Sidan innehåller annonser
människor tar lån

Företagslån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning behöver inte nödvändigtvis stå emellan ditt företag och nya investeringsmöjligheter. Här kan du ansöka om företagslån trots betalningsanmärkning hos 13 banker eller långivare.

Krea

Bäst företagslån 2021 för bolag med anmärkningar

Krea jämför flest långivare i Sverige och de gör endast en UC. På så vis maximeras chansen att få bra offerter från kreditgivare som godkänner betalningsanmärkningar.

Ansök nu!

Kan jag få företagslån med betalningsanmärkning?

Ja, det går att få ett företagslån även om företaget har en betalningsanmärkning. En anmärkning gör det däremot svårare att få ett företagslån beviljat och räntan ofta är högre på lån till företag med en betalningsanmärkning. Idag finns flera kreditgivare som specialiserar sig just på lån till bolag med anmärkningar.

Förutsättningarna för att beviljas ett lån är beroende av bland annat företagets bolagsform och om dess ekonomi är välskött i övrigt. Om du drivet ett aktiebolag är det i regel enklare att få ett företagslån med betalningsanmärkning jämfört med om bolaget är en enskild firma.

Frågor & svar

Påverkar en privat anmärkning företagets möjlighet att få lån?

Det beror på vilken bolagsform företaget har. För Aktiebolag det finns ingen en generell regel som säger att en privat betalningsanmärkning reflekteras på bolagets kreditvärdighet. Det är endast om man ingår i personlig borgen för aktiebolagets skuld det görs en kreditupplysning på privatpersoner, och då påverkar en privat betalningsanmärkning låneansökan negativt.

För enskilda firmor och handelsbolag är bolagsmännen automatiskt betalningsansvariga för bolagets skulder, och således påverkar en privat betalningsanmärkning hos någon av bolagsmännen företagets chanser att få lån negativt.

Hur mycket kan jag låna med en betalningsanmärkning?

Hur mycket du kan låna beror på ditt företags kreditvärdighet. Teoretiskt sett kan ett företag med en anmärkning låna upp till 5 miljoner kronor. En anmärkning påverkar däremot kreditvärdigheten negativt och som kompensation för den risken blir bolag ofta beviljade lägre belopp på grund av det.

Hur kan jag se om ett företag har en betalningsanmärkning?

Varje gång det görs en kreditupplysning på ett företag så kontrolleras det om företaget har någon betalningsanmärkning. Det enklaste sättet att kolla efter anmärkningar är således att beställa en kreditupplysning på företaget.

an man låna med en betalningsanmärkning utan UC?

Ja, det finns flera aktörer som ger ut företagslån utan UC som även godkänner betalningsanmärkningar. Några exempel är Froda, OPR och Qred (den sistnämnda tar UC på företag men Creditsafe på privatpersoner).