Sidan innehåller annonser

Expresskredit kontokredit: Recension 2024

Expresskredits kontokredit är ett SMS lån (snabblån) som är bra för dig som har låg kreditvärdighet som söker snabba utbetalningar. Om du har svårt att få ett lån för att du till exempel inte har en fast anställning eller har för många UC-förfrågningar är Expresskredits kontokredit ett bra SMS-lån för dig.

Det finns dock SMS lån (snabblån) med lägre avgifter än Expresskredit som både erbjuder snabb utbetalning och har hög beviljandegrad.

Läs hela recensionen

Expresskredit
 • Lånebelopp: 1 000 - 30 000 krFördel
 • Ränta: 39,8 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Läs mer eller ansök på Expresskredit.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Expresskredit: Ganska bra, 3.7/5

Lånea anser att Expresskredit kontokredit allt sammantaget är ganska bra och ges betyget 3,7 av 5. Det är högre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Expresskredits kontokredit är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1/5. Expresskredit erbjuder en förhållandevis dyr kontokredit med en ränta på 39,8 % och en rad olika tillkommande avgifter.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Expresskredit har i normala fall en hög beviljandegrad. Chansen för dig som låntagare med svag kreditvärdighet att bli beviljad en kredit är förhållandevis hög.
 • Utbetalning: betyg 4.5/5. Expresskredit ger snabba svar på låneansökningar och erbjuder dig möjlighet att låna pengar direkt till konton på alla storbanker.
 • Kundservice: betyg 5/5. Expresskredits kundtjänst arbetar på vardagar 08.00–16.00 via telefon, mejl och chatt.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Expresskredit: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.7/5
Lånekostnad1/5
Beviljandegrad4/5
Utbetalning4.5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Expresskredit kontokredit är dålig och krediten ges i denna kategori betyget 1 av 5. Expresskredits kontokredit är ett dyrare SMS lån än de flesta SMS lån som recenserats av Lånea. Det beror till stor del på att kontokrediten har en hög ränta på 39,8 % och flera tillkommande avgifter.

Räntan som Expresskredit erbjuder på 39,8 % är högre än genomsnittsräntan på 38,4 % för de SMS lån Lånea recenserat. Något annat negativt med kreditens lånekostnad är de tillkommande avgifter som Expresskredit har. Avgifterna inkluderar i synnerhet en uppläggningsavgift på 280 kr (engångsavgift), månatliga aviavgifter på 45 kr (oavsett hur du väljer att bli aviserad) och en uttagsavgift som gäller vid varje kredituttag på 95 kr.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Expresskredits kontokredit (med en ränta på 39,8 %, uppläggningsavgift på 280 kr, aviavgift på 45 kr och en uttagsavgift på 95 kr) och återbetalas över 12 månader har Expresskredits kontokredit en effektiv ränta på 73,87 %. Det är dåligt, eftersom det är högre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Expresskredit kontokredit är ganska bra och krediten ges i denna kategori betyget 4 av 5. Expresskredits kontokredit är enkel att bli beviljad även om du som låntagare har låg kreditvärdighet. Det görs ingen UC-förfrågan i samband med en låneansökan hos Expresskredit och de har heller inget fast belopp som inkomstkrav.

Expresskredit kräver att du som låntagare är folkbokförd i Sverige sedan två år tillbaka och har någon form av deklarerad inkomst. Din inkomst behöver dock inte vara från arbete utan kan vara en inkomst från A-kassa till exempel. En låneansökan hos Expresskredit kommer inte heller beviljas om du som låntagare har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Utbetalning: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att utbetalningen av Expresskredit kontokredit är bra och krediten ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Expresskredit har en ovanligt snabb och bra process för utbetalning och att bevilja låneansökningar.

Direktutbetalningar från Expresskredit görs till konton på alla storbanker för samtliga kunder, alla dagar i veckan. Befintliga kunder kan få sin utbetalning genomförd automatiskt alla dagar i veckan oavsett tid på dagen, medan det görs manuella utbetalningar för nya kunder under Expresskredits öppettider (vardagar 8:00 – 16:00).

