Sidan innehåller annonser

Svea Bank "Svårt att få lån": Recension 2024

Svea Banks privatlån Svårt att få lån är ett lån utan säkerhet som är särskilt lämpligt för låntagare med låg kreditvärdighet till följd av betalningsanmärkningar. Om du har betalningsanmärkningar och nekats privatlån hos andra långivare, då kan Svea Banks privatlån vara ett bra alternativ för dig.

Trots att du kan beviljas Svea Banks privatlån Svårt att få lån om du har betalningsanmärkningar är deras lån inte det bästa lånet i någon kategori. Det finns flera andra långivare som kan godkänna betalningsanmärkningar och dessutom till bättre villkor än Svea Bank.

Läs hela recensionen

Svea Bank Svårt att få lån
 • Lånebelopp: 10 000 - 200 000 krFördel
 • Ränta: 8,5 - 25,95 %Fördel
 • Löptid: 2 - 15 år Fördel
Läs mer eller ansök på Svea.com
Lånea cover

Vårt omdöme av Svea Bank Svårt att få lån: Mediokert, 2.6/5

Lånea anser att Svea Banks privatlån Svårt att få lån sammantaget är mediokert. Lånet ges betyget 2,6 av 5. Det är lägre än 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Svea Banks är en sammanvägning av:

 • Lånekostnad: betyg 1/5. Svea Banks privatlån Svårt att få lån är ett ovanligt dyrt privatlån. Lånet har en hög ränta, en hög uppläggningsavgift och en obligatorisk månatlig aviavgift.
 • Beviljandegrad: betyg 5/5. Det är enklare att bli beviljad Svea Banks privatlån Svårt att få lån än de flesta andra privatlån. Så länge du har pengar över varje månad och en fast anställning, pension eller är egenföretagare har du god chans att beviljas deras lån.
 • Låneprocess: betyg 2/5. Svea Banks privatlån Svårt att få lån har en enkel men långsam låneprocess. När du ansöker om deras lån får du svar på din låneansökan inom ett dygn på vardagar. Ett lån som beviljats betalas ut inom 3–5 bankdagar.
 • Kundservice: betyg 3/5. Svea Bank har en välfungerande kundservice. De kan nås via mejl och telefon mån–tors klockan 09.00–16.30 samt fredagar 09.00–16.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Svea Bank Svårt att få lån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.6/5
Lånekostnad1/5
Beviljandegrad5/5
Låneprocess2/5
Kundservice3/5

Lånekostnad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Svea Banks privatlån Svårt att få lån är dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1 av 5. Deras lån är ett ovanligt dyrt privatlån. Svea Banks privatlån Svårt att få lån har en hög ränta på 8,5–25,95 %, en hög uppläggningsavgift på 795 kr och en obligatorisk månatlig aviavgift på 25 kr.

Svea Banks privatlån Svårt att få lån har även en hög representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 15,9 %. Om du söker ett billigt privatlån finns det flera andra privatlån som är ett bättre alternativ än Svea Banks privatlån Svårt att få lån.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Svea Bank och återbetalas över 10 år till nominell ränta på 15,9 %, med en uppläggningsavgift på 795 kr och en aviavgift på 25 kr har Svea Banks privatlån Svårt att få lån en effektiv ränta på 17,82 %. Det är dåligt. Det är betydligt högre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån som Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att beviljandegraden för Svea Banks privatlån Svårt att få lån är enastående och lånet ges i denna kategori betyget 5 av 5. Det är enkelt att bli beviljad Svea Banks privatlån Svårt att få lån. Det som är mest positivt med beviljandegraden för deras lån är att du kan beviljas lånet även om du har en eller flera betalningsanmärkningar.

För att beviljas Svea Banks privatlån behöver du däremot ha en fast anställning, pension eller varit egenföretagare sedan minst tre år tillbaka. Även om Svea Bank har en hög beviljandegrad för sina lån, är det ingen idé att ansöka om Svårt att få lån om du saknar en tillsvidareanställning.

