Sidan innehåller annonser

Konsumentkredit Privatlån: Recension 2024

Konsumentkredit erbjuder ett privatlån utan säkerhet som passar bra för låntagare med medelhög till hög kreditvärdighet. Om du söker ett privatlån med låg ränta, som är amorteringsfritt i 1 år eller erbjuds med upp till 3 betalningsfria månader, då kan Konsumentkredits privatlån vara ett utmärkt alternativ för dig.

Även om Konsumentkredits privatlån har en låg ränta är deras lån inte det billigaste privatlånet. Om du har hög kreditvärdighet och söker ett privatlån med så låg lånekostnad som möjligt kan det finnas andra privatlån som passar dig bättre än Konsumentkredits privatlån.

Läs hela recensionen

Konsumentkredit Privatlån
 • Lånebelopp: 20 000 - 500 000 krFördel
 • Ränta: 4,9 - 12,9 %Fördel
 • Löptid: 2 - 15 år Fördel
Läs mer eller ansök på Konsumentkredit.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Konsumentkredit Privatlån: Ganska bra, 3.6/5

Lånea anser att Konsumentkredits privatlån sammantaget är ganska bra. Lånet ges betyget 3,6 av 5. Det är högre än 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Konsumentkredit är en sammanvägning av:

 • Lånekostnad: betyg 4/5. Konsumentkredits privatlån är billigare än många andra privatlån. Deras lån har en låg ränta och saknar aviavgift vid återbetalning via autogiro.
 • Beviljandegrad: betyg 3.5/5. Konsumentkredit har en medelhög beviljandegrad för deras lån. Du kan till exempel beviljas deras lån om du saknar en fast anställning.
 • Låneprocess: betyg 3/5. Konsumentkredit har en enkel men inte särskilt snabb låneprocess. Alla låneansökningar hanteras manuellt under deras öppettider. Ett lån som beviljats betalas ut inom 1–2 bankdagar.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Konsumentkredit har en bra kundservice. De har generösa öppettider mån-tors 08.00–20.00, samt fredagar 08.00–18.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Konsumentkredit Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.6/5
Lånekostnad4/5
Beviljandegrad3.5/5
Låneprocess3/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Konsumentkredits privatlån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 4 av 5. Konsumentkredit erbjuder ett förhållandevis billigt privatlån. Deras lån har en låg ränta som erbjuds i spannet 4,9–12,9 %, en låg representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 6,45 % och 0 kr i aviavgift vid återbetalning via autogiro. Om du söker ett privatlån med låg ränta kan Konsumentkredits privatlån vara ett utmärkt alternativ för dig.

Vad som är negativt med lånekostnaden för Konsumentkredits privatlån är att deras lån har en relativt hög uppläggningsavgift på 429 kr. Om du vill ta ett privatlån utan avgifter utöver räntan finns det andra privatlån du kan ansöka om.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Konsumentkredit, återbetalas över 10 år till nominell ränta på 6,45 % och med en uppläggningsavgift på 429 kr har Konsumentkredits privatlån en effektiv ränta på 6,75 %. Det är bra. Det är lägre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån som Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Konsumentkredits privatlån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Något som är positivt med beviljandegraden för Konsumentkredits lån är att du kan beviljas deras lån med lösenkrav eller om du saknar en fast anställning (och har en annan form av anställning eller pension). Det är dessutom möjligt att eller ansöka om deras lån med en medsökande.

Något som är negativt med beviljandegraden hos Konsumentkredit är att de inte beviljar deras privatlån till dig som har betalningsanmärkningar. Det gäller oavsett vilken typ av anmärkning du har eller hur gamla de är.

Låneprocess: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Konsumentkredit är medioker. De ges i denna kategori betyget 3 av 5. Det som är positivt med Konsumentkredits låneprocess är att du kan ansöka om deras lån via låneförmedlare. Du kan därigenom jämföra villkoren för deras privatlån med villkoren för andra privatlån i en och samma låneansökan.

Vad som är negativt med Konsumentkredits låneprocess är att de hanterar alla låneansökningar manuellt under deras öppettider. Om du ansöker om deras lån tar det 1–2 bankdagar innan du får svar på om du beviljats. Ett lån som beviljats betalas därefter ut inom 1–2 bankdagar. Det finns andra långivare som kan bevilja och betala ut privatlån snabbare än Konsumentkredit.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Konsumentkredits kundservice är bra och de ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Konsumentkredit har en bra kundservice med generösa öppettider. Det har öppet mån-tors 08.00–20.00 och på fredagar 08.00–18.00.

Tyvärr har Konsumentkredit inte öppet på helger. Det har inte heller en mobilapp som du kan hantera ditt lån i eller en livechatt på deras hemsida. De har däremot en trevlig och hjälpsam kundservice som är lätt att nå via telefon.

