Sidan innehåller annonser

Slantar lån: Recension 2024

Slantars lån är ett SMS lån (snabblån) som passar bra för låntagare med en låg till medelhög kreditvärdighet. Om du har en eller flera betalningsanmärkningar (men har god återbetalningsförmåga), eller söker ett billigt SMS lån på ett lånebelopp på minst 10 000 kr kan Slantars lån vara ett utmärkt alternativ för dig.

Slantars lån är ett billigt SMS lån. Det finns däremot andra SMS lån på lånemarknaden som är billigare än Slantars lån, och som dessutom kan utbetalas snabbare. Slantars lån är inte det bästa SMS lånet ur något avseende.

Läs hela recensionen

Slantar
 • Lånebelopp: 10 000 - 30 000 krFördel
 • Ränta: 25 %Fördel
 • Löptid: 1 - 5 år Fördel
Läs mer eller ansök på Slantar.nu
Lånea cover

Vårt omdöme av Slantar: Mediokert, 3/5

Lånea anser att Slantars lån allt sammantaget är mediokert och SMS lånet ges betyget 3 av 5. Det är lägre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Slantars lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 5/5. Slantars lån är billigt för att vara ett SMS lån, bland annat saknar lånet uppläggningsavgift och aviavgift (vid autogiro).
 • Beviljandegrad: betyg 3/5. Slantars lån är inte det enklaste SMS lånet att bli beviljad. Du kan däremot beviljas deras lån om du saknar fast anställning eller har betalningsanmärkningar.
 • Utbetalning: betyg 2/5. Ett beviljat lån hos Slantar betalas i regel ut inom två arbetsdagar.
 • Kundservice: betyg 2/5. Slantars kundtjänst finns tillgängliga på vardagar mellan 09.00–12.00 och 13.00–15.00, via främst mejl och ibland via telefon.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Slantar: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad3/5
Utbetalning2/5
Kundservice2/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att lånekostnaden för Slantars lån är enastående och lånet ges i denna kategori betyget 5 av 5. Slantars lån är billigt jämfört med många andra SMS lån. Lånet har en ränta på 25 %, vilket är lägre än genomsnittsräntan för de SMS lån Lånea recenserat på 38,4 %.

Slantars lån saknar även avgifter utöver räntan så länge du väljer att betala lånet via autogiro. Ett lån hos Slantar som återbetalas via autogiro definieras aldrig som en högkostnadskredit, oavsett lånebelopp och löptid. Om du söker ett billigt SMS lån är Slantars lån ett bra alternativ.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Slantars lån och återbetalas över 12 månader med en ränta på 25 % har Slantars lån en effektiv ränta på 28,07 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Slantars lån är medioker och SMS lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Det är förhållandevis enkelt att beviljas lån hos Slantar. De tar inte UC och kan bevilja lån till dig som saknar fast anställning eller har betalningsanmärkningar (max tre anmärkningar och som är minst 6 månader gamla).

Vad som är negativt med Slantars lån är att du förmodligen inte kan beviljas deras lån om du har en mycket låg kreditvärdighet. I samtliga fall gör de en individuell bedömning för att säkerställa att du har nog god återbetalningsförmåga för lånet du ansöker om.

Utbetalning: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att utbetalningen av Slantars lån är ganska dålig och lånet ges i denna kategori betyget 2 av 5. Jämfört med ett flertal andra SMS lån tar det förhållandevis lång tid för Slantar att utbetala deras lån. Om du beviljas lån genomgår utbetalningen en manuell handläggning och utbetalas inom två dagar.

Vidare erbjuder de inte direktutbetalning till bankkonton hos någon storbank. Om du söker ett SMS lån med snabb utbetalning är inte Slantars lån rätt val för dig.

Kundservice: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att Slantars kundservice är ganska dålig och de ges i denna kategori betyget 2 av 5. Deras kundservice har endast öppet vardagar mellan 09.00–12.00 och 13.00–15.00.