Låneprocess: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Svea Banks privatlån Svårt att få lån är ganska dålig. De ges i denna kategori betyget 2 av 5. Vad som är positivt med deras låneprocess är att du kan ansöka om Svårt att få lån utan BankID. Få andra långivare tillåter att du ansöker om privatlån utan BankID.

Vad som främst är en nackdel med Svea Banks låneprocess för privatlånet Svårt att få lån är att den är långsam. När du ansöker om deras lån kan du behöva vänta upp till ett dygn för att få svar på din låneansökan. Om du blir beviljad behöver du vänta ytterligare 3 till 5 bankdagar för att pengarna ska betalas ut.

Kundservice: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att Svea Banks kundservice är medioker och de ges i denna kategori betyget 3 av 5. Deras kundservice finns tillgänglig via mejl, telefon och mobilapp mån–tors mellan 09.00 och 16.30 samt fredagar mellan 09.00 och 16.00.

Svea Banks kundservice har inte öppet på varken lördagar eller söndagar. Du kan inte heller nå dem via en livechatt på deras hemsida.

Vem är Svea Banks privatlån Svårt att få lån bäst för?

Svea Banks privatlån Svårt att få lån är bäst för dig som har en låg kreditvärdighet till följd av betalningsanmärkningar. De flesta andra långivare som erbjuder privatlån kan inte bevilja lån till dig med en eller flera betalningsanmärkningar. Svea Bank har inga specifika regler gällande antal anmärkningar, ålder eller typ av anmärkning. De gör alltid en individuell helhetsbedömning av din ekonomiska situation.

Omständigheter när Svea Banks privatlån Svårt att få lån passar bra

Dessa är omständigheter när det kan passa bra att ansöka om Svea Banks privatlån Svårt att få lån:

 • Om du vill ansöka om lån trots betalningsanmärkning. Svea Banks privatlån Svårt att få lån är särskilt utformat för att möjliggöra privatlån för dig med betalningsanmärkning.
 • Om du vill ansöka om ett lån på ett lågt belopp. Svea Bank erbjuder ett lägsta lånebelopp på 10 000 kr för Svårt att få lån. Det är ett lägre lägsta belopp än vad många andra långivare har för sina privatlån. Se: Ta lån på ett lågt belopp.
 • Om du vill ta privatlån trots en låg kreditvärdighet. Svea Bank har en ovanligt hög beviljandegrad för sitt privatlån Svårt att få lån. Du kan till exempel bli beviljad deras privatlån trots en låg kreditvärdighet till följd av betalningsanmärkningar och låg inkomst (så länge din månadsinkomst är minst 15 000 kr).
 • Om du vill samla mindre lån eller krediter. Eftersom Svea Bank har en hög beviljandegrad för Svårt att få lån kan lånet passa bra för dig som vill samla mindre lån eller krediter och fått avslag hos andra långivare.

Vem är Svea Banks privatlån Svårt att få lån dåligt för?

Svea Banks privatlån Svårt att få lån är dåligt för dig som har en medelhög eller hög kreditvärdighet och söker ett billigt privatlån. Svårt att få lån har en hög ränta på 8,5–25,95 %, en ovanligt hög uppläggningsavgift på 795 kr och en månatlig aviavgift på 25 kr. Det finns flera andra lån som har en betydligt lägre lånekostnad än Svea Banks privatlån Svårt att få lån.

Alternativ om Svea Banks privatlån Svårt att få lån inte passar dig

Förslag på alternativ om Svea Banks privatlån Svårt att få lån inte är rätt för dig:

 • Wasa Kredits privatlån: lån utan säkerhet med låg ränta. Wasa Kredits privatlån erbjuds på lånebelopp på 30 000400 000 kr med en ränta på 4,45–14,95 %. Wasa Kredits privatlån passar bra för dig som har en medelhög till hög kreditvärdighet och söker ett billigt privatlån.
 • Nordax privatlån: lån utan säkerhet med hög beviljandegrad och ett högt maxbelopp. Nordax privatlån ges på lånebelopp på 15 000600 000 kr med en ränta på 5,9–19,9 %. Nordax privatlån passar bra för dig som vill ta ett stort lån som är enkelt att bli beviljad.

