Sidan innehåller annonser

Bluestep Banks bolån: Recension av deras Omstartslån 2024

Bluestep Bank erbjuder ett bolån (eller omstartslån som det även kallas) med krav på säkerhet i en bostad. Lånet är främst avsett för låntagare med låg kreditvärdighet eller utan fast anställning, särskilt de som nekats bolån eller samlingslån hos andra långivare. Om du har en dålig kreditvärdighet och vill köpa en bostad, utöka ett befintligt bolån eller samla dina skulder, då kan Bluestep Banks lån vara ett utmärkt alternativ.

Bluestep Banks lån har en låg ränta i jämförelse med räntan på de flesta privatlån. Samtidigt har Bluestep Banks lån en hög ränta jämfört med räntor för andra bolån. Om du har medelhög eller hög kreditvärdighet kan du erbjudas både privatlån och bolån till bättre ränta hos andra långivare än Bluestep Bank.

Läs hela recensionen

Bluestep Bank Bolån (Omstartslån)
 • Lånebelopp: 150 000 - 10 000 000 krFördel
 • Ränta: 6,05 - 6,7 %Fördel
 • Löptid: 1 - 40 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Bluestep.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Bluestep Bank Bolån (Omstartslån): Ganska bra, 3.4/5

Lånea anser att Bluestep Banks lån är ganska bra. Lånet ges betyget 3,4 av 5. Det är ungefär samma som 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av Bluestep Banks bolån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 3/5. Bluestep Bank erbjuder ett bolån med en låg ränta jämfört med privatlån som används som samlingslån. Deras lån har dock en hög ränta jämfört med andra bolån.
 • Beviljandegrad: betyg 4.5/5. Bluestep Banks lån är enkelt att bli beviljad så länge du kan lämna en bostad som säkerhet. Du kan bli beviljad deras lån även om du saknar en fast anställning, har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
 • Låneprocess: betyg 2.5/5. Bluestep Bank har en helt okej låneprocess. De handlägger alla låneansökningar manuellt under sina öppettider. Ett beviljat lån betalas ut inom 1–3 bankdagar.
 • Kundservice: betyg 4/5. Bluestep Bank har en bra kundservice. De är enkla att nå via telefon, mejl eller chatt mån-tors 09.00–18.00 och fredagar 09.00–17.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Bluestep.se

Omdöme av Bluestep Bank Bolån (Omstartslån): Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.4/5
Lånekostnad3/5
Beviljandegrad4.5/5
Låneprocess2.5/5
Kundservice4/5

Lånekostnad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Bluestep Banks lån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Deras lån har en ränta på 6,05–6,7 %. Det är högt för att vara ett bolån, men lågt om du jämför med räntan för privatlån. För låntagare med låg kreditvärdighet, som ofta nekas bolån eller endast blir erbjuden privatlån till hög ränta, är räntan för Bluestep Banks bolån bra.

Vad som är negativt med lånekostnaden för Bluestep Banks bolån är att lånet har en hög uppläggningsavgift på 2495 kr, en värderingsavgift på 1 905 kr samt en obligatoriskt månatlig administrativ avgift på 20 kr. Om du har en hög kreditvärdighet kan Bluestep Banks lån vara ett onödigt dyrt bolån.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Bluestep Bank och återbetalas under 10 år till nominell ränta på 6,48 %, med en uppläggningsavgift på 2495 kr, en värderingsavgift på 1 905 kr samt en obligatoriskt månatlig administrativ avgift på 20 kr har Bluestep Banks lån en effektiv ränta på 7,54 %. Det är ganska dåligt för att vara ett bolån, men helt okej jämfört med kostnaden för privatlån. Det är ungefär samma som medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat.

Beviljandegrad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att beviljandegraden för Bluestep Banks bolån är bra och lånet ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Så länge du kan lämna en bostad som säkerhet är Bluestep Banks bolån enkelt att bli beviljad. Givet att du äger eller ska köpa en bostad kan du bli beviljad deras lån om du saknar en fast anställning, har skulder hos Kronofogden eller har betalningsanmärkningar.

En nackdel med beviljandegraden för Bluestep Bank är att du inte kan ansöka om deras lån via en låneförmedlare som jämför privatlån. Det är dock möjligt att ansöka om Bluesteps bolån hos låneförmedlare som jämför bostadslån.

