Sidan innehåller annonser

Everydayplus Kredit: Recension 2024

Everydayplus är ett SMS lån (snabblån) i form av en kontokredit som passar bra för låntagare med låg till medelgod kreditvärdighet. Krediten är relativt dyr pågrund av hög ränta, hög uppläggningsavgift och en hög avisieringsavgift. Lånebesked ges inte direkt och direktutbetalning erbjuds endast till Nordea.

Läs hela recensionen

Everydayplus
 • Lånebelopp: 1 000 - 25 000 krFördel
 • Ränta: 39 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Läs mer eller ansök på Everydayplus.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Everydayplus: Ganska bra, 3.5/5

EverydayPlus är en känd aktör med många år i branschen. De har förhållandevis hög beviljandegrad och lämpar sig för personer med låg kreditvärdighet.

En stor fördel med EveryDayPlus är deras tillgänglighet – de har både helg- och kvällsöppet. Tyvärr sker direktbetalning endast till Nordea-konton.

Kreditens stora nackdel är att den har höga fasta kostnader, regelbundet bruk kan därför bli dyrt i längden.

 • Lånekostnad: betyg 3/5.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5.
 • Utbetalning: betyg 3/5.
 • Kundservice: betyg 4/5.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Everydayplus: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.5/5
Lånekostnad3/5
Beviljandegrad4/5
Utbetalning3/5
Kundservice4/5

Lånekostnad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Har en hel del fasta kostnader som tyvärr gör att krediten kan bli dyr över tid. Använd och betala sedan av så fort du kan.

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Beviljar många och är generösa i deras bedömningar. Tyvärr beviljas däremot inte de med betalningsanmärkningar.

Utbetalning: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Direktbetalning, men endast till Nordea. En snabb kreditgivare!

Kundservice: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Helg- och kvällsöppet och kan nås på många olika sätt – en given full pott.

Om Everyday+

EverydayPlus stora fördel är att du kan ta ut så mycket pengar du behöver för stunden, även om du är beviljad en högre kreditlimit.

Du betalar därmed endast för vad du tagit ut och slipper ränta på hela kreditgränsen. Det är smidigt, eftersom du gång på gång kan återbetala det du nyttjat och återanvända krediten igen.

EverydayPlus i korthet

 • Ger ut en flexibel och enkel kontokredit upp till 25 000 kr med snabb utbetalning.
 • Skadar inte din kreditvärdighet vid ansökan med UC, använder istället Bisnode.
 • Erbjuder helgutbetalning till Nordea-kunder och betalar alltid ut samma vardag när ansökan gjorts innan 11:30.

EverydayPlus har funnits sedan 2014 och ägs likt långivaren Fixza av OPR Finance AB och driver utöver EverydayPlus även OPR Privatlån och OPR Företagslån. De är en mycket trygg aktör som sedan start har över 25 000 nöjda kunder och har ett gott anseende i branschen.

EverydayPlus kommer ursprungligen från Finland. Moderbolaget OPR-Finance Oy är ett av Finlands kändaste varumärken de har sedan starten haft över en halv miljon kunder. Kreditgivaren i Sverige är Svea Ekonomi AB.

 • Betala endast ränta och avgifter för vad du har lånat
 • Tar ingen UC vid ansökan
 • Kvälls- och helgöppet och snabba handläggningstider

Hur fungerar en kredit från Everyday Plus?

När du ansöker om deras kredit online kan du välja ett kreditutrymme mellan 1 00025 000 kr. Deras kredit fungerar ungefär som ett kreditkort, fast utan själva plastkortet.

Du kan nämligen göra oändligt många uttag så länge du betalar igen vad du tar ut och inte överstiger den kreditlimit du beviljas.

Månadsbetalning för EverydayPlus

Kreditens månadsbetalning är minst 39 % av skulden per månad (eller 200 kronor, beroende på vilket belopp som är störst).

Om du “maxar” krediten och är skyldig 25 000 kr innebär det 0,04 x 25000 = 1000 kr i amortering + 812,50 kr (ränta) + 39 kr (administrationsavgift) = 1 851,50 kr i månadsbetalning.

Du kommer alltså aldrig behöva betala mer än 1 852 kr per månad för deras kredit.

Så mycket kostar ett Everyday Plus lån

EverydayPlus har en ränta på 39 %. Utöver räntekostnaden har de en uppläggningsavgift på 395 kr och en administrationsavgift på 39 kr i månaden.

