Sidan innehåller annonser

MyMoney privatlån: Recension 2024

MyMoneys privatlån är ett lån utan säkerhet som passar bra för låntagare med en fast anställning och en medelhög till hög kreditvärdighet. Om du söker ett privatlån med en låg ränta och exemplarisk kundservice kan MyMoneys lån vara ett bra alternativ för dig.

Även om MyMoney har en helt okej lånekostnad är deras lån inte på något sätt och vis det bästa eller billigaste privatlånet. Det finns flera andra privatlån med både en smidigare och snabbare låneprocess samt en lägre lånekostnad än MyMoneys lån.

Läs hela recensionen

MyMoney Privatlån
 • Lånebelopp: 10 000 - 350 000 krFördel
 • Ränta: 4,9 - 8,95 %Fördel
 • Löptid: 1 - 12 år Fördel
Läs mer eller ansök på Mymoney.se
Lånea cover

Vårt omdöme av MyMoney Privatlån: Mediokert, 3/5

Lånea anser att MyMoneys privatlån allt sammantaget är mediokert och lånet ges betyget 3 av 5. Det är lägre än 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från MyMoney är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 3/5. MyMoneys privatlån är varken ett ovanligt billigt eller dyrt privatlån. Deras lån har en låg ränta, men en hög uppläggningsavgift och en månatlig aviavgift.
 • Beviljandegrad: betyg 3/5. Det är förhållandevis enkelt att beviljas MyMoneys privatlån om du har en fast anställning eller pension.
 • Låneprocess: betyg 2/5. MyMoney har inte en särskilt smidig låneprocess. När du ansöker om deras lån får du svar på din ansökan inom ett dygn och du kan inte ansöka om lån utan BankID.
 • Kundservice: betyg 4.5/5. MyMoney har generösa öppettider under vardagar mellan klockan 09.00–19.00, samt lördagar och söndagar mellan klockan 11.00–15.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av MyMoney Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3/5
Lånekostnad3/5
Beviljandegrad3/5
Låneprocess2/5
Kundservice4.5/5

Lånekostnad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för MyMoneys privatlån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. MyMoneys lån har ungefär samma lånekostnad som många andra privatlån. Det mest positiva med lånekostnaden för MyMoneys lån är att lånet har en ovanligt låg ränta på 4,9–8,95 %. Om du söker ett privatlån med en låg ränta kan MyMoneys lån vara ett bra val för dig.

Tyvärr har MyMoneys privatlån både en hög uppläggningsavgift på 495–595 kr (beroende på vilken bank du har) och en hög månatlig aviavgift på 39 kr. Om du söker ett privatlån utan avgifter utöver räntan finns det ett antal andra långivare som erbjuder det.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos MyMoney, återbetalas över 10 år till en nominell ränta på 7,95 %, en uppläggningsavgift på 495 kr och en aviavgift på 39 kr har MyMoneys privatlån en effektiv ränta på 9,16 %. Det är ganska bra, eftersom det är lite lägre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för MyMoneys privatlån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Om du har en medelhög kreditvärdighet och en bra återbetalningsförmåga kan det vara enkelt att beviljas deras lån. Du har även möjlighet att ansöka om deras lån med en medsökande, vilket är ett plus.

Det som främst är negativt med beviljandegraden för MyMoneys privatlån är att du måste ha en fast anställning för att beviljas deras lån. Om du till exempel har ett vikariat eller en projektanställning är det således inte lönt att ansöka om privatlån hos MyMoney.

Låneprocess: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos MyMoney är ganska dålig och lånet ges i denna kategori betyget 2 av 5. Vad som är positivt med deras låneprocess är att det tar cirka 1–3 bankdagar för ett lån som beviljats att betalas ut. Det är ungefär lika snabbt som hos de flesta andra långivare som erbjuder privatlån.

Vad som är negativt med låneprocessen för MyMoneys privatlån är att du inte kan få svar direkt på skärmen om du beviljas. Du kan däremot behöva vänta upp till ett dygn innan du får svar på din låneansökan. Det är inte heller möjligt att ansöka om lån utan identifiering via BankID.

