Sidan innehåller annonser

Lea bank privatlån: Recension 2024

Lea bank erbjuder ett privatlån utan säkerhet som är särskilt lämpligt för låntagare som har låg kreditvärdighet och söker ett lån med hög beviljandegrad. Om du ute efter ett privatlån som är enkelt att bli beviljad eller med en förhållandevis snabb utbetalning, då kan Lea banks privatlån vara ett bra alternativ för dig.

Lea banks privatlån har en hög beviljandegrad och en smidig låneprocess. Deras lån är däremot inte det bästa privatlånet i något hänseende. Om du till exempel har en medelhög eller hög kreditvärdighet och söker ett privatlån med låg lånekostnad finns det flera andra privatlån som kan passa dig bättre.

Läs hela recensionen

Lea bank Privatlån
 • Lånebelopp: 10 000 - 500 000 krFördel
 • Ränta: 5,9 - 19,9 %Fördel
 • Löptid: 1 - 15 år Fördel
Läs mer eller ansök på Leabank.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Lea bank Privatlån: Ganska bra, 3.3/5

Lånea anser att Lea banks privatlån sammantaget är ganska bra. Lånet ges betyget 3,3 av 5. Det är ungefär samma som 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Lea bank är en sammanvägning av:

 • Lånekostnad: betyg 2.5/5. Lea banks privatlån har en hög lånekostnad för att vara ett privatlån. Deras lån har en hög maxränta, en förhållandevis hög uppläggningsavgift (för lån över 50 000 kr) samt en månatlig aviavgift.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Det är enkelt att beviljas privatlån hos Lea bank så länge du har någon form av anställning och saknar betalningsanmärkningar.
 • Låneprocess: betyg 4/5. Lea bank har en smidig ansökningsprocess för sina lån. Du får ofta svar direkt på skärmen om du blir beviljad eller inte. Ett lån som beviljats betalas ut inom 1–3 bankdagar.
 • Kundservice: betyg 3/5. Lea bank har en relativt lättillgänglig kundservice. De kan nås via mejl och telefon under vardagar klockan 09.00–15.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Lea bank Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.3/5
Lånekostnad2.5/5
Beviljandegrad4/5
Låneprocess4/5
Kundservice3/5

Lånekostnad: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Lea banks privatlån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Lea banks privatlån är dyrare än många andra privatlån. Vad som är positivt med lånekostnaden för Lea banks privatlån är att lånet har en förhållandevis låg frånränta på 5,9 %.

Något som är negativt med lånekostnaden för Lea banks privatlån är att lånet har en uppläggningsavgift på 399 kr (lån på belopp 0–49 999 kr har en uppläggningsavgift på 149 kr), samt en månatlig aviavgift på 19 kr. Om du söker ett billigt privatlån är inte Lea banks privatlån det bästa alternativet för dig.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Lea bank och återbetalas över 10 år till nominell ränta på 9,9 %, med en uppläggningsavgift på 399 kr och en aviavgift på 19 kr har Lea banks privatlån en effektiv ränta på 10,84 %. Det är ganska dåligt. Det är högre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån som Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Lea banks privatlån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 4 av 5. Det är enklare att bli beviljad Lea banks lån är många andra privatlån. De har ett lågt inkomstkrav på 15 000 kr i månaden. Du kan dessutom beviljas deras lån även om du saknar en fast anställning (om du har en annan form av anställning eller pension).

En nackdel med beviljandegraden för Lea banks privatlån är att du inte kan bli beviljad lånet med lösenkrav eller om du har en betalningsanmärkning. Det gäller oavsett vilken typ av anmärkning du har eller hur gammal den är.

Låneprocess: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Lea bank är ganska bra. De ges i denna kategori betyget 4 av 5. Lea bank har en smidig och snabb låneprocess. När du ansöker om deras lån får du i regel svar direkt på skärmen om du blivit beviljad eller inte. Ett lån som beviljats kan betalas ut inom 1–3 bankdagar. Det är ungefär samma utbetalningstid som andra långivare har för sina privatlån.

Något som är negativt med låneprocessen för Lea banks privatlån är att du inte kan garanteras ett svar direkt på skärmen (om du beviljas eller inte). Om din låneansökan behöver kompletteras dröjer deras svar. Du kan inte heller ansöka om deras privatlån utan BankID.

Kundservice: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att Lea banks kundservice är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Lea banks kundservice är tillgänglig via mejl och telefon under vardagar klockan 09.00–15.00. En fördel med Lea bank är att de erbjuder en mobilapp som du enkelt kan hantera ditt lån i.

