Sidan innehåller annonser

Brocc Privatlån: Recension 2024

Broccs privatlån är utmärkt för dig med medel till hög kreditvärdighet som söker ett lån med få avgifter där du kan få svar snabbt på din låneansökan. Det beror på att Brocc kan bevilja lån med endast en uppläggningsavgift utöver räntan och kan ge besked på signerade låneansökningar direkt.

Det finns dock andra privatlån med färre avgifter och lägre ränta än Broccs privatlån. Du kan även hitta andra privatlån snabbare låneprocess än Broccs privatlån. Ett privatlån från Brocc är därmed inte det bästa privatlånet ur något avseende.

Läs hela recensionen

Brocc Privatlån
 • Lånebelopp: 10 000 - 400 000 krFördel
 • Ränta: 5,24 - 24,99 %Fördel
 • Löptid: 1 - 15 år Fördel
Läs mer eller ansök på Brocc.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Brocc Privatlån: Ganska bra, 3.4/5

Lånea anser att Broccs privatlån allt sammantaget är ganska bra och lånet ges betyget 3,4 av 5. Det är ungefär samma som 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Brocc är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 3.5/5. Broccs privatlån är förhållandevis billigt. Lånet har en frånränta på 5,24 %, en representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 7,74 % och en maxränta på 24,99 %.
 • Beviljandegrad: betyg 3.5/5. Privatlån från Brocc har relativt hög beviljandegrad. Brocc kräver att du som låntagare har en fast inkomst från arbete eller pension och att du varit folkbokförd i Sverige i minst 36 månader innan ansökan.
 • Låneprocess: betyg 3/5. Brocc har en smidig låneprocess och kan ofta ge svar på en låneansökan direkt efter den skickats in. Det tar i regel högst 2 bankdagar för Brocc att betala ut ett lån.
 • Kundservice: betyg 3/5. Broccs har en duktig kundservice tillgänglig via mejl och telefon varje vardag från 09:00 till 16:00. Du kan däremot inte chatta med Broccs kundservice eller kontakta de via en app.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Brocc Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.4/5
Lånekostnad3.5/5
Beviljandegrad3.5/5
Låneprocess3/5
Kundservice3/5

Lånekostnad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Broccs privatlån är ganska bra och privatlånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Broccs privatlån har en förhållandevis låg frånränta på 5,24 %, en låg representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 7,74 % och en hög maxränta på 24,99 %. En positiv aspekt är att lånet inte har några tillkommande avgifter utöver uppläggningsavgiften på 500 kr.

En negativ aspekt med Broccs privatlån är att maxräntan på 24,99 % är högre än maxräntan hos de flesta andra långivare som erbjuder privatlån. Broccs privatlån har även en förhållandevis hög uppläggningsavgift på 500 kr vilket är en ytterligare negativ aspekt av kostnaden för lånet.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Brocc och återbetalas över 10 år till nominell ränta 7,74 % har privatlånet en effektiv ränta på 8,14 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Broccs privatlån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. En positiv aspekt med Broccs privatlån är att lånet kan beviljas även om du är pensionär förutsatt att du har en fast inkomst från pension. Lånet har inte heller något specifikt inkomstkrav utan varje låntagares inkomst bedöms individuellt av Brocc.

En negativ aspekt med Broccs privatlån är att du som låntagare inte kan bli beviljad med betalningsanmärkningar. Du behöver även ha varit folkbokförd på en svensk adress i minst 36 månader innan din ansökan. Det betyder att du inte kan beviljas lånet om du nyligen flyttat till Sverige.

Låneprocess: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Brocc är medioker och de ges i denna kategori betyget 3 av 5. Brocc har en smidig låneprocess och kan ofta ge dig svar direkt efter din låneansökan signerats och skickats in. Du kan ansöka om lån hos Brocc via deras hemsida och även genom att ringa in till deras kundservice.

En negativ aspekt med Broccs låneprocess är att deras lån inte kan hanteras eller betalas ut under helgdagar. Det betyder att du som ansöker om lån på en torsdag eller fredag kan behöva vänta tills nästa vecka innan du får ditt lån. Efter en låneansökan beviljats tar det i regel 1-2 bankdagar för Brocc att betala ut pengarna till ditt konto.

Kundservice: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att Broccs kundservice är medioker och de ges i denna kategori betyget 3 av 5. Broccs kundservice är tillgänglig via mejl och telefon under samtliga vardagar mellan 09:00 – 16:00 vilket är bra. En positiv aspekt är att Broccs kundservice även kan ta emot låneansökningar via telefon utöver ansökningar via hemsidan.

