Sidan innehåller annonser

Daypay lån: Recension 2024

Daypays lån är ett SMS lån (snabblån) som passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet till följd av till exempel låg inkomst eller betalningsanmärkningar. Om du söker ett SMS lån som är enkelt att bli beviljad kan Dapays lån vara ett bra alternativ.

Dapays lån är inte det bästa SMS lånet på lånemarknaden utifrån någon kategori. Det finns flera andra SMS lån som är billigare än Daypays lån, varav vissa med högre beviljandegrad och snabbare utbetalning.

Läs hela recensionen

Daypay
 • Lånebelopp: 1 000 - 20 000 krFördel
 • Ränta: 39 %Fördel
 • Löptid: 3 mån - 3 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Daypay.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Daypay: Mediokert, 2.9/5

Lånea anser att Daypays lån allt sammantaget är mediokert och lånet ges betyget 2,9 av 5. Det är lägre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Daypays lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1/5. Daypays lån är dyrt för att vara ett SMS lån. Deras lån har en hög ränta, en uppläggningsavgift och en administrativ avgift.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Det är enkelt att bli beviljad lån hos Daypay, bland annat kan du beviljas lån även om du har betalningsanmärkningar.
 • Utbetalning: betyg 2.5/5. När du ansöker om lån hos Daypay får du ett preliminärt besked direkt på skärmen. Lånet utbetalas därefter några timmar senare eller en bankdag efter (såtillvida det inte är helg).
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Daypay finns tillgängliga via mejl, telefon och i en livechatt under vardagar mellan klockan 09.00–16.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Daypay.se

Omdöme av Daypay: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.9/5
Lånekostnad1/5
Beviljandegrad4/5
Utbetalning2.5/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Daypay är dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1 av 5. Daypays lån har en ränta på 39 %, vilket är högre än genomsnittsräntan för de SMS lån Lånea har recenserat på 38,4 %. Om du söker ett billigt SMS lån finns det bättre alternativ än Daypays lån.

Utöver en hög ränta har Daypays lån en uppläggningsavgift på 276 kr för nya kunder (221 kr för befintliga kunder), samt en administrativ avgift på 59 kr. Daypays lån definieras alltid som en högkostnadskredit, oberoende av lånebelopp eller löptid.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Daypays lån, återbetalas över 12 månader med en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 276 kr och en administrativ avgift på 59 kr har Daypays lån en effektiv ränta på 73,54 %. Det är dåligt, eftersom det är högre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Daypays lån är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Det är enklare att bli beviljad Daypays lån än många andra SMS lån. Låneansökan görs utan UC, och du kan bland annat beviljas lån även om du har betalningsanmärkningar.

Vad som är negativt med Daypays beviljandegrad är att de inte kan erbjuda dig lån om du saknar någon form av anställning. Det gäller även om du har ersättning från en A-kassa, Försäkringskassan eller CSN.

Utbetalning: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att utbetalningen av Daypays lån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. När du ansöker om lån hos Daypay får du ett preliminärt besked direkt på skärmen. Lånet utbetalas därefter manuellt under deras öppettider.

Vad som är negativt med Daypays utbetalning är att de inte erbjuder automatisk utbetalning under kvällar eller helger. Precis som de själva skriver på deras hemsida kan de inte heller garantera hur snabbt pengarna överförs. Det kan ta några timmar, men även upp till några dagar. Om du söker ett lån med snabb direktutbetalning är förmodligen inte Daypays lån ett bra alternativ för dig.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Daypays kundservice är ganska bra och SMS lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Daypay finns tillgängliga främst via deras mejl och livechatt på vardagar mellan 09.00–16.00.

Tyvärr är Daypay svåra att nå via telefon. De är däremot förhållandevis snabba på att svara på mejlen. Vi på Lånea rekommenderar helt enkelt att du antingen söker dem via deras livechatt eller mejlen om du behöver komma i kontakt med dem.

Vem är Daypays lån bäst för?

