Sidan innehåller annonser

Qliro Privatlån: Recension 2024

Qliro erbjuder ett privatlån utan säkerhet som passar bra för låntagare med medelhög till hög kreditvärdighet. Om du söker ett privatlån utan avgifter utöver räntan, då kan Qliros privatlån vara ett utmärkt alternativ för dig.

Qliros privatlån har en relativt låg lånekostnad, men samtidigt en relativt låg beviljandegrad. Om du har en låg kreditvärdighet och söker ett privatlån som är enkelt att bli beviljad, då finns det förmodligen andra långivare som kan passa dig bättre.

Läs hela recensionen

Qliro Privatlån
 • Lånebelopp: 20 000 - 500 000 krFördel
 • Ränta: 4,8 - 17,3 %Fördel
 • Löptid: 2 - 15 år Fördel
Läs mer eller ansök på Qliro.com
Lånea cover

Vårt omdöme av Qliro Privatlån: Mediokert, 2.8/5

Lånea anser att Qliros privatlån sammantaget är ganska dåligt. Lånet ges betyget 2,8 av 5. Det är lägre än 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Qliro är en sammanvägning av:

 • Lånekostnad: betyg 3.5/5. Qliros privatlån är varken ovanligt dyrt eller billigt. Deras lån har en låg frånränta (men hög maxränta) och saknar avgifter utöver räntan.
 • Beviljandegrad: betyg 2.5/5. Qliro har en förhållandevis låg beviljandegrad för deras privatlån. Du har störst chans att beviljas deras lån om du har en medelhög till hög kreditvärdighet.
 • Låneprocess: betyg 1/5. Qliro har en enkel men inte särskilt snabb låneprocess för sina privatlån. När du ansöker om deras lån får du ett preliminärt svar på din låneansökan inom 1–2 dagar. Ett lån som beviljats betalas ut 1–2 dagar därefter.
 • Kundservice: betyg 4/5. Qliro har en bra kundservice. De finns tillgängliga via telefon och mejl under vardagar 08.00–17.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Qliro Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.8/5
Lånekostnad3.5/5
Beviljandegrad2.5/5
Låneprocess1/5
Kundservice4/5

Lånekostnad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Qliros privatlån är medioker. Lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Qliros privatlån kan vara billigt om du har hög kreditvärdighet. Det beror på att lånet har en låg frånränta på 4,8 % och saknar avgifter utöver räntan.

Om du har en låg kreditvärdighet kan Qliros lån däremot bli ganska dyrt. Det beror på att lånet har en relativt hög maxränta på 17,3 %. Deras representativa ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) är på 9,5 %. Det insinuerar att endast en liten andel av deras kunder blir erbjudna en ränta nära deras frånränta.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Qliro och återbetalas över 10 år till nominell ränta på 9,5 % har Qliros privatlån en effektiv ränta på 9,92 %. Det är mediokert. Det är ungefär samma som medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån som Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Qliros privatlån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Qliros privatlån är inte ett enkelt lån att bli beviljad. Du har störst chans att bli beviljad deras lån om du har en medelhög till hög kreditvärdighet.

Vad som är negativt med beviljandegraden för Qliros privatlån är att du inte kan bli beviljad deras lån om du saknar en tillsvidareanställning eller om du har en betalningsanmärkning. Om något av detta stämmer in på dig bör du vända dig till en annan långivare än Qliro.

Låneprocess: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Qliro är dålig och de ges i denna kategori betyget 1 av 5. Qliro har en långsammare låneprocess än vad många andra långivare har för sina privatlån. När du ansöker om deras lån behöver du vänta 1–2 dagar för att få ett preliminärt svar på din låneansökan. Om du blir beviljad deras lån (efter att Qliro granskat din ansökan en andra gång) tar det ytterligare 1–2 dagar innan lånet kan betalas ut.

Vad som vidare är negativt med Qliros låneprocess är att du inte kan ansöka om deras privatlån via en låneförmedlare. Du kan därigenom inte jämföra Qliros villkor med villkoren för andra privatlån i en och samma låneansökan. Du kan inte heller ansöka om deras privatlån utan BankID, vilket du kan hos en del andra långivare.

Kundservice: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Qliros kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Qliros kundservice finns tillgänglig via telefon och mejl vardagar 08.00–17.00. De erbjuder även en mobilapp som du kan använda för att hantera ditt lån i och för att få en tydlig överblick över lånet.

Det som är negativt med Qliros kundservice är att de varken har öppet på helger eller finns tillgängliga via sociala medier.