Något vi på Lånea anser är negativt med Slantar är att de är svåra att nå via telefon och mejl. Vi har testat mejlat dem vid ett flertal tillfällen och har inte lyckats får svar på alla våra frågor. När vi försökt nå dem via telefon har vi dessutom hamnat hos en extern växel i samtliga fall.

Vem är Slantars lån bäst för?

Slantars lån är bäst för dig som är har en låg till medelhög kreditvärdighet och söker ett SMS lån med låg lånekostnad. Det kan också vara ett bra alternativ om du saknar fast anställning eller har betalningsanmärkningar (max tre stycken och som är minst 6 månader gamla), så länge din nuvarande betalningsförmåga är god.

Omständigheter när Slantars lån passar bra

Några omständigheter när Slantars lån passar bra är om:

 • Om du vill ta lån trots många UC-förfrågningar. Slantar använder Bisnode som kreditupplysningsföretag och inte UC. Det innebär att din möjlighet att beviljas lån hos Slantar inte påverkas av hur många UC-förfrågningar du har. Se: Lån trots många uc.
 • Du vill ta lån trots låg kreditvärdighet. Om du har låg kreditvärdighet till följd av till exempel betalningsanmärkningar kan du ha möjlighet att ändå beviljas lån hos Slantar. De kan godkänna upp till tre anmärkningar så länge de är minst 6 månader gamla. Se: Låna trots låg kreditvärdighet.
 • Du vill ta ett billigt SMS lån. Slantars SMS lån anses vara ett billigt smslån. Lånet har en ränta på 25 % och saknar avgifter utöver ränta, så länge du betalar via autogiro (i annat fall tillkommer an aviavgift på 49 kr).
Läs mer på Slantar.nu

Vem är Slantars lån dåligt för?

Slantars lån är dåligt för dig som söker ett SMS lån med hög beviljandegrad och snabb utbetalning. Du behöver ha en god återbetalningsförmåga för att beviljas deras lån och de erbjuder inte direktutbetalning.

Slantars lån är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Slantars lån inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Slantars lån inte är rätt alternativ för dig:

 • Northmills kredit: kredit med låg ränta och snabb utbetalning. Northmill erbjuder en kontokredit med kreditgräns på mellan 1 00050 000 och en ränta på mellan 7,9–25,9 %. Northmills kredit passar dig som söker ett SMS lån med låg räntekostnad och som kan betalas ut direkt dygnet runt.
 • Brixos kredit: kredit utan UC och med hög beviljandegrad. Brixo erbjuder en kontokredit med kreditgräns på mellan 3 00050 000 och en ränta på 28,95 %. Brixos kredit passar dig som söker ett SMS lån som är enkelt att bli beviljad och som är utan UC (de använder Bisnode). Du kan till exempel beviljas kredit även om du är arbetslös (med ersättning från en A-kassa) eller har betalningsanmärkningar.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Slantars lån). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Slantars lån. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp.

Se: Ta privatlån.

Fördelar med Slantars lån

De viktigaste fördelarna med Slantars lån är:

