Sidan innehåller annonser

SevenDay Bank privatlån: Recension 2024

SevenDay Bank erbjuder ett privatlån som passar bra för låntagare med en medelhög till hög kreditvärdighet. Deras lån har en låg lånekostnad och trots det en förhållandevis hög beviljandegrad. Om du söker ett billigt privatlån som är förhållandevis enkelt att beviljas är SevenDay Banks privatlån ett utmärkt alternativ för dig.

Även om SevenDay Banks privatlån har en relativt god beviljandegrad kan det vara svårt att bli beviljad deras lån med en låg kreditvärdighet. Om du har en låg kreditvärdighet finns det andra privatlån du har bättre chans att beviljas.

Läs hela recensionen

SevenDay Bank Privatlån
 • Lånebelopp: 10 000 - 500 000 krFördel
 • Ränta: 3,45 - 13,95 %Fördel
 • Löptid: 1 - 12 år Fördel
Läs mer eller ansök på Sevenday.se
Lånea cover

Vårt omdöme av SevenDay Bank Privatlån: Ganska bra, 3.8/5

Lånea anser att SevenDay Banks privatlån allt sammantaget är ganska bra och lånet ges betyget 3,8 av 5. Det är högre än 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från SevenDay Bank är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 4.5/5. SevenDay Banks lån är billigt för att vara ett privatlån. Deras lån har en låg ränta, en medelhög uppläggningsavgift och saknar månatlig aviavgift vid återbetalning via autogiro.
 • Beviljandegrad: betyg 3.5/5. Det är förhållandevis enkelt att beviljas SevenDay Banks privatlån om du har en fast anställning och en god betalningsförmåga.
 • Låneprocess: betyg 3/5. SevenDay Bank har en enkel låneprocess. Du kan få svar direkt på skärmen om du beviljas och ett lån som beviljas betalas ut inom 2–3 bankdagar.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. SevenDay Bank har en mångsidig kundservice som är tillgänglig via mejl, telefon och i sociala medier under vardagar mellan klockan 9.00–17.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av SevenDay Bank Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.8/5
Lånekostnad4.5/5
Beviljandegrad3.5/5
Låneprocess3/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att lånekostnaden för SevenDay Banks privatlån är bra och lånet ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. SevenDay Bank erbjuder ett billigt privatlån. Deras lån har en låg ränta på 3,45–13,95 % och 0 kr i aviavgift vid återbetalning via autogiro. Om du söker ett privatlån med låg total lånekostnad är SevenDay Banks privatlån ett utmärkt val.

Vad som vidare är positivt med SevenDay Banks privatlån är att deras lån har en representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 4,95 %. Det är en låg representativ ränta jämfört andra privatlån. Den enda nackdelen med lånekostnaden för SevenDay Banks privatlån är att lånet har en uppläggningsavgift på 495 kr.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos SevenDay Bank, återbetalas över 10 år till nominell ränta 4,95 % och en uppläggningsavgift på 495 kr har SevenDay Banks privatlån en effektiv ränta på 5,18 %. Det är utmärkt, eftersom det är betydligt lägre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att beviljandegraden för SevenDay Banks privatlån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Om du har en tillsvidareanställning, är egenföretagare eller har inkomst från pension är det förhållandevis enkelt att bli beviljad lån hos SevenDay Bank. Något som är positivt är att du också kan ansöka om deras lån med en medsökande. Genom att inkludera en medsökande i din låneansökan kan du ha möjlighet att beviljas högre lånebelopp eller bättre villkor än annars.

Vad som är negativt vad gäller beviljandegraden för SevenDay Banks privatlån är att du inte kan beviljas deras lån om du saknar en fast anställning. Om du till exempel har en projektanställning eller ett vikariat och vill ansöka om ett privatlån bör du vända dig till en annan långivare än SevenDay Bank.

Låneprocess: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos SevenDay Bank är ganska bra och deras lån ges i denna kategori betyget 3 av 5. SevenDay Bank har en smidig låneprocess för deras lån. Du kan i regel få svar direkt på skärmen om din låneansökan beviljas. Om din låneansökan behöver kompletteras meddelas du om detta via sms. Ett lån som beviljats betalas ut inom 2–3 bankdagar.

Vad som är negativt med låneprocessen för SevenDay Banks privatlån är att du inte kan ansöka om deras lån utan BankID. De erbjuder inte heller automatisk utbetalning av ett beviljat lån, utan varje utbetalning görs manuellt under deras öppettider.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att SevenDay Banks kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Deras kundservice finns tillgängliga via mejl, telefon och i sociala medier (Facebook och Instagram) under vardagar mellan klockan 9.00–17.00.

