Sidan innehåller annonser

Lån via Enkelfinans: Låna upp till 600 000 kr - Omdöme 2024

Enkelfinans ger inte ut egna lån, utan förmedlar privatlån och SMSlån från långivare de samarbetar med. Fördelen med att ansöka om lån via en låneförmedlare såsom Enkelfinans, är att du kan jämföra flera lån med endast en låneansökan och en kreditupplysning hos UC.

Enkelfinans samarbetar med totalt 39 stycken olika långivare, varav 29 stycken av dem ger ut privatlån och de resterande 6 ger ut SMS lån. Lån som jämförs via Enkelfinans är på belopp på 5 000600 000 kr, med en ränta på 2,95–42,5 % och en längsta återbetalningstid på 20 år. Vad som huvudsakligen utmärker Enkelfinans är att de har många partners och en hög beviljandegrad.

Enkelfinans är en del av Enklare Ekonomi Sverige AB som även förmedlar lån via varumärket Enklare. De båda varumärkena har exakt likadana villkor och samarbetar med samma partners.

Läs hela recensionen

Enkelfinans
 • Lånebelopp: 5 000 - 600 000 krFördel
 • Ränta: 2,95 - 42,5 %Fördel
 • Löptid: 1 - 20 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Enkelfinans.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Enkelfinans: Bra, 4.4/5

Lånea anser att lån via Enkelfinans sammantaget är bra och de ges betyget 4,4 av 5. Det är högre än 3,6, vilket är ett genomsnittligt betyg för de låneförmedlare som Lånea recenserat.

Vårt omdöme av Enkelfinans lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 4.8/5. Enkelfinans förmedlar flera lån från långivare som har en låg frånränta och med få avgifter.
 • Förmedling av privatlån: betyg 4.5/5. Enkelfinans förmedling av privatlån är utmärkt. Flera av deras partners erbjuder privatlån som fått höga betyg i Låneas recensioner om dem.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): betyg 4.8/5. Enkelfinans har en bra förmedling av SMS lån (snabblån). Flera av deras partners erbjuder SMS lån som fått höga betyg i Låneas recensioner.
 • Beviljandegrad: betyg 5/5. Det är i regel enkelt att bli beviljad lån via Enkelfinans. Du kan till exempel bli beviljad även om du har betalningsanmärkningar eller saknar tillsvidareanställning.
 • Kundnöjdhet: betyg 4.7/5. Enkelfinans (och Enklare) har recenserats av många nöjda kunder på både Google reviews och Trustpilot.
 • Kundservice: betyg 1.5/5. Enkelfinans nås via mejl och telefon under endast vardagar 09.30–17.00. Om du behöver nå dem är det enklast att komma i kontakt med dem via mejlen.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Enkelfinans.se

Omdöme av Enkelfinans: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4.4/5
Lånekostnad4.8/5
Förmedling av privatlån4.5/5
Förmedling av SMS lån (snabblån)4.8/5
Beviljandegrad5/5
Kundnöjdhet4.7/5
Kundservice1.5/5

Lånekostnad: Enastående, 4.8/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-three-quarters

Lånea anser att lånekostnaden för lån via Enkelfinans är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4,8 av 5. Det är ett betyg som är högre än genomsnittet. I genomsnitt har alla låneförmedlare som Lånea recenserat ett lånekostnadsbetyg på 3,5. Enkelfinans lån har ett räntespann på 2,95–42,5 %.

Fördelen med lånekostnaden för lån via Enkelfinans är att 22 stycken av deras 39 partners erbjuder lån som Lånea har recenserat med ett betyg på minst 3,5 i kategorin lånekostnad. Det är högre än genomsnittet; i genomsnitt har låneförmedlare Lånea recenserat 18 stycken partners med ett lånekostnadsbetyg på minst 3,5 av 5. Lån som recenserats med ett högt lånekostnadsbetyg har ofta en låg ränta eller få avgifter.

Vad som kan anses vara negativt med lånekostnaden för lån via Enkelfinans är att de har ett antal partners som ger ut lån till en hög maximal lånekostnad (hög ränta och höga avgifter). Det innebär att låntagare med låg kreditvärdighet, som ansöker om lån via Enkelfinans, riskerar att bli beviljade ett dyrt lån. Det gäller särskilt för deras SMS lån.