Vem är Konsumentkredits privatlån bäst för?

Konsumentkredits privatlån passar bäst för dig som har en medelhög till hög kreditvärdighet och söker ett privatlån med låg ränta. Om du har hög kreditvärdighet blir det låg risk för Konsumentkredit att låna dig pengar. Det i sin tur kan resultera i att du beviljas deras lån till en låg ränta på 4,9 %.

Konsumentkredits privatlån passar även bra för dig som har flera lån eller krediter med hög ränta och som vill samla dem i ett samlingslån med låg ränta. Dels erbjuder Konsumentkredit lån med lösenkrav, dels har deras lån en låg ränta jämfört med många andra lånetyper på kreditmarknaden (som till exempel snabblån).

Omständigheter när Konsumentkredits privatlån passar bra

Dessa är några omständigheter när det passar bra att låna från Konsumentkredit:

 • Om du vill samla dina lån. Konsumentkredit kan villkora deras lån med lösenkrav. Ett lösenkrav medför att hela eller delar av ett lån behöver användas till att lösa befintliga lån. När ett lån villkoras med lösenkrav blir det tryggare för långivaren att låna dig pengar. Du kan därigenom ha möjlighet att beviljas deras lån till bättre villkor än annars. Se: Samla dina lån.
 • Om du vill ta ett billigt privatlån. Konsumentkredits privatlån erbjuds till en låg ränta på 4,9–12,9 % och en låg representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 6,45 %. Det gör att deras lån är ett billigt privatlån jämfört med många andra privatlån.
 • Om du vill ta ett privatlån utan säkerhet. Konsumentkredits privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du kan använda det till vad du vill. Det är vanligt att låntagare använder ett lån utan säkerhet till att samla lån och krediter, köpa en bil eller till en resa.

Vem är Konsumentkredits privatlån dåligt för?

Konsumentkredits privatlån är dåligt för dig som har en låg kreditvärdighet till följd av till exempel betalningsanmärkningar eller arbetslöshet. För att beviljas Konsumentkredits privatlån behöver du har någon form av anställning (såsom en projektanställning eller en provanställning) och sakna betalningsanmärkningar.

Låntagare med låg kreditvärdighet kommer således ha svårt att beviljas Konsumentkredits privatlån. De bör istället ansöka om privatlån hos långivare som riktar in sig på låntagare med låg kreditvärdighet.

Alternativ om Konsumentkredit inte passar dig

Förslag på andra alternativ om Konsumentkredits lån inte är rätt för dig:

 • Lea Bank privatlån: lån utan säkerhet med en hög beviljandegrad. Lea Banks privatlån erbjuds på belopp på 10 000500 000 kr med en ränta på 5,9–19,9 %. Deras lån passar bra för dig som vill ansöka om ett litet eller stort lån som är relativt enkelt att bli beviljad.
 • Ferratums privatlån: lån utan säkerhet med hög beviljandegrad. Ferratums privatlån erbjuds på lånebelopp på 20 000300 000 kr med en ränta på 5,25–17,55 %. Deras lån passar bra för dig som har låg kreditvärdighet och söker ett privatlån som är enkelt att bli beviljad.

Fördelar med lån från Konsumentkredit

De viktigaste fördelarna med privatlån från Konsumentkredit är:

 • Du kan ansöka om deras privatlån med en medlåntagare. Det är en fördel för dig som vill ansöka om ett högt lånebelopp eller maximera din chans att beviljas. Se: Ansök om privatlån med en medlåntagare.
 • Deras lån är amorteringsfritt under 1 år. Fördelen med det är att du får en låg månadskostnad under ett års tid. Även om återbetalningen för lånet skjuts på framtiden kan det vara bra för dig som tillfälligt är i en tuff ekonomisk situation.
 • Deras lån har en lång maximal återbetalningstid. Konsumentkredit har en maximal återbetalningstid på 15 år. Det är en fördel för dig som vill återbetala ditt lån med en låg månadskostnad under en längre period. Se: Privatlån med lång återbetalningstid.
 • Deras privatlån kan förlängas. Det är en fördel för dig som vill kunna sänka månadskostnaden för ditt lån genom att förlänga lånets löptid. Du betalar ingen extra kostnad om du vill förlänga ditt lån hos Konsumentkredit. Se: Privatlån som kan förlängas.

Nackdelar med lån från Konsumentkredit

De största nackdelarna med privatlån från Konsumentkredit är:

 • Du kan inte beviljas deras lån med betalningsanmärkningar. Det spelar ingen roll hur gamla dina anmärkningar är eller av vilken typ de är. Låntagare med betalningsanmärkningar som ansöker om Konsumentkredits privatlån får avslag direkt. Se: Lån med betalningsanmärkningar.
 • Du kan inte ansöka om deras lån utan BankID. Det är en nackdel för dig som vill ansöka om deras privatlån utan BankID.
 • Deras lån har inte en hög beviljandegrad. Konsumentkredit har en medelhög beviljandegrad för deras privatlån. Det är en nackdel för dig som har en låg kreditvärdighet. Se: Lån med hög beviljandegrad.

