Sidan innehåller annonser

Lunar Privatlån: Recension 2024

Lunars privatlån är bäst för dig med medel till hög kreditvärdighet som söker ett lån med direkt utbetalning och en lättillgänglig kundservice. Det beror på att Lunar kan betala ut beviljade lån direkt till konton på alla storbanker samma dag som de beviljats. Lunar har även en lättillgänglig kundservice som har öppet alla dagar i veckan.

Det finns däremot andra privatlån med lägre lånekostnad än Lunars privatlån för dig som prioriterar ett billigt lån i första hand. Lunars privatlån är alltså inte det bästa privatlånet i något avseende.

Läs hela recensionen

Lunar Privatlån
 • Lånebelopp: 20 000 - 300 000 krFördel
 • Ränta: 7,08 - 21 %Fördel
 • Löptid: 1 - 15 år Fördel
Läs mer eller ansök på Lunar.app
Lånea cover

Vårt omdöme av Lunar Privatlån: Ganska bra, 3.4/5

Lånea anser att Lunars privatlån allt sammantaget är ganska bra och lånet ges betyget 3,4 av 5. Det är ungefär samma som 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Lunar är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 3/5. Lunar har en medelhög frånränta på 7,08 %, en medelhög representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 9,57 % och en hög maxränta på 21 %.
 • Beviljandegrad: betyg 3.5/5. Du kan beviljas Lunars privatlån utan krav på fast anställning förutsatt att du har en inkomst på minst 15 000 kr per månad.
 • Låneprocess: betyg 3/5. Lunar har en snabb låneprocess och kan oftast ge svar på din låneansökan. De är en av få långivare som kan betala ut ditt privatlån direkt.
 • Kundservice: betyg 5/5. Lunars kundservice är tillgänglig via telefon, mejl och chatt under vardagar (09:00 - 19:00) och helger (10:00 - 15:00).

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Lunar Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.4/5
Lånekostnad3/5
Beviljandegrad3.5/5
Låneprocess3/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Lunars privatlån är medioker och privatlånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Lunar har medelhög räntekostnad och inga aviavgifter om du betalar via autogiro vilket är positivt. Frånräntan på 7,08 % är också relativt låg vilket är fördelaktigt. Även om den representativa räntan (vanligast förekommande ränta) på 9,57 % inte är ovanligt låg är den lägre än motsvarande räntor på flera andra privatlån.

En negativ aspekt av Lunars privatlån är att både maxräntan på 21 % och uppläggningsavgiften på 495 kr är förhållandevis höga. En annan nackdel är att om du väljer att bli aviserad med pappersavi tillkommer en aviavgift på 49 kr per månad.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Lunar och återbetalas över 10 år till nominell ränta 9,57 % har privatlånet en effektiv ränta på 10,13 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Lunars privatlån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Lunars privatlån har relativt hög beviljandegrad och kan bevilja lån till låntagare oavsett anställningsform. Det är positivt om du till exempel vill ta lån och har en deltids- eller timanställning.

En negativ aspekt av Lunars beviljandegrad är att de har ett relativt högt inkomstkrav på minst 15 000 kr per månad. Du kan inte heller beviljas Lunars privatlån med befintliga betalningsanmärkningar vilket är ytterligare en negativ aspekt av lånet. En annan nackdel med lånets beviljandegrad är att du inte kan lägga till en medsökande i din låneansökan.

Låneprocess: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Lunar är medioker och de ges i denna kategori betyget 3 av 5. Lunar har en smidig låneprocess och kan oftast ge svar på din låneansökan direkt. Hos Lunar kan även beviljade lån betalas ut direkt till konton på alla storbanker. Direktutbetalningar är något som de flesta andra långivare som ger ut privatlån inte erbjuder. Det är således en ovanlig fördel för att vara ett privatlån.

En negativ del med Lunars låneprocess är att du inte kan ansöka om deras privatlån utan BankID. Det är dåligt för dig som saknar ett BankID eller en smartphone. Lunar kan även kräva kompletterande uppgifter som styrker de uppgifter du angett i din ansökan. Det är negativt eftersom det kan förlänga din låneprocess. Lunar har inte möjlighet att betala ut lån automatiskt utan utbetalningar från Lunar sker alltid manuellt.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Lunars kundservice är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Lunars kundservice har generösa öppetider under både vardagar (09:00 – 19:00) och helger (10:00 – 15:00). En fördel med Lunars kundtjänst är att den finns tillgänglig via flera olika kanaler. Du kan kontakta Lunars kundtjänst via telefon, mejl, livechatt, och via Lunars app.

