Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Låna pengar utan BankID

Om du inte kan eller vill identifiera dig med BankID finns det andra lösningar att ta till. Här visar vi långivare där du kan ta lån utan BankID.

  • 15 st. privatlån utan BankID
  • 1 st. snabblån utan BankID
  • Ansök på ett par minuter och få svar direkt
  • Ränta från 2,95 %
Sambla

Vilket är bästa lånet utan E-legitimation?

Det bästa sättet att hitta lån utan att signera med BankID är hos Sambla. Det är en låneförmedlare som samarbetar med 47 banker varav ca 14 st. erbjuder lån utan E-legitimation. För att undvika signering med E-legitimation ber du en lånerådgivare att berätta vilka banker som inte kräver BankID.

Ansök nu!

Går det att låna pengar utan BankID?

Ja det finns flera andra sätt att identifiera sig om man inte har ett BankID. Du kan till exempel få låneavtalet hemskickat per post för undertecknande. Ett annat sätt är att du skickar kopior på ID-handling till långivaren för att verifiera din identitet.

Frågor & svar

Får jag sämre lånevillkor om jag lånar utan BankID?

Nej, det har ingen betydelse vilket sätt du väljer att identifiera dig på. Skillnaden jämfört med om du signerar med BankID är att urvalet av banker blir betydligt lägre. Det tar också några dagar extra innan allt är klart och du har pengarna på kontot.

Hur snabbt får jag pengarna när jag lånar utan BankID?

Långivarna betalar i regel ut pengarna så snart de har det undertecknade avtalet. Väljer du att få hem brevet blir det några dagars fördröjning. Väljer du å andra sidan en bank där du kan skicka kopia på ID och lönespecifikation via mail kan du få lånet utbetalt direkt.

Är det säkert att ta lån utan BankID?

Ja, det är helt säkert. Det är lika stort krav på identifiering som när du lånar med BankID. Flertalet långivare skickar dessutom avtalet som REK-brev. Då löser du ut brevet hos ett ombud mot uppvisande av legitimation.

Måste jag skicka in kompletterande dokument?

Ja, hos flera långivare krävs det att du t.ex. skickar in en kopia på din ID-handling, lönespecifikation, anställningsavtal och / eller kontoutdrag från banken. Det kan ske per post eller via e-post. Det är inte alla kreditgivare som kräver det och de meddelar dig i så fall.

Varför har så få SMSlån och snabblån möjlighet att låna utan BankID?

  1. Det har förekommit många bedrägerier genom åren via pappersavtal.
  2. Folk som ansöker om snabblån vill i regel ha pengarna snabbt, och därför är efterfrågan inte så stor på att låna utan BankID.