Sidan innehåller annonser

Nätlån lån: Recension 2024

Nätlåns lån är ett SMS lån (snabblån) som passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet som har svårt att få lån. Eftersom Nätlåns lån har hög beviljandegrad är lånet utmärkt för dig med befintliga betalningsanmärkningar och många förfrågningar hos UC som har det svårt att beviljas ett lån.

Däremot finns det andra SMS lån som också har hög beviljandegrad men lägre lånekostnad och snabbare utbetalningar än Nätlåns lån. Därmed erbjuder Nätlån inte det bästa SMS lånet för alla låntagare.

Läs hela recensionen

Nätlån
 • Lånebelopp: 1 000 - 10 000 krFördel
 • Ränta: 39 %Fördel
 • Löptid: 1 - 6 mån Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Natlan.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Nätlån: Mediokert, 2.8/5

Lånea anser att Nätlåns lån allt sammantaget är mediokert och ges betyget 2,8 av 5. Det är lägre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Nätlåns lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1/5. Nätlån har ett förhållandevis dyrt lån med en hög ränta på 39 %, en tillkommande uppläggningsavgift (engångskostnad) och en månatlig aviavgift.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Nätlån har relativt hög beviljandegrad jämfört med andra långivare som erbjuder SMS lån. Hos Nätlån görs ingen UC, och du kan till exempel beviljas ett SMS lån trots befintliga betalningsanmärkningar.
 • Utbetalning: betyg 2/5. Nätlån har en långsam process för utbetalningar och ingen möjlighet för direktutbetalningar överhuvudtaget. Det görs endast manuella utbetalningar från Nätlån under deras öppettider (vardagar 09:00 - 17:00).
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Nätlån tillhandahåller kundservice endast under vardagar mellan 09:00 till 17:00. Kundtjänsten arbetar endast inom två kanaler: telefoni och mejl.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Natlan.se

Omdöme av Nätlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.8/5
Lånekostnad1/5
Beviljandegrad4/5
Utbetalning2/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Nätlåns lån är dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1 av 5. Nätlåns SMS lån är dyrt jämfört med många andra SMS lån. Nätlån är ett dåligt val av SMS lån för den som vill undvika tillkommande avgifter och vill ha en låg lånekostnad.

En negativ aspekt med Nätlåns lånekostnad är att lånets ränta är förhållandevis hög. Nätlåns ränta på 39 % är högre än genomsnittsräntan för de SMS lån som Lånea recenserat på 38,4 %. Lånet har även en tillkommande uppläggningsavgift på 300 kr, månatliga aviavgifter på 35 kr, och en avgift på 300 kr för att höja ett befintligt lån. Det är således ett dåligt lån för dig som vill ha ett billigt SMS lån.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Nätlåns lån (med en ränta på 39 %, uppläggningsavgift på 300 kr och en aviavgift på 35 kr) och återbetalas över 6 månader har Nätlåns lån en effektiv ränta på 74,68 %. Det är dåligt, eftersom det är högre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Låneas jämförelseränta beräknas dock med 12 månaders återbetalningstid. Eftersom Nätlån endast erbjuder lån med upp till 6 månaders återbetalningstid betyder det att Låneas jämförelseränta inte är ett perfekt mått för att jämföra Nätlåns ränta.

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Nätlåns lån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 4 av 5. Nätlåns lån har en relativt hög beviljandegrad, en lånenasökan resulterar inte i en UC förfrågan och lånet är ett enklare lån att få än många andra lån. Du kan till exempel få ett lån hos Nätlån beviljat även om du har befintliga betalningsanmärkningar (förutsatt att anmärkningarna är mer än 6 månader gamla).

Det negativa med Nätlåns beviljandegrad är att du måste ha en bruttoinkomst på minst cirka 215 000 kr per år från arbete eller pension. Du kan således inte få Nätlåns lån beviljat om du till exempel är arbetslös med inkomst från A-kassa. Nätlån kräver inte att din inkomst behöver vara deklarerad vilket betyder att du kan behöva styrka din inkomst med kontoutdrag eller lönespecifikationer.