Något som är negativt med Lea banks kundservice är att de har kortare öppettider (endast öppet till 15.00) än de flesta andra långivare som erbjuder privatlån. De har dessutom inte öppet på helger. Lea bank har inte heller en livechatt på deras hemsida och de är inte tillgängliga via sociala medier.

Vem är Lea banks privatlån bäst för?

Lea banks privatlån är bäst för dig som har låg kreditvärdighet och söker ett privatlån som är enkelt att bli beviljad. Du kan beviljas deras privatlån om du saknar en fast anställning (om du har en regelbunden inkomst) eller om du har en låg inkomst (de har ett inkomstkrav på minst 15 000 kr/mån).

Deras privatlån passar även bra för dig som vill ta ett privatlån med en snabb och smidig låneprocess. När du ansöker om Lea banks privatlån kan du få svar direkt på skärmen om du blivit beviljad. Ett lån som beviljats betalas i regel ut inom 1–3 bankdagar.

Omständigheter när Lea banks privatlån passar bra

Dessa är några omständigheter när det passar bra att låna från Lea bank:

 • Om du vill ta ett litet lån. Lea bank erbjuds till ett lägsta lånebelopp på 10 000 kr. Det är ett lägre lånebelopp än vad många andra långivare har för deras privatlån. Se: Ta ett litet lån.
 • Om du vill ansöka om lån med en låg kreditvärdighet. Det är enkelt att bli beviljad Lea banks privatlån. Du kan till exempel beviljas deras lån med en låg kreditvärdighet till följd av en låg inkomst (ner till 15 000 kr i månaden) eller om du saknar en fast anställning (och har en annan form av anställning).
 • Om du vill samla dina befintliga lån. Hos Lea bank kan du samla dina befintliga lån med hög ränta (högre än Lea banks ränta) i ett samlingslån (privatlån) med låg ränta. På så sätt kan du ha möjlighet att sänka din månadskostnad. Lea bank erbjuder dock inte lån med lösenkrav.

Vem är Lea banks privatlån dåligt för?

Lea banks privatlån är dåligt för dig som har hög kreditvärdighet och söker ett privatlån med låg ränta eller utan avgifter utöver räntan. Deras privatlån har en ränta på 5,9–19,9 % och en representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 9,9 %. Lånets representativa ränta är ovanligt hög jämfört med andra privatlån.

Lea banks privatlån har dessutom en hög uppläggningsavgift på 399 kr och en månatlig aviavgift på 19 kr. Om du har hög kreditvärdighet finns det således flera andra lån som är billigare och som kan vara ett bättre alternativ.

Alternativ om Lea banks privatlån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om Lea banks privatlån inte är rätt för dig:

 • Coop MedMeras privatlån: lån utan säkerhet med låg lånekostnad. Coop MedMeras privatlån erbjuds på lånebelopp på 15 000500 000 kr med en ränta på 4,45–14,95 %. Deras privatlån passar bra för dig som söker ett billigt privatlån med låg ränta och utan uppläggningsavgift.
 • Wästgöta finans privatlån: lån utan säkerhet med hög beviljandegrad och utan UC. Wästgöta Finans privatlån erbjuds på lånebelopp på 30 000300 000 kr med en ränta på 6,5–17,95 %. Deras privatlån passar bra för dig som har en låg kreditvärdighet hos UC eller som nekats privatlån hos andra långivare.

Fördelar med lån från Lea bank

De viktigaste fördelarna med privatlån från Lea bank är:

 • Du kan ansöka om deras lån och få besked direkt. Det är en fördel för dig som behöver få ett snabbt svar på om du beviljas deras lån. Se: Ta lån och få besked direkt.
 • Du kan beviljas deras privatlån med en låg inkomst. Lea bank har ett lägsta inkomstkrav på 15 000 kr i månaden för deras privatlån. Många andra långivare som erbjuder privatlån har ett lägsta inkomstkrav på uppemot 20 000 kr. Se: Beviljas privatlån med låg inkomst.
 • Du kan ansöka om deras lån med en medsökande. Det är en fördel för dig som själv inte har nog hög kreditvärdighet för att bli beviljad deras lån, eller bli beviljad ett högt lånebelopp. Se: Ta lån med en medsökande.
 • Deras lån går att förlänga. Det är en fördel för dig som vill kunna sänka månadskostnaden för ditt lån. Du förlänger ditt privatlån hos Lea bank genom att kontakta deras kundtjänst via mejl eller telefon. Det tillkommer ingen ytterligare kostnad vid en förlängning. Trots det blir lånets totalkostnad högre vid en förlängning eftersom ränta betalas under en längre tid. Se: Lån som går att förlänga.