Förmedling av privatlån: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att Enkelfinans förmedling av privatlån är bra och de ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Enkelfinans har 29 stycken samarbetspartners som erbjuder privatlån. Det är något högre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea recenserat 23 stycken partners som erbjuder privatlån.

Det som är positivt med privatlånen Enkelfinans förmedlar är att 13 stycken av dem har fått ett betyg på minst 3,5 av 5 av Lånea i våra recensioner av privatlån. Det är något högre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea recenserat 12 stycken privatlån med ett betyg på 3,5 eller mer. Lån som Lånea har gett ett högt betyg har ofta en låg lånekostnad, en hög beviljandegrad eller en ovanligt smidig låneprocess.

Fördelen med att Enkelfinans har många partners som erbjuder privatlån är att du får många lån att jämföra mellan. Det ökar också sannolikheten för att du hittar ett lån du blir erbjuden till bra villkor.

Förmedling av SMS lån (snabblån): Enastående, 4.8/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-three-quarters

Lånea anser att Enkelfinans förmedling av SMS lån (snabblån) är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4,8 av 5. Det är ett betyg som är högre än genomsnittet; i genomsnitt har låneförmedlare som Lånea har recenserat fått ett betyg i förmedling av SMS lån på 2,9.

Enkelfinans har 6 stycken partners som erbjuder SMS lån (snabblån). Det är ungefär lika många som genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea har recenserat 4 stycken partners som erbjuder SMS lån. Enkelfinans har i jämförelse med andra förmedlare varken ovanligt få eller många partners som ger ut SMSlån.

En ytterligare fördel med de SMS lån Enkelfinans förmedlar är att 5 stycken av dem har fått ett högt betyg av Lånea på minst 3,5 av 5. Det är samma som genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea recenserat 3 stycken SMS lån med ett betyg på minst 3,5. De SMSlån som fått ett högt betyg av Lånea har ofta en låg lånekostnad, en hög beviljandegrad eller en ovanligt snabb låneprocess.

Beviljandegrad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Enkelfinans beviljandegrad är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Det är ett betyg som är betydligt högre än för låneförmedlare i genomsnitt. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea recenserat fått ett betyg på 3,5 i kategorin beviljandegrad.

Vad som främst är positivt med Enkelfinans beviljandegrad är att 22 stycken av deras partners har recenserats av Lånea med ett högt betyg på minst 3,5 i kategorin beviljandegrad. Det är högre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea recenserat 17 stycken partners med ett betyg på minst 3,5 av 5 i kategorin beviljandegrad.

Fördelarna med Enkelfinans beviljandegrad är till exempel att du kan bli beviljad även om du saknar tillsvidareanställning eller har betalningsanmärkningar.

Kundnöjdhet: Enastående, 4.7/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-three-quarters

Lånea anser att Enkelfinans (och Enklares) kundnöjdhet är enastående och de ges i denna kategori betyget 4,7 av 5. Enkelfinans och Enklare tillhör samma företag men är under olika varumärken. På Trustpilot och Google reviews är deras omdömen, som överstiger 5 000 stycken, dock samlade under Enklares namn.

På Google reviews har Enkelfinans och Enklare fått betyget 4,6 av 5. Det är högre än genomsnittet; genomsnittet för de låneförmedlare Lånea har recenserat är ett betyg på 3,5. På Trustpilot har Enkelfinans och Enklare givits betyget 4,7 av 5 möjliga. Även det är högre än genomsnittet; genomsnittet för alla låneförmedlare Lånea har recenserat är ett betyg på 4,2.

De höga betyg Enkelfinans och Enklare fått på Trustpilot och Google reviews tyder på att de mestadels har nöjda kunder.

Kundservice: Ganska dåligt, 1.5/5

review-star-full review-star-half review-star review-star review-star

Lånea anser att Enkelfinans kundservice är ganska dålig och de ges i denna kategori betyget 1,5 av 5. Det är ett lågt betyg som är betydligt lägre än genomsnittet för alla låneförmedlare som Lånea har recenserat. I genomsnitt har Lånea gett låneförmedlare ett betyg på 3,2 i kategorin kundservice. Betyget är främst baserat på i vilken omfattning Enkelfinans finns tillgänglig för sina kunder, och inte vad deras kunder tycker om dem.

