Sidan innehåller annonser

Paymark Finans privatlån: Recension 2024

Paymark Finans erbjuder ett privatlån utan säkerhet som passar låntagare med låg kreditvärdighet till följd av till exempel betalningsanmärkningar. Om du söker ett privatlån med hög beviljandegrad och en snabb utbetalning kan Paymark Finans privatlån vara ett bra alternativ för dig.

Om du har hög kreditvärdighet och söker ett billigt privatlån är inte Paymark Finans privatlån ett bra alternativ. Det finns i sådant fall flera andra privatlån med betydligt lägre ränta än vad Paymark Finans lån har.

Läs hela recensionen

Paymark Finans Privatlån
 • Lånebelopp: 10 000 - 150 000 krFördel
 • Ränta: 6,84 - 21,6 %Fördel
 • Löptid: 1 - 10 år Fördel
Läs mer eller ansök på Paymarkfinans.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Paymark Finans Privatlån: Mediokert, 2.7/5

Lånea anser att Paymark Finans privatlån allt sammantaget är mediokert och lånet ges betyget 2,7 av 5. Det är lägre än som 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Paymarks Finans är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1/5. Paymark Finans privatlån har en hög lånekostnad (en hög ränta, en hög uppläggningsavgift samt en administrativ avgift).
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Paymark Finans privatlån är enkelt att bli beviljad. Du kan beviljas deras lån oavsett vilken anställningsform du har eller om du har betalningsanmärkningar.
 • Låneprocess: betyg 3.5/5. Paymark Finans har en smidig låneprocess. Du får i regel svar direkt på skärmen när du ansöker om deras lån och ett lån som beviljas kan betalas ut redan senare samma dag eller inom två bankdagar.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Paymark Finans kundtjänst finns tillgängliga via telefon och mejl under vardagar mellan klockan 08.00–17.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Paymark Finans Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.7/5
Lånekostnad1/5
Beviljandegrad4/5
Låneprocess3.5/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Paymark Finans lån är dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1 av 5. Paymark Finans privatlån är ett av lånemarknadens dyraste privatlån. Deras lån har en ränta på 6,84–21,6 % och en representativ ränta 21,6 %. Det betyder att en stor del av deras låntagare har en ränta på 21,6 %.

Vad som vidare är negativt med Paymark Finans lån är att lånet har en uppläggningsavgift på 595 kr och en månadsvis administrativ avgift på 19 - 39 kr. Även om de flesta privatlån har en uppläggningsavgift är den ofta lägre än uppläggningsavgiften hos Paymark Finans. Om du söker ett privatlån med låg lånekostnad är inte Paymark Finans privatlån ett bra alternativ.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Paymark Finans, återbetalas över 10 år till nominell ränta på 21,6 %. med en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrativ avgift på 19 kr har Paymark Finans privatlån en effektiv ränta på 24,43 %.  Det är inte bra, eftersom det är högre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Paymark Finans privatlån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 4 av 5. Paymark Finans privatlån är enklare att bli beviljad än många andra privatlån. Du kan till exempel beviljas lån även om du har en låg inkomst, är till exempel deltidsanställd eller har betalningsanmärkningar.

Vad vi på Lånea anser är negativt med Paymark Finans privatlån är du inte kan ansöka om deras lån via en låneförmedlare. Du kan därför inte jämföra deras lån med andra långivares privatlån med en låneansökan. Du kan däremot ansöka om Thorns privatlån (Paymarks systerbolag) via flera låneförmedlare.

Låneprocess: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Paymark Finans är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Det är enkelt att ansöka om lån hos Paymark Finans. Du får i regel svar direkt på skärmen om du beviljas (så länge inga kompletteringar krävs) och du kan i vissa fall få lånet utbetalt redan samma dag eller senast inom två bankdagar.

Även om Paymark Finans har en förhållandevis snabb utbetalning kan de tyvärr inte erbjuda direktutbetalning av deras lån. Det gäller oavsett vilken bank du har bankkonto hos.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Paymark Finans kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Paymark Finans har öppet under vardagar mellan 08.00–17.00. De är enkla att nå och du får snabbt svar både via mejlen och telefon.

Vad som är negativt med Paymark Finans kundservice är att de inte har öppet under kvällar eller helger. De finns inte heller tillgängliga via en livechatt på deras hemsida eller via en mobilapp.

Vem är Paymark Finans privatlån bäst för?