Fördelar med Svea Banks privatlån Svårt att få lån

De viktigaste fördelarna med Svea Banks privatlån Svårt att få lån är:

 • Du kan beviljas deras lån med en låg inkomst. Det är en fördel för dig som har en låg inkomst och vill ta ett privatlån som är enkelt att bli beviljad. Svea Banks privatlån Svårt att få lån har ett lägsta inkomstkrav på 15 000 kr i månaden. Se: Ta lån med en låg inkomst.
 • Du kan ansöka om deras privatlån utan BankID. Det är en fördel för dig som inte har ett BankID och vill ansöka om Svårt att få lån. Hos de flesta andra långivare går det inte att ansöka om privatlån utan BankID.
 • Deras lån är enkelt att bli beviljad. Svea Bank har en högre beviljandegrad för deras privatlån Svårt att få lån än vad de flesta andra långivare har för deras privatlån. Jämfört med andra privatlån är således deras lån enkelt att bli beviljad.
 • Du kan ansöka om deras privatlån med en medsökande. Det är en fördel för dig som inte har nog hög kreditvärdighet för att på egen hand bli beviljad deras lån, som vill maximera din chans att beviljas ett högt lånebelopp eller bra lånevillkor (som en låg ränta). Se: Ta privatlån med en medsökande.
 • Deras lån har en lång återbetalningstid. Det är en fördel för dig som vill återbetala ditt lån med en låg månadskostnad (trots att totalkostnaden för lånet ofta blir högre). Se: Ta lån med lång återbetalningstid.

Nackdelar med Svea Banks privatlån Svårt att få lån

De största nackdelarna med Svea Banks privatlån Svårt att få lån är:

 • Deras lån är inte ett billigt privatlån. Svea Banks privatlån Svårt att få lån är ett ovanligt dyrt privatlån. Deras lån har en ränta på 8,5–25,95 %, en hög uppläggningsavgift på 795 kr och en månatlig aviavgift på 25 kr. Om du söker ett billigt privatlån är inte Svårt att få lån ett bra privatlån för dig.
 • Du kan inte få svar på din låneansökan direkt. Det tar uppemot ett dygn för Svea Bank att handlägga en låneansökan för deras privatlån Svårt att få lån. Det är en nackdel för dig som snabbt behöver svar på om du beviljas. Se: Få svar på din låneansökan direkt.
 • Deras lån är inte utan uppläggningsavgift. Svea Banks privatlån Svårt att få lån har en hög uppläggningsavgift på 795 kr. Det är en högre uppläggningsavgift än vad de flesta andra långivare har för sina privatlån. Se: Ta lån utan uppläggningsavgift.
 • Deras lån går inte att förlänga. Det är en nackdel för dig som någon gång under löptiden vill sänka månadskostnaden för lånet genom att förlänga dess löptid. Se: Ta lån som går att förlänga.

Jämför Svea Banks privatlån Svårt att få lån med andra privatlån

Tabell 2: Svea Bank i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Svea Bank Svårt att få lån Svea Bank Svårt att få lån 10 000-200 000 kr 8,5-25,95 % 2 år-15 år
2,4/5
Swedbank Privatlån Swedbank Privatlån 20 000-500 000 kr 6,2-16,34 % 1 år-12 år
3.5/5
Bank Norwegian Privatlån Bank Norwegian Privatlån 5 000-600 000 kr 5,99-23,99 % 1 år-15 år
3/5

Vad särskiljer Svea Banks privatlån Svårt att få lån från andra?

Det som särskiljer Svea Banks privatlån Svårt att få lån från andra privatlån är att lånet kan beviljas till dig som har en eller flera betalningsanmärkningar. De flesta andra långivare som erbjuder privatlån godkänner inte betalningsanmärkningar.

Deras privatlån särskiljer sig även från andra privatlån på så sätt att Svårt att få lån är ett ovanligt dyrt privatlån med en hög ränta och en hög uppläggningsavgift. Privatlånet Svårt att få lån är inte lämpligt för dig med god kreditvärdighet.

