Sidan innehåller annonser

Säkerfinans kredit: Recension 2024

Säkerfinans kredit är ett SMS lån (snabblån) i form av en kontokredit som passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet. Krediten är lämplig för dig som har en låg årsinkomst på minst 150 000 kr, saknar fast anställning och ej har betalningsanmärkningar. Är du över 20 år gammal och inte kan beviljas kredit till lägre ränta än hos Säkerfinans, kan krediten vara ett bra alternativ för dig.

I en jämförelse med andra SMS lån är inte Säkerfinans kredit det bästa alternativet. Det finns flera andra SMS lån på kreditmarknaden som utbetalas snabbare och har en lägre lånekostnad än Säkerfinans kredit.

Läs hela recensionen

Säkerfinans
 • Lånebelopp: 5 000 - 30 000 krFördel
 • Ränta: 39 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Läs mer eller ansök på Säkerfinans.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Säkerfinans: Ganska bra, 3.3/5

Lånea anser att Säkerfinans kredit allt sammantaget är ganska bra och ger dem betyget 3,3 av 5. Det är ett betyg som ligger i närheten av 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Säkerfinans kredit är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1.5/5. Säkerfinans kredit är dyr för att vara ett SMS lån. Krediten har hög ränta, en uppläggningsavgift, en uttagsavgift (ej första uttaget) samt en aviseringsavgift.
 • Beviljandegrad: betyg 3.5/5. Säkerfinans har en relativt hög beviljandegrad för deras kredit, bland annat kan de bevilja kredit till dig som studerar eller är arbetslös.
 • Utbetalning: betyg 4/5. Säkerfinans har automatisk direktutbetalning av deras kredit för befintliga kunder. Nya kunder erbjuds direktutbetalning under deras öppettider.
 • Kundservice: betyg 4/5. Säkerfinans är tillgängliga via mejl och telefon under vardagar mellan 10.00–17.00 samt lördagar mellan 10.00–13.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Säkerfinans: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.3/5
Lånekostnad1.5/5
Beviljandegrad3.5/5
Utbetalning4/5
Kundservice4/5

Lånekostnad: Ganska dåligt, 1.5/5

review-star-full review-star-half review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Säkerfinans kredit är ganska dålig och de ges i denna kategori betyget 1,5 av 5. Säkerfinans kredit är dyrare än flera andra SMS lån. Krediten har en hög ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 295 kr, en aviseringsavgift på 35 kr per månad och en uttagsavgift på 150 kr (ej första uttaget).

Till följd av den höga lånekostnaden klassificeras Säkerfinans kredit alltid som en högkostnadskredit. Om du söker ett billigt SMS lån är Säkerfinans kredit inte rätt val för dig.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Säkerfinans kredit, återbetalas över 12 månader med en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 295 kr och en aviseringsavgift på 35 kr har Säkerfinans kredit en effektiv ränta på 66,52 %. Det är varken bra eller dåligt, eftersom det är ungefär detsamma som medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Säkerfinans kontokredit är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Det är enkelt att bli beviljad kredit hos Säkerfinans. Säkerfinans använder inte UC som kreditupplysningsföretag, du behöver endast ha en årsinkomst på 150 000 kr för att beviljas kredit och de kan bevilja kredit till dig som är arbetslös (om du har en taxerad årsinkomst på minst 150 000 kr).

Det negativa med Säkerfinans kredit är att de inte kan godkänna din kreditansökan om du har en betalningsanmärkning. Om du har en betalningsanmärkning och är i behov av att låna pengar behöver du vända dig till en annan kreditgivare än Säkerfinans (eller vänta till att anmärkningen försvunnit).

Utbetalning: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att utbetalningen av Säkerfinans kontokredit är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Om du redan är kund hos Säkerfinans idag och har bankkonto hos någon av storbankerna eller Danske Bank, kan du få deras kredit utbetald automatiskt dygnet runt. Är du befintlig kund hos Säkerfinans kan du således snabbt få tillgång till pengar. Är du ny kund hos Säkerfinans handläggs både din låneansökan och utbetalningen av din kredit manuellt under deras öppettider. Det innebär att det kan ta 1-2 dagar från att du gör din låneansökan till att du har pengarna på ditt bankkonto.

Kundservice: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Säkerfinans kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Säkerfinans har bättre öppettider än många andra i deras bransch. På vardagar finns de tillgängliga via telefon och mejl mellan 10.00–17.00 och på lördagar mellan 10.00–13.00. Om du är befintlig kund hos Säkerfinans kan du få automatisk utbetalning dygnet runt, utanför deras öppettider.

