Sidan innehåller annonser

Kontantfinans kredit: Recension 2024

Kontantfinans kredit är ett SMS lån (snabblån) i form av en kontokredit som passar bra för låntagare med svag kreditvärdighet, som vill ta lån till förhållandevis låg ränta med snabb utbetalning via Swish.

Även om Kontantfinans kredit har en jämförelsevis låg ränta har krediten höga avgifter utöver räntan. Om du vill låna pengar regelbundet på små belopp finns det andra kontokrediter som är billigare än Kontantfinans kredit.

Läs hela recensionen

Kontantfinans
 • Lånebelopp: 3 000 - 30 000 krFördel
 • Ränta: 43,98 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Kontantfinans.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Kontantfinans: Bra, 4.1/5

Lånea anser att Kontantfinans kontokredit allt sammantaget är ganska bra och ges betyget 4,1 av 5. Helhetsbetyget ligger nära 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Kontantfinans är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 3.5/5. Kontantfinans kredit har en jämförelsevis låg ränta, men samtidigt flera höga avgifter utöver räntan.
 • Beviljandegrad: betyg 5/5. Kontantfinans kredit har en mycket hög beviljandegrad och kan till exempel godkänna att din huvudsakliga inkomst är ersättning från en A-kassa.
 • Utbetalning: betyg 3.5/5. Kontantfinans kontokredit kan betalas ut direkt via Swish, under Kontantfinans öppettider på vardagar.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Kontantfinans kredit finns tillgängliga för frågor via telefon och mejl på vardagar mellan 9:00–17:00.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Kontantfinans.se

Omdöme av Kontantfinans: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4.1/5
Lånekostnad3.5/5
Beviljandegrad5/5
Utbetalning3.5/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Kontantfinans kredit är ganska dålig och krediten ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. En fördel med lånekostnaden för Kontantfinans kredit är att den har en förhållandevis låg ränta på 43,98 %. Den genomsnittliga räntan för de SMS lån Lånea har recenserat är 38,4 %.

Kontantfinans kredit har dock höga avgifter utöver räntan, såsom en uppläggningsavgift på 475 kronor, en uttagsavgift på 50 kronor (förutom första uttaget) samt en administrativ avgift på 25 kronor per månad. Sammantaget gör det att krediten kan bli dyrare än många andra SMS lån, trots att räntan är låg.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Kontantfinans kredit, återbetalas över 12 månader och med en ränta på 43,98 %, en uppläggningsavgift på 475 kr samt administrativ avgift på 25 kr har Kontantfinans en effektiv ränta på 77,15 %. Det är bra, eftersom det är högre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att beviljandegraden för Kontantfinans kontokredit är enastående och krediten ges i denna kategori betyget 5 av 5. Kontantfinans har en hög beviljandegrad och erbjuder en kredit som är enkel att bli beviljad. De är en av de långivare som Lånea har recenserat som beviljar flest andel av alla låntagare som ansöker om SMS lån hos dem (baserat på andelen beviljade ansökningar om kredit av totalt antal kreditansökningar).

Kontantfinans kan till exempel bevilja kredit till låntagare med inkomst från a-kassan, Försäkringskassan eller CSN. Deras kredit är utan UC, de kan godkänna betalningsanmärkningar och har inget krav på en deklarerad inkomst (du ska dock ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor).

Utbetalning: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att utbetalningen av Kontantfinans kontokredit är ganska bra och krediten ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Det som främst är positivt med Kontantfinans kredit är att den kan betalas ut direkt via Swish till bankkonton i alla banker som är anslutna till Swish. Andra kreditgivare med direktutbetalningar kan endast betala ut krediter direkt till konton i SEB, Nordea, Handelsbanken, Swedbank och i vissa fall Danske Bank.

Vad som är negativt med Kontantfinans utbetalning är att de inte erbjuder automatisk direktutbetalning dygnet runt. Du kan således inte få ett begärt uttag utbetalt direkt till ditt konto utanför Kontantfinans öppettider. Om du vill låna pengar utanför Kontantfinans öppettider finns det flera långivare som erbjuder utbetalningar direkt, dygnet runt.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Kontantfinans kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Kontantfinans har kontaktuppgifter utsatta på hemsidan och en förhållandevis tillgänglig kundservice. De kan nås via telefon och mejl på vardagar mellan 9:00 och 17:00.