Nackdelar med lån från Lea bank

De största nackdelarna med privatlån från Lea bank är:

 • Deras lån har inte en låg maxränta. Lea banks privatlån har en hög maxränta på 19,9 % och en hög representativ (den ränta en stor del av deras kunder har) på 9,9 %. Det är en nackdel för dig som har låg kreditvärdighet och vill ta ett lån med så låg ränta som möjligt. Se: Ta lån med låg maxränta.
 • Du kan inte bli beviljad deras lån med betalningsanmärkningar. Det gäller oavsett hur gamla dina anmärkningar är eller av vilken typ de är. Det är en nackdel för dig som har betalningsanmärkningar och vill ta ett lån.
 • Du kan inte ansöka om deras lån utan BankID. Det är en nackdel för dig som inte har ett BankID och vill ansöka om deras lån utan BankID.
 • Deras lån är inte utan uppläggningsavgift. Lea bank har vanligtvis en uppläggningsavgift på 399 kr för deras privatlån. Lånebelopp under 50 000 kr har en lägre uppläggningsavgift på 149 kr. Oavsett om du vill ta lån på ett högt eller lågt belopp är det en nackdel för dig som söker ett privatlån med få avgifter. Se: Ta lån utan uppläggningsavgift.

Jämför Lea banks lån med andra privatlån

Tabell 2: Lea bank i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lea bank Privatlån Lea bank Privatlån 10 000-500 000 kr 5,9-19,9 % 1 år-15 år
3.3/5
Collector Bank Privatlån Collector Bank Privatlån 20 000-500 000 kr 4,9-17,9 % 2 år-18 år
3,6/5
Wasa Kredit Privatlån Wasa Kredit Privatlån 30 000-400 000 kr 4,45-14,95 % 1 år-15 år
3.7/5

Vad särskiljer Lea banks privatlån från andra?

Något som särskiljer Lea banks lån från andra privatlån är att deras lån har en ovanligt hög beviljandegrad och en ovanligt smidig låneprocess. Du kan beviljas deras lån om du saknar en fast anställning (men har någon annan form av anställning) eller om du har en låg inkomst (ner till 15 000 kr i månaden).

När du ansöker om deras lån får du ofta svar direkt på skärmen om du beviljas och ett beviljat lån betalas ut inom 1–3 bankdagar.

Lea banks privatlån vs Collector Banks privatlån

Både Lea bank och Collector Bank erbjuder ett privatlån utan säkerhet, som erbjuds till liknande lånebelopp. Collector Banks privatlån ges med lånebelopp på 20 000500 000 kr. Lea banks privatlån ges med lånebelopp på 10 000500 000 kr. Collector Bank har en något lägre från- och maxränta än vad Lea banks privatlån har. Räntan på Collector Banks lån är på 4,9–17,9 %. Räntan på Lea banks lån är på 5,9–19,9 %.

Till skillnad mot Lea bank har Collector Bank ingen uppläggningsavgift för sitt privatlån. Lea bank har däremot en uppläggningsavgift på 399 kr (lån under 50 000 kr har en uppläggningsavgift på 149 kr). Du kan inte ansöka om privatlån utan BankID hos någon av långivarna. Läs recension av Collector Banks privatlån.

Lea banks privatlån vs Wasa Kredits (Länsförsäkringars) privatlån

Precis som Lea banks privatlån erbjuder Wasa Kredit (Länsförsäkringar) ett privatlån utan säkerhet. Wasa Kredit ger lån till ett högre lägsta belopp och ett lägre maxbelopp än vad Lea bank gör. Wasa Kredits privatlån ges med lånebelopp på 30 000400 000 kr. Lea banks privatlån ges med lånebelopp på 10 000500 000 kr.

Wasa kredit har däremot en betydligt lägre ränta än vad Lea banks lån har. Räntan på Wasa Kredits lån är på 4,45–14,95 %. Räntan på Lea banks privatlån är på 5,9–19,9 %. Båda långivarna har ungefär samma kostnad för uppläggning av deras lån. Wasa kredit har en uppläggningsavgift på 375 kr. Lea bank har en uppläggningsavgift på 399 kr (149 kr för lån under 50 000 kr).