Det som är negativt med Säkerfinans kundservice är att de inte finns på sociala medier eller har en livechatt på deras hemsida. Det gör att det ibland kan ta tid att få svar på frågor som inte redan finns ställda på hemsidan.

Vem är Säkerfinans kredit bäst för?

Säkerfinans kredit är bäst för dig som har låg kreditvärdighet till följd av till exempel arbetslöshet, sjukskrivning eller låg inkomst. Så länge din inkomst är taxerad och överstiger 150 000 kr spelar det ingen roll om inkomsten kommer ifrån arbete, bidrag eller ersättning.

Omständigheter när Säkerfinans kredit passar bra

Några omständigheter när Säkerfinans kredit passar bra är om:

 • Du har många UC-förfrågningar. Säkerfinans tar inte UC utan använder Bisnode som kreditupplysningsföretag. Även om du har flera UC-förfrågningar kommer det således inte påverka din chans att beviljas kredit hos Säkerfinans. Se: låna pengar trots många förfrågningar.
 • Du vill ta lån med låg kreditvärdighet. Säkerfinans kan bevilja dig kredit även om du har låg kreditvärdighet till följd av till exempel låg inkomst (så länge inkomsten är minst ). Se: lån med låg kreditvärdighet.
 • Du får inte låna några pengar hos andra långivare. Det är enkelt att bli beviljad kredit hos Säkerfinans. Om du inte får inte låna några pengar hos andra långivare kan Säkerfinans kredit vara ett bra alternativ för dig.
Läs mer på Säkerfinans.se

Vem är Säkerfinans kredit dålig för?

Säkerfinans kredit är dålig för dig som söker ett billigt SMS lån. Krediten har en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 295 kr och en aviavgift på 35 kr. Säkerfinans kredit är även ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Säkerfinans kredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Säkerfinans kredit inte är rätt alternativ för dig:

 • Viacontos kredit: kredit utan UC som kan acceptera betalningsanmärkningar. Viaconto erbjuder en kontokredit med kreditgräns på mellan 1 00030 000 kr och en ränta på 43,44 %.
 • Saldos kredit: kredit utan UC med direktutbetalning. Saldo erbjuder en kontokredit med ränta mellan 19,5–39,5 % och en kreditgräns på mellan 1 00020 000 kr.
 • Northmills kredit: kredit med UC och låg ränta. Northmill erbjuder en kontokredit med kreditgräns på mellan 1 00050 000 kr och en förhållandevis låg ränta på mellan 7,9–25,9 %. Northmills kredit utbetalas i regel automatisk dygnet runt för både nya och befintliga kunder.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån erbjuder i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Säkerfinans kredit). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Säkerfinans kredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än minimibeloppet för Säkerfinans kredit som har en lägsta kreditgräns på 5 000 kr och ett lägsta uttagsbelopp på 1 000 kr.

Se: privatlån som jämförs.

Fördelar med Säkerfinans kredit

De viktigaste fördelarna med Säkerfinans kredit är:

 • Säkerfinans erbjuder direktutbetalning av deras kredit dygnet runt för befintliga kunder och under öppettider för nya kunder (till bankkonton hos storbankerna och Danske bank). Det är en fördel för dig som vill låna pengar och snabbt ha tillgång till dem. Se: lån med direktbetalning.
 • Det är en flexibel kontokredit. Eftersom Säkerfinans kredit är ett revolverande lån, betalar du endast ränta för den delen av krediten du nyttjar. Du kan även nyttja krediten på nytt då den är återbetald. På så sätt kan kontokrediten användas som en form av buffert vilket är mycket fördelaktigt för dig som inte har sparade pengar.
 • Du lånar utan UC. Säkerfinans använder inte UC som kreditupplysningsföretag (utan Bisnode). Därigenom påverkas inte din kreditvärdighet hos UC när du lånar pengar hos Säkerfinans. Se: låna utan uc.
 • Snabb utbetalning av pengar även på helgen. Säkerfinans utbetalar deras kredit dygnet runt under helgen för befintliga kunder och på lördagar under öppettider (10.00-13.00) för nya kunder. Om du har bankkonto hos någon av storbankerna eller Danske Bank, kan du således låna pengar snabbt på helgen hos Säkerfinans.
 • Hög beviljandegrad. Säkerfinans har en hög beviljandegrad och är idag en av de enklaste långivarna att bli beviljad SMS lån hos. Se: sms lån som beviljar alla (nästan alla, du får till exempel inte ha betalningsanmärkningar när du ansöker om kredit hos Säkerfinans).
 • Du kan få lån trots låg inkomst. Säkerfinans kan bevilja dig kredit även om du har en årsinkomst på 150 000 kr (12 500 kr/mån). De kan även godkänna att inkomsten är i form av ersättning från en A-kassa, Försäkringskassan eller från CSN. Se: lån trots låg inkomst.
 • Utan krav om fast anställning. Säkerfinans kan erbjuda dig kredit även om du saknar fast anställning, så länge du har ersättning från en A-kassa på minst 150 000 kr/år. Säkerfinans kredit är således ett bra val för dig vars inkomst inte kommer från ett förvärvsarbete. Se: snabblån utan fast anställning.