Tyvärr har SevenDay Bank inte öppet på helger (vilket en del andra långivare som erbjuder privatlån har). De har inte heller en livechatt på deras hemsida eller en mobilapp som du kan hantera ditt lån i.

Vem är SevenDay Banks privatlån bäst för?

SevenDay Banks lån är bäst för dig som har en god betalningsförmåga, en tillsvidareanställning och söker ett billigt privatlån. Deras lån har en låg ränta på 3,45–13,95 % och en låg representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 4,95 %. Deras representativa ränta är lägre än hos de flesta andra långivare som erbjuder privatlån.

Omständigheter när SevenDay banks privatlån passar bra

Dessa är omständigheter när det passar bra att låna från SevenDay Bank:

 • Om du vill samla ihop lån. Om du har flera små befintliga lån kan du ansöka om lån hos SevenDay Bank i syfte att samla ihop lån i ett stort lån med låg ränta. Därigenom kan du sänka din månadskostnad. Om du beviljas deras lån med lösenkrav, ska hela eller delar av lånet användas till att lösa befintliga lån eller krediter. Fördelen med lån med lösenkrav är att det blir tryggare för SevenDay Bank att låna dig pengar. Du kan därigenom ha möjlighet att beviljas deras lån till bättre villkor än annars.
 • Om du vill ta små lån. SevenDay Bank kan bevilja lån på belopp ända ner till 10 000 kr och har dessutom en låg ränta på deras privatlån. Det passar bra för dig som vill ta ett litet och billigt privatlån. Se: Ansöka om små lån.
 • Om du vill ta lån utan säkerhet. Eftersom SevenDay Banks privatlån är utan säkerhet kan du använda deras lån till vad du vill. Vanliga ändamål är att finansiera lösen av andra lån, handpenning, konsumtion, resor eller renoveringar. Se: Ansöka om lån utan säkerhet.

Vem är SevenDays Banks privatlån dåligt för?

SevenDay Banks privatlån är dåligt för dig som har låg kreditvärdighet eller befintliga SMS lån. För att beviljas privatlån hos SevenDay Bank behöver du ha en fast anställning, sakna betalningsanmärkningar och inte ha några befintliga SMS lån.

Alternativ om SevenDay Banks lån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om SevenDay Banks privatlån inte är rätt för dig:

 • Remember privatlån: lån utan säkerhet med hög beviljandegrad och låg ränta. Remember erbjuder ett privatlån på lånebelopp mellan 10 000500 000 kr med en ränta på 4,95–20,85 %. Deras lån passar bra för dig som söker ett privatlån med låg ränta eller som är enkelt att bli beviljad.
 • Handelsbankens privatlån Direkt: lån utan säkerhet med direktutbetalning till bankkonton inom Handelsbanken. Handelsbanken erbjuder ett privatlån på lånebelopp mellan 30 000150 000 kr med en ränta på 8,6 %. Handelsbankens privatlån passar dig som har bankkonto hos Handelsbanken och vill ta lån som kan överföras samma dag som lånet beviljas.

Fördelar med lån från SevenDay Bank

De viktigaste fördelarna med privatlån från SevenDay Bank är:

 • Deras lån har en låg ränta. SevenDay Banks privatlån har en ränta på 3,45–13,95 %, vilket kan anses vara lågt. Deras lån har dessutom en låg representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 4,95 %. Det är en fördel för dig som har en god återbetalningsförmåga (hög kreditvärdighet) och vill ta lån med en låg ränta.
 • Du kan ansöka om deras lån och få svar direkt. Det är en fördel för dig som inte vill vänta på att få svar om du beviljas. Om din låneansökan behöver kompletteras kan svaret däremot dröja tills det att ansökningen handlagts manuellt under deras öppettider. Se: Ansök om lån och få svar direkt.
 • Du kan ansöka om deras lån med en medsökande. Det är en fördel för dig som vill ansöka om privatlån hos SevenDay Bank men till exempel saknar en fast anställning. Förutsatt att båda låntagarna uppfyller grundkraven brukar en medsökande öka chansen att bli beviljad. Se: Ta lån med en medsökande.
 • Deras lån kan förlängas. Du kan förlänga ditt privatlån hos SevenDay Bank utan att det medför en kostnad. Möjligheten att förlänga lån är en fördel för dig som i framtiden kan behöva sänka din månadskostnad. För att förlänga ditt lån kontaktar du deras kundtjänst och förklarar vad du vill. Se: Lån som kan förlängas.