Vem är Qliros privatlån bäst för?

Qliros privatlån är bäst för låntagare med medelhög till hög kreditvärdighet, som söker ett billigt privatlån med en lång återbetalningstid. Deras lån har en låg frånränta på 4,8 %, saknar avgifter utöver räntan och har en längsta återbetalningstid på 15 år. Med tanke på att de har ett maxbelopp på 350 000 kr (om du ansöker utan en medsökande) erbjuder de en ovanligt lång löptid.

Omständigheter när Qliros privatlån passar bra

Dessa är omständigheter när det passar bra att låna från Qliro:

 • Om du vill samla befintliga lån. Du kan ansöka om Qliros privatlån med en medsökande, på ett högt lånebelopp och med lösenkrav. Deras lån kan därför vara lämpligt för att använda till att samla befintliga lån med hög ränta. Om du inkluderar en medsökande i din låneansökan eller om ditt lån villkoras med lösenkrav sjunker risken för långivaren att låna dig pengar. Du kan då beviljas Qliros lån till bättre villkor än annars.
 • Om du söker ett billigt privatlån. Qliro erbjuder ett privatlån med låg frånränta på 4,8 % (men en relativt hög maxränta) och utan avgifter utöver räntan. De flesta andra långivare har åtminstone en uppläggnings- eller aviavgift för sina privatlån. Om du söker ett billigt privatlån kan Qliros privatlån vara ett bra alternativ för dig. Det gäller särskilt på låga belopp, eftersom lånet saknar avgifter utöver räntan.
 • Om du vill ansöka om ett lån utan säkerhet. Qliros privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du kan använda deras lån till vad du vill. Det är vanligt att låntagare använder ta lån utan säkerhet till att samla lån och krediter med hög ränta, renoveringar eller handpenning.

Vem är Qliros privatlån dåligt för?

Qliros privatlån är dåligt för låntagare som vill ansöka om deras maxbelopp på 500 000 kr, men som inte har en medsökande som kan inkluderas i låneansökningen. Du kan som mest beviljas 350 000 kr hos Qliro utan en medsökande, oavsett hur hög kreditvärdighet du har.

Qliros privatlån är även dåligt för låntagare med låg kreditvärdighet som antingen riskerar att beviljas deras lån till en hög ränta (deras maxränta är 17,3 %) eller bli nekad deras lån.

Alternativ om Qliros privatlån inte passar dig

Förslag på alternativ om Qliros privatlån inte är rätt för dig:

 • Nordax privatlån: lån utan säkerhet med hög beviljandegrad och ett högt maxbelopp. Nordax erbjuder ett privatlån med lånebelopp på 15 000600 000 kr med en ränta på 5,9–19,9 %. Nordax privatlån passar bra för dig som söker ett stort lån som är enkelt att bli beviljad.
 • Re:members privatlån: lån utan säkerhet med ett lågt lägsta lånebelopp och hög beviljandegrad. Re:member erbjuder ett privatlån med lånebelopp på 10 000500 000 kr med en ränta på 4,95–20,85 %. Re:members privatlån passar bra för dig som saknar en fast anställning eller har betalningsanmärkningar och vill ha möjlighet att ta ett litet eller ett stort privatlån.

Fördelar med lån från Qliro

De främsta fördelarna med privatlån från Qliro är:

 • Deras lån har en låg frånränta. Qliros privatlån har en låg frånränta på 4,8 %. Det är en fördel för dig som har medelhög till hög kreditvärdighet och ansöker om deras lån. Det beror på att låntagare med god kreditvärdighet har störst chans att beviljas deras lån till en låg ränta.
 • Du kan bli beviljad deras lån som pensionär. Qliro har ingen maxålder för låntagare och inte heller en maxålder för när ditt lån ska vara återbetalt. Det kan vara en fördel för dig som vill ta lån som pensionär.
 • Du kan bli beviljad deras lån med en medlåntagare. Det är en fördel för dig som inte har tillräckligt god kreditvärdighet för att bli beviljad deras privatlån på egen hand. Om du ansöker om Qliros lån med en medlåntagare kan du även ansöka om ett högre belopp på 500 000 kr (istället för maxbeloppet på 350 000 kr som gäller för låntagare utan en medsökande).
 • Deras lån har en lång återbetalningstid. Qliro har en längsta återbetalningstid på 15 år för sitt privatlån. Det är en fördel för dig som vill kunna återbetala ditt lån med en låg månadskostnad. Du behöver dock vara uppmärksam på att en lång löptid samtidigt ger en hög totalkostnad. Med tanke på att Qliro erbjuder ett maxbelopp på 350 000 kr (utan en medsökande) har deras lån en ovanligt lång återbetalningstid.
 • Deras privatlån är utan uppläggningsavgift. Det är en fördel för dig som vill ansöka om ett privatlån med så låg lånekostnad som möjligt. De flesta andra långivare erbjuder inte privatlån utan en uppläggningsavgift.
 • Deras lån kan förlängas. Det är en fördel för dig som vill ha möjlighet att sänka månadskostnaden för ditt lån genom att förlänga lånets löptid. Samtidigt innebär det däremot en högre totalkostnad för lånet än tidigare. Se: Ta lån som kan förlängas.

