Sidan innehåller annonser

Goodcash lån: Recension 2024

Goodcash lån är ett SMS lån (snabblån) som är bra för låntagare med låg kreditvärdighet. Lånet passar dig som söker ett billigt SMS lån trots betalningsanmärkningar.

Däremot finns det andra SMS lån som är billigare än Goodcash lån, med högre beviljandegrad och snabbare utbetalningar. Goodcash lån är därmed inte det bästa SMS lånet ur något avseende.

Läs hela recensionen

Goodcash
 • Lånebelopp: 5 000 - 50 000 krFördel
 • Ränta: 25,74 %Fördel
 • Löptid: 1 - 8 år Fördel
Läs mer eller ansök på Goodcash.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Goodcash: Mediokert, 2.3/5

Lånea anser att Goodcash lån allt sammantaget är mediokert och ges betyget 2,3 av 5. Det är mycket lägre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Goodcash lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 5/5. Goodcash lån har en relativt låg lånekostnad jämfört med andra SMS lån med en ränta på 25,74 % och inga tillkommande avgifter.
 • Beviljandegrad: betyg 1/5. Goodcash lån har sämre beviljandegrad än andra SMS lån men kan beviljas utan en UC och trots betalningsanmärkningar.
 • Utbetalning: betyg 2/5. Lån utbetalas från Goodcash under vardagar 09:00 - 12:00 och det tar i regel 1-2 bankdagar för dig att få dina pengar från Goodcash utbetalda.
 • Kundservice: betyg 2.5/5. Goodcash har en bra kundservice som dock är tillgänglig under färre timmar per vecka än hos andra långivare (vardagar 09:00 - 12:00) via telefon och mejl.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Goodcash: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.3/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad1/5
Utbetalning2/5
Kundservice2.5/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att lånekostnaden för Goodcash lån är enastående och lånet ges i denna kategori betyget 5 av 5. Goodcash lån är ett billigare SMS lån än de flesta andra SMS lån och är därmed fördelaktigt för dig som prioriterar en låg lånekostnad. Räntan hos Goodcash på 25,74 % är lägre än genomsnittsräntan på 38,4 % för SMS lån Lånea recenserat. Utöver tillkommer det i normala fall inga avgifter för lånet så länge man inte tar emot aviseringar via pappersavi.

Nackdelen med Goodcash lånekostnad är att det tillkommer en aviavgift på 60 kr om du väljer att bli aviserad via papperavier. Aviavgiften är något som höjer lånets effektiva ränta på grund av att det blir en återkommande månadskostnad som i längden kan bli dyr.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Goodcash lån och återbetalas över 12 månader (med en ränta på 25,74 % och 0 kr i aviavgift) har Goodcash lån en effektiv ränta på 29 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Goodcash lån är dålig och de ges i denna kategori betyget 1 av 5. Goodcash lån är svårare att få beviljat än många andra SMS lån. Det positiva med beviljandegraden är dock att du kan beviljas lånet trots att du har betalningsanmärkningar (högst nio stycken). Goodcash kräver heller inte att du som låntagare måste ha en fast anställning utan det går bra med till exempel en timanställning.

Goodcash kräver dock att du som låntagare har en inkomst från arbete eller pension för att beviljas ett lån. Du kan alltså inte vara arbetslös med inkomst från A-kassa och få en ansökan beviljad. En ansökan hos Goodcash resulterar även i en UC förfrågan. Det kan vara problematiskt om du har låg UC-score, eller om du redan har många förfrågningar hos UC och vill undvika nya.

Utbetalning: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att utbetalningen av Goodcash lån är ganska dålig och de ges i denna kategori betyget 2 av 5. Hastigheten för Goodcash utbetalningar är ganska långsam jämfört med andra långivare som erbjuder SMS lån. Goodcash gör endast utbetalningar manuellt under deras öppettider (vardagar 09:00 – 12:00). Andra långivare kan i många fall betala ut lån direkt inom några minuter.

Goodcash har inte möjlighet att göra direktutbetalningar och en utbetalning tar alltid minst 1-2 bankdagar för att genomföras. Eftersom hantering av utbetalningar endast görs under en period på tre timmar per dag kan det betyda att du behöver vänta ett dygn på din utbetalning vid eventuella förseningar. Det går inte att få utbetalningar från Goodcash hanterade och genomförda under helgdagar.

Kundservice: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att Goodcash kundservice är medioker och de ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Det positiva med Goodcash kundservice är att de är tillgängliga via telefon och mejl varje vardag och du kan även ansöka om ett lån genom att ringa in till dem. Vid frågor kring ansökningar, lån eller allmänna funderingar är Goodcash kundtjänst serviceminded och snabb.