Låneprocess: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Bluestep Bank är ganska dålig och deras lån ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Bluestep Bank har en långsam låneprocess. De hanterar alla låneansökningar manuellt under sina öppettider.

Vad som är positivt är att du kan ansöka om deras lån med en medsökande och på så sätt ha möjlighet att bli beviljad lånet till bättre villkor än annars. En annan fördel med låneprocessen hos Bluestep är att det är möjligt att ansöka om deras lån utan BankID.

Något som är negativt med låneprocessen hos Bluestep Bank är att du inte kan ansöka och få ett preliminärt besked direkt på skärmen. Det tar även avsevärt mycket längre tid att få ett bostadslån från Bluestep Bank utbetalt än ett genomsnittligt privatlån.

Kundservice: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Bluestep Banks kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Bluestep Bank har en bra kundservice. De är enkla att nå via telefon, mejl eller chatt mån–tors 09.00–18.00 och fredagar 09.00–17.00.

Något som är negativt med Bluestep Banks kundservice är att de inte kan nås via sociala medier, inte har en mobilapp och inte heller har öppet under helger.

Så fungerar Bluestep Banks bolån

Bluestep Banks lån är ett bostadslån (lån med krav på säkerhet i en bostad). Det innebär att du måste lämna en bostad som du köper eller äger som pant för lånet. Lånet tas i syfte att köpa en bostad eller utöka ett bolån (istället för att ta ett privatlån) som har utrymme för ytterligare belåning.

En bostad får som mest belånas till 85 % av sitt värde. Ett bolån som utökas med lån från Bluestep Bank används ofta till att samla lån och krediter med hög ränta.

Vem är Bluestep Banks bolån bäst för?

Bluestep Banks bolån är bäst för låntagare med mycket låg kreditvärdighet eller som saknar fast anställning, låntagare som äger en bostad sedan tidigare och har behov av att samla sina lån och krediter eller låntagare som vill köpa en ny bostad. Deras bolån, eller omstartslån som det ibland kallas, passar också bra för låntagare som tidigare nekats bolån eller de som nekats privatlån alternativt blivit erbjuden privatlån till en hög ränta.

Omständigheter när Bluestep Banks lån passar bra

Dessa är några omständigheter när det passar bra att låna från Bluestep Bank:

 • Om du vill samla dina lån på ett ställe. Bluestep Banks lån har en låg ränta, en hög beviljandegrad och ett högt maxbelopp på 10 000 000 kr. Genom att ta deras lån och samla dina lån på ett ställe kan du sänka din månadskostnad.
 • Om du vill ta lån med betalningsanmärkningar. Bluestep Bank lägger inte störst vikt vid din kredithistorik, utan tittar främst på din befintliga betalningsförmåga. Det innebär att du kan bli beviljad deras lån med betalningsanmärkningar.
 • Om du vill ansöka om lån trots låg kreditvärdighet. Bluestep Bank har en hög beviljandegrad. Du kan bli beviljad deras lån trots låg kreditvärdighet till följd av en oregelbunden inkomst, betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
 • Om du vill låna utan en fast anställning. Det är möjligt att bli beviljad bolån hos Bluestep Bank även utan fast anställning. De har möjlighet att godkänna deras lån till låntagare med inkomst från visstids- och projektanställningar, A-kassa samt CSN. Se mer: låna utan fast anställning.

Vem är Bluestep Banks lån dåligt för?

Bluestep Banks bolån är dåligt för låntagare som inte äger eller ska köpa en bostad som kan lämnas som säkerhet för lånet. Deras lån är även dåligt för låntagare med hög kreditvärdighet som kan bli beviljad bolån eller privatlån till lägre ränta hos andra långivare.

Alternativ på privatlån om Bluestep Bank inte passar dig

Förslag på alternativ på privatlån om Bluestep Banks lån inte är rätt för dig:

 • Remembers privatlån: lån utan krav på säkerhet med hög beviljandegrad och ett högt maxbelopp. Remembers privatlån ges ut på belopp på 10 000500 000 kr med en ränta på 4,95–20,85 %. Remembers lån passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet som vill ta ett stort privatlån som är enkelt att bli beviljad.
 • Moanks privatlån: lån utan krav på säkerhet med hög beviljandegrad, högt maxbelopp och låg ränta. Moanks privatlån ges ut på belopp på 25 000600 000 kr med en ränta på 3,9–14,95 %. Deras lån passar bra för låntagare som söker ett stort och billigt privatlån.