Nackdelar med lån från Qliro

De främsta nackdelarna med privatlån från Qliro är:

 • Du kan inte beviljas deras lån med en betalningsanmärkning. Det är en nackdel för dig som har en betalningsanmärkning. Om du vill ansöka om Qliros lån men har en betalningsanmärkning behöver du vänta till din anmärkning försvunnit.
 • Du kan inte ansöka om deras lån och få svar direkt. När du ansöker om privatlån hos Qliro kan du behöva vänta 1–2 bankdagar för att få ett preliminärt svar på din låneansökan. Det är en längre handläggningstid än hos många andra långivare som erbjuder privatlån. Se: Ta lån och få svar direkt.
 • Du kan inte ansöka om deras privatlån utan BankID. Det är en nackdel för dig som inte har ett BankID och vill ansöka om privatlån utan BankID.
 • Det är inte ett enkelt lån att bli beviljad. Qliro har en förhållandevis låg beviljandegrad. För att bli beviljad deras lån måste du ha fast anställning eller pension. Du behöver dessutom sakna betalningsanmärkning och överlag ha en god återbetalningsförmåga. Se: Enkelt lån att bli beviljad.

Jämför Qliros privatlån med andra privatlån

Tabell 2: Qliro i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Qliro Privatlån Qliro Privatlån 20 000-500 000 kr 4,8-17,3 % 2 år-15 år
2,8/5
Nordea Privatlån Nordea Privatlån 10 000-500 000 kr 5,7-13,2 % 1 år-12 år
3.9/5
Lea bank Privatlån Lea bank Privatlån 10 000-500 000 kr 5,9-19,9 % 1 år-15 år
3.3/5

Vad särskiljer Qliros privatlån från andra?

Vad som särskiljer Qliros lån från andra privatlån är att deras lån är ovanligt billigt. Qliros privatlån har en låg frånränta på 4,8 %, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i aviavgift. De flesta långivare som erbjuder privatlån har en uppläggningsavgift på mellan 300 och 600 kr och en aviavgift på mellan 19 och 45 kr för sina privatlån.

Qliros privatlån vs Nordeas privatlån

Precis som Qliro erbjuder Nordea ett privatlån utan säkerhet. Nordeas privatlån erbjuds på ett lägre lägsta – och högre högsta belopp än Qliros lån, på 10 000500 000 kr. Qliros privatlån erbjuds på 20 000–350 000 kr (500 000 kr med en medsökande). Nordeas privatlån har en högre frånränta och en lägre maxränta än Qliros lån, på 5,7–13,2 %. Qliros privatlån har en från- och maxränta på 4,8–17,3 %.

Till skillnad mot Qliro har Nordea en uppläggningsavgift för sitt privatlån på 525 kr. Qliros privatlån saknar uppläggningsavgift. Hos Nordea kan du ansöka om privatlån utan BankID, vilket du inte kan hos Qliro.

Qliros privatlån vs Lea Banks privatlån

Både Qliro och Lea Bank erbjuder ett privatlån utan säkerhet. Lea Banks privatlån erbjuds på lånebelopp mellan 10 000 kr och 500 000 kr. Qliros privatlån erbjuds på lånebelopp mellan 20 000 kr och 350 000 kr (500 000 kr med en medsökande). De båda lånen har ett liknande räntespann. Lea Banks privatlån har ett räntespann på 5,9–19,9 % och Qliros privatlån har ett räntespann på 4,8–17,3 %.

Lea Banks privatlån har både en uppläggningsavgift på 399 kr och en aviavgift på 19 kr. Qliros privatlån saknar uppläggningsavgift och aviavgift. Likväl som Lea Banks privatlån har en återbetalningstid på max 15 år har Qliros privatlån en löptid på max 15 år.

