Sidan innehåller annonser
människor tar lån

Företagslån till aktiebolag

Företagslån till aktiebolag är perfekt du behöver låna pengar till ditt AB. Hos kan du ansöka om lån för aktiebolag hos 14 långivare och 7 låneförmedlare.

Krea

Bästa företagslånet för aktiebolag 2021

Krea är den förmedlare som jämför flest lån till aktiebolag vid en och samma ansökan. Dessutom har de en bättre process än andra låneförmedlare – något som ger fler låneförslag med bättre ränta.

Ansök nu!

Lån till aktiebolag är extra förmånliga

Företagslån till aktiebolag är ett av de vanligaste sätten för bolag att få in extra pengar till verksamheten. Om du exempelvis tar ett företagslån till en enskild firma blir du automatiskt personligt ansvarig för lånet, medans detsamma inte alltid gäller för aktiebolag. Ett aktiebolag är nämligen en egen juridisk person.

Genom att ta ett banklån till ditt företag förbättrar du bolagets likviditet, samtidigt som du inte ger iväg några rösträtter eller (nödvändigtvis) blir personligt ansvarig för skulderna.

Jämför de bästa företagslånen för aktiebolag

Att låna ut pengar till aktiebolag har blivit allt mer vanligt de senaste åren. Av denna anledning finns det idag flera olika aktörer i Sverige som erbjuder företagslån till aktiebolag. För att göra ditt val enklare har vi sammanställt de bästa lånen till aktiebolag 2021 i listan nedan!

Frågor & svar

Kan jag låna pengar till ett nystartat aktiebolag?

Ja, driver du ett aktiebolag finns möjlighet att låna pengar till ditt nystartade företag. Det är däremot inte alla långivare som ger ut sådana lån. Eftersom att ett nytt bolag inte har några årsredovisningar att visa upp krävs i regel andra säkerheter såsom personlig borgen och företagsinteckningar.

Kan man låna utan UC?

Ja, det går att låna pengar till företaget utan UC. Alla kreditgivare gör en kreditupplysning när du ansöker om ett lån som ett aktiebolag, men det är inte alla som använder sig av UC. Många långivare använder sig istället av upplysningar via Bisnode och Creditsafe.

Tas kreditupplysningen endast på företaget?

Ja, som regel tas det endast en kreditupplysning på företaget. I de fall som du använder dig av en borgensman tas det även en kreditupplysning på borgensmannen för att utvärdera den personens ekonomi.

Kan jag låna om aktiebolaget har en anmärkning?

Ja, det finns långivare som erbjuder lån även till aktiebolag med betalningsanmärkningar. Det viktigaste är att du inte har några aktiva skulder hos Kronofogden. I de fallen ett AB har en anmärkning ses det som en förhöjd risk, vilket i praktiken innebär lägre lånebelopp, högre räntekostnader och extra höga krav på säkerheter.

Läs mer: Företagslån med betalningsanmärkning

Vad gör jag vid ett avslag på ansökan?

Om du får ett avslag på din låneansökan behöver du inte ge upp. Till att börja med är en bra idé att ta reda på varför låneansökan blivit nekad. I vissa fall finns det saker du behöver ändra såsom att ge ytterligare säkerheter. I andra fall är det helt enkelt så att man behöver vänta med att ansöka igen.

Kan man låna sig ur en tillfällig svacka?

Ja, det går att ta ett lån för att ta sig ur en tillfällig svacka. Nyckelordet är däremot att svackan ska vara tillfällig. De finansbolag som ger ut företagslån till aktiebolag vill alltid vara säkra på att de får tillbaka sina utlånade pengar, och lån kan därmed aldrig ses som ett substitut till intäkter.