Sidan innehåller annonser

Kundfinans kontokredit: Recension 2024

Kundfinans kontokredit är ett SMS lån (snabblån) passande för dig med låg kreditvärdighet som söker ett snabbt lån utan UC. Hos Kundfinans kan du bli beviljad en kontokredit snabbt och få utbetalning samma dag. Därmed är det ett bra lån för dig som söker ett snabbt lån för till exempel en oförväntad utgift.

Det finns dock SMS lån (snabblån) med lägre ränta och färre avgifter än Expresskredit, som även erbjuder snabb utbetalning och har hög beviljandegrad.

Läs hela recensionen

Kundfinans
 • Lånebelopp: 1 000 - 30 000 krFördel
 • Ränta: 39,8 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Läs mer eller ansök på Kundfinans.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Kundfinans: Ganska bra, 3.7/5

Lånea anser att Kundfinans kontokredit allt sammantaget är ganska bra och ger krediten betyget 3,7 av 5. Det är högre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Kundfinans kontokredit är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1/5. Kundfinans erbjuder en förhållandevis dyr kontokredit med en ränta på 39,8 % och många tillkommande avgifter.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Du som har låg kreditvärdighet kan fortfarande beviljas Kundfinans kontokredit eftersom långivaren har en hög beviljandegrad.
 • Utbetalning: betyg 4.5/5. Som låntagare hos Kundfinans kan du ta emot direktutbetalningar till konton på alla storbanker. Nya kunder kan få utbetalningar varje vardag under Kundfinans öppettider. Befintliga kunder kan få utbetalningar varje vardag oavsett tidpunkt.
 • Kundservice: betyg 5/5. Kundfinans kundtjänst är tillgänglig via telefon, mejl och chatt alla vardagar i veckan (08:00 - 16:00).

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Kundfinans: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.7/5
Lånekostnad1/5
Beviljandegrad4/5
Utbetalning4.5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Kundfinans kontokredit är dålig och krediten ges i denna kategori betyget 1 av 5. Kundfinans kontokredit är dyrare än andra SMS lån som Lånea recenserat. Det beror på att krediten har en hög ränta på 39,8 % och en rad tillkommande avgifter.

Kundfinans ränta på 39,8 % är högre än den genomsnittliga räntan på 38,4 % för de SMS lån som Lånea har recenserat. Den mest negativa aspekten av Kundfinans lånekostnad är de tillkommande avgifterna. De avgifter som tillkommer innefattar en uppläggningsavgift på 280 kr (engångsavgift), månatliga aviavgifter på 45 kr (oavsett hur du väljer att bli aviserad) och en uttagsavgift på 95 kr vid varje kredtituttag.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Kundfinans kontokredit (med en ränta på 39,8 %, en uppläggningsavgift på 280 kr, aviavgifter på 45 kr och en uttagsavgift på 95 kr) och återbetalas över 12 månader har Kundfinans kontokredit en effektiv ränta på 73,87 %. Det är dåligt, eftersom det är högre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Kundfinans kontokredit är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Även om du som låntagare har låg kreditvärdighet kan du beviljas Kundfinans kontokredit och krediten har högre beviljandegrad än många konkurrerande SMS lån. Det görs ingen UC i samband med en ansökan om Kundfinans kontokredit och det ställs inga krav på fast anställning. Utöver det har Kundfinans inget minimikrav på årsinkomst, utan de gör alltid en helhetsbedömning av din ekonomi.

Trots en hög beviljandegrad har Kundfinans en del begränsningar såsom att de inte beviljar krediter för låntagare med betalningsanmärkningar. Det är även ett krav att du som låntagare varit folkbokförd på en svensk adress i minst två år innan datumet du ansöker om krediten. En låneansökan hos Kundfinans kan heller inte beviljas om du saknar en deklarerad inkomst.

Utbetalning: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att utbetalningen av Kundfinans kontokredit är bra och krediten ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Kundfinans har en process för utbetalningar och hantering av låneansökningar som är ovanligt snabb.

Direktutbetalningar från Kundfinans kan göras till konton på alla storbanker under veckans alla vardagar. Befintliga kunder hos Kundfinans kan få automatiska utbetalningar dygnet runt men för nya kunder görs manuella utbetalningar under Kundfinans öppettider (08:00 – 16:00 på vardagar).