Kundomdömen av Qliros privatlån online

Qliros privatlån har funnits på marknaden under några år och ägs av Qliro Group AB. På Trustpilot har de främst fått negativa omdömen. Sammantaget har de givits betyget 1,3 av 5, vilket Trustpilot definierar såsom mycket dåligt. Antalet recensioner är förhållandevis få.

Att Qliro har ett få antal omdömen medför att betyget inte nödvändigtvis är representativt för genomsnittskunden hos Qliro. Att en långivare har få recensioner och ett lågt betyg kan vara ett resultat av att endast missnöjda kunder letat upp dem för att lämna ett omdöme.

Vad några recensenter lyfter fram som positivt med Qliro är att de har en smidig mobilapp som du kan hantera ditt lån i, samt en smidig låneprocess.

De negativa omdömen Qliro givits på Trustpilot handlar om att vissa personer anser att de haft för låg beviljandegrad, att de skickat felaktiga inkasso- och påminnelsebrev och att de haft en svårhanterlig hemsida.

Krav för Qliros privatlån

Qliros grundkrav för privatlån är att du ska:

 • vara minst 18 år gammal
 • ha ett svenskt bankkonto
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ej ha några betalningsanmärkningar
 • ej ha några skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Qliros krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut tas av Qliro.

Innan du ansöker om Qliros privatlån

Innan du ansöker om privatlån hos Qliro bör du beakta detta:

 • Qliros grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Qliros grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Qliros lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att låna pengar snabbt och enkelt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Qliros privatlån tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, göra det. Att låna med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Din kreditvärdighet. Om du har låg kreditvärdighet finns det andra lån som du kommer ha större chans att beviljas än Qliros privatlån. Detta kan bespara dig en onödig kreditupplysning hos UC, vilket har negativ påverkan på din kreditvärdighet ur UCs perspektiv.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med den månadskostnad som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Qliros privatlån

Så gör du för att ansöka om Qliros privatlån:

 1. Gå till Qliros ansökningsformulär.

 2. Ange hur mycket du önskar att låna och återbetalningstid för lånet.

 3. Fyll i dina personuppgifter och identifiera dig med BankID.

 4. Invänta ett preliminärt lånebesked.

 5. Qliro granskar din låneansökan en andra gång.

 6. Om du beviljas deras lån signerar du skuldebrevet med ditt BankID.

 7. Invänta utbetalningen av lånet.

Qliro har en enkel men inte särskilt snabb ansökningsprocess. Själva ansökningsprocessen tar endast några minuter, men du kan behöva vänta upp till två dygn innan du får svar på din låneansökan.

Så har vi betygsatt Qliros privatlån

För vår recension av Qliros privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 referenspunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Qliros privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Qliros privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de kan bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Qliros process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Qliros låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Qliro för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Vad kan Qliros privatlån användas till?

Qliros privatlån är utan säkerhet, vilket innebär att du kan använda deras privatlån till vad du vill. Det är vanligt att låntagare använder lån utan säkerhet för att finansiera konsumtion av olika slag. Andra vanliga användningsområden är att samla ihop flera lån i ett lån eller till en renovering.

Påverkar en ansökan om Qliros privatlån min ansökan?

Ja, du påverkar din kreditvärdig hos UC både när du ansöker om privatlån hos Qliro och om du beviljas deras privatlån. Det beror på att Qliro använder UC som kreditupplysningsföretag och rapporterar beviljade lån vidare till UC:s skuldregister.

Ju fler kreditupplysningar och rapporterade lån du har hos UC, desto mer negativt påverkas din kreditvärdighet hos UC.

Kostar det något att lösa Qliros privatlån i förtid?

Nej, du betalar ingen avgift om du vill lösa Qliros privatlån i förtid. Du betalar inte heller en kostnad i form av ränteskillnadsersättning om du vill göra en extra inbetalning under lånets löptid.

Detaljerad information om Qliro Privatlån

Information om Qliro Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
3.7 / 5 Trust pilot score 3.7 / 5
(6701 omdömen)
Krav hos Qliro Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Qliro privatlån kan inte beviljas inte under några omständigheter om du har betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
13 333 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas Qliro privatlån måste du vara fast anställd eller pensionär.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Qliro Privatlån
Ränta
4,8 - 17,3 %
Effektiv ränta
9,92 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Qliro Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 9,5 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 294 kr och effektiv ränta på 9,92 %. Totalt att betala blir 155 277 kr.