Det enda negativa med Expresskredits snabba utbetalningar är att automatiska utbetalningar endast gäller för befintliga kunder. Det betyder att du som ny kund måste förhålla dig till Expresskredits öppettider.  Förutom banköverföringar har Expresskredit även möjlighet att utbetala lån via Trustly.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Expresskredits kundservice är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Expresskredit har en bra kundservice som erbjuds via tre olika kanaler: telefoni, mejl och chatt. Kundtjänsten är tillgänglig för samtliga kunder vardagar under deras öppettider. Låneas erfarenhet av Expresskredits kundtjänst är deras service är snabb och hjälpsam.

Det enda negativa med Expresskredits kundtjänst är att de har stängt på helgdagar. Eftersom uttag från beviljade krediter kan göras dygnet runt är det dock ingen stor nackdel.

Vem är Expresskredits kontokredit bäst för?

Expresskredits kontokredit är bäst för dig med låg kreditvärdighet på grund av till exempel låg inkomst, arbetslöshet eller många UC-förfrågningar. Expresskredit kan bevilja låntagare med låg inkomst eftersom de inte har ett fast belopp som inkomstkrav. Ett beviljande hos Expresskredit kräver heller inte en fast anställning och en ansökan resulterar inte i en UC-förfrågan.

Omständigheter när Expresskredits kontokredit passar bra

Några omständigheter när Expresskredits kontokredit passar bra är om:

 • Du behöver ett snabbt och enkelt lån. En låneansökan hos Expresskredit kan hanteras snabbt under både helger och vardagar. Så fort en ansökan beviljas kan utbetalning ske omgående och du som låntagare kan i många fall få ditt beviljade kreditbelopp utbetalt samma dag som du skickat in din ansökan. Expresskredits kontokredit är därmed ett bra val för dig som vill låna pengar snabbt och enkelt.
 • Du har svårt att låna pengar. Om du har låg kreditvärdighet och det känns som att det är omöjligt för dig att få ett lån kan Expresskredits kontokredit vara bra på grund av dess höga beviljandegrad. Krediten kan beviljas till dig även om du har det svårt att låna pengar på grund av låg inkomst eller arbetslöshet.
 • Du behöver låna pengar trots många kreditupplysningar. Expresskredit tar inte kreditupplysningar via Upplysningscentralen (UC) utan använder sig istället av Creditsafe. Det skickas heller ingen information till UC om beviljade skulder efter en kredit hos Expresskredit beviljats. Därmed kan Expresskredits kontokredit vara ett bra SMS lån för dig som behöver låna pengar trots många kreditupplysningar.
Läs mer på Expresskredit.se

Vem är Expresskredits kontokredit dåligt för?

Expresskredits kontokredit är ett dåligt val för dig som söker ett billigt SMS lån eller som inte har deklarerat någon inkomst ännu (till exempel på grund av att du varit arbetslös, studerat eller bott utomlands).

SMS lån i överlag är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Expresskredits kontokredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Expresskredits kontokredit inte rätt alternativ för dig:

 • Flexkontots kontokredit: kredit utan UC du kan få trots betalningsanmärkningar. Flexkontots ränta på 43,98 % är ungefär samma som Expresskredits ränta på 39,8 %. Det finns däremot inget krav på deklarerad inkomst så Flexkontots kredit kan beviljas om du till exempel är nyexaminerad och nyligen börjat arbeta. Ett krav är dock att du som låntagare har en årsinkomst på 120 000 kr.
 • Extralånets lån: kredit utan UC med låg ränta på 27,95 %. Ett lån från Extralånet kan gå att få trots betalningsanmärkningar och har inga tillkommande avgifter. Det är även möjligt att du kan beviljas krediten utan att du har en fast anställning.
 • Bankys lån: borgenslån utan UC med låg ränta på 29 %. Du kan bli beviljad ett lån hos Banky trots betalningsanmärkningar och det finns inget krav på deklarerad inkomst. Däremot kräver Banky att du som låntagare har en borgensman för att du ska bli beviljad ett lån. Din inkomst behöver styrkas med lönespecifikationer och potentiellt ett anställningsbevis eftersom Banky kräver att du som låntagare har någon form av anställning.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Expresskredit kontokredit). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Expresskredits kontokredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än den minsta kreditgränsen som är tillåten för Expresskredit vilket är 1 000 kr För att göra uttag från Expresskredits kontokredit behöver du även förhålla dig till deras minsta uttagsgräns på 200 kr.

Se: Låna privatlån.