Paymark Finans lån är bäst för dig som söker ett privatlån med snabb utbetalning, på ett lågt lånebelopp (max 150 000 kr) och som är enkelt att bli beviljad. Paymark Finans har en hög beviljandegrad för deras lån och kan betala ut ett lån (i bästa fall) redan samma dag som lånet beviljats eller en bankdag efter.

Omständigheter när Paymark Finans privatlån passar bra

Dessa är några omständigheter när det passar bra att låna från Paymark Finans:

 • Om du vill låna pengar med betalningsanmärkningar. Paymark Finans kan godkänna att du ansöker om deras lån med betalningsanmärkningar. De har inga specifika krav på hur gamla anmärkningarna måste vara eller hur många du maximalt får ha. Ju färre och äldre anmärkningar du har, desto större chans har du att beviljas. Se: Låna pengar med betalningsanmärkningar
 • Om du vill ta privatlån utan BankID. Du kan ansöka om lån hos Paymark Finans utan att använda BankID. Paymark skickar då ditt låneavtal hem med posten och du signerar det för hand. Därefter skickar du tillbaka låneavtalet tillsammans med en kopia på en giltig fotolegitimation. Se: Privatlån utan bankid.
 • Om du vill ta lån trots dålig kreditvärdighet. Du kan beviljas privatlån hos Paymark Finans även om du har en låg kreditvärdighet till följd av till exempel en låg inkomst eller betalningsanmärkningar. Se: Lån trots dålig kreditvärdighet.
Läs mer på Paymarkfinans.se

Vem är Paymark Finans privatlån dåligt för?

Paymark Finans privatlån är dåligt för dig som vill samla befintliga lån och krediter eller som har hög kreditvärdighet och söker ett privatlån med låg lånekostnad. Deras lån har en ränta på 6,84–21,6 %, en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrativ avgift på 19 - 39 kr.

Lånets frånränta är relativt låg, men den representativa räntan är hög (på 21,6 %). Det indikerar att en stor del av Paymark Finans kunder erbjuds en ränta på 21,6 %, snarare än deras frånränta.

Alternativ om Paymark Finans lån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om Paymark Finans privatlån inte är rätt för dig:

 • Collector Bank privatlån: lån med låg representativ ränta trots en hög maxränta. Collector Bank erbjuder ett privatlån med lånebelopp på 20 000500 000 kr och med en ränta på 4,9–17,9 %. Trots att lånet har en maxränta på 17,9 % har lånet en representativ ränta på 7,79 % (den ränta en stor del av deras kunder får).
 • Danske Bank privatlån: lån med låg ränta och direktutbetalning (till kunder med bankkonto hos Danske Bank). Danske bank erbjuder lån utan säkerhet med ränta på 7,5–9,5 % och med lånebelopp på 50 000400 000 kr. Danska Banks privatlån är extra förmånligt för dig som redan är bankkund hos Danske Bank (eller blir) och därigenom kan få deras privatlån utbetalt direkt.

Fördelar med lån från Paymark Finans

De viktigaste fördelarna med privatlån från Paymark Finans är:

 • Det är enkelt att få lån. Paymark Finans privatlån är enkelt att få. Du kan till exempel beviljas lån även om du har betalningsanmärkningar eller saknar fast anställning (och istället har till exempel en deltidsanställning). Det är en fördel för dig som vill låna pengar och redan har nekats privatlån hos andra långivare. Se: Enkelt att få lån.
 • Deras lån kan beviljas till pensionärer. Paymark Finans har ingen maxålder för när de beviljar ett privatlån eller en maxålder för när deras lån ska vara återbetalt. Det är en fördel för dig som är pensionär och vill ta ett privatlån. Se: Lån som beviljas till pensionärer.
 • Du vill ta lån med medsökande. Hos Paymark Finans kan du ansöka om lån med en medsökande. Det är en fördel för dig som har svårt att beviljas lån ensam eller vill ha möjlighet att beviljas ett så högt lånebelopp som möjligt. Oavsett om du ansöker om att ta lån med medsökande eller inte erbjuder Paymark Finans ej lånebelopp över 150 000 kr.
 • Det är ett lån med kostnadsfri förlängning. Hos Paymark Finans kan du begära att förlänga ditt privatlån (och därigenom ha möjlighet att sänka din månadskostnad) utan att det medför en ytterligare kostnad. För att förlänga ditt lån kontaktar du Paymark Finans kundservice och ber att få tala med en lånehandläggare. Se: Lån med förlängning.
 • Det går att låna pengar utan fast jobb. Du kan beviljas privatlån hos Paymark Finans även om du saknar fast anställning. Det är en fördel för dig som är till exempel projektanställd, timanställd, vikarierar eller provanställd och vill ta ett privatlån. Se: Låna pengar utan fast jobb.
 • Du kan ansöka om att låna pengar och få svar direkt. När du ansöker om privatlån hos Paymark Finans kan du få besked direkt på skärmen om du beviljas. Om Paymark Finans behöver kompletterande uppgifter av dig kan beskedet dock dröja och de kontaktar dig via telefon. Se: Låna pengar och få svar direkt.