Daypays lån är bäst för dig med en låg kreditvärdighet till följd av till exempel låg inkomst eller betalningsanmärkning. De passar även bra för dig som vill ta ett SMS lån på ett lägre belopp (max 20 000 kr) om du är okej med att lånet har en hög lånekostnad.

Omständigheter när Daypays lån passar bra

Några omständigheter när Daypays lån passar bra är om:

 • Du har svårt att få lån. Det är enkelt att bli beviljad lån hos Daypay. Om du har svårt att få lån hos andra långivare, men är i behov av att låna pengar kan det vara en god idé att ansöka om lån hos Daypay.
 • Du vill låna pengar trots många UC-förfrågningar. Daypay använder Creditsafe som kreditupplysningsföretag och inte UC. Det betyder att du inte påverkar din chans att beviljas lån hos Daypay även om du har många UC-förfrågningar hos UC. Se: låna pengar trots många uc.
 • Du har låg kreditvärdighet. Du kan beviljas lån hos Daypay även om du har en låg kreditvärdighet till följd av till exempel låg inkomst, timanställning eller betalningsanmärkningar. Du kan däremot inte beviljas sms lån med låg kreditvärdighet om det är ett resultat av att du saknar någon form av anställning (är arbetslös).
Läs mer på Daypay.se

Vem är Daypays lån dåligt för?

Daypays lån är dåligt för dig som söker ett billigt SMS lån. Daypays lån har en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 276 kr. (221 kr för befintliga kunder) och en administrativ avgift på 59 kr. Det finns flera långivare som erbjuder SMS lån med väsentligt lägre lånekostnad.

Daypays lån är även ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Daypays lån inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Daypays lån inte är rätt alternativ för dig:

 • Ferratums kredit: kredit utan UC och inga avgifter utöver räntan. Ferratum erbjuder en kontokredit med ränta på 43,5 % och en kreditgräns på mellan 1 00040 000 kr. De erbjuder direkt utbetalning till konton på alla storbanker dygnet runt. Ferratums kredit passar dig som söker ett SMS lån med snabb utbetalning och få avgifter.
 • Viacontos kredit: kredit utan UC med direktutbetalning även under helger. Viaconto erbjuder en kontokredit med ränta på 43,44 % och en kreditgräns på mellan 1 00030 000 kr. Viacontos kredit är lämplig för dig som har låg kreditvärdighet och söker ett SMS lån med förhållandevis snabb och tillgänglig utbetalning.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Daypays lån). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Daypays lån. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än minimibeloppet för Daypay som har ett lägsta lånebelopp på 1 000 kr.

Se: låna privatlån.

Fördelar med Daypays lån

De viktigaste fördelarna med Daypays lån är:

 • Det är ett lån utan UC-kontroll. Daypay använder Creditsafe som kreditupplysningsföretag och inte UC. Det innebär att du inte belastar din kreditvärdighet hos UC när du ansöker om lån hos Daypay. Se: lån utan uc kontroll.
 • Det kan godkänna snabblån trots en betalningsanmärkning. Daypay kan godkänna att du har betalningsanmärkningar i samband med att du ansöker om lån. Vilken typ av anmärkning du har kan däremot spela roll. Om din betalningsanmärkning är från ett A-mål, har du större chans att beviljas snabblån trots en anmärkning.
 • Det är ett SMS lån utan krav på fast inkomst. Daypay har inget krav på att du ska ha en fast anställning. Däremot behöver du ha någon form av anställning, såsom en projektanställning, en provanställning eller en timanställning. Hos Daypay kan du således ta SMS lån utan fast inkomst, vilket inte alla långivare erbjuder.
 • Du kan ta lån med låg inkomst. Daypay kan bevilja dig lån trots att du har en låg För lånebelopp på mellan 1 000–4 000 kr rekommenderas en årsinkomst på minst 50 000 kr. För lånebelopp på mellan 6 000–10 000 kr bör du ha minst 100 000 kr/år och för lånebelopp på mellan 11 000–20 000 kr bör du ha en årsinkomst på minst 150 000 kr. Se: sms lån med låg inkomst.
 • De har hög beviljandegrad. Daypay har hög beviljandegrad för sitt lån. Det betyder att det är förhållandevis enkelt att beviljas deras snabblån. Om du har haft svårt att beviljas lån hos andra långivare, till exempel på grund av låg kreditvärdighet, kan du ha en god chans att ändå beviljas lån hos Daypay. Se: lån med hög beviljandegrad.

