Sidan innehåller annonser

Snabbfinans kontokredit: Recension 2024

Snabbfinans är ett SMS lån (snabblån) i form av en kontokredit som passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet till följd av till exempel arbetslöshet eller studier. Om du är i behov av pengar förhållandevis snabbt, är minst 20 år gammal och saknar betalningsanmärkningar kan Snabbfinans kredit vara ett bra alternativ för dig.

I en jämförelse med andra SMS lån är inte Snabbfinans kredit det bästa alternativet. Det finns flera andra SMS lån som betalas ut snabbare och har en lägre lånekostnad än Snabbfinans kredit.

Läs hela recensionen

Snabbfinans
 • Lånebelopp: 5 000 - 30 000 krFördel
 • Ränta: 39 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Läs mer eller ansök på Snabbfinans.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Snabbfinans: Ganska bra, 3.3/5

Lånea anser att Snabbfinans Kredit allt sammantaget är ganska bra och krediten ges betyget 3,3 av 5. Det ligger i närheten av 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Snabbfinans är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1.5/5. Snabbfinans kredit har en hög ränta, en uppläggningsavgift, en uttagsavgift (ej första uttaget) samt en aviseringsavgift. Krediten är dyr för att vara ett SMS lån.
 • Beviljandegrad: betyg 3.5/5. Snabbfinans har en hög beviljandegrad för deras kredit, bland annat kan de bevilja kredit till dig som saknar fast anställning.
 • Utbetalning: betyg 4/5. Snabbfinans kredit handläggs och utbetalas manuellt för nya kunder under deras öppettider. För befintliga kunder erbjuder Snabbfinans automatisk direktutbetalning av krediten till alla storbanker och Danske Bank dygnet runt.
 • Kundservice: betyg 4/5. Snabbfinans kredit kan nås via mejl och telefon under vardagar mellan 10.00–17.00 samt lördagar mellan 10.00–13.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Snabbfinans: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.3/5
Lånekostnad1.5/5
Beviljandegrad3.5/5
Utbetalning4/5
Kundservice4/5

Lånekostnad: Ganska dåligt, 1.5/5

review-star-full review-star-half review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Snabbfinans kredit är ganska dålig och krediten ges i denna kategori betyget 1,5 av 5. Snabbfinans kredit är dyrt för att vara ett SMS lån. Krediten har en ränta på 39 % vilket är högre än genomsnittsräntan för de SMS lån Lånea recenserat på 38,4 %.

Snabbfinans kredit har även en uppläggningsavgift på 295 kr, en aviseringsavgift på 35 kr per månad och en uttagsavgift på 150 kr (ej första uttaget). Om du söker ett SMS lån med låg lånekostnad är Snabbfinans kredit inte ett bra alternativ för dig.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Snabbfinans kredit, återbetalas över 12 månader med en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 295 kr och en aviseringsavgift på 35 kr har Snabbfinans kredit en effektiv ränta på 66,52 %. Det är dåligt, eftersom det är högre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Snabbfinans kontokredit är ganska bra och krediten ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Snabbfinans kredit är förhållandevis enkel att bli beviljad. De tar inte UC och kan godkänna kredit till dig som saknar fast anställning med ersättning från endast en A-kassa, Försäkringskassan eller CSN.

Vad som är negativt med Snabbfinans kredit är att de inte kan godkänna att du har en betalningsanmärkning (oavsett ålder, antal eller typ).

Utbetalning: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att utbetalningen av Snabbfinans kredit är ganska bra och krediten ges i denna kategori betyget 4 av 5. Du får ofta besked direkt på skärmen under deras öppettider. Om du är befintlig kund och har bankkonto hos en av storbankerna kan du få en kredit utbetald automatiskt dygnet runt.

Vad som är negativt med Snabbfinans kredit är att låneansökningar likväl som utbetalningar för nya kunder handläggs manuellt under öppettider. Det betyder att det kan ta 1–2 dagar för en beviljad kredit att utbetalas (om du är ny kund). Om du inte har en kredit hos Snabbfinans idag, och är i behov av snabba pengar är Snabbfinans kredit inte det bästa alternativet för dig.

Kundservice: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Snabbfinans kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Snabbfinans har generösa öppettider mellan 10.00–17.00 under vardagar samt lördagar mellan 10.00–13.00 (ytterst få långivare har öppet lördagar). De både tillgängliga i telefon och via mejl under deras öppettider.