Nackdelar med lån från Paymark Finans

De största nackdelarna med privatlån från Paymar Finans är:

 • Du kan ej ta lån vid 18 års ålder. Du måste vara minst 20 år gammal för att beviljas lån hos Paymark Finans. Det är en nackdel för dig som är 18 år och vill ta ett privatlån. Se: Lån vid 18 års ålder.
 • Du kan inte låna pengar billigt. Paymark Finans lån är dyrt för att vara ett privatlån. Deras lån en ränta på 6,84–21,6 %, en representativ ränta på 21,6 % (den ränta flest kunder blir beviljad), en uppläggningsavgift på 595 kr samt en administrativ avgift på 19 - 39 kr. Om du vill låna pengar billigt är inte Paymark Finans privatlån ett bra alternativ.
 • Du kan ej ta lån utan en uppläggningsavgift. Paymark Finans privatlån har en uppläggningsavgift på 595 kr. Det är en förhållandevis hög uppläggningsavgift, men det finns trots allt andra privatlån med högre uppläggningsavgift än så. Se: Lån utan uppläggningsavgift.

Jämför Paymark Finans lån med andra privatlån

Tabell 2: Paymark Finans i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Paymark Finans Privatlån Paymark Finans Privatlån 10 000-150 000 kr 6,84-21,6 % 1 år-10 år
2.7/5
Nordnet Privatlån Nordnet Privatlån 20 000-500 000 kr 3,9-10,9 % 2 år-15 år
3,7/5
Instabank Privatlån Instabank Privatlån 10 000-600 000 kr 5,59-23,79 % 3 år-15 år
3/5

Vad särskiljer Paymark Finans privatlån från andra?

Vad som främst särskiljer Paymark Finans lån från andra privatlån är att deras lån har en hög representativ ränta på 21,6 %, är enkelt att bli beviljad och kan utbetalas snabbt (i vissa fall redan samma dag som lånet beviljas). Paymark Finans privatlån har även ett maxbelopp på 150 000 kr, vilket är lågt för att vara ett privatlån.

Paymark Finans privatlån vs Nordnets privatlån

Precis som Paymark Finans lån erbjuder Nordnet ett privatlån utan säkerhet. Nordnets lån har en låg ränta på 3,9–10,9 %, medan Paymark Finans lån har en ränta på 6,84–21,6 %. Nordnet erjbuder lån till högre lånebelopp än vad Paymark Finans gör på 20 000500 000 kr. Paymark Finans erbjuder lån på belopp mellan 10 000150 000 kr.

Båda lånen kan erbjudas till dig som har en annan anställningsform än fast anställning. För att beviljas lån hos Nordnet behöver du dock vara minst 25 år gammal. Det är betydligt högre än åldersgränsen hos Paymark Finans som är 20 år.

Paymark Finans privatlån vs Instabanks privatlån

Både Paymark Finans och Instabank erbjuder privatlån utan säkerhet. Instabanks lån har ett maximalt lånebelopp på 600 000 kr, medan Paymark Finans maximala lånebelopp är 150 000 kr.

Instabanks lån har ett räntespann på 5,59–23,79 %, vilket liknar Paymark Finans räntespann på 6,84–21,6 %. Instabanks lån har dock en förhållandevis låg representativ ränta på % medan Paymark Finans lån har en hög representativ ränta på 21,6 %. Det indikerar att låntagare i regel erbjuds lägre ränta hos Instabank än hos Paymark Finans, trots ett liknande räntespann.

Kundomdömen av Paymark Finans privatlån online

Paymark Finans privatlån är en del av bolaget Thorn Svenska AB, som funnits sedan år 1970. Trots att Thorn erbjudit lån via varumärket Paymark Finans under ett antal år, har Paymarks lån inga recensioner online. På Trustpilot har däremot Thorn recenserats och Thorn har givits betyget 4,3 av 5 på Trustpilot. Eftersom Thorns lån är nästan identiskt med Paymarks lån är deras betyg representativt även för Paymark.

