Sidan innehåller annonser

Credifi kontokredit: Recension 2024

Credifis kredit är ett SMS lån (snabblån) i form av en kontokredit som passar bra för låntagare med en låg kreditvärdighet. Om du söker ett SMS lån med snabb utbetalning, hög beviljandegrad och en tillgänglig kundservice kan Credifis kredit vara ett bra alternativ för dig.

Även om Credifis kredit är enkel att bli beviljad och kan betalas ut direkt är det inte en billig kredit. Om det är viktigt för dig med en låg lånekostnad finns det flera andra SMS lån som lär passa bättre för dig än Credifis kredit.

Läs hela recensionen

Credifi
 • Lånebelopp: 2 000 - 50 000 krFördel
 • Ränta: 42,5 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Credifi.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Credifi: Ganska bra, 3.9/5

Lånea anser att Credifis kredit allt sammantaget är ganska bra och krediten ges betyget 3,9 av 5. Det är högre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Credifis lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1.5/5. Credifis kredit är ett av det dyraste SMS lånet på kreditmarknaden. Krediten har en hög ränta, en hög uppläggningsavgift och en månatlig aviavgift.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Det är enkelt att bli beviljad kredit hos Credifi. Du kan till exempel beviljas deras kredit även om du är arbetslös (och har ersättning från en A-Kassa.
 • Utbetalning: betyg 5/5. Hos Credifi får du ofta svar direkt på skärmen, och en kredit som beviljas kan betalas ut direkt till bankkonton hos samtliga storbanker dygnet runt.
 • Kundservice: betyg 5/5. Credifi har en bra kundservice som finns tillgängliga via telefon och mejl under deras öppettider på vardagar mellan 08.00–17.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Credifi.se

Omdöme av Credifi: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.9/5
Lånekostnad1.5/5
Beviljandegrad4/5
Utbetalning5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Ganska dåligt, 1.5/5

review-star-full review-star-half review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Credifis kredit är ganska dålig och krediten ges i denna kategori betyget 1,5 av 5. Credifis kredit är dyrare än de flesta andra SMS lån. Det enda positiva med kreditens lånekostnad är att Credifi erbjuder en räntefri första månad för nya kunder som beviljas kredit på minst 16 000 kr.

Vad som är negativt med Credifis kredit är att den har en hög ränta på 42,5 %, en hög uppläggningsavgift på mellan 540 - 5 605 kr (ju högre kredit du tar, desto högre uppläggningsavgift) samt en hög månatlig aviavgift på 60 kr. Credifis kredit är inte på något sätt och vis ett bra alternativ om du söker ett SMS med låg lånekostnad.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Credifis kredit, återbetalas över 12 månader med en ränta på 42,5 %, en uppläggningsavgift på 1 370 kr och en aviavgift på 60 kr har Credifis kredit en effektiv ränta på 117,95 %. Det är inte alls bra, eftersom det är högre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Credifis kredit är ganska bra och krediten ges i denna kategori betyget 4 av 5. Credifi har en hög beviljandegrad för deras kredit. Du kan beviljas deras kredit även om du har till exempel en provanställning eller är arbetslös (så länge du har ersättning från en A-kassa).

Tyvärr kommer du inte beviljas kredit hos Credifi om du har en betalningsanmärkning. Det spelar således ingen roll hur få du har till antal eller hur gamla de är.

Utbetalning: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att utbetalningen av Credifis kredit är enastående och krediten ges i denna kategori betyget 5 av 5. Det går snabbt att få Credifis kredit. När du ansöker om kredit får du ofta svar direkt på skärmen. Om du beviljas kredit betalas krediten ut direkt till bankkonton hos Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank dygnet runt. Om du söker ett SMS lån med direktutbetalning kan Credifis kredit vara ett utmärkt val.

Om du inte har bankkonto hos en av storbankerna (utan till exempel Danske Bank eller ICA Banken) kan Credifi betala ut deras kredit senare under samma dag eller åtminstone under nästkommande bankdag.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Credifis kundservice är enastående och krediten ges i denna kategori betyget 5 av 5. Credifis kundservice har generösa öppettider mellan klockan 08.00–17.00 under vardagar. De finns då tillgängliga via mejl men framför allt via telefon (där du snabbt får hjälp).

Vad som är negativt med Credifis kundservice är att de inte är tillgängliga via sociala medier eller i en livechatt på deras hemsida. Däremot erbjuder Credifi direktutbetalning dygnet runt, vilket vi på Lånea tycker överväger nackdelen med att de inte har till exempel en livechatt.

Vem är Credifis kredit bäst för?