Utbetalning: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att utbetalningen av Nätlåns lån är dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1 av 5. Nätlån har förhållandevis långsamma utbetalningar jämfört med andra långivare som beviljar SMS lån. Däremot kan du som blivit beviljad Nätlåns lån ofta få ditt lånebelopp utbetalat inom 1 bankdag. Nätlån kan göra utbetalningar till beviljade kunder varje vardag.

Det som är negativt med Nätlåns utbetalningar är att Nätlån endast erbjuder utbetalningar under deras öppettider på vardagar mellan 09:00 och 17:00. Du kan alltså inte få några utbetalningar från Nätlån på helger. Samtliga utbetalningar sker genom manuell hantering vilket betyder att Nätlån inte genomför direktutbetalningar överhuvudtaget.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Nätlåns kundservice är ganska bra och ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Efter de undersökningar Lånea gjort om Nätlåns kundservice är vår uppfattning att det är en trevlig och serviceminded kundtjänst. Det är förhållandevis korta kötider för telefonin och du får ofta tydliga svar via deras mejl.

Det som är dåligt med Nätlåns kundservice är att den är delvis begränsad vad gäller antalet servicekanaler. Nätlån har till exempel ingen livechatt tillgänglig för service vilket gör att du måste ringa in till dem för personlig service. En annan negativ aspekt är att Nätlåns kundtjänst inte är tillgänglig på helger. Du som låntagare kan endast kontakta kundtjänsten på vardagar (09:00 – 17:00).

Vem är Nätlåns lån bäst för?

Ett lån från Nätlån är bäst för dig med låg kreditvärdighet eller som har betalningsanmärkningar som är mer än 6 månader gamla. Nätlån kan bevilja SMS lån till dig som har en nettoårsinkomst på minst 150 000 kr (12 500 kr per månad) och inga betalningsanmärkningar från det senaste halvåret.

Omständigheter när Nätlåns lån passar bra

Några omständigheter när Nätlåns lån passar bra är om:

 • Du har svårt att få lån. Nätlåns lån har en hög beviljandegrad och det är enklare att få lån hos dem än hos andra långivare med SMS lån. Om du har svårt att få lån kan således Nätlåns lån vara ett passande alternativ.
 • Du vill ta ett lån trots många förfrågningar hos UC. En ansökan hos Nätlån resulterar inte i en UC förfrågan. Eftersom Nätlån använder sig av Bisnode för kreditupplysningar har din historik hos UC alltså ingen påverkan på din ansökan hos Nätlån. Det är därmed ett bra val för dig som vill ta ett lån trots många UC.
 • Du vill låna trots att du har låg kreditvärdighet. Eftersom Nätlån kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar och inte gör UC förfrågningar är det stor chans att du kan bli beviljad ett lån trots låg kreditvärdighet hos dem.
Läs mer på Natlan.se

Vem är Nätlåns lån dåligt för?

Nätlåns lån är dåligt för dig som söker ett billigt SMS lån och vill ta ett lån snabbt. Det beror på att Nätlån har en hög ränta och flera tillkommande avgifter samt att de inte kan genomföra direktutbetalningar varken på vardagar eller på helger.

Ett lån från Nätlån (och SMS lån i allmänhet) är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Nätlåns lån inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Nätlåns lån inte är rätt alternativ för dig:

 • Tryggkredit kontokredit: kredit utan UC med låg ränta på 22,5 % och inga avgifter. Du kan beviljas en kredit hos Tryggkredit även om du saknar en anställning, dock inte om du har befintliga betalningsanmärkningar. Således kan det vara ett bra lån för dig som studerar eller är arbetslös.
 • Brixo kontokredit: kredit utan UC med låg ränta på 28,95 % och inga avgifter. Du kan bli beviljad Brixo kontokredit även du är arbetslös och trots att du har betalningsanmärkningar. Det är därmed ett bra lån för dig med låg kreditvärdighet som inte har en anställning.
 • SMSpengar kontokredit: kredit utan UC med ränta på 39,8 %. En kredit från SMSpengar kan bli beviljat trots att du som låntagare inte har en anställning. SMSpengar kan även direktutbetala kreditbelopp till konton på alla storbanker både på helger och vardagar. Det är således ett bra lån för dig som vill låna snabbt och inte är anställd på en arbetsplats.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Nätlåns lån). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Nätlåns lån. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än det minsta tillåtna lånebeloppet hos Nätlån som är 1 000 kr.

Se: Låna privatlån.

Fördelar med Nätlåns lån

De viktigaste fördelarna med Nätlåns lån är:

 • Lån utan UC. Nätlån använder sig av Bisnode för kreditupplysningar och erbjuder således ett lån utan UC förfrågningar. Har du låg kreditvärdighet hos UC kan du trots det ha goda chanser att bli beviljad lånet för att Nätlån inte gör kreditupplysningar via UC.
 • Kan beviljas trots betalningsanmärkningar. Nätlån kan bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkningar. En förutsättning är dock att anmärkningarna är mer än 6 månader gamla. Nätlåns lån är därmed ett bra val för dig som söker ett SMS lån med betalningsanmärkning.
 • Du kan få det med låg inkomst. Nätlån kräver att du som låntagare har bruttoårsinkomst på minst 215 000 kr. Det betyder att du behöver en månadsinkomst på ungefär 12 500 kr efter skatt. Det kan ses som en förhållandevis låg inkomst eftersom de flesta heltidstjänster genererar en högre inkomst. Därmed kan Nätlån vara bra för dig som vill låna pengar med låg inkomst.
 • Hög beviljandegrad. Nätlån har en hög beviljandegrad för sitt lån. Du kan till exempel beviljas lånet trots befintliga betalningsanmärkningar, låg inkomst och flertalet UC förfrågningar. Se: Lån som alltid beviljas.

Nackdelar med Nätlåns lån

De viktigaste nackdelarna med Nätlåns lån är:

 • Har inte direkt utbetalning. Nätlån har inte direktutbetalningar utan kan endast göra utbetalningar via banköverföringar. Vanliga banköverföringar kan ta upp till 1-2 bankdagar för att genomföras och går inte att hanteras under helgdagar. Hos Nätlån kan du alltså inte låna pengar och få pengarna direkt på kontot.
 • Krav på fast inkomst. Nätlån kräver att du som låntagare har en fast inkomst via antigen arbete eller pension. Det krävs även att du som låntagare har en årsinkomst på minst 215 000 kr (brutto) för att beviljas Nätlåns lån. Om du saknar en inkomst kan du istället ansöka om ett lån utan inkomst.
 • Inga helgutbetalningar. Nätlån kan endast genomföra utbetalningar av lånebelopp under vardagar mellan 09:00 – 17:00. Lånet som Nätlån erbjuder är alltså inte ett SMS lån med helgutbetalning.
 • Hög ränta och flera tillkommande avgifter. Nätlån har en hög ränta på 39 % som är högre än den genomsnittliga räntan för de lån recenserade av Lånea på 38,4 %. Som låntagare hos Nätlån behöver du även betala avgifter såsom uppläggningsavgift (300 kr) och aviavgift (35 kr). Det tillkommer även en avgift på 300 kr om du vill höja eller utöka ett befintligt lån hos Nätlån.

Jämför Nätlåns lån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Nätlåns lån i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Nätlån Nätlån 1 000-10 000 kr 39-39 %
2,8/5
Nej Ja, via Bisnode 300 kr 35 kr
Ferratum Ferratum 1 000-40 000 kr 43,5-43,5 %
4,8/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 0 kr 0 kr
Klicklån Klicklån 10 000-40 000 kr 9,84-21,6 %
3,1/5
Nej Nej 595 kr 19 - 39 kr

Vad särskiljer Nätlåns lån från andra SMS lån?