Det som är negativt med Broccs kundservice är att den är helt stängd under helger. Det betyder att du som vill kontakta Brocc på en helgdag kan senast skapa kontakt nästkommande arbetsdag. En annan negativ aspekt är att Broccs kundservice inte går att kontakta via livechatt eller via en app.

Vem är Broccs privatlån bäst för?

Broccs privatlån är bäst för dig med medel till hög kreditvärdighet som vill ha ett billigt privatlån. Det beror på att Brocc har hög beviljandegrad och en förhållandevis låg frånränta på 5,24 % och en låg representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 7,74 % och en maxränta på 24,99 %.

Lånet är även utmärkt för dig som vill ha en smidig låneprocess med snabba svar eftersom Brocc ofta kan ge svar direkt på skärmen efter att din låneansökan signerats med BankID.

Omständigheter när Broccs privatlån passar bra

Några omständigheter när det passar bra att låna från Brocc:

 • Du vill samla dina befintliga skulder med ett samlingslån. Broccs privatlån är ett utmärkt samlingslån eftersom Brocc erbjuder lån upp till 400 000 kr, godkänner medsökande och kan bevilja lån med lösenkrav.
 • Du vill ta lån på relativt små belopp. Brocc kan godkänna lån på 10 000 kr vilket är bra om du söker ett lån på ett relativt litet belopp.
 • Du behöver låna pengar snabbt för att täcka en oförväntad utgift. Eftersom Brocc kan ge svar på din låneansökan samma dag som du ansöker och kan betala ut lån förhållandevis snabbt (inom 1-2 bankdagar) är det ett bra privatlån om du vill låna pengar snabbt.

Vem är Broccs privatlån dåligt för?

Broccs privatlån är dåligt för dig som inte har en fast inkomst från arbete eller pension. Det beror på att Brocc endast beviljar låntagare med fast anställning eller fast inkomst från pension. Lånet är även dåligt för dig som nyligen flyttat till Sverige eftersom Brocc kräver att du varit folkbokförd på en svensk adress minst 36 månader innan du ansökt om lån.

Alternativ om Broccs privatlån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om Broccs privatlån inte är rätt för dig:

 • Nordnet Privatlån: billigt privatlån utan krav på fast anställning. Privatlån från Nordnet har en förhållandevis låg frånränta på 3,9 %, en låg representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 4,85 % och en låg maxränta på 10,9 %. Du kan låna mellan 20 000500 000 kr som låntagare hos Nordnet. Nordnet har relativt låg beviljandegrad och passar därmed bäst för låntagare med hög kreditvärdighet.
 • SBAB Privatlån: lån som går att ta som student eller deltidsanställd. SBAB erbjuder privatlån mellan 30 000500 000 kr för en ränta mellan 5,9 – 10,3 %. Privatlån från SBAB har en förhållandevis låg representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 6,5 % och kan beviljas utan några avgifter. Privatlån från SBAB passar bäst för låntagare med hög kreditvärdighet. Låntagare med låg kreditvärdighet kan nämligen ha svårt att beviljas lån hos SBAB.

Fördelar med lån från Brocc

De viktigaste fördelarna med privatlån från Brocc är:

 • Lånet har en förhållandevis låg frånränta. Brocc har en låg frånränta på 5,24 %. Det betyder att du som låntagare har möjlighet till att få lånet till en låg ränta. Den representativa räntan (vanligast förekommande räntan) för Broccs privatlån är dock något högre på 7,74 %.
 • Du kan få besked direkt efter din ansökan är signerad. Brocc kan oftast ge ett besked direkt efter din låneansökan signerats vilket är bra om du vill ha svar snabbt efter du ansökt om lån.
 • Det går att låna som pensionär. Eftersom Broccs privatlån har en åldersgräns på max 70 år och godkänner inkomst från pension är det ett utmärkt lån att ta som pensionär.
 • Du kan låna med medsökande. Om du har svårt att bli beviljad Broccs privatlån ensam kan du lägga till en medsökande på ditt lån för att öka dina chanser att bli beviljad. Se: Låna pengar med medsökande.
 • Du kan minimera dina månadskostnader med en lång återbetalningstid. Brocc kan godkänna lån med så lång återbetalningstid som 15 år. Du kan minimera din månadskostnad genom att ta Broccs privatlån med lång återbetalningstid.
 • Lånet kan förlängas vid behov för att minimera månadskostnaden. Du kan förlänga ditt privatlån från Brocc vid behov och således minimera din månadskostnad. Du kan förlänga ditt lån genom att kontakta Broccs kundservice.

