Sidan innehåller annonser

Reloan Samlingslån: Recension 2024

Reloan erbjuder ett privatlån som endast kan användas till att samla befintliga lån, krediter eller delbetalningar. Om du har nekats lån hos andra långivare och söker ett samlingslån som är enkelt att bli beviljad, då kan Reloans lån vara ett bra alternativ för dig.

Reloan har en hög beviljandegrad för sitt lån, men samtidigt en hög lånekostnad. Om du har medelhög eller hög kreditvärdighet finns det flera andra privatlån som du kan ta till en lägre lånekostnad än Reloans lån.

Läs hela recensionen

Reloan
 • Lånebelopp: 10 000 - 300 000 krFördel
 • Ränta: 10,9 - 21,9 %Fördel
 • Löptid: 2 - 15 år Fördel
Läs mer eller ansök på Reloan.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Reloan: Mediokert, 2.5/5

Lånea anser att Reloans samlingslån sammantaget är mediokert. Lånet ges betyget 2,5 av 5. Det är lägre än 3,35, vilket är ett genomsnittligt betyg av de privatlån Lånea recenserat.

Vårt omdöme av samlingslån från Reloan är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1/5. Reloan erbjuder ett dyrt samlingslån. Deras lån har en hög maxränta, en hög uppläggningsavgift och en obligatorisk månatlig administrativ avgift.
 • Beviljandegrad: betyg 4.5/5. Det är enklare att bli beviljad Reloans samlingslån än många andra privatlån. Du kan till exempel bli beviljad deras lån om du har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
 • Låneprocess: betyg 2/5. Reloan har en ganska långsam låneprocess för sitt samlingslån. Alla låneansökningar handläggs manuellt under deras öppettider. Om ett lån blir beviljat löser Reloan låntagarens befintliga lån redan senare samma dag eller inom två bankdagar.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Reloan har en helt okej kundservice. De nås främst via mejl under vardagar mån–fre 09.00–16.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Reloan: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.5/5
Lånekostnad1/5
Beviljandegrad4.5/5
Låneprocess2/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Reloans samlingslån är dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1 av 5. Reloans samlingslån är dyrare än många andra privatlån (som kan användas som samlingslån). Deras lån har en hög ränta på 10,9–21,9 % och en ovanligt hög representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 15,9 %.

Reloans samlingslån har dessutom en hög uppläggningsavgift på 995 kr och en månatlig administrativ avgift på 25 kr. Om du har hög kreditvärdighet och söker ett samlingslån med låg lånekostnad, då är Reloans lån ett dåligt val för dig.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Reloan, återbetalas under 10 år till nominell ränta på 15,9 %, med en uppläggningsavgift på 995 kr och en administrativ avgift på 25 kr har Reloans samlingslån en effektiv ränta på 17,89 %. Det är mycket dåligt. Det är betydligt högre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att beviljandegraden för Reloans samlingslån är bra och lånet ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Det är enkelt att bli beviljad Reloans samlingslån. Du kan till exempel bli beviljad deras lån om du har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Om du ansöker om lån hos Reloan och har skulder hos Kronofogden måste du ansöka tillsammans med en medsökande som inte har aktiva skulder hos Kronofogden.

Vad som påverkar beviljandegraden för Reloans samlingslån negativt är att du inte kan bli beviljad deras lån om du saknar en fast anställning. Om du till exempel är tim- eller provanställd behöver du ansöka med en medsökande för att ha chans att bli beviljad samlingslån hos Reloan.

Låneprocess: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen för Reloans samlingslån är ganska dålig och lånet ges i denna kategori betyget 2 av 5. När du ansöker om lån hos Reloan tar det relativt lång tid, då de hanterar din låneansökan manuellt under sina öppettider. Blir du väl beviljad är utbetalningsprocessen däremot snabb. Om du blir beviljad deras lån löser Reloan dina befintliga skulder senare samma dag eller inom 2 bankdagar.

Något som är negativt med låneprocessen för Reloans lån är att du inte kan ansöka om deras lån och få ett preliminärt besked direkt på skärmen. Du kan inte heller ansöka om deras lån utan BankID eller via en låneförmedlare.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Reloans kundservice är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Reloans kundservice nås främst via mejl (om du inte är befintlig kund) vardagar mån–fre 09.00–16.00. Om du kontaktar Reloan via mejl återkopplar de i regel personligen via telefon.