Att automatiska utbetalningar endast gäller för befintliga kunder är en av de få negativa aspekterna med Kundfinans utbetalningar. Nya kunder behöver därmed alltid förhålla sig till Kundfinans öppettider för att ta emot utbetalningar. Med det sagt är det en fördel för nya kunder att Kundfinans öppettider sträcker sig över alla vardagar.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Kundfinans kundservice är enastående och ger dem i denna kategori betyget 5 av 5. Kundfinans kundtjänst är tillgänglig via telefon, mejl och chatt, alla vardagar i veckan, 08:00 – 16:00. Efter Låneas undersökningar kan kundtjänsten beskrivas som lättillgänglig, serviceminded och snabb.

Under helger är dock kundtjänsten stängd vilket begränsar kundservicens tillgänglighet för kunder. Således är möjligheten för hjälp kring lånefrågor endast möjlig under vardagar och eventuella frågor som ställs på helger besvaras vid nästkommande vardag.

Vem är Kundfinans kontokredit bäst för?

Kundfinans kontokredit är bäst för dig med låg kreditvärdighet som vill ha ett snabblån utan en UC förfrågan. Likt många SMS lån har en kontokredit hos Kundfinans hög beviljandegrad. Däremot är det få långivare som kan hantera låneansökningar och utbetala SMS lån lika snabbt som Kundfinans. Att hantering av uttag från Kundfinans kredit kan ske alla dagar i veckan är ett bra exempel på detta.

Omständigheter när Kundfinans kontokredit passar bra

Några omständigheter när Kundfinans kontokredit passar bra är om:

 • Du behöver ett lån snabbt. Låneansökningar hanteras varje dag hos Kundfinans och i samband med att en låneansökan beviljas kan en utbetalning ske direkt. I många fall kan en låneansökan hanteras och utbetalas under samma dygn. Kundfinans är därmed en bra långivare för dig som söker ett snabbt lån.
 • Det är svårt för dig att låna pengar. Låg kreditvärdighet kan ofta betyda att det blir svårt att få ett lån beviljat. Om du upplever att det är svårt att låna pengar och att bli beviljad ett SMS lån så är Kundfinans en bra långivare på grund av dess höga beviljandegrad.
 • Du vill ta ett lån trots många UC förfrågningar. Eftersom Kundfinans varken tar kreditupplysningar via UC eller meddelar dem om beviljade skulder har din historik hos UC ingen påverkan på din ansökan hos Kundfinans. Kundfinans använder sig av Creditsafe för kreditupplysningar och är därmed en bra långivare med SMS lån för dig som vill ta lån trots många UC.
Läs mer på Kundfinans.se

Vem är Kundfinans kontokredit dåligt för?

Kundfinans kontokredit är dåligt för dig som söker ett billigt SMS lån med låg ränta och låga avgifter. Det är också ett dåligt val för dig som har betalningsanmärkningar (till exempel på grund av obetalda fakturor eller skatteskulder).

SMS lån i överlag är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Kundfinans kontokredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Kundfinans kontokredit inte är rätt alternativ för dig:

 • Loanstep lån: lån utan UC med relativt låg ränta. Ett lån från Loanstep har en ränta som sträcker sig mellan 22,2 % till 22,2 %. Utbetalningstiderna är dock begränsade och kan endast göras på vardagar 09:00 – 12:00. Loanstep kräver att du som låntagare har en anställning, men de kan bevilja lån till dig även om du har en betalningsanmärkning.
 • Kontantfinans kontokredit: kredit utan UC som kan beviljas trots betalningsanmärkningar. Räntan hos Kontantfinans på 39,8 % är på samma nivå som hos Kundfinans. Kontantfinans gör endast utbetalningar under deras öppettider på vardagar (09:00 – 17:00) och inte på helger. Låntagare hos Kontantfinans kan dock få direktutbetalningar till konton på storbanker.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Kundfinans kontokredit). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Kundfinans kontokredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det överstiger den lägsta kreditgränsen hos Kundfinans på 1 000 kr. Kontokrediten hos Kundfinans har även en lägsta uttagsgräns på 200 kr per uttag.

Se: Ta ett privatlån.