Därtill tillkommer en avgift på 50 kr för varje uttag som görs. Jämfört med många konkurrenter har EverydayPlus med andra ord ganska höga fasta avgifter, vilket kan göra att vardaglig användning på sikt blir dyr.

Något som är positivt är att du betalar endast för vad du tagit ut. Återbetalar du vad du är skyldig kommer krediten vara kostnadsfri tills den används igen.

Tips: vill du undvika avgifter så gott det går kan du titta på vår sida om snabblån med låg ränta.

Så använder du EverydayPlus

EverydayPlus är en typ av kredit i mobilen, den kan hanteras både online eller via SMS. Via SMS kan du begära uttag på 0765 196 255 med ett meddelande som t.ex. ‘UTTAG 1000’. Om meddelande ovan skickas från det till krediten ansluta numret kommer ett lån på 1 000 kr betalas ut till ditt bankkonto så fort det går.

För att begära uttag online går du helt enkelt in på deras hemsida, trycker på “Logga in” och signerar med BankID. Därifrån kan du på två knapptryck till beställa ett uttag.

Utöver att göra uttag kan du även höja kreditgräns när du är inloggad. Däremot kräver det 6 månaders användning av krediten (med betalningar innan förfallodatum) innan de kan godkänna en höjning.

Långivare som liknar EverydayPlus

Nedan hittar du en kort punktlista med kreditgivare som också använder sig av en flexibel kontokredit.

 • Mobillån: erbjuder en kontokredit med utbetalning direkt mån – lör
 • Northmill: en billig kredit med UC med ränta på 7,9 – 25,9 %
 • Fairlo: kontokredit med låg effektiv ränta på 2029 %
 • Monetti: kredit upp till 20 000 kr med direkt svar på din ansökan
 • Flexkontot: kredit på 3 00030 000 kr som godkänner anmärkningar

Everydayplus krav

Everydayplus beviljar många av de som söker. Dessa är kraven för ett EverydayPlus lån:

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du måste var folkbokförd i Sverige
 • Du måste ha en deklarerad inkomst på minst 120 000 kr per år
 • Du får inte ha någon betalningsanmärkning eller skuld hos Kronofogden
 • Du måste ha ett svenskt bankkonto
 • Du måste ha en e-postadress och mobilnummer
 • Du måste ha tillgång till BankID
 • Din inkomst får inte vara från A-kassa

 

Du kan maximalt ha en aktiv kredit samtidigt

En annan begränsning är att du maximalt kan ha en aktiv kredit hos EverydayPlus vid ett givet tillfälle. Vill du låna mer av bolaget bakom går det däremot att ha ett lån hos dotterbolaget Fixza parallellt med krediten hos EverydayPlus.

Om du inte blir beviljad hos Fixza eller ogillar deras villkor kan du kolla in vår sida där vi jämför kontokrediter.

Kreditbedömning

Under premissen att du uppfyller EverydayPlus krav för kontokrediten är de frikostiga med att bevilja ansökningar. Processen hos EverydayPlus är utan UC, istället använder de Bisnode för att kontrollera din kreditvärdighet.

Det är en stor fördel, eftersom en förfrågan från Bisnode inte sparas i något register. Således påverkar det inte din kreditvärdighet.

I ansökningsprocessen tar Everyday Plus in en hel del information. Utifrån informationen du anger i kombination med informationen från din kreditupplysning får deras handläggare en bra bild om de kan bevilja checkkrediten eller inte.

Ibland behöver de dock mer information för att kunna godkänna kreditansökan. I dessa fall verifierar de inkomst via Kreditz. Det är en enkel tjänst som vi BankID kopplar upp sig till ditt bankkonto och läser av information. Hela kontrollen går väldigt fort och medför ingen konsekvens för kreditvärdighet.

I sällsynta fall kan de även begära andra typer av underlag. Det kan t ex vara om du är egenföretagare eller har en tidsbegränsad anställning.

Utbetalning från EverydayPlus

Innan du begär utbetalning från din EverydayPlus kredit måste du ha godkänt (signerat) avtalet. Efter du gjort det är det mycket enkelt att få pengarna utbetalda på kontot. Det finns två sätt att begära utbetalning från checkkrediten:

 • Logga in på EverydayPlus.se via BankID och be om uttag
 • SMSa för att begära uttag

Tid för uttag från Everyday Plus

Beroende på vilken veckodag och tid på dygnet tar ett uttag från EverydayPlus olika lång tid. Låneansökningar handläggs som nämnt endast under deras handläggares arbetstid.