Nackdelar med Säkerfinans kredit

De viktigaste nackdelarna med Säkerfinans kredit är:

 • Det är en dyr kredit. Säkerfinans kredit är dyrt jämfört med andra SMS lån. Krediten har en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 295 kr, en aviseringsavgift på 35 kr per månad och en uttagsavgift på 150 kr (förutom första uttaget). Om du är ute efter ett snabblån med låg lånekostnad är inte Säkerfinans kredit rätt alternativ för dig.
 • Du får ej svar direkt på dina låneansökningar. Säkerfinans erbjuder inte svar direkt på skärmen utan hanterar alla låneansökningar manuellt under deras öppettider. Det medför att det kan ta 1–2 dagar från att du ansöker om kredit, till att du svar om din ansökan beviljas. Se: låna pengar och få svar direkt.
 • Deras SMS lån kan ej beviljas till dig med betalningsanmärkning. När du ansöker om kredit hos Säkerfinans kommer du inte beviljas kredit om du har en betalningsanmärkning. Det gäller oavsett hur gammal anmärkningen är eller huruvida det är från ett E-mål eller ett A-mål. Om du vill ansöka om kredit hos Säkerfinans och har en betalningsanmärkning behöver du vänta tills anmärkningen har försvunnit. Se: sms lån med betalningsanmärkning.

Jämför Säkerfinans kredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Säkerfinans kredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Säkerfinans Säkerfinans 5 000-30 000 kr 39-39 %
3,3/5
Ja, under öppettider Ja, via Bisnode 295 kr 35 kr
Brixo Brixo 3 000-50 000 kr 28,95-28,95 %
4,1/5
Ja, under kontorstid Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr
Klara Lån Klara Lån 1 000-150 000 kr 9,84-40,5 %
4,1/5
Varierar mellan långivare Under 50 tkr: Ja, Över 50 tkr: Nej 0–5405 kr 0 - 60 kr

Vad särskiljer Säkerfinans kredit från andra SMS lån?

Det som särskiljer Säkerfinans från andra SMS lån är att krediten är extra snabb för dig som är befintlig kund. Om du är befintlig kund hos Säkerfinans kan du dra fördel av en kort handläggningsprocess och direktutbetalning till bankkonton hos alla storbanker samt Danske Bank dygnet runt. Du har även en möjlighet att beviljas kredit på lånebelopp på uppemot 60 000 kr, istället för 30 000 kr som är kreditgränsen för nya kunder.

Till skillnad mot många andra SMS lån har Säkerfinans kredit även två betalningsfria månader på ett år. Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Säkerfinans kredit vs Brixos kredit

Brixo erbjuder en kontokredit till lägre ränta än Säkerfinans kredit på 28,95 %. Brixos kredit saknar även övriga avgifter och kan beviljas till dig som har betalningsanmärkningar.

Till skillnad mot Säkerfinans erbjuder Brixo aldrig direktutbetalning av sin kredit. Båda krediterna har samma krav om inkomst och erbjuder två betalningsfria månaderna per år. Brixos kredit kan tas med låneskydd, vilket Säkerfinans saknar.

Säkerfinans kredit vs Klara lån

Till skillnad mot Säkerfinans är Klara en låneförmedlare som samlar låneerbjudanden från flera kreditgivare. Klara lån har en högre kreditgräns på mellan 1 000150 000 kr och en lägre frånränta, räntespannet hos Klara lån är på 9,84–40,5 %.

Klara lån jämför kreditgivare som kan godkänna betalningsanmärkningar och som erbjuder direktutbetalning även till nya kunder, vilket Säkerfinans inte gör. Om du ansöker om kredit över 30 000 kr kommer Klara lån däremot ta en UC, vilket inte Säkerfinans gör för sin kredit.

Kundomdömen av Säkerfinans kredit online

Säkerfinans kredit tillhör moderbolaget Bliq AB och erbjuder en kontokredit som har funnits i flera år. Trots detta hittar vi på Lånea idag (december 2022) inga recensioner av Säkerfinans kredit online. Det går därför inte att med säkerhet återge vad Säkerfinans kunder tycker om deras kredit.