Enkelfinans kundservice nås via telefon och mejl mån-fre 9.30-17.00. Det är en låg tillgänglighet, de har betydligt sämre öppettider än många andra låneförmedlare. När vi har testat att nå dem har de dessutom varit svåra att nå via telefon.

Vad som vidare är negativt med Enkelfinans kundservice är att de inte har öppet på helger, saknar en livechatt på sin hemsida och kan dessutom inte nås via sociala medier. Om du söker en låneförmedlare som är enkelt att nå, då finns det förmodligen bättre alternativ än Enkelfinans.

Vem är Enkelfinans bäst för?

Enkelfinans är bra för olika typer av låntagare, men passar särskilt bra för låntagare som vill jämföra många lån som är enkla att bli beviljade. Du kan till exempel bli beviljad lån via Enkelfinans om du saknar tillsvidareanställning eller har betalningsanmärkningar.

Omständigheter när Enkelfinans passar bra

Några omständigheter när det passar bra att låna via Enkelfinans:

 • Om du vill samla alla dina skulder. Via Enkelfinans kan du samla alla dina skulder till ett maximalt belopp på 600 000 kr för att kunna sänka din månadsbetalning. Om du även inkluderar en medsökande i din låneansökan ökar chansen för dig att beviljas samlingslån till ett så högt belopp och bra villkor som möjligt.
 • Om du vill ta lån trots låg kreditvärdighet. Enkelfinans samarbetar med flera partners som erbjuder lån som är enkla att bli beviljade. Du kan till exempel bli beviljad lån trots låg kreditvärdighet via Enkelfinans om du saknar fast anställning eller har betalningsanmärkningar.
 • Om du vill jämföra flera olika lån. Enkelfinans samarbetar med 39 stycken långivare som erbjuder privatlån eller SMS lån (snabblån). Genom att ansöka om lån via Enkelfinans har du möjlighet att jämföra flera olika lån och hitta ett lån du blir erbjuden till bra villkor.
 • Om du vill ansöka om ett SMS lån. Enkelfinans samarbetar med 6 stycken olika partners som erbjuder SMS lån (snabblån). Det passar bra för dig som jämföra olika SMS lån istället för att ansöka direkt hos en enskild långivare.
 • Om du vill ansöka om billån utan en kontantinsats. Du kan ansöka om billån utan en kontantinsats via Enkelfinans, istället för att låna pengar av en bilhandlare. Det kan passa bra för dig som vill köpa en bil, men som inte har råd med kontantinsatsen (på 15 %).
 • Om du vill ansöka om ett privatlån. Enkelfinans samarbetar med 29 stycken partners som erbjuder privatlån. Det är fler än vad många andra låneförmedlare har och passar bra för dig som vill jämföra många privatlån.
 • Om du vill ta ett billigt lån. Lånea har gett 22 stycken av de långivare som Enkelfinans samarbetar ett betyg på minst 3,5 i kategorin lånekostnad. Det är högre än genomsnittet som är på 18 stycken. Via Enkelfinans kan du således ha goda möjligheter att beviljas ett billigt lån.
 • Om du vill låna 600 000 kr. Enkelfinans samarbetar med flera partners som kan erbjuda lån uppemot 600 000 kr. Det passar bra för dig som vill ta ett så stort lån som möjligt (högsta beloppet som ett privatlån beviljas till idag). Du maximerar din chans att bli beviljad maxbeloppet om du inkluderar en medsökande i din låneansökan.
Läs mer på Enkelfinans.se

Vem är Enkelfinans sämst för?

Enkelfinans är sämst för låntagare som inte vill sänka sin kreditvärdighet hos UC genom en ny kreditupplysning. När du ansöker om lån via Enkelfinans görs alltid en UC-förfrågan. Om du inte vill att din kreditvärdighet hos UC ska påverkas negativt, kan du istället ansöka om lån direkt hos en långivare som använder ett annat kreditupplysningsföretag än UC.

Enkelfinans är även dåligt för låntagare som vill jämföra så många lån som möjligt. Det finns flera andra låneförmedlare som samarbetar med fler partners (fler än 40 stycken) än vad Enkelfinans gör (som har 39 stycken). Tre exempel på sådana låneförmedlare är Lendo, Sambla och Advisa.