Kundservice: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att MyMoneys kundservice är bra och de ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Det är lätt att komma i kontakt med MyMoneys kundeservice via telefon, mejl eller sociala medier. De har öppet under vardagar mellan klockan 09.00–19.00. MyMoney har dessutom öppet mellan klockan 11.00–15.00 på lördagar samt söndagar. Det är ett stort plus eftersom de flesta andra långivare som erbjuder privatlån inte har helgöppet.

MyMoney har varken en digital app som du kan hantera ditt lån i eller en livechatt på deras hemsida. Vi på Lånea anser däremot att det vägs upp av att de har generösa öppettider på vardagar och öppet på helger.

Vem är MyMoneys privatlån bäst för?

MyMoneys privatlån är bäst för dig som har en god betalningsförmåga och söker ett privatlån med låg ränta eller på ett lågt lånebelopp. Deras lån har en ränta på 4,9–8,95 % och beviljas på lånebelopp mellan 10 000350 000 kr.

MyMoneys privatlån är även utmärkt för dig som vill ta ett privatlån hos en långivare som är enkel att få tag på och har en snabb kundservice.

Omständigheter när MyMoneys privatlån passar bra

Dessa är några omständigheter när det passar bra att låna från MyMoney:

 • Om du vill samla dina lån till en låg ränta. Om du har flera befintliga lån eller krediter kan du ansöka om privatlån hos MyMoney i syfte samla dina lån till en låg ränta. På så sätt kan du spara pengar varje månad på ränteutgifter.
 • Om du vill ta ett litet lån. MyMoney kan bevilja deras lån till ett lågt lånebelopp på 10 000 kr. Det är ett lägre minimibelopp än vad som erbjuds hos många andra långivare med privatlån. Se: Ta ett litet lån.
 • Du vill låna pengar utan säkerhet. Om du specifikt söker ett lån som du vill kunna använda till vad du vill (utan krav på pant) kan MyMoneys privatlån vara ett bra alternativ för dig. Se: Låna pengar utan säkerhet.

Vem är MyMoneys privatlån dåligt för?

MyMoneys privatlån är dåligt för dig som söker ett privatlån med en snabb och smidig låneprocess. När du ansöker om lån hos MyMoney kan det ta upp till ett dygn innan du får svar på om din låneansökan beviljas. Om du beviljas lån betalas lånet däremot ut förhållandevis snabbt (mellan 1–3 bankdagar).

MyMoneys privatlån är även dåligt för dig som vill ta ett privatlån på ett högt belopp. Deras maxbelopp är nämligen 350 000 kr. Det finns flera andra långivare som erbjuder privatlån på lånebelopp upp till mellan 500 000–600 000 kr.

Alternativ om MyMoneys lån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om MyMoneys lån inte är rätt för dig:

 • SevenDay Banks privatlån: lån utan säkerhet med en låg lånekostnad och ett högt maxbelopp. SevenDay Bank erbjuder ett privatlån på lånebelopp mellan 10 000500 000 kr med en ränta på 3,45–13,95 %. Deras lån passar bra för dig som söker ett privatlån med låg ränta, få avgifter utöver räntan och som kan beviljas på ett högt lånebelopp.
 • Remember privatlån: lån utan säkerhet med hög beviljandegrad. Remember erbjuder ett privatlån på lånebelopp mellan 10 000500 000 kr med en ränta på 4,95–20,85 %. Deras lån passar bra för dig som söker ett privatlån som är enkelt att bli beviljad, till exempel om du saknar en fast anställning.

Fördelar med lån från MyMoney

De viktigaste fördelarna med privatlån från MyMoney är:

 • Deras lån har en låg ränta. MyMoneys privatlån har en ränta på 4,9–8,95 % och en representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 4,95 %, vilket är exceptionellt lågt. Även om det inte är en av de lägsta räntorna för privatlån är det trots allt en förhållandevis låg ränta. Se: Ta lån med låg ränta.
 • Du kan ansöka om deras lån med en medsökande. Det är en fördel för dig som till exempel vill ansöka om ett högt lånebelopp men inte har nog hög återbetalningsförmåga på egen hand. Se: Lån med en medsökande.
 • Deras lån kan förlängas. Du kan förlänga löptiden på ditt lån hos MyMoney genom att ansöka om ett nytt lån på samma lånebelopp med en lägre återbetalningstid. Det är en fördel om du vill ha möjligheten att sänka din månadskostnad. När du förlänger ditt lån hos MyMoney genom att lägga om lånet, betalar du en ny uppläggningsavgift 495–595 kr. Läs mer: Ta lån med förlängning.