 • Du kan låna pengar utan UC. Slantar använder Bisnode som kreditupplysningsföretag och inte UC. Det innebär att du inte påverkar din kreditvärdighet hos UC, när du lånar pengar utan uc hos Slantar.
 • Du kan beviljas snabblån trots betalningsanmärkningar. Slantar kan bevilja dig lån trots att du har betalningsanmärkningar. Det kan vara okej med upp till tre anmärkningar, så länge samtliga är minst 6 månader gamla. Det är en fördel för dig som vill ta snabblån trots betalningsanmärkningar.
 • Det kan beviljas lån utan en fast anställning. Även om du saknar en fast anställning och är arbetslös (med ersättning från en A-kassa), har ett vikariat eller en timanställning har du möjlighet att beviljas lån hos Slantar. Det är en fördel med tanke på att de samtidigt erbjuder SMS lån till en förhållandevis låg ränta. Se: Lån utan fast anställning.
 • Det är ett snabblån med låg ränta. Slantars lån har en ränta på 25 %, vilket är förhållandevis lågt jämfört med många andra SMS lån. Genomsnittsräntan för de SMS lån Lånea har recenserat är på 38,4 %. Om du söker ett snabblån med låg ränta kan således Slantars lån vara ett bra val för dig.
 • Om du vill låna pengar och få svar direkt. När du ansöker om lån hos Slantar får du besked direkt på skärmen om du beviljas lånet. Det är en fördel för dig som snabbt behöver veta om du beviljas Slantars lån eller om du måste ansöka hos en annan långivare. Se: Låna pengar och få svar direkt.

Nackdelar med Slantars lån

De viktigaste nackdelarna med Slantars lån är:

 • Det är inte ett snabblån med direktutbetalning. Slantar har ingen direktutbetalning av deras lån. När du ansöker om lån hos Slantar och du beviljas lån, får du lånet utbetalt inom två dagar. Se: Snabblån med direktutbetalning.
 • Du kan inte ta snabblån under helgen. Slantar handlägger utbetalningen av deras låneansökningar manuellt under deras öppettider. Eftersom de inte ha öppet på helger, erbjuder de inte heller snabblån under helgen.
 • De har en kundtjänst som är svår att nå. Även om Slantar har öppet vardagar mellan 09.00–15.00 (lunchstängt mellan 12.00–13.00) tycker vi på Lånea att deras kundtjänst är svår att nå. När vi testat ringa dem har vi kopplats vidare till en extern växel som inte kan svara på frågor. När vi har mejlat Slantar har det tagit flera dagar för dem att svara.

Jämför Slantars lån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Slantars lån i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Slantar Slantar 10 000-30 000 kr 25-25 %
3/5
Nej Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr
Ferratum Ferratum 1 000-40 000 kr 43,5-43,5 %
4,8/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 0 kr 0 kr
Saldo Saldo 1 000-20 000 kr 19,5-39,5 %
4,6/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 395 kr 0 kr

Vad särskiljer Slantars lån från andra SMS lån?

Det som särskiljer Slantars lån från andra SMS lån är att lånet har en låg ränta för att vara ett SMS lån på 25 % och en förhållandevis lång återbetalningstid på mellan 1 år5 år, särskilt med tanke på att lånet har relativt hög beviljandegrad. Du kan till exempel beviljas lån även om du saknar fast anställning eller har flera betalningsanmärkningar (max tre och de ska vara minst 6 månader gamla).

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Slantars lån vs Ferratums kredit

Till skillnad mot Slantar erbjuder Ferratum en flexibel kontokredit och inte ett lån. Precis som Slantar är krediten utan UC, men den har en högre ränta på 43,5 % (Slantars lån har en ränta på 25 %). Ferratums kredit har en kredtigräns på mellan 1 00040 000 medan Slantar erbjuder lånebelopp på mellan 10 00030 000. Ferratums kredit har, precis som Slantars lån (förutsatt att du betalar med autogiro), inga avgifter utöver räntan.

Ferratum erbjuder direktutbetalning av deras kredit till bankkonton hos storbanker dygnet runt. Slantar erbjuder ingen direktutbetalning, utan betalar ut beviljade lån inom två dagar. Ferratums kredit definieras alltid som en högkostnadskredit, oavsett lånebelopp och löptid. Slantars lån definieras aldrig som en högkostnadskredit, oavsett lånebelopp och löptid.

Slantars lån vs Saldos kredit

Saldo erbuder inte ett lån såsom Slantar, utan en flexiebel kontokredit. Saldos kredit har en kreditgräns på mellan 1 00020 000, och Slantar erbjuder lån till lånebelopp på mellan 10 00030 000 kr. Saldos kredit har en variabel ränta på mellan 19,5–39,5 %, medan Slantar erjuder alla låntagare lån till 25 %.

