Sidan innehåller annonser
människor tar lån

Företagslån utan säkerhet

Med ett företagslån utan säkerhet slipper man pantsätta tillgångar till banken för att bli beviljad ett lån. Hos oss kan du jämföra och ansöka om företagslån utan säkerhet hos 16 st aktörer.

Krea

Bästa företagslånet utan säkerhet

Hos Krea finner du det bästa alternativet om du vill ha ett lån till ditt företag utan krav på säkerhet. Majoriteten av deras partners erbjuder just ett sådant samtidigt som en jämförelse via Krea säkerställer bästa möjliga lånevillkor i stort.

Ansök nu!

Frågor & svar

Finns det företagslån utan säkerhet och personlig borgen?

Ja, i teorin går det att låna pengar till ett företag utan varken säkerheter eller personlig borgen. Eftersom att ett sådant lån har väldigt få garantier innebär det att gäldenären skulle behöva exceptionellt god kreditvärdighet. Idag är det väldigt ovanligt att bli beviljad ett företagslån utan personlig borgen utan att lämna några säkerheter.

Hur stora företagslån kan man ta utan säkerhet?

Det finns inte någon regel för hur stora lån till företag utan säkerhet kan vara. Anledningen är att bedömningen alltid görs från fall till fall, och varierar beroende på företagets kreditvärdighet. En tumregel är däremot att lån utan säkerhet är betydligt mindre, vanligtvis runt 100 – 500 tkr.

Vilken långivare ger bäst ränta på lån utan säkerhet?

Det går inte på förhand att säga vilken långivare som kan erbjuda den lägsta räntan på företagslån utan säkerhet. Anledningen är att alla kreditgivare gör en individuell bedömning om de kan bevilja ett lån och till vilken ränta.

Det enda sättet att ta reda på var du får bäst villkor på ett lån utan säkerhet är genom att jämföra hos flera banker samtidigt.

Kan nystartade företag låna utan säkerhet?

Ja, i teorin går det att låna utan säkerhet som ett nystartat bolag. Däremot kommer det att krävas att minst en person går i personlig borgen för lånet.

Läs mer: Företagslån till nystartade bolag