Nackdelar med lån från Mymoney

De största nackdelarna med privatlån från MyMoney är:

 • Du kan ej låna med betalningsanmärkningar. Det gäller oavsett hur gammal anmärkningen är eller av vilken typ den är. Om du vill ta lån med betalningsanmärkningar måste du vända dig till en annan långivare än MyMoney.
 • Du kan inte ansöka om deras lån och få svar direkt. När du ansöker om lån hos MyMoney kan det ta upp till ett dygn innan du får svar på om du beviljas. Du kan således inte ansöka om lån och få svar direkt på skärmen hos MyMoney.
 • Du kan inte ansöka om deras lån utan BankID. MyMoney har en låneprocess som kräver att du legitimerar dig med BankID i två steg: när du ansöker om lån och när du skriver under ett skuldebrev. Om du vill ta lån utan bankid behöver du vända dig till en annan långivare än MyMoney.
 • Deras lån har inte en hög beviljandegrad. Även om det är enkelt att beviljas MyMoneys privatlån om du har en god återbetalningsförmåga är det inte det enklaste privatlånet att bli beviljad. Du kan till exempel inte beviljas deras lån om du saknar en fast anställning eller har betalningsanmärkningar. Se: Lån med hög beviljandegrad.

Jämför MyMoneys lån med andra privatlån

Tabell 2: MyMoney i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
MyMoney Privatlån MyMoney Privatlån 10 000-350 000 kr 4,9-8,95 % 1 år-12 år
3/5
Coop Privatlån Coop Privatlån 15 000-500 000 kr 4,45-14,95 % 2 år-12 år
3.8/5
Svea Bank Svealånet Svea Bank Svealånet 10 000-400 000 kr 6,49-25,95 % 2 år-15 år
3,1/5

Vad särskiljer MyMoneys privatlån från andra?

Vad som särskiljer MyMoneys lån från andra privatlån är främst att de har en ovanligt tillgänglig kundservice. De är enkla att nå både via mejl, telefon och via sociala medier (Facebook, LinkedIn och Instagram). De har dessutom längre öppettider än de flesta andra långivare som erbjuder privatlån (mellan klockan 09.00–19.00). Därutöver har de öppet på helger.

MyMoneys privatlån vs Coop MedeMera privatlån

Precis som MyMoneys privatlån erbjuder Coop MedMera ett privatlån utan säkerhet. Coop MedMeras privatlån erbjuds på lånebelopp mellan 15 000500 000 kr. MyMoneys privatlån erbjuds inte upp till lika stora lånebelopp. Deras lån går att få på 10 000350 000 kr.

Coop MedMeras privatlån har en liknande ränta som MyMoneys lån på 4,45–14,95 %. MyMoneys lån har en ränta på 4,9–8,95 %.

Coop MedMeras privatlån har inte en uppläggningsavgift, vilket MyMoneys lån har på 495–595 kr. Coop MedMera erbjuder dessutom två betalningsfria månader per år, vilket MyMoney inte erbjuder för deras lån.

MyMoneys privatlån vs Svea Banks Svealånet

Likt MyMoneys privatlån är Svealånet ett privatlån utan säkerhet som erbjuds av Svea Bank. Svealånet erbjuds på lånebelopp mellan 10 000400 000 kr. MyMoney erbjuder lån på liknande lånebelopp, mellan 10 000350 000 kr. Svealånet har en högre ränta än MyMoneys privatlån på 6,49–25,95 %. MyMoneys lån har en ränta på 4,9–8,95 %.

Även om Svealånet har en högre ränta än MyMoneys lån har båda ungefär samma representativa ränta (den ränta en stor del av deras kunder har). Svealånet har en representativ ränta på 7,9 % och MyMoneys lån en representativ ränta på 4,95 %.

Kundomdömen av MyMoneys privatlån online

MyMoneys privatlån är ett populärt privatlån som har recenserats av ett flertal recensenter online. På Trustpilot har deras lån givits betyget 4,4 av 5 möjliga, vilket Trustpilot definierar såsom utmärkt.

De positiva omdömen MyMoneys privatlån fått handlar om att de har en snabb service, en trevlig och tillmötesgående kundservice och att det är enkelt att ansöka om deras lån.