Fördelar med Bluestep Banks bolån

De främsta fördelarna med Bluestep Banks bolån är:

 • Du kan bli beviljad deras lån med låg inkomst. Det är en fördel för dig som har en låg inkomst och nekats bolån hos andra banker. Bluestep Bank har inget lägsta krav på inkomst utan gör en individuell bedömning i samtliga fall. De flesta banker beviljar inte lån till låntagare med låg inkomst (särskilt inte bolån).
 • Deras lån har en låg ränta jämfört med privatlån. Det är en fördel för dig som har låg kreditvärdighet och vill samla lån eller låna pengar och inte kan beviljas lån till en låg ränta hos en långivare som erbjuder privatlån.
 • Deras lån är enkelt att få. Det är en fördel för dig som har en låg kreditvärdighet och vill ansöka om bolån i syfte att köpa en bostad, samla skulder eller låna pengar. Det är få långivare som kan erbjuda lån som är lika enkelt att få som Bluestep Banks lån.
 • Du kan bli beviljad deras lån som äldre. Bluestep Bank har ingen maxålder på låntagare som vill ansöka om deras lån. De har inte heller en maxålder för när lånet ska vara återbetalt. Det är en fördel för dig som vill ansöka om deras lån som äldre.
 • Deras lån har en lång löptid jämfört med privatlån. Bluestep Bank har en längsta löptid på 40 år för sitt bolån. Det är en fördel för dig som vill samla skulder eller investera i till exempel en renovering och återbetala lånet med en låg månadskostnad. Lån som återbetalas med en lång löptid får dock en högre totalkostnad (allt annat lika). Se: Ta lån med lång löptid.
 • Du kan ansöka om deras lån med en medsökande. Det är en fördel för dig som har låg kreditvärdighet och vill öka din möjlighet att bli beviljad Bluestep Banks lån till bättre villkor än annars. Genom att ansöka om deras lån med en medsökande ökar du även din chans att bli beviljad ett högt lånebelopp.
 • Deras lån är ett omstartslån (nystartslån). Bluestep Banks bolån kallas även för omstartslån eller nystartslån. Det beror på att lånet främst vänder sig till låntagare som har mycket låg kreditvärdighet och ofta nekas bolån (eller andra typer av lån, till exempel privatlån) hos andra långivare. Deras lån är fördelaktigt för dig som har en dålig kredithistorik och kanske saknar en fast anställning.
 • Du kan bli beviljad deras lån trots skulder hos Kronofogden. Det är en fördel för dig som har skulder hos Kronofogden och nekats lån hos andra långivare. De flesta långivare beviljar inte lån till personer med skulder hos Kronofogden.

Nackdelar med Bluestep Banks omstartslån

De främsta nackdelarna med Bluestep Banks omstartslån är:

 • Deras lån har inte en låg ränta jämfört med andra bolån. Det är en nackdel för dig som har medelhög kreditvärdighet men en dålig kredithistorik och nekas bolån hos andra långivare. Bluestep Bank har en ränta på 6,05–6,7 %. Många andra långivare som har bolån erbjuder lån till en låg ränta på 4–5 %.
 • Deras lån är inte utan en uppläggningsavgift. Bluestep Banks lån har en ovanligt hög uppläggningsavgift på 2495 kr (samt en obligatorisk värderingsavgift på 1 905 kr). Även om det är en hög ytterligare kostnad utöver räntan är det få långivare som erbjuder lån utan en uppläggningsavgift.
 • Du kan inte ansöka om deras lån och få besked direkt. Bluestep Bank handlägger alla låneansökningar manuellt under sina öppettider. Det är en nackdel för dig som vill ansöka om deras lån och få besked direkt.