Nackdelar med lån från SevenDay Bank

De största nackdelarna med privatlån från SevenDay Bank är:

 • Du kan inte beviljas deras lån med betalningsanmärkningar. Det gäller oavsett hur gamla dina anmärkningar är eller av vilken typ de är. Om du vill ta lån med betalningsanmärkningar behöver du vända dig till en annan långivare än SevenDay Bank.
 • Du kan inte ansöka om deras lån utan BankID. Det är en nackdel för dig som inte har ett BankID eller vill ange ett BankID i samband med att du lånar pengar. Se: Ansöka om lån utan BankID.
 • Deras lån har en uppläggningsavgift. SevenDay Bank har en uppläggningsavgift på 495 kr. Även om SevenDay Bank har en förhållandevis hög uppläggningsavgift motsvarar det ungefär samma kostnad som många andra långivare har för att lägga upp deras privatlån. Se: Ta lån utan en uppläggningsavgift.
 • Deras lån har en förhållandevis kort återbetalningstid. Ett privatlån hos SevenDay Bank har en längsta återbetalningstid på 12 år. Det är en kortare maximal löptid än vad många andra långivare har för deras privatlån med liknande maxbelopp (ofta är den på 15 år). Se: Ansöka om lån med lång återbetalningstid.

Jämför SevenDay Banks lån med andra privatlån

Tabell 2: SevenDay Bank i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
SevenDay Bank Privatlån SevenDay Bank Privatlån 10 000-500 000 kr 3,45-13,95 % 1 år-12 år
3,8/5
DNB Privatlån DNB Privatlån 20 000-350 000 kr 4,4-10,7 % 2 år-15 år
3.6/5
Santander Privatlån Santander Privatlån 10 000-350 000 kr 5,35-14,35 % 2 år-12 år
4,1/5

Vad särskiljer SevenDay Banks privatlån från andra lån?

Vad som särskiljer SevenDay Banks privatlån är att det är ett ovanligt billigt privatlån. Deras lån har en ränta på 3,45–13,95 % och en representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 4,95 %. Det är flera procentenheter lägre än vad de flesta konkurrenter erbjuder.

SevenDay Banks privatlån vs DNB:s privatlån

Precis som SevenDay Banks privatlån erbjuder DNB ett privatlån utan säkerhet. DNB erbjuder lån på belopp mellan 20 000350 000 kr. SevenDay Bank erbjuder lån på både högre och lägre lånebelopp, mellan 10 000500 000 kr.

DNB:s privatlån har en ränta på 4,4–10,7 % och en representativ ränta på 6,5 %. SevenDay Banks lån har en lägre frånränta på 3,45 %, en högre maxränta på 13,95 % och en lägre representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 4,95 %.

Både DNB och SevenDay Bank erbjuder betalningsfria månader för deras privatlån. Hos DNB kan du inte ansöka om lån med en medsökande, vilket du kan hos SevenDay Bank.

SevenDay Banks privatlån vs Santanders privatlån

Santander erbjuder ett privatlån utan säkerhet precis som SevenDay Bank. Santanders lån erbjuds på lånebelopp mellan 10 000350 000 kr. SevenDay Banks lån erbjuds upp till något högre lånebelopp på 10 000500 000 kr.

Santanders lån har en liknande ränta som SevenDay Banks lån på 5,35–14,35 %. SevenDay Banks lån har en ränta på 3,45–13,95 %. Santanders lån har dock en högre representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) än SevenDays lån på 7,35 %. SevenDay Banks lån har en representativ ränta på 4,95 %.

Santanders lån saknar avgifter utöver räntan. SevenDay Banks lån har en uppläggningsavgift på 495 kr och en aviavgift på 25 kr om du väljer återbetalning via pappersavi (0 kr med autogiro).

Ansök om SevenDay Banks via låneförmedlare

Ansöker du om SevenDay Banks privatlån via en låneförmedlare kan du jämför deras lån med flera andra långivares. På så sätt maximerar du chansen att beviljas bra lånevillkor (såsom en låg ränta), ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om SevenDay Banks privatlån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att SevenDay Banks kommer erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de på förhand bedömer passar din situation och sökta lån.

Se mer: Jämför låneförmedlare.

Kundomdömen av SevenDay Banks lån online

SevenDay Bank är en populär långivare som erbjuder både sparkonto och lån. Trots att de har funnits i flera år har de förhållandevis få recensioner online. På Trustpilot har de givits betyget 2,0 av 5 möjliga (baserat på 78 omdömen). Deras betyg är till allra största delen baserat på omdömen om deras lån.

De positiva omdömen SevenDay Bank lån fått handlar om att de har en låg ränta och en smidig och enkelt låneprocess.

De negativa omdömen SevenDay Banks privatlån fått berör främst deras plattform som strulat och skapat diverse olika problem. Flera låntagare har klagat på fakturor som skickats fel, långa telefonköer till deras kundtjänst och upprepade problem på Mina sidor.

Det ska tilläggas att SevenDay Bank genomförde en större systemändring under sommaren. Det föranledde en hel del problem som ska vara åtgärdade i skrivande stund februari år 2023.