Båda långivarna erbjuder SMS lån utan UC. Saldos kredit kan till skillnad mot Slantars lån direktutbetalas dygnet runt, medan ett beviljat lån hos Slantar utbetalas först efter 1–2 dagar.

Kundomdömen av Slantars lån online

Slantars lån ägs av bolaget Unite Lending AB som har funnits sedan år 2015. Trots att Slantars lån erbjudits under flera år, finns det inga recensioner av deras lån online. Med anledning av det anser vi på Lånea att det inte går att med säkerhet veta vad Slantars kunder tycker om deras lån.

Slantars krav

Slantars krav är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal och max 65 år gammal
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ha ett svenskt personnummer
 • ej ha befintliga lån hos Slantar
 • ej ha skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Slantars krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Slantar.

Se mer: Krav för att få låna pengar.

Innan du ansöker om Slantars lån

Innan du ansöker hos Slantars lån bör du beakta detta:

 • Slantars grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Slantars grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Slantars. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: Hur kollar man sin kreditvärdighet?
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Slantar. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Slantars lån

Så här gör du för att ansöka om Slantars lån:

 1. Ange hur mycket du önskar låna samt löptid (1 år5 år).

 2. Ange dina personuppgifter och legitimera dig med BankID.

 3. Invänta besked (om du beviljas får du i regel svar direkt).

 4. Skriv under skuldebrevet.

 5. Invänta utbetalning av lånet.

Det är enkelt att ansöka om lån hos Slantar. Själva processen tar endast några minuter och blir du beviljad lån får du svar direkt på skärmen.

Så har vi betygsatt Slantars lån

Eftersom Slantar tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Slantars lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Slantars lån såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Slantars process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Slantar för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Kostar det något att lösa Slantars lån i förtid?

Nej, det kostar inget att lösa Slantars lån i förtid. Du betalar inte heller någon kostnad i form av ränteskillnadsersättning om du väljer att betala av lånet med en mindre extrasumma då och då, utöver beloppet du är skyldig att betala.

Hur mycket kostar det ett lån hos Slantar?

Slantar har en nominell fast ränta på 25 %. Därutöver saknar de ytterligare kostnader så länge du väljer att återbetala lånet via autogiro. Om du väljer återbetalning via pappersavi eller faktura via e-post, tillkommer en aviavgift på 49 kr.

När sker utbetalning av pengar från Slantar?

När du ansöker om lån hos Slantar och beviljas lånet, har du pengarna på ditt konto inom två bankdagar. Om du beviljats lån inför en stundande helg, kan det ta ytterligare en dag innan lånet utbetalas.

Är det riskabelt att låna pengar av Slantar?

Nej, det är inte riskabelt att låna pengar av Slantar. Slantar ägs av Untie Lending AB som funnits sedan år 2015. Bolaget har licens av Finansinspektionen för kreditgivning i Sverige. Därutöver har de en SSL-krypterad anslutning i deras hantering av låneansökningar.

Detaljerad information om Slantar

Information om Slantar
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Nej
Pengar samma dag om du signerar avtalet med BankID innan 11 helgfri vardag.
Utbet. helger & kvällar
Nej
 
Krav hos Slantar
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Godkänner upp till 3 betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
20 - 65 år
Inkomstkrav
16 000 kr/mån deklarerad inkomst
Lån som arbetslös
Ja
×
Slantar kräver att du har någon regelbunden inkomst. Inkomsten kan dock vara A-kassa, bidrag eller CSN likväl som från arbete.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Slantar
Ränta
25 %
Effektiv ränta
28,07 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Slantar
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Endast för dyra smålån
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 25 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 950 kr och effektiv ränta på 28,07 %. Totalt att betala blir 11 405 kr.