En negativ aspekt av Goodcash kundtjänst är att de endast är tillgängliga via två kanaler: telefoni och mejl. Det går alltså inte att kontakta Goodcash genom till exempel sociala medier eller chatt. En annan nackdel är att kundtjänsten inte har öppet överhuvudtaget under helger och dess service är begränsad till vardagar 09:00 – 12:00. Det kan ses som en ovanligt kort period jämfört med andra SMS långivare.

Vem är Goodcash lån bäst för?

Goodcash lån är bäst för dig som har låg kreditvärdighet och söker ett billigt SMS lån med en förhållandevis låg ränta. Det beror på att Goodcash lån har en lägre ränta än många andra SMS lån och i normala fall inga tillkommande avgifter.

Omständigheter när Goodcash lån passar bra

Några omständigheter när Goodcash lån passar bra är om:

 • Du vill ta ett litet lån. Eftersom Goodcash lån inte har tillkommande avgifter (om du inte väljer att få pappersavier) förutom låneräntan är det ett bra lån för dig som vill låna små belopp. Lån utan avgifter utöver ränta gör i regel att din lånekostnad blir låg när du tar ett litet lån. I annat fall brukar avgifter utgöra en stor del av lånekostnaden för smålån.
 • Du har det svårt att få lån. Om du har svårt att få lån på grund av att du till exempel inte har en fast anställning kan du trots det ha chans att bli beviljad ett lån från Goodcash. Du kan till exempel beviljas ett lån av Goodcash med en tim- eller deltidsanställning. Se: svårt att få lån.
 • Låna med svag kreditvärdighet. Även om Goodcash har lägre beviljandegrad än andra långivare som erbjuder SMS lån är det enklare att få ett lån hos Goodcash än en storbank (till exempel Nordea eller Swedbank). Goodcash är således en långivare som beviljar lån lättare för låntagare som vill låna med svag kreditvärdighet.
 • Ta ett billigt SMS lån. Goodcash ränta på 25,74 % är lägre än räntan på de flesta SMS lån. Lånet har dessutom ingen tillkommande uppläggningsavgift till skillnad från många andra SMS lån. Därmed är Goodcash lån är ett perfekt alternativ för dig som vill ta ett billigt SMS lån.
Läs mer på Goodcash.se

Vem är Goodcash lån dåligt för?

Goodcash lån är dåligt för dig som söker ett SMS lån utan UC på kort varsel med snabb utbetalning. Det beror på att Goodcash använder UC, endast hanterar utbetalningar tre timmar om dagen på vardagar (09:00 – 12:00) och att de inte har direktutbetalningar.

SMS lån överlag är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Goodcash lån inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Goodcash lån inte är rätt alternativ för dig:

 • SMSpengar kontokredit: kredit utan UC som kan betalas direkt till konton på alla storbanker. Räntan på SMSpengars kredit är 39,8 % och utbetalning av kreditbelopp kan göras både på vardagar och helger.
 • Brixo kontokredit: kredit utan UC som kan beviljas även om du är arbetslös. Kostnaden för Brixps kredit består av en ränta på 28,95 % och inga tillkommande avgifter. En kredit från Brixo har hög beviljandegrad och kan beviljas trots betalningsanmärkningar. Du kan i regel få betalningar från Brixo samma dag som du beviljas lånet.
 • Ferratum Credit kontokredit: kredit utan UC som kan utbetalas direkt till konton på alla storbanker oavsett tidpunkt och veckodag. En kredit från Ferratum har en ränta på 43,5 %och en hög beviljandegrad.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Goodcash lån). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Goodcash lån. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än det lägsta tillåtna lånebeloppet hos Goodcash vilket är 5 000 kr.

Se: Ta ett privatlån.

Fördelar med Goodcash lån

De viktigaste fördelarna med Goodcash lån är:

 • Går att bli beviljad trots betalningsanmärkningar. Som låntagare hos Goodcash kan du ha upp till nio betalningsanmärkningar och fortfarande bli beviljat ett lån. Därmed är det perfekt för dig som söker SMS lån trots betalningsanmärkningar.
 • Inget krav på fast inkomst. Goodcash har inga krav på att du som låntagare behöver en fast inkomst. Du kan därmed bli beviljad lånet med till exempel en timlön eller en deltidslön. Se: Lån utan fast anställning.
 • Låg ränta (för att vara ett SMS lån). Goodcash ränta på 25,74 % är lägre än låneräntan för många andra SMS lån. Det är alltså ett SMS lån med låg ränta.
 • Går att bli beviljad trots låg inkomst. Goodcash kräver att du som låntagare har en bruttolön på 18 000 kr/mån för att beviljas deras lån. Eftersom lönen är lägre än genomsnittslönen i Sverige för år 2021 (37 100 kr per månad före skatt) kan det anses som en förhållandevis låg inkomst. Se: Låna pengar med låg inkomst.
 • Går att ansöka utan ett Bank ID. Hos Goodcash är du inte tvungen att signera låneavtal med Mobilt Bank ID. Det går att be om att signera ansökan och skuldebrev genom en fysisk signering med papper och penna. Goodcash postar då ut de papper som behöver signeras, och du som låntagare postar tillbaka de signerade dokumenten. Denna process kan dock fördröja ansökningsprocessen över en vecka.
 • Oftast besked direkt. När du ansöker om lån hos Goodcash får du oftast svar direkt på skärmen efter du gjort din ansökan. Det betyder att du således får ett snabbt svar på om din ansökan blivit beviljad eller avslagen.