Jämför Konsumentkredits lån med andra privatlån

Tabell 2: Konsumentkredit i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Konsumentkredit Privatlån Konsumentkredit Privatlån 20 000-500 000 kr 4,9-12,9 % 2 år-15 år
3.6/5
Thorn Privatlån Thorn Privatlån 10 000-100 000 kr 9,84-21,60 % 1 år-7 år
3,2/5
SEB Privatlån SEB Privatlån 20 000-350 000 kr 5,25-13 % 2 år-10 år
3.9/5

Vad särskiljer Konsumentkredits privatlån från andra?

Vad som särskiljer Konsumentkredits lån från andra privatlån är att lånet är amorteringsfritt under 1 år (om du vill) och att du kan beviljas upp till tre betalningsfria månader per år. För att beviljas en betalningsfri månad behöver du ha gjort minst tre betalningar innan (utan förseningar). Ett amorteringsfritt år kan du ansöka om under hela din låneperiod oberoende av på vilket belopp du lånat.

Konsumentkredits privatlån vs Thorns privatlån

Både Konsumentkredit och Thorn erbjuder ett privatlån utan säkerhet. Thorns privatlån erbjuds med lånebelopp på 10 000100 000 kr. Konsumentkredits privatlån erbjuds med högre lånebelopp, på 20 000500 000 kr. Thorns lån har en högre ränta än Konsumentkredits lån. Thorns privatlån har en ränta på 9,84–21,60 %. Konsumentkredits lån har en ränta på 4,9–12,9 %.

Du kan beviljas Thorns lån om du har betalningsanmärkningar och saknar en fast anställning. Du kan inte beviljas Konsumentkredits lån om du har betalningsanmärkningar. Du kan däremot beviljas deras lån om du saknar en tillsvidaretjänst och har en annan form av anställning.

Hos Thorn kan du ansöka om lån utan BankID. Det är inte möjligt att ansöka om lån hos Konsumentkredit utan BankID. Läs mer här: Recension av Thorns privatlån.

Konsumentkredits privatlån vs SEB Enkla lånet

Precis som Konsumentkredit erbjuder SEB ett privatlån utan säkerhet, som kallas för SEB Enkla lånet. Enkla lånet ges med lånebelopp på 20 000350 000 kr. Konsumentkredits lån erbjuds med belopp på 20 000500 000 kr. De båda privatlånen har en liknande ränta. Enkla lånet har en ränta på 5,25–13 %. Konsumentkredits lån har en ränta på 4,9–12,9 %.

Om du är kund hos SEB betalar du ingen uppläggningsavgift för Enkla lånet. Konsumentkredit har en uppläggningsavgift på 429 kr för deras lån. Båda lånen hanterar låneansökningar manuellt under deras öppettider. Enkla lånet kan direktutbetalas till bankkonton hos SEB. Konsumentkredit erbjuder ingen direktutbetalning av deras lån. Läs mer här: Recension av SEB Enkla lånet.

Ansök om Konsumentkredits privatlån via låneförmedlare

Ansöker du om Konsumentkredits privatlån via en låneförmedlare kan du jämföra deras villkor med andra långivares. På så sätt ökar du chansen att bli beviljad bra lånevillkor (som en låg ränta), ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Konsumentkredits privatlån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att Konsumentkredit kommer erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de bedömer passar din situation och ditt ansökta lån.

Se mer: Jämför låneförmedlare.

Kundomdömen av Konsumentkredits lån online

Konsumentkredit är en del av Nordnet Bank AB som har funnits sedan år 1996. Trots att Konsumentkredits privatlån är populärt har de fått få recensioner online. Nordnet Bank AB har däremot recenserats flitigt på både Reco och Trustpilot (om än med ett få antal omdömen). På till exempel Trustpilot har Nordnet Bank givits betyget 2 av 5 möjliga. Detta betyg berör dock Nordnet Bank som helhet och inte Nordnets eller Konsumentkredits privatlån i synnerhet.

De positiva omdömen Nordnet Bank fått handlar till stor del om deras kundtjänst. Flera olika låntagare lyfter fram hur positivt, trevligt och professionellt bemötta de blivit. Nordnet Banks mobilapp framhålls även som enkel och smidig jämfört med andra bankers appar.

De negativa omdömen Nordnet Bank fått handlar om att kunder tycker att de har ett dyrt courtage (vid handel av aktier), att de inte har digitaliserat sina tjänster i nog stor utsträckning och att de har otydliga kostnader.