Det som särskiljer Nätlåns lån från andra SMS lån är huvudsakligen dess beviljandegrad. Du kan till exempel bli beviljad ett lån hos Nätlån om du har låg inkomst eller betalningsanmärkningar samt om du sedan tidigare gjort många förfrågningar hos UC.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Nätlåns lån vs Saldo kontokredit

Hos Saldo har du möjlighet att få en lägre ränta än hos Nätlån eftersom Saldo har ett räntespann mellan 19,5 – 39,5 %. Du kan även bli beviljad Saldos kontokredit trots betalningsanmärkningar, arbetslöshet och flertalet UC förfrågningar. Saldo har likt Nätlån även en tillkommande uppläggningsavgift och aviavgifter.

Utbetalningar hos Saldo kan dock till skillnad från Nätlån genomföras direkt till konton på alla storbanker dygnet runt under veckans alla dagar.

Nätlåns lån vs 38ans lån

38an erbjuder ett SMS lån utan UC med ungefär samma ränta som Nätlån på 38,4 %, jämfört med Nätlåns ränta på 39 %. Ett lån från 38an har hög beviljandegrad och du kan bli beviljad en låneansökan trots betalningsanmärkningar och arbetslöshet. Hos Nätlån kan du tillskillnad från hos 38an inte beviljas ett lån om du är arbetslös.

38an har likt Nätlån en tillkommande uppläggningsavgift som ligger på 300 kr men däremot inga tillkommande aviavgifter.

Kundomdömen av Nätlåns lån online

Det finns endast ett fåtal kundomdömen av Nätlåns lån att hitta online. Lånet har till exempel inga omdömen på Trustpilot och således inget betyg heller. För att hitta betyg om Nätlåns lån får du istället se över andra sidor som till exempel Google Reviews.

Positiva omdömen om Nätlåns lån tar ut snabba utbetalningar och snabba svar av kundtjänsten som positiva aspekter. Även hanteringstiden tas upp när tidigare kunder bedömer Nätlåns lån online.

Negativa omdömen om Nätlåns lån tar upp den höga lånekostnaden, det låga maxbeloppet för lån och den korta återbetalningstiden som dåliga aspekter av lånet. Även ansökningsprocessen har kritiserats av vissa tidigare kunder hos Nätlån.

Nätlåns krav

Nätlåns krav är:

 • Du ska vara minst 18 år och högst 70 år (vid ansökningstillfället).
 • En nettoinkomst på minst 12 500 kr per månad. Som låntagare hos Nätlån behöver du ha en inkomst på minst 150 000 kr per år eller 12 500 kr per månad i inkomst efter skatt. Räknat som bruttoinkomst (innan skatt) blir det cirka 215 000 kr per år, eller cirka 18 000 kr per månad.
 • Inkomst från arbete, näringsverksamhet eller pension.
 • Inga betalningsanmärkningar under det senaste halvåret. Du kan bli beviljad ett lån hos Nätlån trots betalningsanmärkningar. Däremot får anmärkningarna inte ha tillkommit under det senaste halvåret från det datum du ansökt om ditt lån.
 • Ingen skuld hos Kronofogden. Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden om du vill bli beviljat ett lån hos Nätlån. Om det finns en skuld hos Kronofogden kommer din ansökan att avslås direkt.
 • Du måste vara svensk medborgare.
 • Du får inte ha skyddad identitet. Som låntagare hos Nätlån får du inte ha skyddad identitet, det kan till exempel vara om du har skyddade (hemliga) personuppgifter eller folkbokföringsuppgifter.
 • Du måste inneha ett bankkonto på en svensk bank för att motta utbetalningar.
 • Ett aktivt och fungerande mobilnummer som anges vid låneansökan.
 • En aktiv e-postadress för att ta emot meddelanden och utskick.
 • Ett elektroniskt ID. För att legitimera dig hos Nätlån online och för att signera din låneansökan krävs det att du har ett fungerande elektroniskt ID (till exempel Mobilt BankID).