Nackdelar med lån från Brocc

De största nackdelarna med privatlån från Brocc är:

 • Du kan inte låna med betalningsanmärkningar. Om du som låntagare har befintliga betalningsanmärkningar behöver du vänta tills de gallras för att beviljas ett privatlån från Brocc. Se: Lån med betalningsanmärkning.
 • Du kan inte ansöka utan ett eget BankID. Brocc erbjuder inte ett lån utan BankID eftersom du behöver signera din ansökan och ditt skuldebrev med digital signering.
 • Lånet har en förhållandevis hög uppläggningsavgift. Broccs uppläggningsavgift på 500 kr är förhållandevis hög. Du kan inte ta ett privatlån från Brocc utan uppläggningsavgift.

Jämför Broccs privatlån med andra privatlån

Tabell 2: Brocc i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Brocc Privatlån Brocc Privatlån 10 000-400 000 kr 5,24-24,99 % 1 år-15 år
3.4/5
Nordnet Privatlån Nordnet Privatlån 20 000-500 000 kr 3,9-10,9 % 2 år-15 år
3,7/5
Marginalen Bank Privatlån Marginalen Bank Privatlån 25 000-500 000 kr 4,95-19,32 % 2 år-15 år
3,6/5

Vad särskiljer Broccs privatlån från andra?

Det som särskiljer Broccs privatlån från andra privatlån är att lånet har en förhållandevis låg frånränta på 5,24 % och en låg representativ ränta på 7,74 %. En övrig särskiljande faktor är att du kan få svar på din låneansökan hos Brocc direkt efter att den är signerad och inskickad. Möjligheten att få besked på en låneansökan direkt är ovanligt bland långivare som erbjuder privatlån.

Brocc privatlån vs Danske Bank privatlån

Danske Bank erbjuder lån på lånebelopp mellan 50 000400 000 kr. Det är ungefär samma som Brocc som erbjuder lån på lånebelopp mellan 10 000400 000 kr. Brocc erbjuder dock längre återbetalningstider på sina lån med en löptid på 1 år15 år. Danske Banks privatlån har en kortare löptid mellan 1 år10 år.

Som låntagare hos Danske Bank kan du dock få en lägre låneränta än hos Brocc. Danske Banks räntespann mellan 7,5 – 9,5 % erbjuder lägre låneräntor än Broccs räntespann som sträcker sig från 5,24 – 24,99 %. Den representativa räntan (vanligast förekommande ränta för låntagare) för Danske Banks privatlån är på 7,25 % vilket är lägre än Broccs representativa ränta på 7,74 %.

Du kan beviljas ett privatlån från Danske Bank oavsett anställningsform. Hos Brocc kan du endast beviljas privatlån med fast inkomst från arbete eller pension.

Brocc privatlån vs SEB Enkla Lånet

SEB erbjuder privatlån på mellan 20 000350 000 kr under 2 år10 år. Brocc erbjuder privatlån mellan 10 000400 000 kr under 1 år15 år. Dock kan SEB i de flesta fall erbjuda en lägre ränta än Brocc. Orsaken till det är att SEB har ett räntespann från 5,25 – 13 % och en representativ ränta på 6,8 %. Broccs privatlån har ett räntespann från 5,24 – 24,99 % och en representativ ränta på 7,74 %.

Både SEB och Brocc kräver att du som låntagare har en fast inkomst från arbete eller pension. Däremot har SEB ett inkomstkrav för sina låntagare på minst 20 000 per månad medan Brocc bedömer varje låntagares inkomst individuellt. Både SEB enkla lånet och Broccs privatlån kan beviljas utan några månatliga avgifter.

Ansök om Broccs privatlån via låneförmedlare

Ansöker du om Broccs privatlån via en låneförmedlare kan du jämföra deras lån med flera andra långivares. På så sätt maximerar du chansen att beviljas bra lånevillkor (såsom en låg ränta), ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Broccs privatlån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att Brocc kommer erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de på förhand bedömer passar din situation och sökta lån.

Se mer: Jämför förmedlare av lån.

Kundomdömen av Brocc online

Det finns många omdömen om Brocc som går att hitta online. På Trustpilot har Brocc ett betyg på 4,6 av 5 (baserat på över 1000 omdömen) vilket är ett nästintill perfekt betyg. Eftersom Brocc endast erbjuder tjänster kring privatlån och sparkonton kan betyget anses som ett helhetsbetyg på deras privatlån.