Jämför Bluestep Banks lån med privatlån

Tabell 2: Bluestep Bank i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Bluestep Bank Bolån (Omstartslån) Bluestep Bank Bolån (Omstartslån) 150 000-10 000 000 kr 6,05-6,7 % 1 år-40 år
3,4/5
Svea Bank Svårt att få lån Svea Bank Svårt att få lån 10 000-200 000 kr 8,5-25,95 % 2 år-15 år
2,4/5
Nstart Samlingslån Nstart Samlingslån 30 000-500 000 kr 17,8-27,95 % 2 år-15 år
3/5

Vad särskiljer Bluestep Banks bolån från andra lån?

Vad som främst särskiljer Bluestep Banks bolån från privatlån är att lånet är med krav på en bostad som säkerhet. Något som urskiljer Bluesteps lån från andra bolån är att kraven är ovanligt låga, och räntan ovanligt hög. En faktor som urskiljer Bluesteps bolån från nästan alla andra lån är att det kan beviljas låntagare med skulder hos Kronofogden.

Bluestep Banks bolån vs Svea Banks privatlån Svårt att få lån

Både Bluestep Bank och Svea Bank erbjuder lån med hög beviljandegrad. Bluestep Banks lån är med krav på säkerhet i form av en bostad, medan Svea Banks lån Svårt att få lån är utan krav på säkerhet. Om du utökar ditt bolån hos Bluestep Bank kan du använda pengarna du får till ett valfritt ändamål eller för att samla skulder. Även Svårt att få lån kan användas till ett valfritt ändamål eller för att samla skulder.

Svea Banks lån Svårt att få lån ges ut på belopp på 10 000200 000 kr. Det är betydligt lägre än Bluestep Banks lån som är på belopp på 150 00010 000 000 kr. Svårt att få lån har en högre från- och maxränta än Bluestep Banks lån, på 8,5–25,95 %. Bluestep Banks lån har en ränta på 6,05–6,7 %.

Båda långivarna har avgifter utöver räntan. Svea Banks privatlån Svårt att få lån har en uppläggningsavgift på 795 kr och en månatlig aviavgift på 25 - 45 kr. Bluestep Banks lån har en uppläggningsavgift på 2495 kr, en värderingsavgift på 1 905 kr samt en månatlig administrativ avgift på 20 kr.

Bluestep Banks bolån vs Nstarts samlingslån

Nstart erbjuder, liksom Bluestep Bank, lån till låntagare med låg kreditvärdighet som nekats lån hos andra långivare. Nstarts lån är utan krav på säkerhet men kan endast tas för att samla lån och krediter (de erbjuder inte nylån). Bluestep Banks bolån är med krav på säkerhet i form av en bostad. Bolånet kan utökas och användas till att samla skulder eller låna pengar.

Nstarts samlingslån ges ut på lägre belopp än Bluestep Banks lån, på 30 000500 000 kr. Bluestep Banks lån ges ut till ett högt belopp på 150 00010 000 000 kr. Nstarts lån har en högre från- och maxränta än Bluestep Banks lån, på 17,8–27,95 %. Bluestep Banks lån har en ränta på 6,05–6,7 %.

Både Nstarts samlingslån och Bluestep Banks bolån har en mycket hög beviljandegrad. Du kan bli beviljad deras lån även om du saknar en fast anställning, har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Kundomdömen av Bluestep Banks bolån online

Bluestep Bank (banken som helhet och inte specifikt deras bolån) har fått ganska många kundomdömen online. På till exempel Trustpilot har Bluestep Bank recenserats av över 300 personer och fått betyget 4,2 av 5 möjliga.

De positiva omdömen Bluestep Bank fått på Trustpilot, och som berör deras bolån, handlar om att låntagare tycker att de fått en professionell hjälp av deras kundtjänst. Flera av låntagarna är även tacksamma för att de beviljats bolån efter att ha nekats lån hos andra långivare.

Flera av de negativa omdömen Bluestep Bank fått handlar om att deras hemsida inte fungerat som den ska eller att Bluestep Bank lämnat otydlig information.

Krav för Bluestep Banks bolån

Bluestep Banks grundkrav för att ta ett nytt bolån är att du ska:

 • vara minst 18 år gammal
 • vara den som köper bostaden
 • ha en taxerad inkomst i Sverige
 • köpa en bostad som är värd minst 300 000 kr
 • bo i bostaden som används för lånet, ej hyra ut den i andra hand eller använda den för kommersiella ändamål
 • ha en kontantinsats på minst 15 % av bostadens värde.