En av få negativa aspekter med Lunars kundservice är att öppettiderna under helgdagar (10:00 – 15:00) är något mer begränsad än öppettiderna under vardagar.

Vem är Lunars privatlån bäst för?

Lunars privatlån är bäst för dig med medel till hög kreditvärdighet som söker ett privatlån som kan beviljas och betalas ut snabbt. Det beror på att Lunar oftast kan ge svar på låneansökningar direkt och betala ut beviljade lån samma dag. Lånet är även bra för dig som vill ha en lättillgänglig kundservice. Lunar erbjuder kundservice via telefon, mejl och chatt varje dag.

Omständigheter när Lunars privatlån passar bra

Dessa är omständigheter när det passar bra att låna från Lunar:

 • Du vill samla dina nuvarande lån med ett samlingslån. Eftersom Lunar kan bevilja lånebelopp upp till 300 000 kr och erbjuder långa återbetalningstider upp till 15 år kan det vara ett bra lån att ta som samlingslån. Det beror på att månadskostnaden för ett lån blir mindre ju längre återbetalningstiden är. Dock ökar totalkostnaden för lån ju längre återbetalningstiden är.
 • Du vill låna pengar utan fast anställning. Lunar beviljar lån till låntagare som saknar fast anställning (som klarar deras kreditprövning). Det är fördelaktigt för dig som praktiserar, studerar, eller arbetar som tim- eller projektanställd.
 • Du vill ha ett lån med direktutbetalning. Lunar kan i vanliga fall ge dig ett svar din låneansökan direkt och betala ut lånet samma dag. Eftersom Lunar erbjuder lån med direktutbetalning till konton på alla storbanker är det fördelaktigt för dig som vill ta ett privatlån snabbt och har konto på en storbank.

Vem är Lunars privatlån dåligt för?

Lunars privatlån är dåligt för dig med medel till hög kreditvärdighet som söker ett billigt privatlån utan tillkommande avgifter. Lunar har en relativt hög från- och maxränta på 7,08 respektive 21 % och en relativt hög representativ ränta på 9,57 %. Lunar har även en förhållandevis hög uppläggningsavgift på 495 kr. Det är alltså inget billigt lån.

Ett privatlån från Lunar är även dåligt för dig som vill låna små lånebelopp eller höga lånebelopp. Det beror på att Lunar har en hög gräns för minsta lånebelopp (20 000 kr) jämfört med andra långivare. Lunar har även en låg gräns för högsta lånebelopp (300 000 kr) jämfört med andra långivare som ger ut privatlån.

Alternativ om Lunar privatlån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om Lunars privatlån inte är rätt för dig:

 • Nordea privatlån: blancolån som kan beviljas med lånebelopp 10 000500 000 kr. Räntan på Nordeas privatlån är 5,7 – 13,2 % och den representativa räntan (vanligast förekommande räntan) är 6,6 %. Nordea har inga aviavgifter och kan bevilja lån till låntagare som saknar fast anställning.
 • Moank privatlån: billigt privatlån med ränta från 3,9 % till 14,95 %. Den representativa räntan (vanligast förekommande räntan) för Moanks privatlån på 6,08 % är förhållandevis låg. Moank erbjuder lånebelopp från 25 000 till 600 000 kr med återbetalningstid från 1 år till 15 år.

Fördelar med lån från Lunar

De viktigaste fördelarna med privatlån från Lunar är:

 • Du kan få besked på din låneansökan direkt. Lunar kan ge besked på din låneansökan direkt på skärmen eller i telefonen vilket är bra om du vill ha en snabb låneprocess.
 • Lånet har en relativt hög beviljandegrad. Lunar kan bevilja låntagare som saknar fast anställning eller har inkomst från pension. Du behöver en inkomst på minst 15 000 kr per månad för att beviljas Lunars privatlån. Se: Lån med hög beviljandegrad.
 • Det är ett bra lån att ta som pensionär. Eftersom Lunar inte har en maxålder för sina privatlån och godkänner inkomst från pension är det ett bra lån att ta som pensionär.
 • Lånet kan erbjudas med en lång återbetalningstid. Lunar erbjuder lån med löptider på 1 år15 år. Det är bra om du vill minimera din månadskostnad genom att låna med lång återbetalningstid. Långa återbetalningstider ökar dock lånets totalkostnad.