Vad som är negativt med Snabbfinans kundservice är att de inte går att nå via sociala medier eller via en livechatt. Jämfört med kreditgivare som erbjuder livechatt på deras hemsida kan Snabbfinans vara svåra att nå.

Vem är Snabbfinans kredit bäst för?

Snabbfinans kredit är bäst för dig som har en låg årsinkomst på minst 150 000 kr (12 500 kr/mån) och som saknar betalningsanmärkningar. Du behöver ha en deklarerad årsinkomst och det går bra om inkomsten består av ersättning eller bidrag från en A-kassa, Försäkringskassan eller CSN.

Omständigheter när Snabbfinans kredit passar bra

Några omständigheter när Snabbfinans kredit passar bra är om:

 • Du har svårt att få låna pengar. Snabbfinans har hög beviljandegrad för deras kredit. För att vara ett SMS lån är krediten enkel att bli beviljad. Om du har svårt att få låna pengar hos andra kreditgivare kan Snabbfinans kredit vara ett bra alternativ för dig.
 • Du har många UC-förfrågningar. Snabbfinans använder Bisnode som kreditupplysningsföretag och inte UC. De rapporterar inte heller beviljade krediter till UC:s skuldregister. Det betyder att dina möjligheter att bli beviljad kredit hos Snabbfinans inte påverkas av din UC-score. Hos Snabbfinans kan du således låna pengar trots många UC.
 • Du vill ta lån trots svag kreditvärdighet. Snabbfinans kan bevilja kredit till dig som har låg kreditvärdighet till följd av till exempel flera lån, låg inkomst, arbetslöshet eller sjukskrivning. Om du saknar fast anställning kan du därmed ha möjlighet att få lån trots svag kreditvärdighet när du ansöker om kredit hos Snabbfinans.
Läs mer på Snabbfinans.se

Vem är Snabbfinans kredit dålig för?

Snabbfinans kredit är dålig för dig som söker ett SMS lån med låg lånekostnad. Snabbfinans kredit har en hög ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 295 kr och en aviavgift på 35 kr. Snabbfinans kredit är även ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Snabbfinans kredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Snabbfinans kredit inte är rätt alternativ för dig:

 • Brixos kredit: kredit med låg ränta som du kan få trots betalningsanmärkning. Brixo erbjuder en kontokredit med ränta på 28,95 % och en kreditgräns på mellan 3 00050 000 kr.
 • Ferratums kredit: kredit utan avgifter med snabb utbetalning. Ferratum erbjuder en kontokredit med ränta på 43,5 %, utan övriga avgifter samt en kreditgräns på 1 00040 000 kr. Alla beviljade krediter kan utbetalas automatiskt till bankkonton hos storbankerna dygnet runt.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån erbjuder i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Snabbfinans kredit. Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Snabbfinans kredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än minimibeloppet för Snabbfinans kredit som har en lägsta kreditgräns på 5 000 kr och ett lägsta uttagsbelopp på 1 000 kr.

Se: jämföra privatlån.

Fördelar med Snabbfinans kredit

De viktigaste fördelarna med Snabbfinans kredit är:

 • Det är ett SMS lån utan UC. Snabbfinans kredit använder Bisnode som kreditupplysningsföretag och inte UC. När du tar ett SMS lån utan UC hos Snabbfinans belastar du således inte din kreditvärdighet hos UC.
 • Det är ett lån med direktutbetalning. Snabbfinans kan erbjuda direktutbetalning av deras kredit dygnet runt för alla befintliga kunder och under öppettider för nya kunder. Det gäller till bankkonton hos en storbank eller Danske Bank. Att vara återkommande kund hos Snabbfinans är således en stor fördel för dig som vill ha pengar direkt. Se: lån med direktutbetalning.
 • Ej krav på fast jobb. Du kan låna pengar hos Snabbfinans även om du saknar fast anställning och endast har ersättning från en A-kassa, Försäkringskassan eller CSN. Se: ta lån utan fast jobb.
 • Utbetalning av SMS lån under helger. Snabbfinans erbjuder direktutbetalning av deras kredit till befintliga kunder oavsett dag eller tid på dygnet. Som ny kund hos Snabbfinans kan du få SMSlån under helger om du ansöker vid deras öppettider, lördagar mellan 10.00–13.00.
 • Det är en kontokredit utan UC. Snabbfinans kredit är en revolverande kontokredit utan UC (de använder Biosnode). Eftersom det är en kontokredit betalar du endast ränta för den delen av krediten du använder. När du har återbetalat krediten kan du nyttja den på nytt upp till din maximala kreditnivå. Se: kontokredit utan UC.
 • Det är en kredit med hög beviljandegrad. Låneas data visar att Snabbfinans har en hög beviljandegrad. Om du uppfyller deras krav (till exempel inte har betalningsanmärkningar) är det enkelt att beviljas kredit hos Snabbfinans. Se: lån med hög beviljandegrad.
 • Det är ett SMS lån med ett lågt inkomstkrav. Du kan beviljas kredit hos Snabbfinans om du har en årsinkomst på 150 000 kr (12 500 kr/mån). Det är något högre än en del andra kreditgivare, men fortfarande ett mycket lågt krav på årsinkomst. Se: sms lån med låg inkomst.