Fördelar med Expresskredits kontokredit

De viktigaste fördelarna med Expresskredits kontokredit är:

 • Du får pengarna direkt på kontot. Efter din ansökan hos Expresskredit är beviljad kan dina lånade pengar betalas ut direkt till konton på alla storbanker i Sverige. Expresskredit har möjlighet att betala ut lån direkt på kontot dygnet runt, alla dagar i veckan.
 • Du lånar pengar utan en UC-förfrågan. För dig som vill undvika kreditupplysningar från UC kan Expresskredit ge möjligheten att låna pengar utan en UC-förfrågan. Expresskredit använder sig av Creditsafe när de tar en kreditupplysning och informerar inte UC om beviljade skulder. Om du sedan tidigare har många UC-förfrågningar kommer detta alltså inte påverka din ansökan hos Expresskredit.
 • Du kan låna utan en fast inkomst. Expresskredit har inga krav på att du som låntagare måste ha en fast inkomst eller en fast anställning. Du kan till exempel studera och jobba extra på sidan av dina studier och fortfarande bli beviljad en kontokredit hos Expresskredit. Se: Låna pengar utan inkomst.
 • Du får svar på din ansökan direkt. Expresskredit kan ofta ge ett svar på din låneansökan direkt på skärmen. För befintliga kunder krävs normalt inte hantering uttag av handläggare vilket betyder att krediten kan beviljas och betalas ut automatiskt dygnet runt, alla dagar i veckan. En kreditansökan från en ny kund kräver manuell hantering under öppettiderna (8:00 – 16:00 på vardagar).
 • Du kan låna med inkomst från A-kassa. Expresskredit kan bevilja dig en kredit även om du är arbetslös med inkomst från A-kassa. Det kan vara fördelaktigt för dig som plötsligt fått lägre inkomst efter att ha blivit arbetslös. Expresskredits kontokredit är alltså ett bra alternativ för dig som söker ett lån med inkomst från A-kassa.
 • Du kan få helgutbetalningar. Expresskredits kontokredit är ett SMS lån med helgutbetalning. Befintliga kunder kan få sina kreditbelopp utbetalda dygnet runt på helger oavsett tidpunkt. Nya kunder hos Expresskredit har dessvärre inte möjlighet för utbetalning av kreditbelopp på helger.
 • Du kan få upp till två betalningsfria månader per år. Du som blivit beviljad Expresskredits kontokredit kan få upp till två betalningsfria månader per år. Innan du kan nyttja en betalningsfri månad behöver du ha betalt fyra fakturor i rad innan dess förfallodatum. Därefter kan du kontakta Expresskredit för att ansöka om en betalningsfri månad.
 • Krediten kan försäkras med ett utgiftsskydd. Kontokrediter hos Expresskredit har ett utgiftsskydd (låneskydd) som kan tillkomma med lånet. Ett utgiftsskydd är en bra säkerhet för låntagare vid oförväntade olyckor eller akuta sjukfall som kan påverka ens återbetalningsförmåga. Om du som låntagare har ett utgiftsskydd kan försäkringen täcka upp dina månadsutgifter.

Nackdelar med Expresskredits kontokredit

De viktigaste nackdelarna med Expresskredits kontokredit är:

 • Den nominella räntan är högre än för många andra SMS lån. Expresskredit har en nominell ränta på 39,8 % som är högre än genomsnittsräntan på 38,4 % för de SMS lån som Lånea recenserat. Kontokrediten från Expresskredit betraktas som en högkostnadskredit på grund av dess höga nominella ränta.
 • Den har flera tillkommande avgifter. Expresskredits kontokredit har flera tillkommande avgifter som ökar kreditens kostnad. Avgifter som tillkommer är en månadsvis aviavgift på 45 kr, en uttagsavgift på 95 kr, en uppläggningsavgift på 280 kr och en avgift på 150 kr för att utöka en befintlig kredit.
 • Det går inte att få kreditansökan beviljad med betalningsanmärkningar. Expresskredit beviljar inte lån för låntagare med befintliga betalningsanmärkningar. Du som har betalningsanmärkningar behöver istället ansöka hos en långivare som kan erbjuda SMS lån trots betalningsanmärkning.
 • Du måste ha en deklarerad inkomst. Expresskredit kräver att du som låntagare har en deklarerad inkomst för du ska bli beviljad en kredit. Det betyder att om du nyligen börjat arbeta och inte hunnit få en deklarerad inkomst kan du inte beviljas en kredit. Om du i dagsläget saknar en deklarerad inkomst kan du istället ansöka om lån hos en långivare som erbjuder lån utan en deklarerad inkomst.