Exempel på alternativa lån om Enkelfinans inte passar dig

Förslag på andra låneförmedlare om Enkelfinans inte passar dig:

 • Lendo: samarbetar med 40 stycken partners, varav 32 stycken ger ut privatlån och resterande 8 ger ut SMS lån (snabblån). Lån via Lendo ges ut till belopp på 10 000600 000 kr, med en ränta på 2,95–29,95 % och en maximal löptid på 20 år. Lendo passar bra för de flesta låntagare oavsett vilken kreditvärdighet de har.
 • Advisa: har 33 stycken partners som ger ut privatlån och 9 stycken som ger ut snabblån. Lån via Advisa är på beloppen 5 000600 000 kr, med ett räntespann på 2,95–25,95 % och en längsta löptid på 20 år. Advisa passar bra för alla olika typer av låntagare som vill jämföra många lån.

Fördelar med Enkelfinans

De främsta fördelarna med lån via Enkelfinans är:

 • Du kan bli beviljad lån med låg ränta. Enkelfinans samarbetar med långivare som kan erbjuda lån till en låg ränta från 2,95 %. Det är främst en fördel för dig som har hög kreditvärdighet och som därigenom har större möjlighet att bli beviljad lån med bra villkor.
 • Deras lån har en hög beviljandegrad. Det kan vara enklare att bli beviljad lån via Enkelfinans än via andra låneförmedlare. Det är särskilt en fördel för dig som har låg kreditvärdighet och vill ta lån med en hög beviljandegrad.
 • Du kan bli beviljad lån trots betalningsanmärkningar. Du får inte automatiskt avslag hos Enkelfinans även om du vill ta lån trots betalningsanmärkningar. Det är en fördel för dig som har anmärkningar och vill ha möjlighet att jämföra flera lån.
 • Du kan bli beviljad lån utan fast anställning. Det är en fördel för dig som till exempel är provanställd. Du har även möjlighet att bli beviljad lån om du är utan fast anställning och har en timanställning eller ett vikariat.
 • Du kan jämföra flera SMS lån (snabblån). Enkelfinans samarbetar med 6 stycken långivare som erbjuder SMS lån. Det är en fördel för dig som vill jämföra flera SMS lån istället för att vända dig direkt till en enskild långivare.
 • Du kan ansöka om deras lån utan BankID. Det är en fördel för dig som inte har ett BankID och vill ansöka om lån. Många gånger går det bra att ringa en lånehandläggare för att upprätta en låneansökan om du vill ta lån utan BankID.

Nackdelar med Enkelfinans

De främsta nackdelarna med Enkelfinans är:

 • De har en sämre kundservice än många andra låneförmedlare. Enkelfinans har kortare öppettider än många andra låneförmedlare och har dessutom stängt på helger. Det är en nackdel för dig som vill ansöka om lån via en låneförmedlare som är enkel att nå.
 • Du kan inte ansöka om lån utan en UC-förfrågan. Det är framför allt en nackdel för dig som inte vill påverka din kreditvärdighet hos UC negativt genom en ytterligare kreditupplysning. Om du vill ta lån utan en UC-förfrågan kan du vända dig direkt till en långivare som använder ett annat kreditupplysningsföretag än UC.
 • De jämför färre SMS lån än andra låneförmedlare. Även om Enkelfinans har flera samarbetspartners som ger ut SMS lån (6 stycken), har de färre partners än vad många andra låneförmedlare har. Det är en nackdel för dig som vill jämföra så många SMS lån som möjligt.
 • Du kan inte ta lån med skulder hos Kronofogden. Det är en nackdel för dig som har skulder hos Kronofogden och vill jämföra samlingslån för att sänka räntan på skulderna. Om du vill ta lån med skulder hos Kronofogden behöver du vända direkt till en långivare som accepterar kronofogdeskulder (till exempel Nstart).

Jämför Enkelfinans med andra låneförmedlare

Tabell 2: Enkelfinans i jämförelse med konkurrerande låneförmedlare.

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Enkelfinans Enkelfinans 5 000-600 000 kr 2,95-42,5 %
4,2/5
Ja, varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr
Sambla Sambla 5 000-600 000 kr 2,95-29,95 %
4,9/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr
Compricer Compricer 10 000-600 000 kr 3,95-29,95 %
4,7/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 495 kr 0 kr

Vad särskiljer Enkelfinans från andra låneförmedlare?

