Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Lån för arbetslösa

Hos oss på Lånea hittar du alla långivare som erbjuder lån för arbetslösa. Hos samtliga aktörer kan du ta lån med inkomst från olika typer av bidrag och du behöver ingen fast anställning.

  • Snabb och smidig ansökningsprocess
  • OK med inkomst från bidrag eller A-kassa
  • 1 lån saknar helt krav på inkomst
  • Flera alternativ utan UC & trots anmärkningar
  • Möjlighet att få pengarna direkt
Kredit365 logo

Bästa lånet för arbetslösa

Kredit 365 har bästa lånet för dig som behöver låna pengar som arbetslös. De tittar i största mån på föregående års deklarerad inkomst. De har inte heller några krav gällande anställningsform för att kunna ansöka om lån. Maxbelopp 5 000 kr.

Ansök nu!

Jämför lån för arbetslösa

Nedan finner du en lista över alla aktörer som erbjuder dig att låna pengar som arbetslös. Alla erbjuder lån med låga krav och kan ibland godkänna att du använder lånet som en trygg buffert.

För att få detaljerad information om de olika långivarna klickar du på “Mer info”. Vill du gå vidare och fylla i ett ansökningsformulär klickar du på “Gå till ansökan”.

Frågor & svar

Går det att låna pengar som arbetssökande?

Ja, har du en deklarerad inkomst och/eller inkomst som inte är från arbete kan du låna pengar även som arbetssökande. Vissa långivare accepterar inkomster från t ex a-kassa, CSN, pension samt inkomst från kapital. Du har också möjlighet att låna pengar med sjukersättning.

Hur mycket kan jag låna som arbetslös?

Ju lägre inkomst du kan visa upp, desto mindre belopp kommer du som regel att få låna. Som arbetslös har du därför störst chans att bli beviljad ett sms-lån på några tusenlappar. De flesta snabblångivare erbjuder upp till 50 000 kr, men de beviljar sällan maxbeloppet till arbetslösa låntagare.

Kan jag låna helt utan inkomst?

Nej, det är i de allra flesta fall omöjligt. Långivaren måste enligt Konsumentkreditlagen bedöma att det är sannolikt att du kan betala tillbaka lånet även om du är arbetslös. Saknar du helt inkomst har de svårt att göra den bedömningen.

Det enda undantaget är pantlån utan inkomstkrav, eftersom panten agerar säkerhet för lånet i det fall du inte skulle kunna betala tillbaka ditt lån i tid.

Hur stor inkomst krävs för att låna pengar som arbetslös?

Storleken på den inkomst du måste ha för att beviljas lån som arbetslös varierar mellan olika långivare. Du kan bli beviljad lån med en månadsinkomst så låg som 2 000 kr hos Ferratum, där det är relativt lätt att få lån.

Det viktigaste är egentligen inte inkomsten, utan kombinationen av inkomster och utgifter. Har du 0 kr i utgifter räcker det med några tusenlappar i inkomst, medan om du har 10 000 kr i utgifter måste du ha betydligt mer än så i intäkter.

Vilka inkomster kan jag ange i låneansökan?

I din låneansökan kan du ange inkomster från bl.a. CSN, a-kassa, sjukersättning och inkomst från kapital. Du kan också få låna som pensionär om du erhåller pension varje månad.