Credifis kredit är bäst för dig med låg kreditvärdighet och som söker ett SMS lån som är enkelt att ta eller som kan betalas ut snabbt. Krediten har hög beviljandegrad och kan betalas ut direkt till bankkonton hos samtliga storbanker dygnet runt. Credifis kredit passar även låntagare som vill ta SMS lån på ett förhållandevis högt belopp, uppemot 50 000 kr.

Omständigheter när Credifis kredit passar bra

Några omständigheter när Credifis kredit passar bra är om:

 • Du vill låna pengar snabbt. När du ansöker om lån hos Credifi får du i regel svar direkt på skärmen. Om du beviljas kredit och du har bankkonto hos en storbank betalas krediten ut till ditt konto på några minuter. Se: Låna pengar snabbt.
 • Du vill låna pengar trots en låg kreditvärdighet. Det är enkelt att bli beviljad kredit hos Credifi även om du har låg kreditvärdighet. Du kan till exempel beviljas deras kredit även om du är arbetslös och har ersättning från en A-kassa. Se: Låna pengar trots en låg kreditvärdighet.
 • Du vill ta lån trots flera UC-förfrågningar. Credifi använder inte UC som kreditupplysningsföretag, utan Creditsafe. Det innebär att du kan beviljas kredit hos Credifi även om du har flera UC-förfrågningar. Se: Ta lån trots flera uc.
 • Du får inte låna pengar hos andra långivare. Credifi har en hög beviljandegrad. Du kan till exempel beviljas deras kredit även om du har en låg inkomst eller saknar en fast anställning. Det är alltså möjligt att låna även om du till exempel är arbetslös och har ersättning från en A-kassa, är projektanställd eller provanställd. Om du inte får låna pengar hos andra långivare kan du således ha en chans att beviljas kredit hos Credifi.
Läs mer på Credifi.se

Vem är Credifis kredit dålig för?

Credifis kredit är dålig för dig som har en bra kreditvärdighet och söker ett SMS lån med låg lånekostnad. Credifis kredit definieras alltid som en högkostnadskredit. Krediten har en ränta på 42,5 %, en uppläggningsavgift på mellan 540 - 5 605 kr samt en månatlig aviavgift på 60 kr. Lumifys lån är inte inte på något sätt och vis ett billigt SMS lån.

Credifis kredit är även ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Credifis kredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Credifis kredit inte är rätt alternativ för dig:

 • Ferratums kredit: kredit med snabb utbetalning och utan avgifter utöver ränta. Ferratum erbjuder en kontokredit med kreditgräns på mellan 1 00040 000 kr och en ränta på 43,5 %. Ferratums kredit passar bra för dig som söker en kredit som är enkel att bli beviljad och som saknar avgifter utöver räntan.
 • Creditstars lån: lån med högt maxbelopp och låg ränta. Creditstar erbjuder ett lån på lånebelopp mellan 5 00090 000 kr till en ränta på 20 %. Creditstars lån passar bra för dig som vill ta ett stort SMS lån till en låg lånekostnad.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Credifis kredit). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Credifis kredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än minimibeloppet för Credifis kredit som har en lägsta kreditgräns på 2 000 kr.

Se: Ta privatlån.

Fördelar med Credifis kredit

De viktigaste fördelarna med Credifis kredit är:

 • Du kan låna pengar direkt. Credifi erbjuder direktutbetalning dygnet runt till bankkonton hos samtliga storbanker. Om du vill låna pengar direkt kan det vara en fördel att ansöka om kredit hos Credifi.
 • Det är en kredit utan UC. Credifi använder inte UC som kreditupplysningsföretag utan Creditsafe. Du belastar därigenom inte din kreditvärdighet negativt hos UC när du ansöker om kredit eller beviljas kredit hos Credifi. Se: Kredit utan uc.
 • Du kan låna pengar utan ränta. Credifi erbjuder nya kunder en räntefri månad vid kredit som beviljas på minst 16 000 kr. Det är en fördel för dig som vill ta lån under endast en månad. Se: Låna pengar utan ränta.
 • Du kan låna pengar snabbt på helgen. Credifi kan erbjuda direktutbetalning av deras kredit till bankkonton hos samtliga storbanker dygnet runt (inklusive lördagar och söndagar). Det är en fördel för dig som behöva låna pengar snabbt på helgen.
 • Du kan låna pengar utan inkomst från en fast anställning. Det är enkelt att bli beviljad kredit hos Credifi. Du kan till exempel beviljas deras kredit även om du är timanställda, provanställd eller arbetslös (och har ersättning från en A-kassa). Se: Låna pengar utan inkomst.
 • Du kan låna pengar med en låg inkomst. Credifi kan bevilja dig kredit även om du har en låg inkomst till följd av att du till exempel är deltidsanställd. Det är en fördel för dig som saknar en fast anställning eller har en låg inkomst av en annan anledning. Se: Låna pengar med låg inkomst.
 • Du kan ansöka om att låna pengar och få svar direkt. När du ansöker om kredit hos Credifi kan du i regel få svar direkt på skärmen om du beviljas. I vissa fall behöver däremot Credifi kompletterande uppgifter. Det är en fördel för dig som söker ett SMS lån och behöver få ett snabbt svar på om du beviljas. Se: Låna pengar och få svar direkt.
 • Det är ett SMS lån som nästan alla kan få. Det är enkelt att bli beviljad kredit hos Credifi. Du kan till exempel beviljas deras kredit även om du har en låg kreditvärdighet till följd av till exempel en låg inkomst. Det är en fördel för dig som har nekats lån hos andra långivare. Se: Sms lån som alla kan få (nästan).

