Sidan innehåller annonser

Nordnet privatlån: Recension 2024

Nordnets privatlån är ett lån utan säkerhet som är perfekt för dig med medel till hög kreditvärdighet som vill ta ett lån med få avgifter och en låg ränta. Det beror på att Nordnet har en förhållandevis låg frånränta på 3,9 % och endast en tillkommande avgift i form av en uppläggningsavgift på 429 kr.

Det finns ett fåtal andra privatlån med lägre frånränta än Nordnet och färre avgifter. Om du söker det absolut billigaste privatlånet, har låg kreditvärdighet eller har befintliga betalningsanmärkningar kan du se över andra privatlån eller ansöka om Nordnets lån via en låneförmedlare. Nordnet har inte det bästa privatlånet ur något avseende.

Läs hela recensionen

Nordnet Privatlån
 • Lånebelopp: 20 000 - 500 000 krFördel
 • Ränta: 3,9 - 10,9 %Fördel
 • Löptid: 2 - 15 år Fördel
Läs mer eller ansök på Nordnet.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Nordnet Privatlån: Ganska bra, 3.7/5

Lånea anser att Nordnets privatlån allt sammantaget är ganska bra och lånet ges betyget 3,7 av 5. Det är högre än 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Nordnet är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 4.5/5. Nordnets privatlån har en låg frånränta på 3,9 %, en låg representativ ränta på 4,85 % och en låg maxränta på 10,9 %.
 • Beviljandegrad: betyg 3.5/5. Nordnet har en relativt hög beviljandegrad och kan bevilja lån oavsett anställningsform förutsatt att du har en inkomst på minst 16 667 kr per månad i inkomst.
 • Låneprocess: betyg 2.5/5. Nordnet har en medioker låneprocess där låneansökningar hanteras på vardagar mellan 08:00 - 20:00 (08:00 - 18:00 på fredagar).
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Santander har en bra kundservice som är tillgänglig alla vardagar via telefon och mejl från 08:00 - 20:00 (08:00 - 18:00 på fredagar).

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Nordnet Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.7/5
Lånekostnad4.5/5
Beviljandegrad3.5/5
Låneprocess2.5/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att lånekostnaden för Nordnets privatlån är bra och lånet ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Nordnet erbjuder privatlån till en förhållandevis låg frånränta på 3,9 %, en förhållandevis låg representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 4,85 % och en maxränta på 10,9 %. Utöver räntan har lånet inga tillkommande avgifter förutom uppläggningsavgiften. Nordnets privatlån går att få amorteringsfritt under första året.

En negativ aspekt med Nordnets lånekostnad är den tillkommande uppläggningsavgiften på 429 kr. Utöver det tillkommer även en avgift på 30 kr om du som låntagare väljer att bli aviserad genom pappersavier.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Nordnet och återbetalas över 10 år till nominell ränta 4,85 % har privatlånet en effektiv ränta på 5,06 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Nordnets privatlån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. En positiv aspekt med Nordnet är att deras lån kan beviljas oavsett anställningsform. Det betyder att du kan beviljas trots deltids- eller timanställning.

Du kan även beviljas Nordnets lån trots att din deklarerade inkomst från de senaste tre åren är lägre än Nordnets inkomstkrav på 16 667 kr per månad (om du har lönespecifikationer som intygar att din lön är högre än så idag).

En negativ aspekt med Nordnets beviljandegrad är att de har en förhållandevis hög åldersgräns på 25 år för låntagare. En annan nackdel med Nordnets lån är att de inte beviljar privatlån till låntagare med befintliga betalningsanmärkningar. Det betyder att om du har betalningsanmärkningar behöver du vänta tills de gallras innan du kan beviljas Nordnets privatlån.

Låneprocess: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Nordnet är medioker och de ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Nordnet kan hantera låneansökningar varje vardag via en manuell process. Din låneansökan hos Nordnet kan handläggas mellan 08:00 och 20:00 under alla vardagar förutom fredagar där de hanteras mellan 08:00 och 18:00. Det går även att ansöka om lån från Nordnet via telefon och utan ett BankID.

En negativ aspekt av Nordnets låneprocess är att ansökningar och utbetalningar inte kan hanteras under helger. Nordnet kan inte heller betala ut lån direkt till ditt konto utan du behöver i regel vänta mellan 1-3 bankdagar för att få dina lånade pengar på ditt konto.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Nordnets kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Nordnet har en duktig kundservice som är tillgänglig via telefon och mejl under samtliga vardagar. En positiv aspekt med Nordnets kundservice är deras förhållandevis långa öppettider från 08:00 till 20:00 på vardagar (08:00 till 18:00 på fredagar). Det går även att kontakta Nordnets kundservice via deras app.