Nackdelar med Daypays lån

De viktigaste nackdelarna med Daypays lån är:

 • Det är ej ett lån med direktutbetalning. Daypay erbjuder inte direktutbetalning av deras lån. Alla utbetalningar görs manuellt under deras öppettider. Beroende på vilken bank du har kan ett lån utbetalas några timmar efter en låneansökan beviljats eller 1–3 dagar senare. Det är en nackdel för dig som vill ta lån med direktutbetalning.
 • Det är ej ett lån med utbetalning på helger. Daypay har endast utbetalning av lånet under deras öppettider. Eftersom de inte har öppet på helger, erbjuder de inte heller lån med utbetalning på helger.

Jämför Daypays lån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Daypays lån i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Daypay Daypay 1 000-20 000 kr 39-39 %
2,9/5
Ja, under öppettider Under 10 tkr: Creditsafe. Över 10 tkr: UC 276 kr 59 kr
Saldo Saldo 1 000-20 000 kr 19,5-39,5 %
4,6/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 395 kr 0 kr
Cashbuddy Cashbuddy 5 000-45 000 kr 26,05-26,05 %
2,8/5
Nej Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr

Vad särskiljer Daypays lån från andra lån?

Det som särskiljer Daypays lån från andra SMS lån är att lånet är ovanligt dyrt för att vara ett SMS lån. Daypays lån har en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 276 kr för nya kunder och en uppläggningsavgift på 221 kr för befintliga kunder. De har dessutom en månatlig administrativ avgift på 59 kr.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Daypays lån vs Saldos kredit

Till skillnad mot Daypay erbjuder Saldo en flexibel kontokredit. Saldos kredit har samma maximalt lånebelopp som Daypys lån på 20 000 kr, men en lägre variabel ränta på mellan 19,5–39,5 % (Daypays ränta är 39 %). Saldos kredit kan direktutbetalas automatiskt dygnet runt, medan Daypays lån endast utbetalas under deras öppettider.

Båda långivarna erbjuder SMS lån med ytterligare avgifter utöver räntan. Saldo kan godkänna kredit till dig som är arbetslös eller har betalningsanmärkningar. Daypay accepterar inte en låneansökan om du saknar någon form av anställning.

Daypays lån vs Cashbuddys lån

Precis som Daypay erbjuder Cashbuddy ett snabblån. Cashbuddys lån erbjuds till ett lånebelopp på mellan 5 00045 000 kr, medan Daypay erbjuder lån på mellan 1 00020 000 kr. Cashbuddys lån har en lägre ränta än Daypays lån på 26,05 % (Daypay på 39 %), däremot är Cashbuddys lån med UC, vilket Daypays lån inte är.

Cashbuddys lån har inga avgifter utöver räntan och definieras aldrig som en högkostnadskredit. Daypays lån har både en uppläggningsavgift på minst 221 kr, en administrativ avgift på 59 kr och definieras alltid som en högkostnadskredit. Cashbuddys lån kan ansökas om utan BankID, vilket inte är möjligt med Daypays lån.

Kundomdömen av Daypays lån online

Daypay ägs av bolaget Ambrion Finans och har funnits sedan år 2011. Trots att Daypays SMS lån erbjudits under flera år har deras lån ytterst få recensioner online. Det tycker vi på Lånea är förvånande.

Med anledning av att Daypays lån har så pass få omdömen online anser vi att det inte går att med säkerhet återge vad Daypays kunder tycker om deras lån.

Daypays krav

Daypays krav är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal
 • ha en årsinkomst på minst 50 000 kr från arbete eller pension (för lånebelopp på mellan 1 000–4 000 kr)
 • ha ett svenskt personnummer
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ej ha en skyddad identitet
 • ej ha skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Daypays krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Daypay.

