Sidan innehåller annonser

Klicklån SMS lån: Recension 2024

Klicklåns lån är ett SMS lån (snabblån) som passar bra för låntagare med låg till medelhög kreditvärdighet. Om du söker ett SMS lån med låg ränta och förhållandevis snabb utbetalning kan Klicklåns SMS lån vara ett bra alternativ för dig.

Även om Klicklåns SMS lån har en låg ränta har lånet en medelhög lånekostnad (eftersom lånet har en uppläggningsavgift och en administrativ avgift). Om du söker ett SMS lån med låg lånekostnad finns det andra SMS lån som är bättre än Klicklåns SMS lån.

Läs hela recensionen

Klicklån
 • Lånebelopp: 10 000 - 40 000 krFördel
 • Ränta: 9,84 - 21,6 %Fördel
 • Löptid: 1 - 7 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Klicklan.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Klicklån: Ganska bra, 3.1/5

Lånea anser att Klicklåns SMS lån allt sammantaget är ganska bra och lånet ges betyget 3,1 av 5. Det är lägre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Klicklåns SMS lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 3/5. Klicklåns SMS lån har en låg ränta, men även en hög uppläggningsavgift samt en månatligt administrativ avgift.
 • Beviljandegrad: betyg 3/5. Det är relativt enkelt att beviljas lån hos Klicklån, du kan bland annat beviljas lån om du saknar fast anställning eller har betalningsanmärkningar.
 • Utbetalning: betyg 3/5. Klicklån utbetalar deras SMS lån samma dag som en låneansökan beviljas, eller senast en bankdag efter.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Klicklåns kundtjänst finns tillgängliga via telefon och mejl under vardagar mellan 08.00–17.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Klicklan.se

Omdöme av Klicklån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.1/5
Lånekostnad3/5
Beviljandegrad3/5
Utbetalning3/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Klicklåns SMS lån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Klicklåns SMS lån har en låg ränta för att vara ett SMS lån. Lånet har en variabel ränta på mellan 9,84–21,6 %, vilket är lägre än genomsnittsräntan för de SMS lån Lånea recenserat på 38,4 %.

Vad som är negativt med Klicklåns SMS lån är att lånet även har en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrativ avgift på mellan 19 - 39 kr. Deras lån definierad däremot aldrig som en högkostnadskredit, oavsett lånebelopp och löptid.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Klicklån, återbetalas över 12 månader med en ränta på 21,6 %, en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrativ avgift på 19 kr har Klicklåns SMS lån en effektiv ränta på 44,46 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Klicklåns SMS lån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Det är relativt enkelt att beviljas lån hos Klicklån så länge du har en god betalningsförmåga. Du kan till exempel beviljas lån trots att du saknar fast anställning eller har betalningsanmärkningar.

Vad som är negativt med Klicklåns SMS lån är att de använder UC som kreditupplysningsföretag. Det innebär att du belastar din kreditvärdighet hos UC, när du ansöker om lån – och beviljas lån – hos Klicklån. Om du vill ta SMS lån utan UC ska du inte ansöka om lån hos Klicklån.

Utbetalning: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att utbetalningen av Klicklåns SMS lån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Om du beviljas lån får du i regel besked direkt på skärmen. Lånet utbetalas därefter senare under dagen eller nästkommande bankdag.

Vad som är negativt med Klicklåns utbetalning är att de inte erbjuder direktutbetalning till bankkonton hos någon storbank. Om du söker ett SMS lån med direktutbetalning dygnet runt bör du vända dig till en annan långivare än Klicklån.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Klicklåns kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Klicklåns kundservice finns tillgänglig via mejl och telefon under vardagar mellan 08–17.00.

Vad som är negativt med Klicklåns kundservice är att de inte kan nås via varken sociala medier eller i en livechatt på deras hemsida. Det vägs till viss del upp av att de var snabba, trevliga och professionella när vi söker dem via deras mejl och i telefon.

Vem är Klicklåns SMS lån bäst för?

Klicklåns SMS lån är bäst för dig med låg till medelhög kreditvärdighet som söker ett snabblån på minst 10 000 kr med låg ränta och relativt hög beviljandegrad. Du kan till exempel beviljas lån om du är arbetslös och har ersättning från en A-kassa eller om du har betalningsanmärkningar. Det viktigaste för att bli beviljad hos Klicklån är att du har en god betalningsförmåga.

Omständigheter när Klicklåns SMS lån passar bra

Några omständigheter när Klicklåns SMS lån passar bra är om:

 • Du vill ta ett billigt SMS lån. Klicklåns SMS lån har en låg variabel ränta på mellan 9,84–21,6 %, vilket är lägre än räntan för de flesta andra SMS lån. Deras lån har dock en uppläggningsavgift på 595 kr samt en administrativ avgift på 19 kr , vilket gör att SMS lånet ibland definieras som en högkostnadskredit: billiga sms lån.
Läs mer på Klicklan.se

Vem är Klicklåns SMS lån dåligt för?

