Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Företagsfinansiering: 5 alternativ för att Finansiera ditt Företag

I den här artikeln går vi igenom vad företagsfinansiering betyder, samt ger 8 olika alternativ för att finansiera ett företag.

Krea

Bäst företagsfinansiering 2022

Krea erbjuder företagsfinansiering upp till 4 000 000 kr för såväl nystartade bolag som väletablerade.

Med en kostnadsfri ansökan kan du inleda en lånejämförelse med 20+ aktörer, dessutom får du tillgång till en personlig rådgivare.

Ansök nu!

Frågor & svar

Vilken är den vanligaste företagsfinansieringen?

Det vanligaste sättet att finansiera företag i Sverige har enligt undersökningar visat sig vara med egna medel såsom sparpengar från grundarna.

Hur kan jag finansiera företaget när det väl är igång?

När ett företag väl är igång finns det många finansieringstyper. Ju bättre kreditvärdighet ett företag har desto enklare blir det att söka finansiering. Några exempel är:

Finns det stöd och hjälp för invandrare?

Ja, genom stiftelsen Internationella Företagare i Sverige (IFS) kan du få stöd och hjälp med att starta, driva och bygga upp ditt företag.

Finns det bidrag specifikt för kvinnor?

Nej, så vitt vi känner till finns det tyvärr ingen organisation som ger lån och bidrag specifikt riktade till kvinnliga företagare.

Kan man få finansiering för att köpa upp ett företag?

Ja, det finns möjlighet att låna till företagsköp. Det är framförallt etablerade företag med en befintlig verksamhet som beviljade lån för att köpa upp andra bolag. Vill du låna pengar för att köpa upp en befintlig verksamhet som privatperson får du ansöka om ett privatlån.

Om författaren

Oskar Sjögren

Uppdaterad: 01 mars, 2022