Vad som är negativt med Reloans kundservice är att de inte har ett telefonnummer eller en livechatt utsatt på sin hemsida. De har inte heller öppet på helger, vilket en del andra långivare har.

Vem är Reloans samlingslån bäst för?

Reloans samlingslån är bäst för låntagare med låg kreditvärdighet som vill samla sitt lån, särskilt de som nekats lån hos andra långivare. Hos Reloan nekas du inte automatiskt lån även om du har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Om du har skulder hos kronofogden behöver du ansöka med en medsökande (som inte har skulder hos Kronofogden).

Omständigheter när Reloans samlingslån passar bra

Dessa är några omständigheter när det passar bra att låna från Reloan:

 • Om du vill samla dina lån. Reloan har alltid lösenkrav på hela lånebeloppet och erbjuder inga nylån. Om du har flera lån, krediter eller delbetalningar med en hög ränta kan du ha möjlighet att få lägre ränteutgifter genom att samla dina lån hos Reloan.
 • Om du vill ta samlingslån trots betalningsanmärkningar. Reloan kan bevilja dig samlingslån trots att du har betalningsanmärkningar. De flesta långivare som erbjuder privatlån beviljar inte lån till personer med betalningsanmärkningar.
 • Om du vill ta samlingslån trots låg kreditvärdighet. Det är enklare att bli beviljad Reloans lån än de flesta andra privatlån. Du kan till exempel bli beviljad deras samlingslån trots att du har en låg kreditvärdighet till följd av betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Vem är Reloans samlingslån dåligt för?

Reloans samlingslån är dåligt för låntagare som inte vill samla lån, samt låntagare med hög kreditvärdighet som vill samla sina lån till ett högt maxbelopp (över 300 000 kr). Reloans lån är dessutom dyrt och passar inte bra för den som vill låna till en så låg kostnad som möjligt.

Lånet har en hög ränta (10,9–21,9 %), en hög uppläggningsavgift (995 kr) och en månatlig administrativ avgift (25 kr).

Alternativ om Reloans lån inte passar dig

Förslag på alternativ om Reloans samlingslån inte är rätt för dig:

 • Ikano Banks privatlån: lån utan krav på säkerhet och utan avgifter utöver räntan. Ikano Banks privatlån erbjuds till lånebelopp på 10 000350 000 kr med en ränta på 6,15–17,94 %. Deras lån passar bra för låntagare som vill ta ett relativt billigt privatlån på ett lågt belopp.
 • Bank Norwegians privatlån: lån utan krav på säkerhet med ett ovanligt lågt lägsta respektive högsta lånebelopp. Bank Norwegians privatlån ges ut på lånebelopp mellan 5 000 och 600 000 kr med en ränta på 5,99–23,99 %. Deras lån passar bra för låntagare som vill ta ett mycket litet eller stort privatlån.

Fördelar med lån från Reloan

De främsta fördelarna med privatlån från Reloan är:

 • Deras privatlån har en hög beviljandegrad. Det är en fördel för dig som till exempel har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden (så länge du ansöker med en medsökande). De flesta andra långivare som erbjuder privatlån har inte lika hög beviljandegrad som Reloan.
 • Deras lån har en lång återbetalningstid. Reloan har en längsta återbetalningstid på 15 år. Det är en fördel för dig som vill ha möjlighet att återbetala ditt lån med en låg månadskostnad. När du återbetalar lånet med lång återbetalningstid ökar dock totalkostnaden för lånet.
 • Du kan ansöka om deras lån med en medsökande. Det är en fördel för dig som inte har tillräckligt hög kreditvärdighet för att bli beviljad deras lån på egen hand. Genom att ansöka om lån med en medsökande kan du även ha möjlighet att bli beviljad bättre villkor och ett högre belopp än annars.
 • Du kan bli beviljad lån trots skulder hos Kronofogden. Det är en fördel för dig som har skulder hos Kronofogden och nekats lån hos andra långivare. För att bli beviljad Reloans lån trots skulder hos Kronofogden behöver du ansöka om lånet tillsammans med en medsökande som inte har några kronofogdeskulder.
 • Deras lån går att förlänga. Det är en fördel för dig som vill ha möjlighet att sänka din månadskostnad genom att förlänga ditt låns löptid. Om du väljer att förlänga ditt lån ökar dock totalkostnaden för lånet.