Nackdelar med Goodcash lån

De viktigaste nackdelarna med Goodcash lån är:

 • Det är inte ett lån utan UC. Goodcash använder sig av UC för kreditupplysningar och en ansökan hos Goodcash syns i UC:s register. För att ta ett lån utan att få en UC förfrågan behöver du ansöka om ett lån utan UC.
 • Har inte direktutbetalningar till storbanker. Goodcash erbjuder inte lån med direktutbetalningar till storbanker. Det betyder att en utbetalning kan ta 1-2 bankdagar för att genomföras. I vanliga fall utbetalas dock en betalning som genomförts på en förmiddag senare under samma dag.
 • Går ej att få utbetalning på en helg. Goodcash kan endast utbetala beviljade lån på vardagar mellan 09:00 och 12:00. Som låntagare hos Goodcash kan du därmed inte få en utbetalning av ett lån på en helg.

Jämför Goodcash lån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Goodcash lån i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Goodcash Goodcash 5 000-50 000 kr 25,74-25,74 %
2,3/5
Nej Nej 0 kr 0 kr
Loanstep Loanstep 10 000-25 000 kr 22,2-22,2 %
4,2/5
Nej Ja, via Creditsafe 1 000 - 2 500 kr 0 kr
Northmill Northmill 1 000-50 000 kr 7,9-25,9 %
4,8/5
Ja, under öppettider Nej 0 kr 19 kr

Vad särskiljer Goodcash lån från andra SMS lån?

Det som särskiljer Goodcash lån från andra SMS lån är lånet har en lägre ränta än många andra SMS lån och inga tillkommande avgifter. En annan särskiljande faktor är att Goodcash samarbetar med UC gällande kreditupplysningar vilket många SMS långivare inte gör. Det betyder att en låneansökan hos Goodcash resulterar i en UC förfrågan för dig som ansöker.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Goodcash lån vs Klara Lån

Klara Lån är en låneförmedlare som till skillnad från Goodcash inte tar en UC för lån under 30 000 kr. Utbetalningar från Klara Lån kan göras direkt till konton på alla storbanker alla dagar i veckan oavsett tidpunkt. Hos Goodcash görs utbetalningar aldrig direkt, och endast under deras öppettider.

Som låntagare hos Klara Lån kan du ha befintliga betalningsanmärkningar likt hos Goodcash. Däremot kan du som låntagare hos Klara Lån även godkännas om du är arbetslös. Minimiräntan hos Klara Lån på 9,84 % är lägre, medan maxräntan på 40,5 % är högre än Goodcash ränta på 25,74 %.

Goodcash lån vs ViaConto kontokredit

ViaConto erbjuder en kontokredit utan UC till skillnad från Goodcash. Det är även en kredit som kan direktutbetalas till konton på alla storbanker på vardagar och helger vilket Goodcash lån inte kan. Krediten från ViaConto kan beviljas till låntagare med betalningsanmärkningar men även låntagare inkomst från A-kassa, vilket inte går hos Goodcash.

ViaConto har dock en aviavgift på 45 kr och en tillkommande månadsavgift på 375 kr medan Goodcash inte har några avgifter alls. Räntan hos ViaConto på 43,44 % är även högre än Goodcash ränta på 25,74 %.

Ansök om Goodcash lån via låneförmedlare

Ansöker du om Goodcash lån via en låneförmedlare kan du jämföra Goodcash lån med flera andra långivare med en och samma låneansökan. På så vis kan du se om en annan långivare kan erbjuda dig lägre ränta, ett större lånebelopp eller en längre löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Goodcash lån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5

Lägg märke till att en ansökan via en låneförmedlare medför en kreditupplysning via UC.

Se mer: Sveriges bästa låneförmedlare.

Kundomdömen av Goodcash lån online

Det finns ett fåtal recensioner om Goodcash som går att hitta online. I dagsläget har Goodcash ett betyg på 3,2 av 5 på Trustpilot. Det kan ses som ett medelmåttigt betyg, men eftersom betyget är baserat på såpass få recensioner är det inte en rättvis bedömning av långivarens kvalité.