En negativ aspekt med Nordnets kundservice är att de inte har en livechatt. Kundservice via chatt är något många andra långivare som erbjuder privatlån har. Nordnets kundservice är stängd under helgdagar vilket betyder att eventuella meddelanden som skickas på en helg besvaras tidigast nästkommande arbetsdag.

Vem är Nordnets privatlån bäst för?

Nordnets privatlån är bäst för dig med medel till hög kreditvärdighet som söker ett billigt privatlån till en låg ränta och få tillkommande avgifter. Det beror på att Nordnets privatlån har en låg frånränta på 3,9 % och enbart en tillkommande uppläggningsavgift på 429 kr.

Omständigheter när Nordnets privatlån passar bra

Några omständigheter när det passar bra att låna från Nordnet:

 • Du vill samla dina befintliga lån med ett samlingslån. Nordnets privatlån är ett bra samlingslån eftersom lånet har en förhållandevis låg frånränta på 3,9 %, kan beviljas med lösenkrav och är möjligt att ansöka om med en medlåntagare.
 • Du vill ha en låg lånekostnad och söker ett billigt privatlån. Nordnet erbjuder ett lån till en låg frånränta på 3,9 %, en låg representativ ränta på 4,85 % och en låg maxränta på 10,9 %. Således är det ett perfekt lån för dig som söker ett billigt privatlån.
 • Du behöver ett banklån för att täcka en oförväntad utgift. Eftersom Nordnet har ett förhållandevis billigt privatlån som betalas ut inom 1-3 bankdagar är det ett bra banklån för att täcka till exempel en oförväntad räkning.

Vem är Nordnets privatlån dåligt för?

Nordnets privatlån är dåligt för dig med låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar. Det beror på att Nordnet kräver att du som låntagare har en inkomst på minst på 16 667 kr per månad och är fri från anmärkningar. Om du inte kan uppfylla Nordnets krav för privatlån kan du inte beviljas lånet. Det finns således andra långivare som passar bättre för dig med sämre kreditvärdighet.

Alternativ om Nordnets privatlån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om Nordnets privatlån inte är rätt för dig:

 • Bank Norwegian Blancolån: privatlån med hög beviljandegrad och brett beloppspann. Hos Bank Norwegian kan du låna mellan 5 000600 000 kr till en frånränta på 5,99 %. Deras representativ ränta (vanligast förekommande ränta) är 10,99 % och deras maxränta är på 23,99 %. Bank Norwegian passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet på grund av dess höga beviljandegrad.
 • Ellos Privatlån: lån utan säkerhet med ett lågt krav inkomstkrav på 7000 kr per månad. Hos Ellos kan du ta små privatlån eftersom de godkänner lånebelopp mellan 2 000 till 400 000 kr. Ellos räntor bestäms individuellt men privatlånets representativa ränta (vanligast förekommande ränta) är 9,68 %.

Fördelar med lån från Nordnet

De viktigaste fördelarna med privatlån från Nordnet är:

 • Ett privatlån till en förhållandevis låg ränta. Nordnet har en förhållandevis låg frånränta på 3,9 % och en låg representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 4,85 %. Det är således ett bra privatlån att ta till en låg ränta.
 • Du kan ansöka om lånet utan ett BankID. Hos Nordnet kan du signera din låneansökan och ditt skuldebrev utan ett eget BankID. Nordnet erbjuder därmed till skillnad från många andra långivare möjligheten att ta privatlån utan ett BankID.
 • Det går att ta lånet som pensionär. Nordnet godkänner inkomst från pension och har en maxålder för låntagare på 68 år. Det är därmed ett passande lån att ta som pensionär.
 • Det går att låna med en lång återbetalningstid. Nordnet erbjuder lån med en löptid från 24 till 180 månader. Det är därmed ett bra lån för dig som vill låna med en lång återbetalningstid.
 • Det går att förlänga lånet vid behov. Du kan kontakta Nordnet för att förlänga ditt lån och således betala tillbaka din skuld under en längre period och samtidigt sänka dina månadskostnader.
 • Du kan lägga till en medsökande på lånet. Nordnet erbjuder dig möjligheten att lägga till en medsökande på ditt lån vilket är fördelaktigt om du har svårt att bli beviljad.
 • Det går att få lånet amorteringsfritt under första året. Nordnets privatlån erbjuds amorteringsfritt under första året för samtliga låntagare. Det är perfekt om du vill minimera dina lånekostnader under första året och endast betala ränta.