Vad som lyfts fram som positivt med Thorn på Trustpilot är att de har en mycket hjälpsam och trevlig kundtjänst samt tillmötesgående lånehandläggare.

De negativa omdömen Thorn fått på Trustpilot är kommentarer om att de har en oseriös lånehandläggning (till exempel lån som ej betalats ut) och att de produkter som säljs via Thorn är oskäligt dyra.

Krav för Paymark Finans privatlån

Paymark Finans grundkrav för privatlån är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal
 • ha varit folkbokförd i Sverige i minst 24 månader
 • ha någon form av inkomst och ett överskott i din ekonomi
 • ej ha en skyddad identitet
 • ha ett svenskt personnummer
 • ej ha skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Paymark Finans krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Paymark Finans.

Innan du ansöker om Paymark Finans privatlån

Innan du ansöker hos Paymark Finans bör du beakta detta:

 • Paymark Finans grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Paymark Finans grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Paymark Finans lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att få lån snabbt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Paymark Finans tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, definitivt göra det. Att lån med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än Paymark Finans privatlån. Allt annat lika kommer detta innebära ett billigare privatlån, vilket över tid kommer spara dig mycket pengar.

Hur du ansöker om Paymark Finans privatlån

Så gör du för att ansöka om Paymark Finans privatlån online:

 1. Ange hur mycket du vill låna samt återbetalningstid.

 2. Uppge dina personuppgifter och bankkontonummer lånet ska betalas ut till.

 3. Legitimera dig med BankID.

 4. Invänta det lånebesked du eventuellt beviljas.

 5. Om du beviljas lån signerar du lånebeskedet med BankID.

 6. Invänta utbetalning av ditt lån från Paymark.

Det är enkelt att ansöka online om lån hos Paymark Finans. Om du inte har ett BankID kan du istället ringa Paymark Finans och be att få villkor och låneavtal hemskickat till dig för signering för hand.

Så har vi betygsatt Paymark Finans privatlån

För vår recension av Paymarks Finans privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Paymark Finans privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Paymark Finans privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de tillåter sökande med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Paymark Finans process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Paymark Finans låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Paymark Finans för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Finns det andra lån som liknar Paymark Finans privatlån?

Ja, samtliga varumärken som tillhör Thorn Svenska AB liknar varandra eller är mer eller mindre identiska. Det är varumärkena: Klicklån, Viiga, L´Easy, Thorn och Spargo. Vad som kan skilja lånen åt är deras frånränta, maximala lånebelopp och återbetalningstid.

Kostar det något att lösa Paymark Finans privatlån i förtid?

Nej, det kostar inget att lösa Paymark Finans privatlån i förtid. Du betalar inte heller en kostnad i form av ränteskillnadsersättning om du gör en ytterligare betalning utöver beloppet du ska betala varje månad.

Är det säkert att låna pengar av Paymark Finans?

Ja, det är säkert att låna pengar av Paymark Finans. Paymark Finans tillhör bolaget Thorn Svenska AB som har funnits sedan år 1970. Det är i sin tur en del av den danska koncernen 3C Retail A/S. Paymark Finans, likväl som Thorn Svenska AB, står under Finansinspektionens och Konsumentverkets tillsyn, och har licens för kreditgivning i Sverige.

När får jag pengarna från Paymark Finans?

När du ansöker om lån hos Paymark Finans kan du få svar direkt på skärmen om du beviljas (om Paymark Finans ej behöver kompletterande uppgifter av dig). Deras lån kan därefter betalas ut redan senare samma dag, beroende på vilken bank du har och när i tid du gör din ansökan. I annat fall betalas lånet ut inom två bankdagar.

Detaljerad information om Paymark Finans Privatlån

Information om Paymark Finans Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Oftast direkt, annars inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
 
Krav hos Paymark Finans Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Paymark Finans har inga specifika krav krav på antal anmärkningar och ålder, de gör en individuell helhetsbedömning.
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
20 834 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas Paymark Finans privatlån måste du ha någon typ av anställning.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Paymark Finans Privatlån
Ränta
6,84 - 21,6 %
Effektiv ränta
24,43 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
595 kr
Aviavgift
19 - 39 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Paymark Finans Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 21,6 % nominell ränta, 595 kr i uppläggningsavgift och 19 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 2 059 kr och effektiv ränta på 24,43 %. Totalt att betala blir 247 652 kr.