Jämför Expresskredits kontokredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Expresskredits kontokredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Expresskredit Expresskredit 1 000-30 000 kr 39,8-39,8 %
3,7/5
Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder Ja, via Creditsafe 280 kr 45 kr
Fairlo Fairlo 10 000-70 000 kr 20-29 %
4,4/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr
Mobillån Mobillån 5 000-30 000 kr 39-39 %
3,3/5
Ja, under öppettider Ja, via Bisnode 295 kr 35 kr

Vad särskiljer Expresskredits kontokredit från andra SMS lån?

Det som särskiljer Expresskredits kontokredit från andra SMS lån är i huvudsak dess snabba utbetalningar under veckans alla dagar och dess höga beviljandegrad. Även den tillkommande servicen från Expresskredits kundtjänst som du som låntagare får tillgång till är en särskiljande faktor.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Expresskredits kontokredit vs Fairlos kontokredit

Fairlos kontokredit är ett SMS lån som har betydligt lägre ränta än Expresskredit som har 39,8 %. Fairlos ränta sträcker sig från 20 % till 29 %. Det är en kontokredit utan UC förfrågan och som kan beviljas trots att du som låntagare har betalningsanmärkningar.

Fairlos kredit har även inga tillkommande avgifter, vilket Expresskredit har. Däremot kräver Fairlo att du som låntagare har en årsinkomst på minst 120 000 kr, och en kreditgräns på minst 10 000 kr.

Expresskredits kontokredit vs Mobillåns kontokredit

Mobillåns kontokredit är ett SMS lån utan UC med liknande villkor som Expresskredit. Krediten från Mobillån har en ränta på 39 % och en uppläggningsavgift på 295 kr. Uppläggningsavgiften från Mobillån är något högre än Expresskredits uppläggningsavgift på 280 kr.

Kundomdömen av Expresskredits kontokredit online

Du kan hitta många recensioner om Expresskredit som långivare på nätet. På Trustpilot har Expresskredit ett betyg på 4,9 av 5 (baserat på över 400 recensioner). Det nästintill perfekta betyget på Trustpilot ska anses som väldigt högt med tanke på antalet recensioner som betyget baseras på.

Positiva omdömen om Expresskredit avser främst den snabba hanteringstiden av låneansökningar och kundtjänstens hjälpsamhet. Förutom personalens bemötande gentemot kunderna har även de snabba utbetalningarna och hemsidans smidighet fått goda recensioner.

De få negativa kommentarerna är från kunder som klagar på utskick från Expresskredits samarbetspartners som skickats via mejl efter att en ansökan blivit beviljad. En del recensioner från tidigare kunder menar på att Expresskredit har för lång handläggningstid efter att kundernas låneansökan tagit några timmar att hanteras.

Expresskredits krav

Expresskredits krav är:

 • Deklarerad inkomst. Expresskredit kräver att dess låntagare har en deklarerad inkomst i Sverige. Det betyder att om du har en inkomst, men saknar en deklarerad inkomst, kan din kreditansökan inte kompletteras med lönespecifikationer eller kontoutdrag.
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar. En ansökan om Expresskredits kontokredit kan inte beviljas om du har betalningsanmärkningar. Kreditansökningar som görs av personer med befintliga betalningsanmärkningar avslås av Expresskredit.
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden. Du som låntagare får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden om du ska bli beviljad Expresskredits kontokredit. Låneansökningar som görs av personer med skuldsaldo hos Kronofogden avslås alltid av Expresskredit.
 • Folkbokföring på en svensk adress. Som låntagare hos Expresskredit behöver du vara folkbokförd på en svensk adress i minst två år från ansökningsdatumet för att bli beviljad en kontokredit.
 • Ett aktivt bankkonto. Låntagare hos Expresskredit behöver inneha ett bankkonto på en svensk bank för att kontokrediten ska kunna utbetalas. Expresskredit kan göra direktutbetalningar till konton på alla storbanker i Sverige.
 • Ett mobilnummer. Du behöver ha ett aktivt mobilnummer för att ansöka om Expresskredits kontokredit.
 • En e-postadress. Expresskredit kräver att du som ansöker om deras kontokredit har en aktiv e-postadress för att ta emot utskick via mejl.
 • Elektroniskt ID. För att ansöka om en kredit hos Expresskredit behöver du ett elektroniskt ID (till exempel Mobilt BankID) för digitala legitimeringar och signeringar.