Viktigt är att notera att deras handläggningstid skiljer sig från öppettiderna för kundservice. Everyday handlägger ansökningar fram till 17:30 på vardagar, men sköter utbetalningar fram till 19:00.

 • För Nordeakunder tar uttag 5 minuter under dessa tider – du får utbetalningen direkt.
 • För övriga kunder måste uttaget göras innan 11:30 på helgfria vardagar för att vara dig tillhanda samma eftermiddag. Uttag som görs senare än 11:30 eller på helger dröjer till nästa bankdag.

Så ansöker du om en flexibel kredit från EverydayPlus

Även om Everyday+ har en rigorös ansökningsprocess går den väldigt snabbt att ta sig igenom. Vid vårt test tog det endast 2 minuter att fylla i all information. Det är bra med tanke på att mycket information bidrar till att långivaren kan ta välgrundade beslut.

Innan du själv påbörjar ansökan bör du dock se efter att du uppfyller deras grundkrav. För att ansöka om EverydayPlus kredit följer du följande steg:

 1. Gå till EverydayPlus ansökningsformulär för deras revolverande kredit.

 2. Ange ditt önskade lånebelopp och klicka “Ansök”

 3. Efter detta följer cirka 10 – 15 frågor gällande dina kontaktuppgifter, boendeförhållanden och månadsutgifter. Det är viktigt att svara så sanningsenligt som möjligt på dessa frågor.

 4. I ansökans sista steg ombeds du välja bank för utbetalning och sedan signerar du ansökan med BankID.

Efter du signerat ansökan är det bara invänta svar. Normalt sett är de snabba, men deras lånehandläggare arbetar endast vardagar 08:00-17:30.

Har du skickat in din ansökan på övriga tider måste du därför vänta tills de öppnat sin lånehandläggning igen. Svaret meddelas via mail och SMS.

Frågor och svar

Erbjuder EverydayPlus utbetalning på helgen?

Ja, däremot endast för kunder som har konto hos Nordea, annars tar utbetalningen en bankdag. Dessutom måste uttaget begäras under deras öppettider vilket är 10:00 – 14:00 under helger.

Har du inte Nordea rekommenderar vi att du tittar på vår sida om sms lån med utbetalning helg.

Gör EverydayPlus en UC-förfrågan vid ansökan?

Nej, de tar ingen UC vid ansökan. De använder istället kreditupplysningsföretaget Bisnode.

Informerar EverydayPlus UC om vilka lån jag har?

Nej, EverydayPlus informerar aldrig UC om ansökningar eller beviljade krediter hos dem.

Kan jag inkludera en medsökande för större chans att beviljas?

Nej, tyvärr tillåter EverydayPlus inte att medlåntagare inkluderas på krediten.

På hur lång tid kan jag betala av en EverydayPlus kredit?

Längsta återbetalningstiden för en fullt utnyttjad kredit är ungefär 70 månader, vilket är strax under 4 år. Vi rekommenderar däremot starkt att du betalar av eller på annat sätt löser denna högkostnadskredit betydligt tidigare än så efter användning.

Hur loggar man in på EverydayPlus?

Gå till EverydayPlus.se och tryck på den blå knappen “LOGGA IN”. Därefter ombeds du logga med BankID. Tänk på att du även kan begära uttag via SMS hos EverydayPlus.

Detaljerad information om Everydayplus

Information om Everydayplus
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Ja, under öppettider
Till: Nordea
Utbet. helger & kvällar
Ja, under öppettider
Till: Nordea
Betyg hos Trustpilot
3.2 / 5 Trust pilot score 3.2 / 5
(27 omdömen)
Krav hos Everydayplus
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
EverydayPlus godkänner tyvärr inte betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
20 - 75 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Hos EverydayPlus krävs någon typ av anställning. Exempelvis godkänns inte A-kassa eller CSN som inkomst. Inkomstverifiering görs via deklarerad inkomst samt kontoutdrag via Kreditz.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Everydayplus
Ränta
39 %
Effektiv ränta
73,12 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
395 kr
Aviavgift
39 kr
Uttagsavgift
50 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Everydayplus
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
1 000 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Nej
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39 % nominell ränta, 395 kr i uppläggningsavgift, 50 kr i uttagsavgift och 39 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1059 kr och effektiv ränta på 73,12 %. Totalt att betala blir 13 149 kr.