Fördelar med Kundfinans kontokredit

De viktigaste fördelarna med Kundfinans kontokredit är:

 • Direktutbetalningar av lån. Kundfinans kan betala ut en beviljad kredit direkt till konton på alla storbanker i Sverige. Direktutbetalningar av lån från Kundfinans kan genomföras alla dagar i veckan, dygnet runt, till befintliga kunder. Nya kunder som precis beviljats en kredit kan få uttag direkt utbetalade under deras öppettider.
 • Ingen UC. Kundfinans beställer kreditupplysningar via Creditsafe och informerar inte UC om beviljade skulder. Ansöker du om en kontokredit från Kundfinans har du således en möjlighet att ta ett SMS lån utan en UC.
 • Inga krav på fast inkomst. Kundfinans kräver inte att du som låntagare har en fast inkomst. Det betyder att du till exempel kan vara timanställd eller deltidsanställd och ändå beviljas en kredit hos Kundfinans. Se: Lån utan krav på fast inkomst.
 • Svar direkt på skärmen. Kundfinans hanterar låneansökningar snabbt och återkommande kunder som begär uttag får ofta svar direkt på skärmen efter att de skickat in en uttagsansökan. Om du är en ny kund hanteras din ansökan av en handläggare under öppettiderna (08:00 – 16:00 på vardagar).
 • OK med inkomst från A-kassa. Kundfinans kan bevilja en kontokredit även om du är arbetslös men har inkomst från A-kassa. Det kan vara bra för dig som har det svårt med privatekonomin på grund av arbetslöshet och behöver ett snabbt lån för att täcka en oförväntad utgift. Kundfinans kontokredit kan i det fallet vara en möjlighet för dig att ta ett lån med inkomst från A-kassa.
 • Två betalningsfria månader. Kundfinans tillåter upp till två betalningsfria månader för låntagare som betalt fyra fakturor i rad innan dess förfallodatum.
 • Utgiftsskydd. Kundfinans kontokredit kan försäkras med ett utgiftsskydd som en säkerhet gentemot oförutsedda olyckor eller sjukfall som kan påverka din återbetalningsförmåga. Försäkringen läggs till på lånet som en separat produkt och du behöver kontakta Kundfinans kundtjänst för att teckna försäkringen.

Nackdelar med Kundfinans kontokredit

De viktigaste nackdelarna med Kundfinans kontokredit är:

 • Hög ränta. Kundfinans ränta på 39,8 % är högre än den genomsnittliga räntan på 38,4 % för lån som Lånea recenserat. Räntesatsen på Kundfinans kontokredit innebär att lånet benämns som en högkostnadskredit.
 • Många avgifter. Kundfinans kontokredit har många avgifter vilket är en nackdel som påverkar lånekostnaden. Avgifterna innefattar en månatlig aviavgift på 45 kr, en uttagsavgift för varje kredituttag på 95 kr, en uppläggningsavgift (engångsavgift) på 280 kr och en avgift på 150 kr för att utöka en kredit. Kundfinans har fler och dyrare avgifter än de flesta andra SMS lån.
 • Betalningsanmärkningar är inte OK. Om du har befintliga betalningsanmärkningar kommer inte Kundfinans att bevilja din låneansökan. I det fallet kan du istället ansöka om lån hos en långivare som kan bevilja SMS lån till låntagare med betalningsanmärkning.
 • Nya kunder har en lägre högsta kreditgräns. För nya kunder har Kundfinans en lägre högsta tillåtna kreditgräns än för befintliga kunder. Nya kunder hos Kundfinans kan maximalt belåna sig med 10 000 kr, medan befintliga kunder kan ta en kredit upp till 30 000 kr.
 • Krav på en deklarerad inkomst. Som kund hos Kundfinans måste du ha en deklarerad inkomst. Det betyder att du behöver ha arbetat eller mottagit någon form av beskattad inkomst under det senast deklarerade inkomståret innan du ansöker om deras kontokredit. Exempel på deklarerade inkomster är arbetslöner, bidrag och inkomster från a-kassa. Saknar du en deklarerad inkomst kan du ansöka om lån utan deklarerad inkomst.

Jämför Kundfinans kontokredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Kundfinans kontokredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Kundfinans Kundfinans 1 000-30 000 kr 39,8-39,8 %
3,7/5
Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder Ja, via Creditsafe 280 kr 45 kr
Ferratum Ferratum 1 000-40 000 kr 43,5-43,5 %
4,8/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 0 kr 0 kr
Brixo Brixo 3 000-50 000 kr 28,95-28,95 %
4,1/5
Ja, under kontorstid Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr

Vad särskiljer Kundfinans kontokredit från andra SMS lån?