Svea Banks privatlån Svårt att få lån vs Swedbanks privatlån

Både Svea Banks privatlån Svårt att få lån och Swedbanks privatlån är lån utan säkerhet. Swedbanks privatlån erbjuds på ett högre lägsta och högsta belopp än Svea Banks lån Svårt att få lån, på 20 000500 000 kr. Svea Banks lån erbjuds på 10 000200 000 kr. Swedbanks privatlån har en lägre ränta än Svea Banks lån, på 6,2–16,34 %. Svea Banks privatlån har en ränta på 8,5–25,95 %.

Du kan beviljas Swedbanks privatlån även om du saknar en fast anställning (om du till exempel är projektanställd, timanställd eller vikarierar). Svea Bank erbjuder inte privatlån till dig som saknar en tillsvidareanställning. Till skillnad mot Swedbank kan du däremot bli beviljad Svårt att få lån med betalningsanmärkningar, vilket du inte kan hos Swedbank. Läs recension av Swedbanks privatlån.

Svea Banks privatlån Svårt att få lån vs Bank Norwegians privatlån

Precis som Svea Banks privatlån Svårt att få lån erbjuder Bank Norwegian ett privatlån utan säkerhet. Bank Norwegians privatlån erbjuds på både ett lägre och ett högre maxbelopp än Svea Banks privatlån Svårt att få lån, på 5 000600 000 kr. Svårt att få lån ges på lånebelopp på 10 000200 000 kr.

Bank Norwegians privatlån har ett snävare räntespann med en lägre frånränta än Svea Banks lån, på 5,99–23,99 %. Svea Banks privatlån Svårt att få lån har ett räntespann på 8,5–25,95 %. Maxräntan hos båda långivarna är dock ovanligt hög.

Hos båda långivarna kan du inkludera en medsökande i din låneansökan. Du kan beviljas Svårt att få lån utan BankID, men inte Bank Norwegians lån. Du kan både höja och förlänga ditt lån hos Bank Norwegian, medan du varken kan höja eller förlänga ditt lån hos Svea Bank.

Ansök om Svea Banks privatlån Svårt att få lån via låneförmedlare

Ansöker du om Svea Banks privatlån Svårt att få lån via en låneförmedlare kan du jämföra deras villkor med andra långivares. På så sätt ökar du chansen att bli beviljad en låg ränta, ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Svea Banks privatlån Svårt att få lån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att Svea Bank kommer erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de bedömer passar din situation och ditt ansökta lån.

Se mer: Jämför olika låneförmedlare.

Kundomdömen av Svea Banks privatlån Svårt att få lån online

Svea Bank tillhör koncernen Svea, som är verksam i ett flertal länder runt om i Europa. Förutom att erbjuda privatlån, erbjuder Svea Bank bolån, sparande och kreditkort. Även om Svea Bank har ett stort antal kunder och erbjuder ett förhållandevis omtyckt privatlån har deras lån Svårt att få lån inga recensioner online. Banken i stort har däremot recenserats på Trustpilot (av ett få antal personer vilket gör betyget svårbedömt). På Trustpilot har Svea Bank (observera: inte specifikt Svårt att få lån) fått betyget 1,4 av 5.

De positiva omdömen Svea Bank (banken i stort) fått handlar om att kunder tycker att de fått ett bra bemötande av deras kundservice och en snabb handläggning av ärenden.

Svea Bank och (inte specifikt deras privatlån Svårt att få lån) har fått en hel del negativa omdömen på Trustpilot. Dessa omdömen handlar om att kunder tycker att de inte fått den hjälp de velat ha, att Svea Bank strulat med inkassokrav och att Svea Bank varit otydliga med deras lånevillkor.

Krav för Svea Banks privatlån Svårt att få lån

Svea Bank grundkrav för privatlånet Svårt att få lån är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal
 • ha varit folkbokförd i Sverige i minst tre år
 • ha en fast anställning eller pension
 • som egenföretagare måste du har varit verksam i minst tre år
 • ha en fast månadsinkomst på minst 15 000 kr
 • ej ha några skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Svea Banks krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut sedan fattas av Svea Bank.