Nackdelar med lån från Reloans samlingslån

De främsta nackdelarna med privatlån från Reloan är:

 • Deras lån har inte låg ränta. Reloans samlingslån har en hög ränta på 10,9–21,9 % och en hög representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 15,9 %. Lånet har dessutom en hög uppläggningsavgift på 995 kr och en månatlig administrativ avgift på 25 kr. Om du söker ett lån med låg ränta är inte Reloans samlingslån ett bra alternativ.
 • Du kan inte ansöka om deras lån och få besked direkt. Det är en nackdel för dig som vill ha ett snabbt svar på om du blir beviljad. När du ansöker om lån hos Reloan handläggs din låneansökning manuellt under deras öppettider. Om du blir beviljad lån löser dock Reloan dina befintliga lån redan senare samma dag eller inom två bankdagar. Se: Ta lån och få besked direkt.
 • Deras lån är inte utan uppläggningsavgift. Reloan har en ovanligt hög uppläggningsavgift på 995 kr för sitt lån. Det en nackdel för dig som vill ta lån till en så låg lånekostnad som möjligt. De flesta långivarna erbjuder dock inte lån utan uppläggningsavgift.
 • Du kan inte bli beviljad deras lån utan en tillsvidareanställning. Det är en nackdel för dig som till exempel är timanställd, provanställd eller projektanställd. Se: Ta lån utan en tillsvidareanställning.

Jämför Reloans lån med andra privatlån

Tabell 2: Reloan i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Reloan Reloan 10 000-300 000 kr 10,9-21,9 % 2 år-15 år
2,5/5
Nordax Privatlån Nordax Privatlån 15 000-600 000 kr 5,9-19,9 % 1 år-20 år
3/5
Collector Bank Privatlån Collector Bank Privatlån 20 000-500 000 kr 4,9-17,9 % 2 år-18 år
3,6/5

Vad särskiljer Reloans samlingslån från andra privatlån?

Vad som främst särskiljer Reloans samlingslån från andra privatlån är att lånet endast erbjuds med lösenkrav. Hos Reloan kan du således inte ansöka om nylån. Reloan utmärker sig även på så sätt att deras lån ges ut till ett lågt högsta lånebelopp på 300 000 kr. Det finns flera andra privatlån som erbjuds till ett maxbelopp på 400 000–500 000 kr.

Reloans lån vs Nordax privatlån

Både Reloan och Nordax erbjuder privatlån utan krav på säkerhet. Reloans lån ges endast ut med lösenkrav. Nordax har aldrig lösenkrav för sitt lån. Nordax lån ges ut på höga lånebelopp mellan 15 000 och 600 000 kr. Reloans lån ges ut på lägre lånebelopp på 10 000300 000 kr. Nordax lån har en ränta på 5,9–19,9 % och Reloans lån har en ränta på 10,9–21,9 %.

Du kan bli beviljad Nordax lån om du saknar en fast anställning, det kan du inte hos Reloan. Däremot kan du bli beviljad lån hos Reloan om du har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden (så länge du ansöker med en medsökande). Du kan inte bli beviljad Nordax privatlån om du har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Reloans lån vs Collector Banks privatlån

Precis som Reloan erbjuder Collector Bank ett privatlån utan krav på säkerhet. Reloans lån kan inte användas till nylån (endast som samlingslån). Collector Banks lån ges alltid ut utan lösenkrav men kan också användas som ett samlingslån.

Collector Banks lån ges ut på högre belopp än Reloans lån, på 20 000500 000 kr. Reloans lån ges ut på 10 000300 000 kr. Collector Banks lån har en lägre från- och maxränta än Reloans lån, på 4,9–17,9 %. Reloans lån har en ränta på 10,9–21,9 %.