Se mer: krav för lån.

Innan du ansöker om Daypays låns

Innan du ansöker hos Daypay bör du beakta detta:

 • Daypays grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Daypays grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Daypay. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: ta reda på kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Daypay. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Daypays lån

Så här gör du för att ansöka om Daypays lån:

 1. Ange hur mycket du vill ansöka om att låna.

 2. Fyll i dina personuppgifter, bankkontonummer och övriga personliga uppgifter.

 3. Signera med BankID och lämna in din låneansökan.

 4. Invänta preliminärt besked som visas direkt på skärmen.

 5. Skriv under din låneansökan (vid ett godkännande).

 6. Invänta utbetalningen av ditt lån.

Det är enkelt och går relativt snabbt att ansöka om lån online hos Daypay. Till skillnad mot en del andra långivare kräver Daypay uppgifter om din hushållsekonomi och hemförhållanden. Det tar dock bara några minuter att fylla i hela låneansökningen.

Så har vi betygsatt Daypays lån

Eftersom Daypays lån tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Daypays lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Daypay lån såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Daypays process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Daypay för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar av Daypay?

Ja, det är säkert att låna pengar av Daypay. Daypay har funnits sedan år 2011 och har tillstånd av Finansinspektionen för att få låna ut pengar i Sverige. De följer Konsumentverkets riktlinjer för ansvarsfull kreditgivning, samt använder en krypterad datatrafik för all hantering av person- och kontouppgifter.

Vad kostar det att ta lån hos Daypay?

Daypay har en fast nominell ränta på 39 %. De har en uppläggningsavgift på 276 kr för nya kunder och en uppläggningsavgift på 221 kr för befintliga kunder. Därutöver har de en administrativ månatlig avgift på 59 kr. Daypays lån definieras alltid som en högkostnadskredit.

Kostar det något att betala av mitt lån hos Daypay i förtid?

Ja, om du vill betala av ditt lån hos Daypay i förtid behöver du betala en ränteskillnadsersättning till Daypay. Ränteskillnadsersättningen fungerar som en kompensation för att deras förväntade ränteintäkt uteblir. Om du vill lösa ditt lån hos Daypay innan lånets löptid är slut, bör du först kontakta dem för att klargöra vad kostnaden kommer att uppgå till.

När kommer pengarna från Daypay?

Om du beviljas lån hos Daypay har du möjlighet att få dina pengar utbetalda några timmar senare eller en bankdag efter. Om du ansöker och beviljas lån hos Daypay under en helgdag, utbetalas lånet under nästkommande helgfria bankdagen.

Vad kan Daypays lån användas till?

Eftersom Daypays lån är utan säkerhet kan du använda deras lån till vad du vill. Daypay kommer inte ställa krav på att du ska använda ditt lån för ett specifikt ändamål. Vanliga ändamål är att ta lån för att bekosta en resa, renovering eller andra plötsliga och oförutsedda utgifter.

Detaljerad information om Daypay

Information om Daypay
Utan UC
Under 10 tkr: Creditsafe. Över 10 tkr: UC
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Ja, under öppettider
Till: Swedbank, Handelsbanken
Utbet. helger & kvällar
Ja, under öppettider
Till: Swedbank, Handelsbanken
Betyg hos Trustpilot
3.7 / 5 Trust pilot score 3.7 / 5
(1 omdömen)
Krav hos Daypay
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Daypay kan i vissa fall godkänna betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
4 167 kr/mån
Lån som arbetslös
Ja
×
Så länge du uppfyller kravet om minst 50 tkr i deklarerad årsinkomst spelar inkomstform ingen roll. Du kan således låna även som arbetslös.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Daypay
Ränta
39 %
Effektiv ränta
73,54 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
276 kr
Aviavgift
59 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Daypay
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39 % nominell ränta, 276 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 59 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 079 kr och effektiv ränta på 73,54 %. Totalt att betala blir 13 220 kr.