Nackdelar med Snabbfinans kredit

De viktigaste nackdelarna med Snabbfinans kredit är:

 • Det är dyrt. Snabbfinans kredit är dyrare än flera andra SMS lån. Krediten har en ränta på 39 %, en aviseringsavgift på 35 kr, en uppläggningsavgift på 295 kr och en uttagsavgift på 150 kr (ej första uttaget). Snabbfinans kredit passar inte dig som söker ett billigt SMS lån.
 • De godkänner ej betalningsanmärkningar. Snabbfinans godkänner inte att du har betalningsanmärkningar när du ansöker om deras kredit. Har du en eller flera betalningsanmärkningar är Snabbfinans kredit inte ett alternativ för dig. Se: smslån med betalningsanmärkning.

Jämför Snabbfinans kredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Snabbfinans kredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Snabbfinans Snabbfinans 5 000-30 000 kr 39-39 %
3,3/5
Ja, under öppettider Ja, via Bisnode 295 kr 35 kr
Viaconto Viaconto 1 000-30 000 kr 43,44-43,44 %
3,7/5
Ja, under öppettider Ja, via Creditsafe 380 kr 45 kr
Saldo Saldo 1 000-20 000 kr 19,5-39,5 %
4,6/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 395 kr 0 kr

Vad särskiljer Snabbfinans kredit från andra SMS lån?

Det som särskiljer Snabbfinans kredit från andra SMS lån är att krediten bland annat premierar dig som är befintlig kund. Är du redan kund hos Snabbfinans erbjuder de automatiska direktutbetalningar till bankkonton hos alla storbanker och Danske Bank, oavsett dag eller tid på dygnet. Du har även fördelen att få möjlighet att beviljas högre kredit än annars (60 000 kr istället för 30 000).

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Snabbfinans kredit vs Viacontos kredit

Viaconto erbjuder en kontokredit precis som Snabbfinans, men med en lägre kreditgräns på mellan 1 00030 000 kr. Viaconto kan bevilja kredit till dig som har betalningsanmärkningar och som endast är 18 år gammal, vilket snabbfinans inte kan. Båda kontokrediterna har ungefär samma ränta (Viacontos kredit är på 43,44 % och Snabbfinans är på 39 %).

Viacontos kredit har ingen uppläggningsavgift eller uttagsavgift, däremot har krediten en månadsavgift på 375 kr. Det gör Viacontos kredit dyrare än Snabbfinans kredit.

Snabbfinans kredit vs Saldos kredit

Saldo erbjuder precis som Snabbfinans en kontokredit med flexibelt uttag och utan UC. Saldo har en lägre kreditgräns än Snabbfinans på mellan 1 00020 000 kr och ett lägre räntespann på 19,5–39,5 %.

Till skillnad mot Snabbfinans kredit har Saldos kredit direktutbetalning till samtliga kunder. Saldo har inte heller någon ingen uttagsavgift, vilket Snabbfinans har, och kan bevilja dig kredit trots att du har betalningsanmärkningar, vilket Snabbfinans inte kan.

Kundomdömen av Snabbfinans kredit online

Snabbfinans kredit tillhör moderbolaget Bliq AB och erbjuder en kontokredit som har funnits i flera år. Trots detta hittar vi på Lånea idag (december 2022) inga recensioner av Snabbfinans kredit online. Det går därför inte att med säkerhet återge vad Snabbfinans kunder tycker om deras kredit.