Nackdelar med lån från Nordnet

De största nackdelarna med privatlån från Nordnet är:

 • Du kan inte beviljas om du har betalningsanmärkningar. Det betyder att om du har befintliga betalningsanmärkningar behöver du vänta tills de gallras för att ansöka om lån hos Nordnet. Se: Lån med betalningsanmärkningar.
 • Du kan inte få besked direkt efter din låneansökan. Nordnet hanterar samtliga låneansökningar manuellt under kontorstider och därmed kan du inte få besked direkt efter du skickat din ansökan.
 • Du kan inte beviljas lånet även om du är 18 år. Nordnets åldersgräns för låntagare är 25 år vilket betyder att du inte kan ansöka om lånet direkt efter att du fyllt 18 år. Se: Snabba lån som 18-åring.
 • Lånet har en tillkommande uppläggningsavgift. Nordnets privatlån har en tillkommande uppläggningsavgift på 429 kr. Du kan ansöka om lån utan uppläggningsavgift om du vill slippa betala en avgift för upplägg av lån.

Jämför Nordnets privatlån med andra privatlån

Tabell 2: Nordnets privatlån i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Nordnet Privatlån Nordnet Privatlån 20 000-500 000 kr 3,9-10,9 % 2 år-15 år
3,7/5
SEB Privatlån SEB Privatlån 20 000-350 000 kr 5,25-13 % 2 år-10 år
3.9/5
Santander Privatlån Santander Privatlån 10 000-350 000 kr 5,35-14,35 % 2 år-12 år
4,1/5

Vad särskiljer Nordnets privatlån från andra?

Det som särskiljer Nordnets privatlån från andra privatlån är att det är ett förhållandevis billigt lån. Nordnets frånränta på 3,9 %, den representativa räntan på 4,85 % och maxräntan på 10,9 % är lägre än motsvarande räntor hos många andra långivare som erbjuder privatlån.

En annan särskiljande faktor är att lånet endast har en tillkommande avgift i form av en uppläggningsavgift på 429 kr. Lånet saknar alltså aviseringsavgift. Nordnet särskiljer sig även med att de kan bevilja höga lånebelopp upp till 500 000 kr och långa återbetalningstider upp till 180 månader.

Nordnet Privatlån vs Nordea Privatlån

Nordea erbjuder ett privatlån till en frånränta på 5,7 %, en representativ ränta på 6,6 % och en maxränta på 13,2 %. Det är något högre än Nordnets frånränta på 3,9 %, deras representativa ränta på 4,85 % och maxränta på 10,9 %. Hos Nordea kan du låna mellan 10 000500 000 kr till en återbetalningsperiod mellan 12 – 144 månader. Nordnet erbjuder lån mellan 20 000500 000 kr för löptider mellan 24 – 180 månader.

Som ungdom kan du beviljas ett lån från Nordea direkt efter att du fyllt 18 år medan Nordnets åldersgräns för låntagare är minst 25 år. Nordea har ingen maxålder för låntagare medan Nordnet har en maximal åldersgräns på 68 år.

Nordnet Privatlån vs Ferratum Blancolån

Ferratum erbjuder ett privatlån på 20 000300 000 kr med en löptid mellan 12 – 144 månader. Nordnet kan erbjuda lån mellan 20 000500 000 kr under 24 – 180 månader. Ferratums privatlån har hög beviljandegrad och kan beviljas även om du är arbetslös med inkomst från A-kassa. Lånet kan därmed vara ett bra alternativ mot Nordnets privatlån som endast kan beviljas om du har någon form av anställning.

Som låntagare hos Ferratum har du en förhållandevis låg frånränta på 5,25 %, en låg representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 6,75 % och en maxränta på 17,55 %. Nordnet har dock en ännu lägre frånränta på 3,9 %, en lägre representativ ränta på 4,85 % och en lägre maxränta på 10,9 %. Ferratum har däremot ingen tillkommande uppläggningsavgift till skillnad från Nordnet som har en uppläggningsavgift på 429 kr.

Ansök om Nordnets privatlån via låneförmedlare

Ansöker du om Nordnets privatlån via en låneförmedlare kan du jämför deras lån med flera andra långivares. På så sätt maximerar du chansen att beviljas bra lånevillkor (såsom en låg ränta), ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Nordnets privatlån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att Nordnet kommer erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de på förhand bedömer passar din situation och sökta lån.

Se mer: Topplista: Sveriges bästa låneförmedlare.

Kundomdömen av Nordnet online

Det finns flera omdömen om Nordnet som går att hitta online. Dessa omdömen är dock helhetsbetyg om Nordnet som bank och inte specifika betyg på Nordnets privatlån. På Trustpilot har Nordnet ett betyg på 2,1 av 5 (baserat på över 60 omdömen) vilket är ett lågt betyg. Att Nordnet har så få recensioner, trots att de är en populär bank, indikerar på att de inte bjuder in kunder till att recensera dem.

Många positiva omdömen om Nordnet handlar om kundservicens effektiva support och bankens kreditkort som beskrivs som smidiga och bra. Även privatlånens ansökningsformulär och utbetalningar beskrivs som enkla och snabba.