Det som särskiljer Kundfinans kontokredit från andra SMS lån är att krediten är enkel att bli beviljad och den kan utbetalas på kort tid under alla dagar i veckan. En annan fördel med att låna hos Kundfinans är att kundtjänsten är tillgänglig alla vardagar i veckan ifall frågor kring kontokrediten skulle dyka upp.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Kundfinans kontokredit vs Säkerfinans kontokredit

Kontokrediten från Säkerfinans har liknande villkor som Kundfinans kontokredit och kan även beviljas utan en UC-förfrågan. Säkerfinans har en ränta på 39 % och en tillkommande uppläggningsavgift på 295 kr. Det är ungefär samma som Kundfinans som har en ränta på 39,8 % och en uppläggningsavgift på 280 kr. Precis som Kundfinans erbjuder inte Säkerfinans lån till personer med betalningsanmärkningar.

Kundfinans kontokredit vs Nätlåns lån

Ett lån från Nätlån har liknande villkor som Kundfinans kredit och en ränta på 39 %, jämfört med Kundfinans ränta på 39,8 %. Nätlån har även en uppläggningsavgift på 300 kr, vilket är ungefär samma som Kundfinans uppläggningsavgift på 280 kr. Hos Nätlån har du däremot möjlighet att bli beviljad ett lån trots att du har betalningsanmärkningar, vilket du inte har hos Kundfinans.

Det kan däremot ta längre tid för låneansökningar att bli hanterade och för utbetalningar att genomföras hos Nätlån jämfört med Kundfinans.

Kundomdömen av Kundfinans kontokredit online

Kundfinans har fått goda kundomdömen på nätet av tidigare kunder. På Trustpilot har Kundfinans ett betyg på 4,8 av 5 (baserat på över 170 recensioner). Betyget ska anses som ett högt betyg även om antalet recensioner för Kundfinans är något lägre än andra långivare på Trustpilot.

De kunder som lämnat goda recensioner om Kundfinans är främst nöjda med långivarens snabba utbetalningar och den trevliga servicen av kundtjänsten. Även ansökningsprocessen på Kundfinans hemsida har fått goda omdömen på nätet.

Negativa omdömen om Kundfinans har lämnats av kunder som menar på att kontokreditens ränta är hög och att lånet har för många avgifter. En del kunder har även hävdat att krediten är svår att avsluta och att Kundfinans ställer för höga krav gentemot sina låntagare.

Kundfinans krav

Kundfinans krav är:

 • En deklarerad inkomst. Kundfinans kräver att du som låntagare har en deklarerad inkomst från till exempel arbete eller A-kassa. Om du inte har en inkomst som blivit deklarerad sedan tidigare kan du inte komplettera din låneansökan med till exempel en lönespecifikation och bli beviljad.
 • Inga betalningsanmärkningar. Kundfinans beviljar inga låneansökningar till låntagare med befintliga betalningsanmärkningar.
 • Ingen skuld hos Kronofogden. Ett skuldsaldo hos Kronofogden gör att du som låntagare inte kan bli beviljad en kredit hos Kundfinans under någon omständighet.
 • Folkbokföring i Sverige. Låntagare hos Kundfinans behöver ha varit folkbokförda på en svensk adress i minst två år från datumet som en låneansökan skickats in för att kunna bli beviljade.
 • Ett bankkonto. För att Kundfinans ska kunna genomföra utbetalningar behöver du som låntagare inneha ett bankkonto på en svensk bank.
 • Aktivt mobilnummer. Kundfinans kräver att du som låntagare innehar ett mobilnummer som är aktivt och fungerande.
 • En e-postadress. Kundfinans kräver att du som låntagare innehar en e-postadress för att kunna ta emot utskick och meddelanden från Kundfinans via mejl.
 • Ett elektroniskt ID. För att kunna legitimera dig hos Kundfinans och för att signera din låneansökan behöver du som låntagare inneha ett elektroniskt ID (till exempel Mobilt BankID).

Om du inte uppfyller Kundfinans krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Kundfinans.

Se mer: Krav för lån och krediter.