Innan du ansöker om Svea Banks privatlån Svårt att få lån

Innan du ansöker om Svea Banks privatlån Svårt att få lån bör du beakta detta:

 • Svea Banks grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Svea Banks grundkrav för Svårt att få lån. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Svea Banks privatlån Svårt att få lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att ta ett snabbt lån bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Svea Bank tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, göra det. Att låna pengar med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än Svea Banks privatlån Svårt att få lån. Det innebär då ett billigare privatlån, vilket över tid kan spara dig mycket pengar.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Svea Banks privatlån Svårt att få lån

Så gör du för att ansöka om Svea Banks privatlån Svårt att få lån:

 1. Gå till Svea Banks ansökningsformulär för Svårt att få lån.

 2. Ange vilket belopp du önskar låna och löptid för lånet.

 3. Fyll i dina personuppgifter.

 4. Lägg till uppgifter om en eventuell medsökande.

 5. Invänta lånebesked (tar upp ett ett dygn).

 6. Om du blir beviljad skriver du under skuldebrevet.

 7. Invänta utbetalning av Svea Banks lån (tar mellan 3 och 5 dagar).

Det är enkelt att ansöka om Svea Banks privatlån Svårt att få lån. Själva ansökningsprocessen tar endast några minuter. Om du vill kan du även få ansökningen och eventuellt skuldebrev hemskickat med posten (och därmed inte använda BankID).

Så har vi betygsatt Svea Banks privatlån Svårt att få lån

För vår recension av Svea Banks privatlån Svårt att få lån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 referenspunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Svea Banks privatlån Svårt att få lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Svea Banks privatlån Svårt att få lån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de kan bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Svea Banks process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Svea Banks låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Svea Bank för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Vad kan Svea Banks privatlån Svårt att få lån användas till?

Du kan använda Svea Banks privatlån Svårt att få lån till vad du vill. Det beror på att deras lån är utan säkerhet. Du behöver således inte ha någon form av pant (såsom en bostad eller bil) för att beviljas deras lån. Det är vanligt att låntagare ansöka om lån utan säkerhet för att finansiera resor, renoveringar eller en handpenning (vid köp av bostad).

Påverkar en ansökan hos Svea Bank min kreditvärdighet?

Ja, du påverkar din kreditvärdighet negativt hos UC både när du ansöker om privatlån hos Svea Bank och om du beviljas deras privatlån. Det beror på att de använder UC som kreditupplysningsföretag och att de beviljar rapporterade lån vidare till UC:s skuldregister. Ju fler kreditupplysningar och rapporterade lån du har hos UC, desto mer påverkas din kreditvärdighet hos UC (UC-score) negativt.

Har Svea Bank en mobilapp jag kan hantera mitt lån i?

Ja, Svea Bank erbjuder en mobilapp som du kan hantera ditt lån i. Syftet med deras mobilapp är att du ska kunna ha en full kontroll över din ekonomi. Med appen kan du till exempel öppna ett nytt konto, göra överföringar mellan konton och se ditt skuldsaldo.

Detaljerad information om Svea Bank Svårt att få lån

Information om Svea Bank Svårt att få lån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
1.2 / 5 Trust pilot score 1.2 / 5
(297 omdömen)
Krav hos Svea Bank Svårt att få lån
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Ålderskrav
20 - 70 år
Inkomstkrav
15 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas Svea Bank Svårt att få lån måste du vara fast anställd eller pensionär.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Svea Bank Svårt att få lån
Ränta
8,5 - 25,95 %
Effektiv ränta
17,82 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
795 kr
Aviavgift
25 - 45 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Svea Bank Svårt att få lån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 15,9 % nominell ränta, 795 kr i uppläggningsavgift och 25 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 694 kr och effektiv ränta på 17,82 %. Totalt att betala blir 204 064 kr.