Många negativa omdömen om Nordnet tar upp långivarens räntehöjningar som en negativ aspekt som skapat en dålig kundupplevelse. En del kunder har även lämnat negativa omdömen där de kritiserar Nordnets lånevillkor. Vissa omdömen tar även upp att kundservicen är dålig och Nordnets hemsida som svårförståelig och besvärlig.

Krav för Nordnets privatlån

Nordnets grundkrav för privatlån är:

 • Du behöver vara minst 25 år och max 68 år som låntagare.
 • En deklarerad inkomst från tidigare inkomstår.
 • En månadsinkomst på minst 16 667 kr.
 • Du som låntagare behöver ha någon form av anställning.
 • Inga befintliga betalningsanmärkningar.
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Nordnets krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Nordnet.

Innan du ansöker om Nordnets privatlån

Innan du ansöker hos Nordnets privatlån bör du beakta detta:

 • Nordnets grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Nordnets grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Nordnets lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att låna pengar snabbt och enkelt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Nordnet tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, definitivt göra det. Att ta lån med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.
 • Din kreditvärdighet. Om du har låg kreditvärdighet finns det andra lån som du kommer ha större chans att beviljas än Nordnets privatlån. Detta kan bespara dig en onödig kreditupplysning hos UC, vilket har negativ påverkan på din kreditvärdighet ur UCs perspektiv.

Hur du ansöker om Nordnets privatlån

Så gör du för att ansöka om Nordnets privatlån:

 1. Gå in på Nordnets hemsida via din mobila webbläsare eller dator.

 2. Gå till “Tjänster” och under “Lån” klickar du på “Privatlån”.

 3. Välj ditt önskade lånebelopp och återbetalningstid.

 4. Fyll i eventuell kampanjkod.

 5. Välj om du vill ha lånet amorteringsfritt första året eller inte.

 6. Se över din uppskattade totalkostnad för det första året och resterande år.

 7. Klicka på “Ansök” för att gå vidare med din ansökan.

 8. Bekräfta önskat lånebelopp, återbetalningstid och eventuell amorteringsfrihet.

 9. Välj syftet med lånet i rullistan och klicka på “Gå vidare”.

 10. Fyll i de nödvändiga uppgifterna om dig som huvudlåntagare.

 11. Välj om du vill lägga till en medlåntagare och/eller teckna en låneförsäkring.

 12. Klicka på “Gå vidare” för att bekräfta din låneansökan.

 13. Signera din låneansökan med Mobilt BankID.

Så har vi betygsatt Nordnets privatlån

För vår recension av Nordnets privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Nordnets privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Nordnets privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de tillåter sökande med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Nordnets process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Nordnets låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Nordnet för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Är Nordnet en nischbank?

Ja, Nordnet är en bank som specialiserat sig inom sparande samt aktie- och fondhandel. Att Nordnet är nischade på aktier och sparande gör att termen nischbank kan appliceras på dem. Däremot erbjuder Nordnet även tjänster inom lån och pension vilket betyder att det är en bank som tillhandahåller flertalet olika tjänster inom finans.

Har Nordnet någon mobilapp du kan hantera ditt lån i?

Ja, Nordnet har en app där du som låntagare kan hantera ditt lån och övriga eventuella tjänster hos Nordnet. Du kan även kontakta Nordnets kundservice via deras app. Nordnets app är tillgänglig kostnadsfritt på Google Play Store och App Store.

Är det säkert att låna pengar hos Nordnet?

Ja, Nordnet är en bank som sedan år 2002 arbetat under Finansinspektionens tillsyn och är idag en stor finansiell aktör i Sverige. Nordnet är verksamma i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I Sverige har Nordnet fått utmärkelser och blivit prisad som “Årets Bank 2022”. Nordnet bedriver även sin verksamhet inom Konsumentverkets regler och under deras tillsyn.

Hur lång tid tar en utbetalning från Nordnet?

Det tar i regel 1-3 bankdagar för Nordnet att hantera en låneansökan och betala ut ett beviljat lån. Nordnet hanterar låneansökningar och utbetalningar manuellt och kan inte betala ut lån direkt till ditt konto.

Detaljerad information om Nordnet Privatlån

Information om Nordnet Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
2.2 / 5 Trust pilot score 2.2 / 5
(94 omdömen)
Krav hos Nordnet Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
-
Ålderskrav
25 - 68 år
Inkomstkrav
16 667 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att låna hos Nordnet behöver du inkomst från en anställning eller pension.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Nordnet Privatlån
Ränta
3,9 - 10,9 %
Effektiv ränta
5,06 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
429 kr
Aviavgift
0 - 30 kr
Betalningsfria månader
3 st/år
Ansökan hos Nordnet Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 4,85 % nominell ränta, 429 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 053 kr och effektiv ränta på 5,06 %. Totalt att betala blir 126 829 kr.