Krav för SevenDay Banks privatlån

SevenDay Banks grundkrav för privatlån är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal
 • ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • ha en tillsvidareanställning, pension eller vara egenföretagare
 • varit skriven i Sverige i minst tre år
 • ej ha en skuld hos Kronofogden
 • ej ha några betalningsanmärkningar
 • ej ha några befintliga SMS lån.

Om du inte uppfyller SevenDay Banks krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av SevenDay Banks.

Innan du ansöker om SevenDay Banks privatlån

Innan du ansöker hos SevenDay Bank bör du beakta detta:

 • SevenDay Banks grundkrav. Säkerställ att du uppfyller SevenDay Banks grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. SevenDay Banks lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att få lån snabbt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom SevenDay Banks tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, definitivt göra det. Att ta lån med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.
 • Din kreditvärdighet. Om du har låg kreditvärdighet finns det andra lån som du kommer ha större chans att beviljas än SevenDay Banks privatlån. Detta kan bespara dig en onödig kreditupplysning hos UC, vilket har negativ påverkan på din kreditvärdighet ur UCs perspektiv.

Hur du ansöker om SevenDay Banks privatlån

Så gör du för att ansöka om SevenDay Banks privatlån online:

 1. Gå till SevenDay Banks ansökningsformulär.

 2. Ange hur mycket du önskar låna samt löptid för lånet.

 3. Fyll i dina personuppgifter och identifiera dig med BankID.

 4. Invänta lånebesked som ofta syns direkt på skärmen.

 5. Om du beviljas lån signerar du skuldebrevet med BankID och anger det bankkontonummer du vill att pengarna sätts in på.

 6. Invänta utbetalning av lånet som sker inom 2-3 bankdagar.

Det är både enkelt och smidigt att ansöka om lån hos SevenDay Bank. Om SevenDay Bank vill att du kompletterar din låneansökan kommer du meddelas om detta via sms.

Så har vi betygsatt SevenDay Banks privatlån

För vår recension av SevenDay Banks privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt SevenDay Banks privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos SevenDay Banks privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de tillåter sökande med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till SevenDay Banks process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat SevenDay Banks låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till SevenDay Banks för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Vad innebär SevenDay Banks prisgaranti?

SevenDays prisgaranti innebär att SevenDay Bank sänker räntan på ditt beviljade privatlån om du blir erbjuden en lägre effektiv ränta hos en annan långivare. För att garantin ska gälla har SevenDay Bank ett antal olika krav, bland annat ska ditt lån hos SevenDay Bank inte beviljats via en låneförmedlare.

Vi på Lånea rekommenderar att du går in på SevenDay Banks hemsida för att ta del av alla de krav de ställer för att bevilja dig SevenDays prisgaranti.

Kostar det något att betala av SevenDay Banks lån i förtid?

Nej, du betalar ingen kostnad om du vill betala av ditt privatlån hos SevenDay Bank i förtid. Du betalar inte heller en kostnad i form av ränteskillnadsersättning om du vill göra en extrainbetalning utöver det månadsbelopp du är skyldig att betala. Ju snabbare du löser ditt lån, desto lägre blir den totala lånekostnaden.

Påverkar en ansökan hos SevenDay Bank min kreditvärdighet?

Ja, du påverkar din kreditvärdighet negativt hos UC när du ansöker om privatlån hos SevenDay Bank och om du beviljas deras lån. Det beror på att SevenDay Bank använder UC som kreditupplysningsföretag. Ju fler UC-förfrågningar och rapporterade lån till UC:s skuldregister du har, desto sämre blir din kreditvärdighet hos UC.

Vad kan SevenDay Banks privatlån användas till?

Du kan använda ditt privatlån hos SevenDay Bank till vad du vill. Eftersom deras lån är ett lån utan säkerhet behöver du inte lämna någon pant (såsom en bostad eller en bil) för att beviljas deras lån.

Det är vanligt att låntagare använder ett lån utan säkerhet för att samla mindre lån och krediter, till konsumtion, till en renovering eller till handpenning vid köp av en bostad.

Detaljerad information om SevenDay Bank Privatlån

Information om SevenDay Bank Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 1 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
3.4 / 5 Trust pilot score 3.4 / 5
(273 omdömen)
Krav hos SevenDay Bank Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
-
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att låna hos SevenDay behöver du inkomst från en anställning eller pension.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om SevenDay Bank Privatlån
Ränta
3,45 - 13,95 %
Effektiv ränta
5,18 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
495 kr
Aviavgift
0 - 25 kr
Betalningsfria månader
4 st/år
Ansökan hos SevenDay Bank Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 4,95 % nominell ränta, 495 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 058 kr och effektiv ränta på 5,18 %. Totalt att betala blir 127 481 kr.