Bluestep Banks grundkrav för att utöka bolånet (låna på bostaden) är att du ska:

 • ha ett obelånat värde i bostaden
 • utöka lånet med minst 50 000 kr
 • (som ny kund) flytta över ditt bolån till Bluestep Bank innan det utökas
 • (som befintlig kund) ha haft ditt bolån hos Bluestep Bank i minst sex månader och skött dina betalningar i tid.

Om du inte uppfyller Bluestep Banks krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut sedan fattas av Bluestep Bank.

Innan du ansöker om Bluestep Banks omstartslån

Innan du ansöker om Bluestep Banks omstartslån bör du beakta detta:

 • Bluestep Banks grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Bluestep Banks grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker då i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Bluestep Banks omstartslån, såväl som privatlån, tar ofta ett par dagar att betala ut. För att ta ett snabbt lån bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Bluestep Bank tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, göra det. Att ta lån med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med månadskostnaden för lånet.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än Bluestep Banks lån. Det innebär då ett billigare lån, vilket över tid kan spara dig mycket pengar.

Hur du ansöker om Bluestep Banks lån

Så gör du för att ansöka om Bluestep Banks lån:

 1. Gå till Bluestep Banks ansökningsformulär för att ansöka om bolån, utöka ditt bolån eller samla lån och krediter.

 2. Ange hur mycket du önskar att låna.

 3. Fyll i dina personuppgifter och identifiera dig med BankID.

 4. Skicka in din ansökan och invänta Bluestep Banks handläggning.

 5. Om du blir beviljad kontaktas du av en lånehandläggare som går igenom din ekonomiska situation.

 6. Invänta utbetalning av lånet.

Bluestep Bank har en smidig men relativt långsam låneprocess. Om du behöver personlig handledning är de enkla att nå via mejl eller telefon.

Så har vi betygsatt Bluestep Banks omstartslån

För vår recension av Bluestep Banks omstartslån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har valt att jämföra bolånet med privatlån, då lånet ofta används som ett komplement till andra privatlån (till exempel för att samla skulder). Vi har baserat privatlånets betyg på 48 referenspunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Bluestep Banks omstartslån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Bluestep Banks omstartslån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de kan bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Bluestep Banks process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Bluestep Banks låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Bluestep Bank för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Vad kan Bluestep Banks lån användas till?

Du kan använda Bluestep Banks lån till att köpa en bostad eller utöka ett bolån (istället för att ta ett privatlån). När du höjer upp ett befintligt bolån kan pengarna användas till ett valfritt ändamål eller för att samla befintliga lån och krediter med högre ränta än vad Bluestep Banks lån har.

Kräver Bluestep Banks en säkerhet för sitt lån?

Ja, för att du ska kunna bli beviljad Bluestep Banks bolån kräver banken att du lämnar en säkerhet i en bostad. Det ska vara en bostad du ämnar att köpa eller som du redan äger. Bostaden måste vara värderad till minst 300 000 kr och ägas av dig personligen.

Detaljerad information om Bluestep Bank Bolån (Omstartslån)

Information om Bluestep Bank Bolån (Omstartslån)
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Från 2 timmar till flera dagar
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.2 / 5 Trust pilot score 4.2 / 5
(539 omdömen)
Krav hos Bluestep Bank Bolån (Omstartslån)
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Bluestep kan efter en helhetsbedömning i vissa fall godkänna låntagare med anmärkningar.
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
Inget min. krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Ja
×
Hos Bluestep Bank kan du beviljas med A-kassa, studielån eller andra ersättningar som inkomst.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Ja
Detaljer om Bluestep Bank Bolån (Omstartslån)
Ränta
6,05 - 6,7 %
Effektiv ränta
7,54 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
2495 kr
Aviavgift
20 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Bluestep Bank Bolån (Omstartslån)
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 6,45 % nominell ränta, 1 995 kr i uppläggningsavgift och 20 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 153 kr och effektiv ränta på 7,54 %. Totalt att betala blir 140 347 kr.