Nackdelar med Credifis kredit

De viktigaste nackdelarna med Credifis kredit är:

 • Det är en dyr kredit. Credifis kredit är dyr för att vara ett SMS lån. Deras kredit har en ränta på 42,5 %, en uppläggningsavgift på mellan 540 - 5 605 kr (beroende på hur mycket du lånar) samt en månatlig aviavgift på 60 kr. Om du söker ett billigt SMS lån är inte Credifis SMS lån ett bra alternativ.
 • Du kan ej beviljas kredit med betalningsanmärkningar. Credifi godkänner inte låneansökningar om de sökande har betalningsanmärkningar. Det spelar ingen roll hur gamla anmärkningarna är eller av vilken typ. Har du en eller flera anmärkningar, besök: Kredit med betalningsanmärkningar.

Jämför Credifis kredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Credifis kredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Credifi Credifi 2 000-50 000 kr 42,5-42,5 %
3,9/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 540 - 5 605 kr 60 kr
Saldo Saldo 1 000-20 000 kr 19,5-39,5 %
4,6/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 395 kr 0 kr
Viaconto Viaconto 1 000-30 000 kr 43,44-43,44 %
3,7/5
Ja, under öppettider Ja, via Creditsafe 380 kr 45 kr

Vad särskiljer Credifis kredit från andra SMS lån?

Det som särskiljer Credifis kredit från flera andra SMS lån är att krediten är ovanligt enkel att bli beviljad och kan betalas ut direkt till bankkonton hos storbanker dygnet runt. Krediten är även en ovanligt dyr kredit, även för att vara ett SMS lån. Krediten definieras alltid som en högkostnadskredit oavsett lånebelopp och löptid.

Credifis kredit har en ränta på 42,5 %, en uppläggningsavgift på mellan 540 - 5 605 kr (beroende på hur mycket du lånar) och en månatlig aviavgift på 60 kr.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Credifis kredit vs Saldos kredit

Precis som Credifis kredit erbjuder Saldo en flexibel kontokredit. Saldos kredit har en lägre kreditgräns är Credifis kredit på mellan 1 00020 000 kr. Credifis kredit har en kreditgräns på mellan 2 00050 000 kr. Hos Saldo kan du däremot få en lägre ränta på mellan 19,5–39,5 % än hos Credifi, (Credifi har en ränta på 42,5 %).

Likt Credifis kredit har Saldo avgifter utöver räntan för deras kredit. Saldos kredit har en uppläggningsavgift på 395 kr och en uttagsavgift på 45 kr. Credifis kredit har en uppläggningsavgift på mellan 540 - 5 605 kr (högre ju mer du lånar) och en månatlig aviavgift på 60 kr. Båda långivarna erbjuder direktutbetalning av deras kredit till bankkonton hos storbanker dygnet runt.

Credifis kredit vs Viacontos kredit

Precis som Credifis kredit erbjuder Viaconto en kontokredit. Båda krediterna definieras alltid som högkostnadskrediter, och har en hög ränta. Viacontos kredit har en ränta på 43,44 % och Credifis kredit har en ränta på 42,5 %. Viacontos kredit har en lägre kreditgräns på mellan 1 00030 000 kr (6 000 kr för ny kund). Credifis kredit har en kreditgräns på mellan 2 00050 000 kr.

Till skillnad mot Credifis kredit har Viacontos kredit ingen uppläggningsavgift. Credifis kredit har en uppläggningsavgift på mellan 540 - 5 605 kr beroende på vilket belopp du lånar. Viacontos kredit har dock en månadsavgift på 375 kr. Båda krediterna har en aviavgift, Viacontos kredit på 45 kr och Credifis kredit på 60 kr. Båda långivarna erbjuder direktutbetalning till bankkonton hos alla storbanker.