Det som huvudsakligen särskiljer Enkelfinans från andra låneförmedlare är deras höga beviljandegrad. Enkelfinans har fler partners med hög beviljandegrad än i princip alla andra låneförmedlare som Lånea har recenserat. Du kan till exempel bli beviljad lån via Enkelfinans om du saknar en tillsvidareanställning, har låg inkomst eller har betalningsanmärkningar.

Enkelfinans vs Sambla

Både Enkelfinans och Sambla erbjuder förmedling av lån utan krav på säkerhet. Sambla samarbetar med 42 stycken partners, vilket är fler än vad Enkelfinans har. 33 stycken av Samblas partners ger ut privatlån och 9 stycken ger ut SMS lån (snabblån). Enkelfinans samarbetar med 39 stycken partners, varav 29 stycken ger ut privatlån och resterande 6 ger ut SMS lån.

Lån via Sambla har en frånränta på 2,95 %, en maxränta på 29,95 % samt en längsta löptid på 20 år. Enkelfinans har en frånränta på 2,95 %, en maxränta på 42,5 % samt en längsta återbetalningstid på 20 år.

Sambla har en högre tillgänglighet än vad Enkelfinans har. Sambals kundtjänst har öppet mån-tors 09.00–20.30, fredagar 09.00–17.00 samt helger 12.00–16.00. Enkelfinans har öppettider vardagar 09.30–17.00 och stängt under helger.

Enkelfinans vs Compricer

Både Enkelfinans och Compricer erbjuder förmedling av lån utan krav på säkerhet. Compricer samarbetar med 40 stycken partners, vilket är fler än vad Enkelfinans har. 32 stycken av Compricer partners ger ut privatlån och 8 stycken ger ut SMS lån (snabblån). Enkelfinans samarbetar med 39 stycken partners, varav 29 stycken ger ut privatlån och resterande 6 ger ut SMS lån.

Du kan ansöka om lån via både Compricer och Enkelfinans med en medsökande och utan BankID. Enkelfinans erbjuder förmedling av lån på lånebelopp på 5 000600 000 kr och med en frånränta på 2,95 %. Compricers lån ges ut till lånebelopp på 10 000600 000 kr och med en frånränta på 3,95 %.

De båda låneförmedlarna har fått höga betyg på Trustpilot och Google reviews. Enkelfinans har fått 4,7 av 5 på Trustpilot och 4,6 på Google reviews. Compricer har fått 4,6 av 5 på Trustpilot och 4,7 av 5 på Google reviews.

Innan du jämför lån hos Enkelfinans

Innan du påbörjar en lånejämförelse hos Enkelfinans bör du beakta detta:

 • Dubbelkolla att du uppfyller Enkelfinans krav. Uppfyller du inte Enkelfinans grundkrav har du inte möjlighet att bli beviljad lån via dem.
 • Se till att de erbjuder det lånebelopp du är ute efter. Enkelfinans erbjuder lånebelopp från 5 000 till 600 000 kronor. Många låneförmedlare har dessutom filter för vilka låneansökningar de skickar vidare till sina samarbetspartners. Dessa filter baseras i regel på vilket lånebelopp ansökan gäller samt låntagarens kreditvärdighet. Det kan innebära att låneansökningar på framförallt små belopp (då långivare har olika lägsta lånebelopp) aldrig når vissa långivare. Behöver du bara låna en liten summa pengar bör du därför undvika Enkelfinans och istället ansöka direkt hos en enskild långivare.
 • Undersök om du har möjlighet att ansöka med en medsökande. Enkelfinans tillåter att du ansöker om lån via dem tillsammans med en medsökande. Att låna pengar med en medsökande innebär normalt sett högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor än annars. Har du möjlighet att lägga till en medsökande kan det således vara en bra idé. En eventuell medsökande får samma betalningsansvar för lånet som den andre låntagaren.
 • Dubbelkolla att din nuvarande årsinkomst matchar din deklarerade inkomst. Flera av Enkelfinans anslutna långivare jämför den inkomst du anger i deras låneformulär med din taxerade inkomst. Om en långivare hittar avvikelser begär denne ofta ut kompletteringar, som till exempel lönespecifikationer, arbetsgivarintyg eller anställningsavtal, för att verifiera din inkomst. Är din nuvarande inkomst högre än din deklarerade inkomst bör du således vara förberedd på att kompletteringar kommer att efterfrågas.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd med den månadskostnad som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om lån via Enkelfinans

Så här gör du för att ansöka om lån via Enkelfinans med BankID:

 1. Fyll i hur mycket du vill låna och återbetalningstid för lånet.

 2. Fyll i dina personuppgifter.

 3. Lämna in din låneansökan genom att signera med BankID.

 4. Invänta lånebesked från Enkelfinans partners (samtliga ger svar inom ett dygn).

 5. Välj den långivare som erbjuder dig bäst villkor.

Det är enkelt och går snabbt att ansöka om lån via Enkelfinans. Du kan även ringa dem och ansöka om lån utan BankID.