Det är dock enklare att bli beviljad Reloans samlingslån än Collector Banks privatlån. Du kan bli beviljad Reloans lån om du har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Du kan inte bli beviljad lån hos Collector Bank om har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Kundomdömen av Reloans samlingslån online

I skrivande stund (mars 2023) har Reloans samlingslån ännu inte fått några recensioner online. Vi kan därmed inte återge vad Reloans kunder tycker om deras samlingslån. Att Reloan inte har några recensioner online kan bero på att de inte bjudit in deras kunder att bedöma dem på till exempel Trustpilot. Det kan även bero på att lånet är relativt nytt (lanserades först år 2022).

Krav för Reloans samlingslån

Reloans grundkrav för samlingslån är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal när du ansöker och max 70 år gammal när lånet är återbetalt
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ansöka med en medsökande om du har skulder hos Kronofogden
 • ha en månadsinkomst på minst 20 000 kr
 • ha en fast anställning eller inkomst från pension.

Om du inte uppfyller Reloans krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut sedan fattas av Reloan.

Innan du ansöker om Reloans samlingslån

Innan du ansöker om samlingslån hos Reloan bör du beakta detta:

 • Reloans Säkerställ att du uppfyller Reloans grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker då i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Reloans lån, såväl som andra privatlån, tar i regel ett par dagar att betala ut. För att garanteras ett snabbt lån bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Reloan tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, göra det. Att låna pengar med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Om du har skulder hos Kronofogden är det dessutom ett krav att du ansöker med en medsökande för att bli beviljad lån hos Reloan´. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denne i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med månadskostnaden för lånet.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än Reloans lån. Det innebär då ett billigare privatlån, vilket över tid kan spara dig mycket pengar.

Hur du ansöker om Reloans samlingslån

Så gör du för att ansöka om lån hos Reloan:

 1. Gå till Reloans ansökningsformulär på deras hemsida.

 2. Ange hur mycket du önskar att låna och till vilken löptid.

 3. Fyll i dina personliga uppgifter.

 4. Ange uppgifterna för en eventuell medsökande.

 5. Slutför ansökningen genom att legitimera dig med BankID.

 6. Din låneansökan behandlas och du blir uppringd av en lånehandläggare hos Reloan.

 7. Om du blir beviljad lån löser Reloan dina befintliga lån inom två bankdagar.

Reloan har en tydlig ansökningsprocess för sitt lån. Om du blir beviljad lån kan de snabbt samla dina nuvarande skulder i ett nytt lån hos dem.

Så har vi betygsatt Reloans samlingslån

För vår recension av Reloans samlingslån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 referenspunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Reloans samlingslån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Reloans samlingslån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de kan bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Reloans process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Reloans låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Reloan för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar av Reloan?

Ja, det är säkert att låna pengar av Reloan. Reloan står under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd att få låna ut pengar till konsumenter i Sverige.

Kostar det något att lösa Reloans lån i förtid?

Nej, du betalar ingen avgift om du vill lösa ditt lån hos Reloan i förtid. Du betalar inte heller en kostnad (såsom en ränteskillnadsersättning) om du vill göra en extra inbetalning under lånets löptid.

Har Reloan en mobilapp jag kan använda för mitt lån?

Ja, Reloan är på gång att lansera en mobilapp som du kan använda för att hantera ditt lån i. Med appen ska du kunna logga in på Mina sidor samt få tillgång till Reloans ytterligare tjänster och produkter.

Detaljerad information om Reloan

Information om Reloan
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Från 2 timmar till flera dagar
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
 
Krav hos Reloan
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Reloan kan efter en helhetsbedömning i vissa fall godkänna låntagare med anmärkningar.
Ålderskrav
20 - 70 år
Inkomstkrav
20 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas av Reloan måste du ha en fast anställd eller vara pensionär
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Ja
Detaljer om Reloan
Ränta
10,9 - 21,9 %
Effektiv ränta
17,89 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
995 kr
Aviavgift
25 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Reloan
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 15,9 % nominell ränta, 995 kr i uppläggningsavgift och 25 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 694 kr och effektiv ränta på 17,89 %. Totalt att betala blir 204 264 kr.