Kundomdömen av Credifis kredit online

Varumärket Credifi ägs av bolaget Luma Finans AB som har funnits sedan år 2012. Trots att deras kredit har erbjudits under flera år har de endast ett fåtal recensioner online. På Trustpilot har de givits betyget 3,2 av 5.

Med anledning av att Credifis kredit har extremt få recensioner online, anser vi på Lånea att det inte går att med säkerhet återge vad deras kunder tycker om Credifis kredit.

Credifis krav

Credifis krav är att du ska:

 • vara minst 18 år gammal
 • ha ett svenskt bankkontonummer
 • ha ett svenskt mobilnummer
 • ha ett svenskt personnummer
 • ej ha några betalningsanmärkningar
 • ej ha några skulder hos kronofogden.

Om du inte uppfyller Credifis krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Credifi.

Se mer: Vilka är kraven för att få lån?

Innan du ansöker om Credifis kredit

Innan du ansöker hos Credifi bör du beakta detta:

 • Credifis grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Credifis grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Credifi. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: Hur ser man sin kreditvärdighet?
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Credifi. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Credifis kredit

Så här gör du för att ansöka om Credifis kredit:

 1. Uppge om du är ny kund eller en befintlig kund.

 2. Ange hur mycket du vill låna.

 3. Tryck på ansök.

 4. Fyll i personliga uppgifter och identifiera dig med BankID.

 5. Invänta lånebesked som ofta syns direkt på skärmen.

 6. Om du beviljas lån skriver du under ditt skuldebrev med hjälp av BankID.

 7. Invänta utbetalning av lånet. Pengarna kommer inom några minuter om du har bankkonto hos Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller SEB.

Det går snabbt att ansöka om kredit hos Credifi. Om du behöver personlig hjälp är det enkelt att nå deras kundservice via telefon.

Så har vi betygsatt Credifis kredit

Eftersom Credifis kredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Credifis kredit enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Credifis kredit såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Credifis process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Credifi för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Finns det andra krediter som liknar Credifis kredit?

Ja, Lumify erbjuder en kredit som är nästan helt identisk med Credifis kredit. De båda långivarna tillhör samma bolag, Luma Finans AB, som har funnits sedan år 2012. Det enda vi på Lånea ser skiljer dem åt, är att Credifis kredit har en maximal kreditgräns på 50 000 kr medan Lumifys kredit en maximal kreditgräns på 70 000 kr.

Avslutas min kredit hos Credifi när den är återbetald?

Nej, din kredit hos Credifi avslutas inte i samband med att krediten är återbetald. Det beror på att Credifi erbjuder en revolverande kredit (och inte ett lån). I takt med att du återbetalar din kredit kan du nyttja den på nytt upp till din maximala kreditgräns. För att avsluta din kredit behöver du kontakta Credifis kundtjänst och meddela att krediten ska avslutas (hela din kredit ska då vara återbetald).

Kostar det något att lösa Credifis kredit i förtid?

Nej, du betalar ingen kostnad för att lösa din kredit hos Credifi i förtid (det vill säga det utgår ingen ränteskillnadsersättning). Om du vill kan du även göra extra inbetalningar utöver det månatliga beloppet du är skyldig att betala, utan att det tillkommer en kostnad.

När betalas Credifis kredit ut?

En kredit som beviljats hos Credifi betalas ut direkt (inom några minuter) till bankkonton hos samtliga storbanker dygnet runt. Om du inte har bankkonto hos Nordea, Handelsbanken, Swedbank eller SEB betalas pengarna ut senare under samma dag eller en nästkommande bankdag.

Detaljerad information om Credifi

Information om Credifi
Utan UC
Ja, via Creditsafe
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Ja, dygnet runt
Till: Swedbank, Nordea, SEB, och Handelsbanken
Utbet. helger & kvällar
Ja, dygnet runt
Till: Swedbank, Nordea, SEB, och Handelsbanken
 
Krav hos Credifi
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Credifi godkänner tyvärr inte betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Ja
×
Credifi kan bevilja lån även till den utan anställning, exempelvis om du har ersättning från Försäkringskassan eller a-kassa.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Credifi
Ränta
42,5 %
Effektiv ränta
117,95 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
540 - 5 605 kr
Aviavgift
60 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Credifi
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 42,5 % nominell ränta, 1 370 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 60 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 239 kr och effektiv ränta på 117,95 %. Totalt att betala blir 14 874 kr.