Wasa Kredit erbjuder en betalningsfri månad per år för sina lån. Lea bank erbjuder inga betalningsfria månader för sina lån. Hos Lea bank kan du däremot ansöka om amorteringsfritt lån i upp till tre månader. Läs recension av Wasa Kredits (Länsförsäkringars) privatlån.

Ansök om Lea banks lån via låneförmedlare

Ansöker du om Lea banks privatlån via en låneförmedlare kan du jämföra deras villkor med andra långivares. På så sätt ökar du chansen att bli beviljad en låg ränta, ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Lea banks privatlån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att Lea bank kommer erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de bedömer passar din situation och ditt ansökta lån.

Se mer: Vilka låneförmedlare är bäst?

Kundomdömen av Lea banks lån online

Lea banks privatlån är populärt och ägs av bolaget LEA Bank ASA (som är en fusion mellan tidigare BRAbank och Easybank). Trots att Lea bank ASA har cirka 70 000 befintliga kunder (enligt uppgifter på deras hemsida) fördelat på lån, -spar och insättning har de inga recensioner online.

Att de har få recensioner gäller även deras privatlån. Eftersom vi inte hittar några recensioner online kan vi inte återge vad deras kunder tycker om deras privatlån.

Krav för Lea banks privatlån

Lea banks grundkrav för privatlån är att du ska:

 • vara minst 23 år gammal och som mest 70 år gammal
 • ha bott i Sverige i minst tre år
 • ha en inkomst på minst 15 000 kr i månaden
 • ej ha några betalningsanmärkningar
 • ej ha några skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Lea banks krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut sedan fattas av Lea bank.

Innan du ansöker om Lea banks privatlån

Innan du ansöker hos Lea banks privatlån bör du beakta detta:

 • Lea banks grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Lea banks grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Lea banks lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att låna snabbt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Lea bank tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, göra det. Att låna med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än Lea banks privatlån. Det innebär då ett billigare privatlån, vilket över tid kan spara dig mycket pengar.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med den månadskostnad som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Lea banks privatlån

Så gör du för att ansöka om Lea banks privatlån:

 1. Gå till Lea banks ansökningsformulär.

 2. Ange hur mycket du önskar att låna och löptid för lånet.

 3. Fyll i dina personuppgifter.

 4. Signera din låneansökan med BankID.

 5. Invänta lånebesked (syns i regel direkt på skärmen).

 6. Om du beviljas lån skriver du under skuldebrevet med ditt BankID.

 7. Invänta utbetalning av lånet (tar 1–3 bankdagar).

Lea bank har en enkel ansökningsprocess. I de flesta fall får du besked om du blivit beviljad eller inte direkt på skärmen.

Så har vi betygsatt Lea banks privatlån

För vår recension av Lea banks privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 referenspunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Lea banks privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera egenskaper hos Lea banks privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de kan bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Lea banks process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Lea banks låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Lea bank för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Kostar det något att lösa Lea banks privatlån i förtid?

Nej, du betalar ingen kostnad om du vill lösa ditt privatlån hos Lea bank i förtid. Du får inte heller en kostnad i form av ränteskillnadsersättning om du vill göra en extrainbetalning någon gång under lånets återstående löptid.

Vad kan Lea banks privatlån användas till?

Du kan använda ditt privatlån hos Lea bank till vad du vill. Det beror på att deras lån är utan säkerhet. Du behöver således inte lämna någon form av pant (som fallet är vid bolån) för att bli beviljad deras lån. Det är vanligt att låntagare använder lån utan säkerhet till att samla andra lån med hög ränta, till en resa eller en renovering.

Har Lea bank en mobilapp som jag kan hantera mitt lån i?

Ja, Lea bank har en mobilapp som du kan hantera ditt lån i. Med deras app kan du bland annat betala räkningar, överföra pengar mellan konton och godkänna e-fakturor. Syftet med mobilappen är att du ska få en tydlig överblick av din ekonomi.

Detaljerad information om Lea bank Privatlån

Information om Lea bank Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Oftast direkt, annars inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
 
Krav hos Lea bank Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Lea bank privatlån kan inte beviljas inte under några omständigheter om du har betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
23 - 70 år
Inkomstkrav
15 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas Lea bank privatlån måste du ha någon typ av anställning.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Lea bank Privatlån
Ränta
5,9 - 19,9 %
Effektiv ränta
10,84 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
399 kr
Aviavgift
19 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Lea bank Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 9,9 % nominell ränta, 399 kr i uppläggningsavgift och 19 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 335 kr och effektiv ränta på 10.84 %. Totalt att betala blir 160 595 kr.