Om du inte uppfyller Expresskredits krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Expresskredit.

Se mer: Vad krävs för att låna pengar?

Innan du ansöker om Expresskredits kontokredit

Innan du ansöker hos Expresskredit bör du beakta detta:

 • Expresskredits grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Expresskredits grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Expresskredit. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: Vad är min kreditvärdighet?
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Expresskredit. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Expresskredits kontokredit

Så här gör du för att ansöka om Expresskredits kontokredit:

 1. Välj ditt önskade kreditbelopp.

 2. Se över din månadskostnad och ditt förfallodatum.

 3. Klicka på “Ansök om din kredit”.

 4. Fyll i din e-postadress och ditt mobilnummer.

 5. Godkänn de nödvändiga villkoren genom att klicka i rutan.

 6. Klicka på “Ansök” och signera med Mobilt BankID.

Så har vi betygsatt Expresskredits kontokredit

Eftersom Expresskredits kontokredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Expresskredits kontokredit enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Expresskredits kontokredit såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Expresskredits process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Expresskredit för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar hos Expresskredit?

Ja, det är säker att låna hos Expresskredit. De har ett gott rykte hos tidigare kunder vilket framgår i de höga betygen långivaren fått på recensioner online. Expresskredit omfattas av Finansinspektionens (FI) lagkrav likt andra kreditgivare i Sverige och behöver förhålla sig till de krav som ställs i konsumentkreditlagen.

Expresskredit startades år 2008 och är sedan år 2017 en del av GF Money Group, en nordisk kreditgivare med verksamhet i Danmark, Finland, Sverige och Spanien.

Vad är den minsta månadsbetalningen för Expresskredits kontokredit?

Det minsta beloppet för din månadsbetalning till Expresskredit baseras på storleken av ditt aktuella skuldbelopp. Ett skuldbelopp som till exempel understiger 5 000 kr har ett minimibelopp på 250 kr per månad som minsta månadsbetalning. Ett skuldbelopp överstigande 5 000 kr kräver en månadsbetalning på minst 500 kr.

Du kan maximalt behöva betala 2 300 kr per månad som minst till Expresskredit, och det är om din kreditskuld hos dem överstiger 50 000 kr.

Avslutas Expresskredits kontokredit när den är återbetald?

Nej, din kontokredit hos Expresskredit avslutas inte per automatik när ditt skuldbelopp är helt återbetalt. En kontokredit går att nyttja även om skulden är helt återbetald och det gäller även för Expresskredits kontokredit. Om din skuld är återbetald kan du däremot kontakta Expresskredit och be om att avsluta din kredit.

Kan en befintlig kredit hos Expresskredit höjas?

Ja, en befintlig kontokredit hos Expresskredit kan höjas på begäran av dig som låntagare. Det tillkommer dock en avgift på 150 kr för att höja en befintlig kredit.

Vad kan Expresskredits kontokredit användas till?

Expresskredits kontokredit är ett lån utan säkerhet och kreditbeloppet kan användas till valfritt ändamål. Det kan till exempel vara en skatteskuld som plötsligt tillkommit, ett akut ärende som avser ditt hushåll, eller någon annan form av oförutsedd utgift.

Detaljerad information om Expresskredit

Information om Expresskredit
Utan UC
Ja, via Creditsafe
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Utbet. helger & kvällar
Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Betyg hos Trustpilot
2.5 / 5 Trust pilot score 2.5 / 5
(444 omdömen)
Krav hos Expresskredit
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Expresskredit tillåter ej betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
18 - 72 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Ja
×
Om du får din inkomst via a-kassa, försäkring eller försäkringskassan kommer du få en kreditgräns på max 2 000 kr
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Expresskredit
Ränta
39,8 %
Effektiv ränta
73,87 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
280 kr
Aviavgift
45 kr
Uttagsavgift
95 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Expresskredit
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
200 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Ja, via Creditsafe
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39,8 % nominell ränta, 280 kr i uppläggningsavgift, 95 kr i uttagsavgift och 45 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 069 kr och effektiv ränta på 73,87 %. Totalt att betala blir 13 199 kr.