Positiva omdömen om Goodcash tar upp den billiga lånekostnaden och den smidiga ansökningsprocessen. De mest positiva recensionerna om Goodcash handlar dock om kundtjänstens hjälpsamma service.

Negativa omdömen om Goodcash tar främst upp kritik mot hemsidan. Tidigare kunder har till exempel menat på att det är svårt att söka upp information om ett beviljat lån eftersom hemsidan saknar en specifik del för kundens lån. Det kan göra det omständigt om du som låntagare vill se över dina lånevillkor, återbetalningskrav och övriga frågor kring ditt specifika lån.

Goodcash krav

Goodcash krav är:

 • En ålder på minst 20 år, och max 62 år som låntagare.
 • En bruttomånadsinkomst på minst 18 000 kr.
 • Taxerad inkomst på minst 150 000 kr som framgår i UC:s kreditupplysning.
 • Inte mer än nio befintliga betalningsanmärkningar.
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 3 månaderna.
 • Ett svenskt personnummer.
 • En svensk folkbokföringsadress.
 • Ett svenskt bankkonto.
 • Ett mobiltelefonnummer.

Om du inte uppfyller Goodcash krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Goodcash.

Se mer: Krav för att ta lån.

Innan du ansöker om Goodcash lån

Innan du ansöker hos Goodcash bör du beakta detta:

 • Goodcash grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Goodcash grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Goodcash. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: Kolla kreditbetyg.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Goodcash. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Goodcash lån

Så här gör du för att ansöka om Goodcash lån:

 1. Välj ditt önskade lånebelopp under “Hur mycket vill du låna?”.

 2. Välj din önskade återbetalningstid.

 3. Se över din månadskostnad, årsränta och effektiva ränta.

 4. Om du vill ansöka klickar du på “Ansök direkt”.

 5. Fyll i ditt personnummer, din mejladress och ditt telefonnummer.

 6. Välj din sysselsättning i rullistan.

 7. Fyll i din månadsinkomst, din boendekostnad och ålder på barn som bor hemma.

 8. Fyll i din månadskostnad för övriga lån och krediter.

 9. Godkänn villkoren och klicka på “Skicka ansökan”.

Så har vi betygsatt Goodcash lån

Eftersom Goodcash lån tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Goodcash lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Goodcash lån såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Goodcash process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Goodcash för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Vad kan Goodcash lån användas till?

Goodcash har inga krav på hur du som låntagare använder de pengar du lånar från dem. Deras lån kan således användas till valfri utgift som till exempel räkningar, skatteskulder, kostnader kopplat till en bostad, eller reseutgifter.

Kostar det att lösa lånet i förtid?

Nej, det kostar ingenting extra att lösa Goodcash lån innan den föreskrivna återbetalningstiden. Goodcash lån har inte en bunden ränta vilket innebär att det vid förtidsinlösen inte tillkommer någon ränteskillnadsersättning. Löser du ett lån från Goodcash i förtid betalar du mindre i räntekostnader.

Går det att höja eller förlänga Goodcash lån?

Ja, du kan kontakta Goodcash och be om att utöka eller förlänga återbetalningstiden på ditt lån. Det tillkommer ingen extra avgift för utökande av lånebelopp eller förlängning av lånets återbetalningstid.

När får man pengarna från Goodcash lån?

Det kan ta 1-2 bankdag för dig att få ut dina pengar från Goodcash lån beroende på när utbetalningen hanteras. Goodcash utbetalar lånebelopp genom banköverföringar under vardagar mellan 09:00 och 12:00. Det tar normalt 1-2 bankdag för en banköverföring att genomföras.

Detaljerad information om Goodcash

Information om Goodcash
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbetalningarna från GoodCash sker endast på vardagar under deras öppettider och det tar 1-2 bankdagar innan du får pengarna på kontot.
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
2.9 / 5 Trust pilot score 2.9 / 5
(2 omdömen)
Krav hos Goodcash
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
GoodCash kan bevilja dig som har max 9 betalningsanmärkningar
Ålderskrav
20 - 62 år
Inkomstkrav
18 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Hos GoodCash krävs någon typ av anställning. Exempelvis godkänns inte A-kassa eller CSN som inkomst.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Goodcash
Ränta
25,74 %
Effektiv ränta
29 %
×
Effektiv ränta hos Goodcash är alltid 29 %.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
3 st/år
Ansökan hos Goodcash
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Endast för dyra smålån
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 25,74 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 954 kr och effektiv ränta på 29 %. Totalt att betala blir 11 448 kr.