Säkerfinans krav

Säkerfinans krav är att du ska:

 • vara minst 20 år
 • ha en deklarerad årsinkomst på minst 150 000 kronor
 • ej ha betalningsanmärkningar
 • ha varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år
 • ej ha skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Säkerfinans krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Säkerfinans.

Se mer: krav för att låna pengar.

Innan du ansöker om Säkerfinans kredit

Innan du ansöker hos Säkerfinans kredit bör du beakta detta:

 • Säkerfinans kredit grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Säkerfinans grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och du ansöker således i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Säkerfinans kredit. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: vad är min kreditvärdighet?
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Säkerfinans kredit. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Säkerfinans kredit

Så här gör du för att ansöka om Säkerfinans kredit:

 1. Fyll i ditt personnummer, mobilnummer och välj belopp.

 2. Tryck på Ansök nu.

 3. Fyll i dina kontaktuppgifter och det bankkontonummer krediten ska utbetalas till.

 4. Fyll i dina ekonomiska uppgifter och ev. kompletterande uppgifter.

 5. Skicka in din låneansökan och identifiera dig med BankID.

 6. Du inväntar lånebesked och får ett automatiskt besked via sms och mejl när din ansökan är behandlad.

 7. När din låneansökan är godkänd betalas pengarna från Säkerfinans ut omgående (under öppettider).

Det är enkelt och går snabbt att ansöka om kredit hos Säkerfinans. För att säkerställa att du gör rätt kan du börja med att först titta på deras film på hemsidan som visar hur en låneansökan går till.

Så har vi betygsatt Säkerfinans kredit

Eftersom Säkerfinans kredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Säkerfinans kredit enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Säkerfinans kredit såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Säkerfinans process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Säkerfinans för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Vad kostar det att låna hos Säkerfinans?

Säkerfinans har en rörlig nominell ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 295 kronor, en uttagsavgift på 150 kr (ej första uttaget) och en aviavgift på 35 kronor. Säkerfinans kredit klassificeras alltid som en högkostnadskredit.

När kommer pengarna från Säkerfinans?

Om du är ny kund hos Säkerfinans kan du få direktutbetalning av deras kredit under deras öppettider på vardagar samt på lördagar. Om du är befintlig kund hos Säkerfinans kan du få direktutbetalning av deras kredit dygnet runt oavsett dag. Det gäller så länge du har bankkonto hos någon av storbankerna eller Danske Bank.

Avslutas Säkerfinans kredit när den är återbetald?

Nej, din kredit hos Säkerfinans avslutas inte efter att du har återbetalat den. Eftersom krediten är revolverande kommer den att finnas kvar även efter att den är betald. Du har då möjlighet att nyttja krediten på nytt upp till din maximala kreditgräns. Om du vill kan du däremot välja att avsluta krediten istället för att nyttja den på nytt (efter att den återbetalats).

Kostar det något att lösa Säkerfinans kredit i förtid?

Nej, eftersom Säkerfinans kredit har rörlig ränta kostar det inget att lösa deras kredit i förtid. Du kommer således inte behöva betala ränteskillnadsersättning när du betalar av krediten innan löptidens slut. Du behöver inte heller betala något om du väljer att betala av krediten med mindre belopp då och då (det vill säga mer än månadsbeloppet du är skyldig att betala).

Vilka lån liknar Säkerfinans kredit?

Tre lån som liknar Säkerfinans kredit är Mobillåns kredit, Snabbfinans kredit och Tryggkredits SMS lån. Samtliga av dessa SMS lån tillhör moderbolaget Bliq AB. Snabbfinans kredit och Mobillåns kredit är helt identiska med Säkerfinans kredit.

Detaljerad information om Säkerfinans

Information om Säkerfinans
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Inom 2 h under kontorstid
Direktutbetalning
Ja, under öppettider
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Utbet. helger & kvällar
Ja, under öppettider
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
 
Krav hos Säkerfinans
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Säkerfinans godkänner aldrig sökande med betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
12 500 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Är den deklarerade inkomsten över 150 000 kr kan man i sällsynta fall bli beviljad som arbetslös. Att du har en inkomst på minst ca 12 tkr/mån verifieras via ditt kontoutdrag.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Säkerfinans
Ränta
39 %
Effektiv ränta
66,52 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
295 kr
Aviavgift
35 kr
Uttagsavgift
0 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Säkerfinans
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
1 000 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Ja, via Creditsafe
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39 % nominell ränta, 295 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 35 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 055 kr och effektiv ränta på 66,52 %. Totalt att betala blir 12 951 kr.