Krav för Konsumentkredits privatlån

Konsumentkredits grundkrav för privatlån är att du ska:

 • vara minst 23 år gammal
 • ej ha några betalningsanmärkningar
 • ha haft inkomst i Sverige i minst 3 år
 • ha en månadsinkomst på minst 15 000 kr
 • ej ha några skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Konsumentkredits krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut sedan fattas av Konsumentkredit.

Innan du ansöker om Konsumentkredits privatlån

Innan du ansöker hos Konsumentkredits privatlån bör du beakta detta:

 • Konsumentkredits grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Konsumentkredits grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Konsumentkredits lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att låna snabbt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Konsumentkredit tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, definitivt göra det. Att låna pengar med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med månadskostnaden som lånet skulle innebära.
 • Din kreditvärdighet. Om du har låg kreditvärdighet finns det andra lån som du kommer ha större chans att beviljas än Konsumentkredits privatlån. Detta kan bespara dig en onödig kreditupplysning hos UC, vilket har negativ påverkan på din kreditvärdighet ur UCs perspektiv.

Hur du ansöker om Konsumentkredits privatlån

Så gör du för att ansöka om Konsumentkredits privatlån:

 1. Gå till Konsumentkredits ansökningsformulär.

 2. Ange hur mycket du önskar låna och löptid för lånet.

 3. Ange om du önskar ett amorteringsfritt lån under första året.

 4. Uppge dina personliga uppgifter och skicka in din ansökan genom att signera din låneansökan med BankID.

 5. Invänta lånebesked som hanteras manuellt under deras öppettider.

 6. Om du beviljas deras lån signerar du skuldebrevet med BankID.

 7. Invänta utbetalning av lånet (sker inom 1–3 bankdagar).

Konsumentkredit har en enkel ansökningsprocess för deras privatlån. Om de behöver ytterligare information för din låneansökan kommer du att få en länk för vidare komplettering innan du får ett besked.

Så har vi betygsatt Konsumentkredits privatlån

För vår recension av Konsumentkredits privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 datapunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Konsumentkredits privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Konsumentkredits privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de tillåter sökande med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Konsumentkredits process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Konsumentkredits låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Konsumentkredit för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Vilka krav gäller för ett amorteringsfritt lån hos Konsumentkredit?

Konsumentkredit har inga specifika krav för deras amorteringsfria lån utöver att det är begränsat till max ett år. Du kan beviljas ett amorteringsfritt år när som helst under din låneperiod och det gäller oavsett på vilket belopp du lånat.

Om du har lån hos Konsumentkredit idag och vill ha ett amorteringsfritt år kontaktar du deras kundtjänst via telefon eller mejl och förklarar vad du önskar.

Går det att höja eller förlänga Konsumentkredits lån?

Ja, du kan både höja och förlänga ditt lån hos Konsumentkredit. För att höja ditt lån ansöker du om ett nytt lån på det belopp du vill utöka ditt befintliga lån med. Om din ansökan blir godkänd får du ett nytt skuldebrev med det nya totala lånebeloppet (inkluderat skulden på ditt tidigare lån).

Om du vill förlänga löptiden för ditt lån meddelar du endast Konsumentkredits kundtjänst.

Kräver Konsumentkredit någon säkerhet för deras lån?

Nej, Konsumentkredit kräver inte någon form av säkerhet (pant) för att du ska beviljas deras lån. Det beror på att deras lån är utan säkerhet. Du kan därigenom använda lånet till vad du vill. Det är vanligt att låntagare använder ett lån utan säkerhet till konsumtion, till att samla lån och krediter, en renovering eller handpenning.

Har Konsumentkredit ett låneskydd?

Ja, Konsumentkredit erbjuder ett låneskydd för deras privatlån. Låneskyddsförsäkringen innebär att månadskostnaden för ditt lån täcks i upp till ett år om du blir sjuk eller arbetslös. I händelser av dödsfall kan försäkringen täcka hela den innestående skulden. Kostnaden för deras låneskydd är 8,75 % av kostnaden du betalar för ditt lån varje månad.

Detaljerad information om Konsumentkredit Privatlån

Information om Konsumentkredit Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
2.8 / 5 Trust pilot score 2.8 / 5
(3 omdömen)
Krav hos Konsumentkredit Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Konsumentkredit privatlån kan inte beviljas inte under några omständigheter om du har betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
23 - 69 år
Inkomstkrav
15 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas Konsumentkredit privatlån måste du ha någon typ av anställning.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Konsumentkredit Privatlån
Ränta
4,9 - 12,9 %
Effektiv ränta
6,75 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
429 kr
Aviavgift
0 - 30 kr
Betalningsfria månader
3 st/år
Ansökan hos Konsumentkredit Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 6,45 % nominell ränta, 429 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 133 kr och effektiv ränta på 6,75 %. Totalt att betala blir 136 381 kr.