Klicklåns SMS lån är dåligt för dig som söker ett SMS lån på ett lågt lånebelopp, med direktutbetalning eller utan UC. Klicklån använder UC som kreditupplysningsföretag, har ett lägsta lånebelopp på 10 000 kr och erbjuder inte direktutbetalning.

Klicklåns SMS lån är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Klicklåns SMS lån inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Klicklåns SMS lån inte är rätt alternativ för dig:

 • Saldos kredit: kredit utan UC och med snabb utbetalning. Saldo erbjuder en kontokredit med ränta på mellan 19,5–39,5 % och en kreditgräns på mellan 1 00020 000 kr. Saldos kredit passar dig som söker ett lån på ett lågt lånebelopp med direktutbetalning till samtliga storbanker och Danske Bank dygnet runt.
 • Viacontos kredit: kredit utan UC och med hög beviljandegrad. Viaconto erbjuder en kontokredit med kreditgräns på mellan 1 00030 000 kr och en ränta på 43,44 %. Viacontos kredit passar dig som söker ett SMS lån som är enkelt att bli beviljad. De kan till exempel bevilja kredit till dig som är arbetslös eller har betalningsanmärkningar.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Klicklåns SMS lån). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Klicklåns SMS lån. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp.

Se: ta privatlån.

Fördelar med Klicklåns SMS lån

De viktigaste fördelarna med Klicklåns SMS lån är:

 • Du kan beviljas deras snabblån med betalningsanmärkning. Klicklån kan godkänna att du har betalningsanmärkningar när du ansöker om lån. De har inga specifika regler för antal eller ålder på anmärkningarna, utan gör en individuell bedömning i samtliga fall. Se: snabblån med betalningsanmärkning.
 • Du kan beviljas deras SMS lån utan fast jobb. Även om du saknar fast anställning kan du beviljas lån hos Klicklån. Det är en fördel för dig som till exempel är arbetslös (med ersättning), har ett vikariat eller en provanställningen och söker ett SMS lån. Se: sms lån utan fast jobb.
 • Du kan ansöka om att låna pengar utan BankID hos dem. Hos Klicklån kan du ringa in och ansöka om att låna pengar utan BankID. Istället för att du ansöker online skickas en låneansökan hem till dig via posten och du får signera för hand. Tillsammans med en kopia på din legitimation skickas låneansökan därefter tillbaka till Klicklån för verifiering och bedömning.
 • Det är ett snabblån med låg ränta. Hos Klicklån har du möjlighet att beviljas lån till en låg ränta på mellan 9,84–21,6 %. Det är främst en fördel för dig med god betalningsförmåga som därigenom har störst chans att beviljas lånet. Se: snabblån med låg ränta.
 • Du kan ta lån och få svar direkt. När du ansöker om lån hos Klicklån syns ett preliminärt beviljande direkt på skärmen. Om du nekas lån får du alltid avslag direkt på skärmen. Se: ta lån och få besked direkt.

Nackdelar med Klicklåns SMS lån

De viktigaste nackdelarna med Klicklåns SMS lån är:

 • Du kan inte ta lån utan en UC-förfrågan. Klicklån använder UC som kreditupplysningsföretag. Det innebär att du belastar din kreditvärdighet hos UC, om du ansöker om lån (och beviljas lån) hos Klicklån. Se: lån utan uc.
 • Det är ej ett SMS lån med direktbetalning. Klicklån erbjuder inte lån med direktutbetalning. Om du beviljas lån hos Klicklån betalas lånet ut senare under dagen eller nästkommande bankdag. Se: sms lån med direktbetalning.
 • Du kan ej ta SMS lån under helgen. Klicklån utbetalar deras lån manuellt under deras öppettider. Eftersom de inte har öppet på helger, betalar de inte heller ut sms lån under helgen.

Jämför Klicklåns SMS lån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Klicklåns SMS lån i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Klicklån Klicklån 10 000-40 000 kr 9,84-21,6 %
3,1/5
Nej Nej 595 kr 19 - 39 kr
Northmill Northmill 1 000-50 000 kr 7,9-25,9 %
4,8/5
Ja, under öppettider Nej 0 kr 19 kr
Ferratum Ferratum 1 000-40 000 kr 43,5-43,5 %
4,8/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 0 kr 0 kr

Vad särskiljer Klicklåns SMS lån från andra SMS lån?

De faktorer som särskiljer Klicklåns SMS lån från andra SMS lån är att lånet har en låg ränta för att vara ett SMS lån och att det tas en UC när du ansöker om lånet. Lånet har en ränta på mellan 9,84–21,6 % vilket är lägre än genomsnittsräntan för de SMS lån Lånea recenserat på 38,4 %.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Klicklåns SMS lån vs Northmills kredit

Till skillnad mot Klicklån erbjuder Northmill en flexibel kontokredit och inte ett lån. Båda långivarna tar UC. Northmills kredit har en ränta på mellan 7,9–25,9 och Klicklåns SMS lån har en ränta på mellan 9,84–21,6 %. Northmills kredit har en kreditgräns på mellan 1 00050 000 kr, medan Klicklån erbjuder lån på lånebelopp på mellan 10 00040 000 kr.