De negativa omdömen MyMoneys privatlån fått handlar främst om att låntagare tycker att deras lån har dolda avgifter som inte presenteras tillräckligt tydligt. Det finns även en del negativa recensioner som påpekar att deras lån har en hög ränta.

Krav för MyMoneys privatlån

MyMoneys grundkrav för privatlån är att du ska:

 • vara minst 18 år gammal
 • ha en fast inkomst (från en tillsvidareanställning eller pension)
 • ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år
 • ej ha betalningsanmärkningar
 • ej ha skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller MyMoneys krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av MyMoney.

Innan du ansöker om MyMoneys privatlån

Innan du ansöker hos MyMoneys privatlån bör du beakta detta:

 • MyMoneys grundkrav. Säkerställ att du uppfyller MyMoneys grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. MyMoneys lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att ta ett snabbt lån bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom MyMoney tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, göra det. Att låna med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än MyMoneys privatlån. Allt annat lika kommer detta innebära ett billigare privatlån, vilket över tid kommer spara dig mycket pengar.

Hur du ansöker om MyMoneys privatlån

Så gör du för att ansöka om MyMoneys privatlån:

 1. Gå till MyMoneys ansökningsformulär.

 2. Ange hur mycket du önskar låna och löptid för lånet.

 3. Fyll i dina personuppgifter samt vad lånet ska användas till (för hemmet eller köp av fordon).

 4. Identifiera dig med BankID och ansök.

 5. Invänta besked som kan ta upp till ett dygn.

 6. Om du beviljas lån skriver du under skuldebrevet med hjälp av BankID.

 7. Invänta utbetalning av MyMoneys privatlån som tar mellan 1-3 dagar.

Det är både enkelt och smidigt att ansöka om MyMoneys privatlån. Du kan däremot inte få svar direkt på skärmen. Eftersom varje låneansökan hanteras manuellt under deras öppettider kan det dröja upp till ett dygn innan du får svar.

Så har vi betygsatt MyMoneys privatlån

För vår recension av MyMoneys privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt MyMoneys privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos MyMoneys privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de tillåter sökande med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till MyMoneys process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat MyMoneys låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till MyMoney för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Kan MyMoneys lån användas till vad som helst?

Ja, MyMoneys privatlån är ett lån utan säkerhet som du kan använda till vad du vill. MyMoney har däremot valt att profilera deras lån mot investeringar som rör hemmet (till exempel en renovering eller en utbyggnad) och för köp eller byte av en bil.

Kostar det något att lösa MyMoneys lån i förtid?

Nej, du betalar ingen kostnad om du väljer att lösa ditt lån hos MyMoney i förtid. Du betalar inte heller en kostnad i form av ränteskillnadsersättning om du gör extrainbetalningar utöver månadsbeloppet du är skyldig att betala.

Kan jag höja mitt lån hos MyMoney?

Ja, du kan höja ditt privatlån hos MyMoney. Om du vill höja ditt befintliga lån ansöker du om ett nytt lån på ett högre lånebelopp hos MyMoney. Om du beviljas det nya lånet läggs lånet upp på nytt och du betalar en ny uppläggningsavgift på 495–595 kr.

Hur lång tid tar det för MyMoneys lån att betalas ut?

Det tar 1–3 bankdagar för MyMoney att betala ut ett lån som har beviljats. När du ansöker om lån hanteras din låneansökan däremot manuellt under deras öppettider. Det innebär att det kan ta uppemot ett dygn för dig att få svar på om din låneansökan kan beviljas.

Detaljerad information om MyMoney Privatlån

Information om MyMoney Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.3 / 5 Trust pilot score 4.3 / 5
(431 omdömen)
Krav hos MyMoney Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
MyMoney privatlån kan inte beviljas inte under några omständigheter om du har betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
Inget min. krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas MyMoney privatlån måste du vara fast anställd eller pensionär.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om MyMoney Privatlån
Ränta
4,9 - 8,95 %
Effektiv ränta
6,01 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
495 kr
Aviavgift
39 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos MyMoney Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 4,95 % nominell ränta, 495 kr i uppläggningsavgift och 39 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 097 kr och effektiv ränta på 6,01 %. Totalt att betala blir 132 161 kr.