Innan du ansöker om Kundfinans kontokredit

Innan du ansöker hos Kundfinans bör du beakta detta:

 • Kundfinans grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Kundfinans grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Kundfinans. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: kontrollera kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Kundfinans. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Kundfinans kontokredit

Så här gör du för att ansöka om Kundfinans kontokredit:

 1. Välj ditt lånebelopp utifrån skalan under “Hur mycket vill du låna?”.

 2. Klicka på “Ansök Nu”.

 3. Fyll i din e-postadress och ditt mobilnummer.

 4. Godkänn de nödvändiga villkoren.

 5. Ansök med Mobilt BankID genom att klicka på “Ansök”.

Så har vi betygsatt Kundfinans kontokredit

Eftersom Kundfinans kontokredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Kundfinans kontokredit enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Kundfinans kontokredit såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Kundfinans process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Kundfinans för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Finns det lån med liknande villkor som Kundfinans?

Ja, Kundfinans är en del av varumärket GF Money som tillhandahåller flertalet kontokrediter med exakt samma villkor som Kundfinans kontokredit. Är du intresserad av andra lån eller krediter med liknande villkor som Kundfinans kredit kan du börja med att se över dessa lån.

Kontokrediter med samma villkor som Kundfinans och som också är under samma varumärke är: SMSpengars kontokredit, Expresskredits kontokredit och GF Moneys kontokredit.

Är det säkert att låna pengar från Kundfinans?

Ja, Kundfinans är en legitimerad kreditgivare under Finansinspektionens tillsyn. Kundfinans är en del av företaget GF Money Consumer Finance som är aktiva i Danmark, Finland, Sverige och Spanien. Sedan år 2007 har Kundfinans beviljat SMS lån och har ett gott rykte bland tidigare kunder som ansökt om deras krediter.

Avslutas Kundfinans kontokredit när den är återbetald?

Nej, Kundfinans kontokredit avslutas inte automatiskt när kreditskulden är helt återbetald eftersom krediten går att nyttja igen när skuldbeloppet betalats tillbaka. Som låntagare hos Kundfinans behöver du kontakta kundtjänsten för avslut av kredit efter att du har återbetalat ditt skuldbelopp.

Kan en befintlig kredit hos Kundfinans höjas?

Ja, en befintlig kredit hos Kundfinans kan höjas mot en avgift på 150 kr. Du som låntagare behöver kontakta Kundfinans kundtjänst för att höja din kredit upp till den högsta tillåtna kreditgränsen på 30 000 kr.

Vad kan Kundfinans kontokredit användas till?

Kundfinans kontokredit kan användas för betalning av oförväntade utgifter eftersom krediten kan beviljas och utbetalas snabbt. Det går även att använda krediten som en buffert på grund av att den går att nyttja flera gånger efter att skulden återbetalats. Det finns inga krav av Kundfinans om hur krediten får användas av låntagare.

När får man pengarna från Kundfinans?

Kundfinans erbjuder direktutbetalningar till konton på alla storbanker och dessa utbetalningar brukar endast ta några minuter tills de är genomförda. Vid vanliga banköverföringar (inte direktutbetalningar) kan det ibland ta upp till två bankdagar innan pengarna kommer fram till ditt konto.

Du bör ta kontakt med din bank för att veta exakt hur lång tid det kan ta för en långivare att skicka pengar till ditt konto genom en banköverföring från en annan bank.

Detaljerad information om Kundfinans

Information om Kundfinans
Utan UC
Ja, via Creditsafe
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Utbet. helger & kvällar
Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Betyg hos Trustpilot
4.8 / 5 Trust pilot score 4.8 / 5
(174 omdömen)
Krav hos Kundfinans
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Tillåter ej betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
18 - 72 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Ja
×
Kundfinans kan bevilja lån även till personer utan anställning eller pension. Däremot är beviljandegraden till personer utan anställning betydligt lägre.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Kundfinans
Ränta
39,8 %
Effektiv ränta
73,87 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
280 kr
Aviavgift
45 kr
Uttagsavgift
95 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Kundfinans
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
200 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Ja, via Creditsafe
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39,8 % nominell ränta, 280 kr i uppläggningsavgift, 95 kr i uttagsavgift och 45 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 069 kr och effektiv ränta på 73,87 %. Totalt att betala blir 13 199 kr.