Nackdelar med lån från Lunar

De största nackdelarna med privatlån från Lunar är:

 • Lånet har inte en förhållandevis låg ränta. Lunar har en medelhög frånränta på 7,08 % och en hög maxränta på 21 %. Även Lunars representativa ränta (vanligast förekommande ränta) på 9,57 % är medelhög. Det finns därmed bättre privatlån för dig som vill låna till låg ränta.
 • Du kan inte låna med befintliga betalningsanmärkningar. Om du har betalningsanmärkningar behöver de gallras (tas bort) innan du kan ansöka om lån från Lunar. Se: Lån med betalningsanmärkning.
 • Du kan inte ansöka om Lunars privatlån utan BankID. Lunar kräver att låntagare signerar låneansökningar och skuldebrev med BankID. Hos Lunar kan du alltså inte ta ett privatlån utan BankID.
 • Det går inte att ta Lunars privatlån med medsökande. Det är dåligt om du vill låna stora lånebelopp eller behöver en medsökande för att bli beviljad. En medsökande kan både öka dina chanser att bli beviljad lån, samt maximera hur stort lånebelopp du beviljas. Se: Ta lån med medsökande.

Jämför Lunar med andra privatlån

Tabell 2: Lunar i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lunar Privatlån Lunar Privatlån 20 000-300 000 kr 7,08-21 % 1 år-15 år
3,4/5
Swedbank Privatlån Swedbank Privatlån 20 000-500 000 kr 6,2-16,34 % 1 år-12 år
3.5/5
Bank Norwegian Privatlån Bank Norwegian Privatlån 5 000-600 000 kr 5,99-23,99 % 1 år-15 år
3/5

Vad särskiljer Lunars privatlån från andra?

Det som särskiljer Lunars privatlån från andra privatlån är att Lunar ofta ger svar direkt på en signerad låneansökan och de betalar ut lån med direktutbetalningar. I många fall kan Lunar därmed bevilja och betala ut lån samma dag som du ansöker. Det är bra om du behöver ett privatlån snabbt.

Lunar privatlån vs SEB Enkla Lånet

SEB erbjuder lån på lånebelopp mellan 20 000 och 350 000 kr. Lunar har ett lite snävare spann och erbjuder istället lån på lånebelopp från 20 000 till 300 000 kr. SEB Enkla Lånet har en ränta på 5,25 – 13 % och en låg representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 6,8 %. Lunar erbjuder privatlån med ränta på 7,08 – 21 % och har en medelhög representativ ränta på 9,57 %.

Kundservicen hos SEB är tillgänglig på telefon, mejl och chatt alla vardagar från 08:00 till 22:00. Lunars kundservice har något mer begränsade öppettider. Deras kundservice är tillgänglig via telefon, mejl och chatt varje dag. Kundservicen hos Lunar är tillgänglig vardagar från 09:00 till 19:00, och helger 10:00 till 15:00.

Den längsta möjliga löptiden på Lunars privatlån är längre än för SEB Enkla Lånet. Lunars privatlån har en löptid mellan 1 år och 15 år. SEB Enkla Lånet har en löptid från 2 år till 10 år. Som låntagare hos SEB behöver du ha en fast inkomst från arbete eller pension. Lunar kan dock godkänna lån till låntagare oavsett deras anställningsformer.

Lunar privatlån vs ICA Banken Privatlån

ICA Banken erbjuder lån med ränta från 5,24 – 14,95 % och har en representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 8 %. Lunars privatlån har en ränta på 7,08 – 21 % och en representativ ränta på 9,57 %. Att ICA Bankens privatlån har en lägre representativ ränta än Lunars privatlån betyder att de flesta kunder hos ICA Banken har en lägre ränta än Lunars kunder.

ICA Bankens privatlån har inga avgifter medan Lunars privatlån har en uppläggningsavgift på 495 kr. Du kan i vanliga fall få svar på din ansökan hos både ICA Banken och Lunar direkt. ICA Banken betalar i regel ut beviljade lån inom 1-2 bankdagar. Lunar har en snabbare låneprocess och kan besvara ansökningar och betala ut lån direkt.

ICA Banken godkänner endast låntagare med fast inkomst från arbete eller pension. Hos Lunar kan du däremot ansöka om privatlån även om du inte har en fast anställning (till exempel om du är tim- eller projektanställd). Se också: ICA Bankens privatlån.

Ansök om Lunars privatlån via låneförmedlare

Ansöker du om Lunars privatlån via en låneförmedlare kan du jämföra deras lån med flera andra långivares. På så sätt ökar du chansen att bli beviljad en låg ränta, ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Lunars privatlån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att Lunar kommer att erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de på förhand bedömer passar din situation och sökta lån.

Se mer: Topplista på de bästa låneförmedlarna.

Kundomdömen av Lunar online

Lunar har varit kreditgivare sedan år 2018 och det finns flera omdömen om Lunar som går att hitta online. På jämförelsesidan Trustpilot har Lunar ett betyg på 4,4 av 5 (baserat på över 16 200 omdömen). Det är ett högt betyg som utmärks med att över 70 % av omdömena är kunder som gett ett betyg på 5 av 5.