Snabbfinans krav

Snabbfinans krav är att du ska:

 • vara minst 20 år
 • ha en deklarerad årsinkomst på minst 150 000 kronor
 • ej ha betalningsanmärkningar
 • varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år
 • ej ha skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Snabbfinans krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Snabbfinans.

Se mer: krav för att få lån.

Innan du ansöker om Snabbfinans kredit

Innan du ansöker hos Snabbfinans kredit bör du beakta detta:

 • Snabbfinans grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Snabbfinans grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Snabbfinans kredit. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: min kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Snabbfinans kredit. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Snabbfinans kredit

Så här gör du för att ansöka om Snabbfinans kredit:

 1. Fyll i ditt personnummer, mobilnummer och välj belopp.

 2. Klicka på Ansök nu.

 3. Fyll i dina kontaktuppgifter och bankkontonummer.

 4. Fyll i dina ekonomiska uppgifter och ev. kompletterande uppgifter.

 5. Skicka in din låneansökan och identifiera dig med BankID.

 6. Du inväntar lånebesked och får ett automatiskt besked via sms och mejl när din ansökan är behandlad.

 7. När din låneansökan är godkänd betalas pengarna ut samma dag eller nästkommande bankdag.

Det är enkelt att ansöka om kredit hos Snabbfinans. Ett extra plus får Snabbfinans för att de har en film på deras hemsida som visar hur en ansökan går till steg för steg.

Så har vi betygsatt Snabbfinans kredit

Eftersom Snabbfinans kredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Snabbfinans kredit enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Snabbfinans såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Snabbfinans process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Snabbfinans för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

När kommer pengarna från Snabbfinans?

Om du redan är kund hos Snabbfinans erbjuder de automatisk direktutbetalning av deras kredit dygnet runt till bankkonton hos samtliga storbanker och Danske Bank. Om du är ny kund hos Snabbfinans och ansöker om deras kredit genomgår din låneansökan en manuell handläggningsprocess under deras öppettider. Om du beviljas kredit kan krediten därefter direktutbetalas under Snabbfinans öppettider.

Avslutas Snabbfinans kredit när den är återbetald?

Nej, din kredit hos Snabbfinans avslutas inte efter att du har återbetalat den. När du har återbetalat krediten kan du istället nyttja den på nytt upp till din maximala kreditgräns. På så sätt kan krediten fungera som en form av buffert. Om du däremot vill avsluta din kredit kan du alltid göra det genom att kontakta Snabbfinans.

Vilka krediter finns det som liknar Snabbfinans kredit?

Säkerfinans kredit och Mobillåns kredit är två krediter som är helt identiska med Snabbfinans kredit. Dessa tre kreditgivare tillhör samma moderbolag, Bliq AB, som har funnits sedan 2005. Bliq AB har också en fjärde produkt som erbjuder SMS lån, Tryggkredit.

Tryggkredits kontokredit har lägre ränta och avgifter än Snabbfinans, Säkerfinans och Mobillån.

Kostar det något att lösa Snabbfinans kredit i förtid?

Nej, det kostar inget att lösa Snabbfinans kredit i förtid. Det beror på att krediten har rörlig ränta. Ränteskillnadsersättning kan endast tillkomma om ett lån eller en kredit med bunden ränta betalas av i förtid. Det kostar inte heller något om du betalar av lite extra på lånet då och då (mer än månadsbeloppet du är skyldig att betala).

Detaljerad information om Snabbfinans

Information om Snabbfinans
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Inom 2 h under kontorstid
Direktutbetalning
Ja, under öppettider
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Utbet. helger & kvällar
Ja, under öppettider
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
 
Krav hos Snabbfinans
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Snabbfinans godkänner inte låntagare med betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
12 500 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Är den deklarerade inkomsten över 150 000 kr kan man i sällsynta fall bli beviljad som arbetslös. Att du har en inkomst på minst ca 12 tkr/mån verifieras via ditt kontoutdrag.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Snabbfinans
Ränta
39 %
Effektiv ränta
66,52 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
295 kr
Aviavgift
35 kr
Uttagsavgift
0 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Snabbfinans
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
1 000 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Ja, via Creditsafe
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39 % nominell ränta, 295 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 35 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 055 kr och effektiv ränta på 66,52 %. Totalt att betala blir 12 951 kr.