recension av Thorns samlingslån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 referenspunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Thorns samlingslån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Thorns samlingslån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat samlingslånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de kan bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Thorns process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Thorns låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Thorn för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Är Thorns samlingslån samma som deras privatlån?

Nej, Thorn erbjuder ett samlingslån som är separat från deras privatlån. Även om de båda lånen har vissa villkor som liknar varandra (såsom krav på anställningsform) är lånen inte identiska.

Thorns privatlån erbjuds till exempel på lånebelopp på 10 000100 000 kr, till en ränta på 9,84–21,60 % och en löptid på 7 år. Thorns samlingslån erbjuds på lånebelopp på 10 000195 000 kr, till en ränta på 6,84–21,6 % och en löptid på 10 år.

Vad kan Thorns samlingslån användas till?

Thorns samlingslån kan endast användas till att lösa och samla befintliga lån, krediter och delbetalningar i ett nytt lån hos Thorn. Fördelen med att samla skulder från flera olika långivare är att du har möjlighet att sänka din månadskostnad och få en tydligare överblick av dina lån.

Om du samlar flera krediter som syns i UC:s skuldregister till ett enda lån, kan du även förbättra din kreditvärdighet hos UC.

Detaljerad information om Thorn Samlingslån

Information om Thorn Samlingslån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Oftast direkt, annars inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.4 / 5 Trust pilot score 4.4 / 5
(174 omdömen)
Krav hos Thorn Samlingslån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
Ålderskrav
Minst 30 år
Inkomstkrav
20 834 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas av Thorn måste du ha någon typ av anställning.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Thorn Samlingslån
Ränta
6,84 - 21,6 %
Effektiv ränta
10,93 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
995 kr
Aviavgift
19 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Thorn Samlingslån
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 9,84 % nominell ränta, 995 kr i uppläggningsavgift och 19 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 332 kr och effektiv ränta på 10,93 %. Totalt att betala blir 160 794kr.