Flera positiva omdömen om Lunar tar upp de digitala plattformarna, som hemsidan och appen, som positiva aspekter av Lunar som långivare. Hemsidan beskrivs som enkel och appen beskrivs som smidig i positiva omdömen av kunder. Även kundtjänsten beskrivs som pedagogisk och trevlig i många positiva omdömen.

De negativa omdömen som finns om Lunar tar i många fall upp kundservicens bemötande som en dålig upplevelse. Vissa omdömen tar även upp att Lunar inte tillåter medsökande som en negativ aspekt. Även beviljandegraden för Lunars privatlån har fått kritik.

Krav för Lunars privatlån

Lunars grundkrav för privatlån är:

 • Du som låntagare ska vara minst 18 år.
 • En inkomst på minst 15 000 kr per månad.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Ingen skuld hos Kronofogden.
 • Ett giltigt och eget BankID.

Om du inte uppfyller Lunars krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Lunar.

Innan du ansöker om Lunars privatlån

Innan du ansöker hos Lunar bör du beakta detta:

 • Lunars grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Lunars grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker då i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Lunars lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att få lån snabbt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än Lunars privatlån. Allt annat lika kommer detta innebära ett billigare privatlån, vilket över tid kommer spara dig mycket pengar.

Hur du ansöker om Lunars privatlån

Så gör du för att ansöka om Lunars privatlån:

 1. Gå in på Lunars hemsida på din mobila webbläsare eller dator.

 2. Klicka på “Vi erbjuder” följt av “Låna pengar”.

 3. Välj ditt lånebelopp under “Hur mycket vill du låna?”.

 4. Välj din återbetalningstid under “Hur vill du dela upp återbetalningstiden?”.

 5. Se över räkneexemplen till höger och klicka på “Ansök om lån” om du vill gå vidare.

 6. Godkänn Lunars villkor och integritetspolicy.

 7. Klicka på “Ansök med mobilt BankID” eller “Ansök med BankID på fil?”.

Så har vi betygsatt Lunars privatlån

För vår recension av Lunars privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Lunars privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Lunars privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de tillåter sökande med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Lunars process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Lunars låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Lunar för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar hos Lunar?

Ja, det är säkert att låna pengar hos Lunar. Sedan år 2019 har Lunar en banklicens. De har sedan dess och varit verksamma under Finansinspektionen och Konsumentverkets tillsyn. Således är Lunar en säker kreditgivare verksam under svenska lagar.

Kostar det att lösa Lunars privatlån i förtid?

Nej, det kostar inget extra att lösa Lunars privatlån i förtid. Eftersom Lunars privatlån har en rörlig ränta krävs ingen ränteskillnadsersättning (ersättning för utebliven räntekostnad) vid förtidsinlösen. Du kan lösa ditt lån hos Lunar kostnadsfritt genom att kontakta deras kundservice.

Hur långt tid tar en utbetalning från Lunar?

Lunar erbjuder lån med direkt utbetalning och kan betala ut lån direkt till konton på alla storbanker. Du kan i regel få beviljade privatlån från Lunar utbetalda samma dag som de beviljats. Lunar svarar oftast på signerade låneansökningar direkt efter att de signerats och skickats in.

Har Lunar någon mobilapp som jag kan hantera mitt lån i?

Ja, Lunar har en mobilapp för hantering av lån och andra produkter från Lunar. Du kan ladda ner Lunars app från Google Play Store och App Store. På appen kan du enkelt hantera ditt lån och övriga tjänster från Lunar. Du kan även kontakta Lunars kundservice via deras app.

Detaljerad information om Lunar Privatlån

Information om Lunar Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 1 h under kontorstid
Direktutbetalning
Ja, under öppettider
Trustly, Swedbank. SEB, Nordea, SHB, Danske bank
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.6 / 5 Trust pilot score 4.6 / 5
(17308 omdömen)
Krav hos Lunar Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
-
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
16 667 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Godkänner samtliga anställningsformer, inget krav på deklarerad inkomst, ifall låg deklarerad inkomst kan arbetsgivarintyg krävas.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Lunar Privatlån
Ränta
7,08 - 21 %
Effektiv ränta
10,13 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
495 kr
Aviavgift
19 kr
Betalningsfria månader
Individuellt
Ansökan hos Lunar Privatlån
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 9,57 % nominell ränta, 495 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 298 kr och effektiv ränta på 10.13 %. Totalt att betala blir 156 233 kr.