Så har vi betygsatt Enkelfinans

Enkelfinans tillhör kategorin låneförmedlare. Lånea har baserat deras betyg på 51 referenspunkter relaterade till lånekostnad, förmedling av privatlån, förmedling av SMS lån (snabblån), beviljandegrad, kundnöjdhet och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av svenska låneförmedlare som erbjuder privatlån och SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Enkelfinans enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av privatlån: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundnöjdhet: står för 10 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Enkelfinans som till exempel lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Lånea har vid betygssättningen också tagit hänsyn till hur många långivare Enkelfinans samarbetar med och vilka lånevillkor varje enskild långivare eller bank erbjuder.

Därtill har vi utvärderat Enkelfinans dokumenterade eller utifrån krav och villkor uppskattade, beviljandegrad. Bedömningen av kundnöjdhet baserar Lånea på externa källor som uppdateras regelbundet. Slutligen har vi utvärderat låneförmedlarens öppettider och möjligheten att kontakta Enkelfinans för personlig kundservice.

Läs av fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar via Enkelfinans?

Ja, det är säkert att låna pengar via Enkelfinans. Enkelfinans ägs av bolaget Enklare Ekonomi i Sverige som även förmedlar lån via varumärket Enklare. Företaget har tillstånd av Finansinspektionen för att få förmedla lån i Sverige och står under regelbunden tillsyn av myndigheten.

Erbjuder Enkelfinans privatlån?

Ja, Enkelfinans har 29 partners som erbjuder privatlån. Flera av lånen som förmedlas har en låg lånekostnad och en hög beviljandegrad.

Erbjuder Enkelfinans SMS lån (snabblån)?

Ja, Enkelfinans har 6 stycken partners som erbjuder SMS lån (snabblån). Flera av lånen som förmedlas har en låg lånekostnad och en hög beviljandegrad. Om du vill jämföra flera SMS lån kan du vända dig till en annan låneförmedlare, förslagsvis Sambla, Advisa eller Lendo.

Vilken ränta har lån via Enkelfinans?

Lån via Enkelfinans har en ränta på 2,95–42,5 %. Enkelfinans representativa ränta (den ränta flera av deras kunder får) är på 4,3 %. De flesta låntagare som ansöker om lån via Enkelfinans blir erbjuden en individuell ränta som bland annat baseras på låntagarens kreditvärdighet och betalningsförmåga.

Erbjuder Enkelfinans en trygghetsförsäkring?

Ja, Enkelfinans erbjuder en trygghetsförsäkring. Försäkringen täcker utgifter upp till 10 000 kr vid till exempel sjukdom eller ofrivillig arbetslöshet. Pengarna kan användas till utgifter såsom hyra eller el. Kostnaden för försäkringen baseras på det valda försäkringsbeloppet.

Har Enkelfinans och Enklare samma villkor?

Ja, Enkelfinans och Enklare erbjuder förmedling av lån med exakt samma villkor och med samma långivare. Varumärkena är registrerade i bolaget Enklare Ekonomi Sverige AB som grundades år 2014.

Detaljerad information om Enkelfinans

Information om Enkelfinans
Anslutna långivare
39 st
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Ja, varierar mellan långivare
Till: SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank
Utbet. helger & kvällar
Ja, varierar mellan långivare
Till: SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank
Krav hos Enkelfinans
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Betalningsanmärkningar godkännes.
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
2 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Ja
×
Chansen att bli beviljad ett lån utan anställning eller pension är dock relativt låg.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Enkelfinans
Ränta
2,95 - 42,5 %
Effektiv ränta
2,99 - 30+ %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
0 - 995 kr
Aviavgift
0 - 75 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Enkelfinans
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 5,95 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 108 kr och effektiv ränta på 6,11 %. Totalt att betala blir 132 923 kr.