Sidan innehåller annonser
människor tar lån

Företagslån utan UC

Att samla på sig flera kreditupplysningar från UC när du letar efter lån kan skada din kreditvärdighet. Därför kan det vara klokt att ansöka om företagslån utan UC. Hos oss hittar du 6 st olika banker som lånar ut pengar till företag utan att ta en UC.

Qred

Bästa företagslånet utan UC 2021

Hos Qred hittar det bästa lånet utan UC för ditt företag. Lånet kan beviljas de flesta sökande och deras fasta månadsavgift är rimlig gentemot andra alternativ.

Ansök nu!

Går det att ta företagslån utan UC?

Ja, det finns idag flera banker och långivare som ger ut företagslån utan UC. Dessa kreditgivare använder istället kreditupplysningar via Bisnode och/eller Creditsafe. När du ansöker om ett företagslån utan UC påverkas således inte kreditvärdigheten på företaget.

Frågor & svar

Tas det ingen UC på varken företaget eller privatpersonen?

Det stämmer. I de flesta fallen så använder sig långivare sig inte av UC på varken företaget eller borgensmän när du ansöker om ett företagslån utan UC. Det existerar dock vissa undantagsfall såsom Qred, som tar en UC på företag men inte på privatpersoner.

Vad är skillnaden mellan företagslån med och utan UC?

Skillnaden är att företagslån utan UC använder en annan kreditupplysningsmetod än UC. Det innebär att upplysningen inte sparas och såldes inte påverkar kreditvärdigheten. I praktiken är det istället ofta Bisnode eller Creditsafe som används för kreditupplysningen.

Finns det företagslån utan kreditupplysning?

Nej, för att avgöra om företaget är kreditvärdigt och att ett lån kan ges ut krävs det att det görs en kreditprövning och någon typ av kreditupplysning. Det existerar alltså inga företagslån helt utan kreditupplysningar.

Kräver företagslån utan UC någon säkerhet?

Ja och nej, det beror nämligen på vilken långivare du vänder sig till. Vissa långivare vill gärna ha en säkerhet, medan andra kan bevilja lån till företag utan säkerhet. Däremot kräver de flesta långivare personlig borgen för lånet, framförallt för lån som är större än 200 000 kronor.