Sidan innehåller annonser
människor tar lån

Fastighetslån

Genom att ansöka om ett fastighetslån kan ditt företag få hjälp med finansiering av köp, renovering eller utbyggnad av en fastighet. Vi hjälper dig både att hitta rätt fastighetslån samt berättar allt du behöver veta om att låna till fastighet.

Krea

Bäst på fastighetslån 2021

Krea inkluderar flera partners i sin jämförelsetjänst som kan erbjuda lån för att finansiera köp av fastighet i AB.

I och med att dessa affärer ofta är lite större är det perfekt att du i samband med ansökan får personlig rådgivning av Krea.

Ansök nu!

Vad är fastighetslån till företag?

Med fastighetslån till företag menas vanligtvis att ett företag, en organisation eller en bostadsrättsförening (BRF) tar ett lån för att köpa, renovera eller bygga ut en fastighet. Lånet kan ha både fast och rörlig ränta, och tas med eller utan säkerhet i fastigheten.

Vanligt är att företag som investerar i fastigheter såsom fastighetsbolag, lantbruk och byggföretag ansöker om ett fastighetslån till företag för att finansiera köp, renovering eller nybyggnation.

Frågor & svar

Kan man ta lån för en kommersiell fastighet?

Ja, du kan låna till alla möjliga typer av fastigheter. Några exempel är kommersiella fastigheter, renoveringar och ombyggnationer, villor, fritidshus, bostadsrätter och lantbruksfastigheter.

Vilken återbetalningstid har ett fastighetslån?

Återbetalningstiden på lånet varierar beroende på vilken typ av lån du ansöker om. För de mindre fastighetslånen är återbetalningstiden normalt 1 – 5 år, medans de större fastighetslånen kan ha tiotals år i återbetalningstid.

Vad kostar ett fastighetslån?

När du ansöker om ett fastighetslån för företag sätts räntan individuellt för företaget utifrån en mängd olika aspekter såsom företagets betalningsförmåga. Kostnaden för lånet kan därför skilja sig allt ifrån några procent i årsränta upp till flera procent i månaden. Det bästa sättet att ta redan på räntan är genom att ansöka om ett lån, förslagsvis genom oss.

Läs mer: Ränta på företagslån

Är det någon skillnad mellan fastighetslån utan pant och företagslån?

Nej, banken inte tar fastigheten i fråga som säkerhet är det ingen skillnad mellan fastighetslånet och ett konventionellt företagslån. Många mindre bolag tar därför vanliga lån när de planerar att köpa en fastighet.