Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Låna pengar med sjukersättning

Här på Lånea samlar vi alla banker och långivare som kan erbjuda dig lån som sjukskriven. Har du inkomst från sjukersättning eller sjukpenning kan du inkludera den i din ansökan.

  • Flera alternativ utan UC
  • Inkomst från Försäkringskassan godkänns
  • Ränta från låga 2,95 %
  • Snabbt svar från långivare om du beviljas lån
  • Betalningsanmärkningar accepteras ibland
Klara Lån

Det bästa lånet för dig som är sjukskriven

Klara Lån erbjuder det bästa lånet för dig som är sjukskriven 2021. De jämför flera långivare som har låga inkomstkrav och saknar krav på anställningsform.

Genom att ansöka hos Klara Lån maximerar du chansen att beviljas minst ett lån, eftersom de jämför 10+ långivare som inte tar UC (under 30 tkr).

Ansök nu!

Kan jag låna pengar med sjukersättning?

Ja, du har möjlighet att låna pengar med sjukersättning. Det finns banker och långivare som inte kräver att du arbetar för tillfället, så länge du kan uppvisa någon form av inkomst. Sjukpenning och sjukersättning från Försäkringskassan kan räknas som inkomst när du ansöker om lån.

Jämför aktörer som erbjuder lån för dig som är sjukskriven

Här ser du vilka banker vi på Lånea rekommenderar när du vill låna pengar med sjukersättning. De har låga krav på inkomst och kan ge lån under tiden du inte kan jobba.

Läs mer om villkor och krav för specifika lån genom att klicka på “Mer info”. För att komma direkt till ansökan klickar du på “Ansök nu”.

Vanliga frågor

Går det att låna pengar som sjukskriven?

Ja, det är möjligt att låna pengar när du inte kan jobba på grund av sjukdom. Många långivare har låga krav när det gäller inkomst. Som sjukskriven kan du också låna pengar som arbetslös så länge du erhåller sjukpenning eller annan typ av inkomst.

Kan jag få ett lån som sjukpensionär?

Ja, du har möjlighet att få lån som sjukpensionär om du har en inkomst från t.ex. Försäkringskassan.

Vilken typ av lån kan jag få när jag är sjukskriven?

Du kan ansöka om både snabblån och privatlån som sjukskriven. Med låg sjukersättning kommer det troligtvis att vara lättast för dig att bli beviljad ett snabblån med låga krav.

Får du t.ex. inkomst från pension kan du istället låna som pensionär. Dina chanser att få lån beror helt på bankens bedömning av din återbetalningsförmåga.

Vilken ränta kan jag få när jag lånar som sjukskriven?

Du kan ansöka om lån på 2,95 – 39 %. För lån som överstiger 50 000 kr ligger räntan på 2,95 – 19 %, men om du vill låna ett mindre belopp kommer räntan att vara 4,9 – 39 %.

Räntan sätts individuellt och varierar mellan olika långivare. Det enklaste sättet att jämföra olika låneerbjudanden är att använda tjänsterna hos låneförmedlare.