Om du inte uppfyller Nätlåns krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Nätlån.

Se mer: Krav för ett lån.

Innan du ansöker om Nätlåns lån

Innan du ansöker hos Nätlån bör du beakta detta:

 • Nätlåns grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Nätlåns grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Nätlån. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: Hur kreditvärdig är jag?
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Nätlån. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Nätlåns lån

Så här gör du för att ansöka om Nätlåns lån:

 1. Välj ditt önskade lånebelopp och återbetalningstid.

 2. Se över din månadskostnad.

 3. Fyll i ditt personnummer, ditt telefonnummer och din e-postadress.

 4. Klicka på “Gå vidare”.

 5. Välj din bank i rullistan.

 6. Klicka på “Fortsätt autentisering”.

 7. Legitimera dig med Mobilt BankID.

 8. Fyll i uppgifter om dig som låntagare, din ekonomi och dina utgifter.

 9. Signera din ansökan med Mobilt BankID.

Så har vi betygsatt Nätlåns lån

Eftersom Nätlåns lån tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 10 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Nätlåns lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Nätlåns lån såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Nätlåns process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Nätlåns för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar hos Nätlån?

Ja, det är säkert att låna pengar hos Nätlån. Nätlån har erbjudit SMS lån sedan 2009 och har sedan dess en historik av nöjda kunder och pålitlig service. Nätlån ägs av Catalunia Capital AB, en internationell aktör inom kreditgivning som är under Konsumentverket och Finansinspektionens tillsyn. Således kan Nätlån anses som en säker kreditgivare som förhåller sig till svensk lag.

Vad kan ett lån från Nätlån användas till?

Nätlån har inga krav på hur du som låntagare använder de pengar du lånat från dem. Därmed kan du som låntagare använda ett lån från Nätlån till valfri utgift som till exempel räkningar, personliga skulder, skulder till myndigheter eller reparationer för en bostad.

Kostar det att lösa ett lån från Nätlån i förtid?

Nej, Nätlån har inte en bunden ränta på sina lån och du som låntagare betalar således ingen ränteskillnadsersättning vid förtidsinlösen. Om du vill lösa ett lån från Nätlån i förtid kan du sänka din lånekostnad genom att du inte betalar ränta för den period återbetalningstiden avsett.

När får du dina pengar från Nätlån efter att du beviljats ett lån?

Nätlån utbetalar ett lån genom en banköverföring som i regel tar 1-2 bankdagar beroende på vilken bank du har. En utbetalning från Nätlån kan endast genomföras under deras öppettider (vardagar mellan 09:00 och 17:00). Du kan således inte få en utbetalning på en helgdag utan behöver då invänta nästkommande vardag för att din utbetalning ska hanteras.

Detaljerad information om Nätlån

Information om Nätlån
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbetalningarna från Nätlån sker endast på vardagar under deras öppettider och det tar 1-2 bankdagar innan du får pengarna på kontot.
Utbet. helger & kvällar
Nej
 
Krav hos Nätlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Finns inga specifika krav på antal anmärkningar och ålder - de gör en individuell helhetsbedömning.
Ålderskrav
18 - 70 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Ja
×
Så länge du uppfyller inkomstkravet kan du låna utan anställning, exempelvis med A-kassa eller bidrag som inkomst.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Nätlån
Ränta
39 %
Effektiv ränta
74,68 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
300 kr
Aviavgift
35 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Nätlån
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39 % nominell ränta, 300 kr i uppläggningsavgift och 35 kr i administrationsavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 6 månader ger en månadsbetalning på 1 678 kr och effektiv ränta på 74,68 %. Totalt att betala blir 11 678 kr.