Många positiva omdömen om Brocc tar upp kundservicens bemötande och privatlånets förmånliga villkor. Flera omdömen är av tidigare kunder som samlat befintliga skulder med ett samlingslån från Brocc. Även Broccs räntekostnader har positiva kommentarer i många omdömen om Brocc.

Flera negativa omdömen om Brocc är skrivna av kunder med sparkonton som klagar på att utdelningen är otillräcklig i jämförelse med utdelningen hos andra långivare som erbjuder sparkonton med ränta. Många negativa recensioner tar även upp Broccs utskick via mejl och SMS som besvärliga och onödiga.

Krav för Broccs privatlån

Broccs grundkrav för privatlån är:

 • Låntagare ska vara minst 20 år och max 70 år.
 • En taxerad inkomst från föregående inkomstår.
 • En fast inkomst från arbete eller pension.
 • Inga befintliga betalningsanmärkningar.
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Folkbokföring i Sverige i minst 36 månader innan ansökningsdatumet.
 • Ett eget och giltigt BankID.

Om du inte uppfyller Broccs krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Brocc.

Innan du ansöker om Broccs privatlån

Innan du ansöker hos Broccs privatlån bör du beakta detta:

 • Broccs grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Broccs grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Broccs lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att låna pengar snabbt och enkelt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Brocc tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, göra det. Att låna pengar med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Broccs privatlån

Så gör du för att ansöka om Broccs privatlån:

 1. Gå in på Broccs hemsida via din mobila webbläsare eller dator.

 2. Klicka på “Ansök om lån”.

 3. Scrolla ner och välj ditt önskade lånebelopp och din återbetalningstid.

 4. Välj om du vill lösa befintliga lån i samband med din ansökan.

 5. Fyll i ditt mobiltelefonnummer och din e-postadress.

 6. Fyll i ditt personnummer och din månadsinkomst före skatt.

 7. Välj din sysselsättning och din boendeform.

 8. Välj ditt civilstånd och om du har barn under 18 år.

 9. Välj om du vill inkludera en medsökande på lånet.

 10. Godkänn Broccs villkor och klicka på “Ansök med BankID”.

Så har vi betygsatt Broccs privatlån

För vår recension av Broccs privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Broccs privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Broccs privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de tillåter sökande med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Broccs process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Broccs låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Brocc för personlig service.

Läs av fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar från Brocc?

Ja, det är säkert att låna pengar från Brocc. Sedan år 2016 har Brocc varit verksamt under Finansinspektionen och Konsumentverkets tillsyn. Broccs tjänster omfattas även av den statliga insättningsgarantin vilket är ytterligare än säkerhet för dig som väljer att ta lån från Brocc.

Kostar det att lösa Broccs privatlån i förtid?

Nej, Brocc erbjuder en rörlig ränta vilket betyder att du inte betalar någon ränteskillnadsersättning (ersättning för uteblivna räntekostnader). Det betyder att du när som helst kan göra extraamorteringar eller lösa ditt lån från Brocc utan att behöva betala någon extra kostnad.

Går det att höja Broccs privatlån?

Ja, om du har ett privatlån från Brocc kan du vid behov höja (utöka) ditt lånebelopp upp till 400 000 kr kostnadsfritt. Du kan ansöka om att utöka Broccs privatlån genom att kontakta deras kundservice.

Har Brocc någon mobilapp du kan hantera ditt lån i?

Nej, Brocc har för närvarande ingen app där du kan hantera dina lån och övriga tjänster hos Brocc. Du behöver därmed kontakta Broccs kundservice via telefon eller logga in på deras hemsida för att se över och hantera ditt lån.

Detaljerad information om Brocc Privatlån

Information om Brocc Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Oftast direkt, annars inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.5 / 5 Trust pilot score 4.5 / 5
(1250 omdömen)
Krav hos Brocc Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Brocc privatlån kan inte beviljas inte under några omständigheter om du har betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
20 - 70 år
Inkomstkrav
Inget min. krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas Brocc privatlån måste du vara fast anställd eller pensionär.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Brocc Privatlån
Ränta
5,24 - 24,99 %
Effektiv ränta
8,14 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
500 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
4 st/år
Ansökan hos Brocc Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 7,74 % nominell ränta, 500 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 200 kr och effektiv ränta på 8,14 %. Totalt att betala blir 144 451 kr.