Till skillnad mot Klicklån erbjuder Northmill direktutbetalning av deras kredit dygnet runt. Klicklån utbetalar deras lån endast på vardagar under deras öppettider.

Klicklåns SMS lån vs Ferratums kredit

Ferratum erbjuder en flexibel kontokredit och inte ett snabblån såsom Klicklån. Ferratums kredit är utan UC (de använder Creditsafe), vilket Klicklåns SMS lån inte är. Till skillnad mot Klicklån erbjuder Ferratum direktutbetalning av deras kredit dygnet runt, vilket Klicklån inte erbjuder för deras SMS lån.

Ferratums kredit har dock en hög ränta på 43,5 % och definieras som en högkostnadskredit, trots att lånet saknar övriga avgifter. Klicklåns SMS lån har en ränta på mellan 9,84–21,6 %, en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrativ avgift på minst 19 kr.

Kundomdömen av Klicklåns SMS lån online

Klicklån en del av bolaget Thorn Svenska AB som har funnits sedan år 1970. Även om Klicklån har få recensioner online, har Thorn recenserats av Trustpilot och givits betyget 4,3 av 5.

Vad recensenterna främst lyfter fram som positivt med Thorn är att de har en hög servicenivå och att personalen är hjälpsamma och trevliga.

Vad vissa recensenter anser är negativt med Thorn är att de ha en oseriös handläggning och att de säljer produkter (hemelektronik eller vitvaror) som är betydligt mycket dyrare än hos konkurrenter.

Klicklåns krav

Klicklåns krav är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal
 • ha ett svenskt personnummer,
 • vara folkbokförd i Sverige (sedan 24 månader)
 • ha ett svenskt bankkonto
 • ej ha en skyddad identitet
 • ej ha skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Klicklåns krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Klicklån.

Se mer: krav för att ta lån.

Innan du ansöker om Klicklåns SMS lån

Innan du ansöker hos Klicklåns SMS lån bör du beakta detta:

 • Klicklåns grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Klicklåns grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Klicklån. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: hur ser man sin kreditvärdighet?
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Klicklån. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Klicklåns SMS lån

Så här gör du för att ansöka om Klicklåns SMS lån online:

 1. Ange hur mycket du vill låna och vilken återbetalningstid du önskar (mellan 1 år7 år).

 2. Ange bankkontonumret lånet ska utbetalas till och identifiera dig med BankID.

 3. Invänta lånebesked.

 4. Om du beviljas lån signerar du skuldebrevet med BankID.

 5. Invänta utbetalningen av lånet som sker senare under dagen eller nästkommande bankdag.

Det är mycket enkelt att ansöka om lån hos Klicklån. Om det behövs kompletterande uppgifter för att slutföra din låneansökan kommer en handläggare från Klicklån att kontakta dig.

Så har vi betygsatt Klicklåns SMS lån

Eftersom Klicklåns lån tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Klicklåns SMS lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Klicklåns SMS lån såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Klicklåns process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Klicklån för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Vilka andra lån liknar Klicklåns SMS lån?

Andra lån som liknar Klicklåns SMS lån är Viigas SMS lån, L’EASYs SMS lån, Spargos privatlån, Paymarks privatlån och Thorns privatlån. Samtliga av dessa varumärken tillhör precis som Klicklån bolaget Thorn Svenska AB, som i sin tur är den del av en dansk koncern.

Vad kostar det att låna pengar hos Klicklån?

Klicklåns SMS lån har en nominellt fast ränta på mellan 9,84–21,6 %. Därutöver har de en uppläggningsavgift på 595 kr och en avgift för autogiro på 19 kr eller en aviavift för faktura på 39 kr.

Kostar det något att lös Klicklåns SMS lån i förtid?

Nej, det kostar inget att lösa Klicklåns SMS lån i förtid. Du betalar inte heller en kostnad i form av ränteskillnadsersättning om du väljer att betala av extra på ditt lån vid olika tillfällen, utöver lägsta beloppet som du är skyldig att betala.

Går det att höja eller utöka Klicklåns SMS lån?

Ja, det går att höja ett SMS lån hos Klicklån. För att utöka ditt lån kontaktar du Klicklåns kundtjänst som hjälper dig vidare. Kostnaden för att höja upp ett lån är 595 kronor.

Detaljerad information om Klicklån

Information om Klicklån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Samma bankdag vid signering innan 11:00
Utbet. helger & kvällar
Nej
 
Krav hos Klicklån
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Klicklån kan i vissa fall godkänna betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
20 - 75 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Ja
×
Klicklån kräver att du har någon regelbunden inkomst. Inkomsten kan dock vara A-kassa, bidrag eller CSN likväl som från arbete.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Klicklån
Ränta
9,84 - 21,6 %
Effektiv ränta
36,8 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
595 kr
Aviavgift
19 - 39 kr
Betalningsfria månader
Max 2 gånger/lån, max 1 gång/år
Ansökan hos Klicklån
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 15,72 % nominell ränta, 595 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 19 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 925 kr och effektiv ränta på 36,8 %. Totalt att betala blir 11 695 kr.