Vad som är negativt med Kontantfinans kundservice är att de inte finns tillgängliga på sociala medier eller har en livechatt på sin hemsida. Jämfört med många andra långivare, som till exempel erbjuder livechatt, är det svårt att nå Kontantfinans.

Vem är Kontantfinans bäst för?

Kontantfinans kredit är bäst för dig som har låg kreditvärdighet men som ändå vill ha en chans att få låna till en förhållandevis låg ränta. Du kan beviljas Kontantfinans kontokredit även om du till exempel är sjukskriven, arbetslös eller om du har betalningsanmärkningar.

Deras kredit kan även passa bra för dig som vill låna pengar snabbt via Swish. Kontantfinans betalar ut krediter direkt via Swish till samtliga banker som är anslutna till Swish, under sina öppettider.

Omständigheter när Kontantfinans kredit passar bra

Några omständigheter när Kontantfinans kredit passar bra är om:

 • Du har svårt att beviljas kredit hos andra långivare. Kontantfinans har hög beviljandegrad och det är enklare att bli beviljad deras kredit än många andra SMS lån. Får du inte låna pengar hos en annan långivare kan Kontantfinans kredit därför vara ett bra alternativ för dig.
 • Du har dålig kreditvärdighet. Kontantfinans använder inte UC, utan Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode) som kreditupplysningsföretag. Det är bra om du har svag kreditvärdighet hos UC. Kontantfinans har inte heller krav på fast anställning och kan godkänna betalningsanmärkningar. Se: SMS lån trots svag kreditvärdighet.
 • Du har många UC-förfrågningar. Eftersom Kontantfinans inte använder UC (eller rapporterar lån till UC:skuldregister) påverkas inte dina möjligheter att beviljas ett lån hos Kontantfinans även om du har många uc förfrågningar.
 • Du vill ta ett snabbt lån. När du ansöker om kredit hos Kontantfinans får du svar på din låneansökan inom senast 24 timmar, ofta redan inom 3 timmar under deras öppettider. Beviljas du kredit kan du få pengarna swishade till dig omedelbart efteråt under Kontantfinans öppettider. Kontantfinans har öppet på vardagar mellan 09:00 och 17:00. Vill du ta ett snabbt lån och din bank är ansluten till Swish kan Kontantfinans kredit passa bra för dig.
Läs mer på Kontantfinans.se

Vem är Kontantfinans kredit dåligt för?

Kontantfinans kredit är dåligt för dig som söker ett billigt SMS lån. Krediten har en förhållandevis låg ränta på 43,98 %, men samtidigt flera höga avgifter utöver räntan. Det gör att deras kredit sammantaget blir relativt dyr och klassificeras nästan alltid som en högkostnadskredit.

Krediten från Kontantfinans är även ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt via Swish. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån istället, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Kontantfinans kredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Kontantfinans kredit inte är rätt alternativ för dig:

 • Fairlo kredit: kredit som till skillnad mot Kontantfinans kredit saknar avgifter. Fairlo erbjuder en kontokredit utan uppläggningsavgift, administrativ avgift och uttagsavgift. Kontantfinans har både uppläggningsavgift och månatlig aviavgift. Fairlo har en kreditgräns 10 00070 000 kronor och en ränta på 20–29 %.
 • Northmill kredit: kredit med lägre ränta än Kontantfinans kredit. Northmill erbjuder en kontokredit med kreditgräns på 1 00050 000 kronor och en ränta på 7,9–25,9 %.

Privatlån är ett alternativ till Kontantfinans kredit om du vill låna billigt

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Kontantfinans kredit). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt, och har tillräckligt hög kreditvärdighet för att beviljas ett privatlån, passar det sannolikt bättre för dig än Kontantfinans kredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än minimibeloppet för Kontantfinans kreditgräns som är 30 000 kronor och har ett lägsta uttagsbelopp på 500 kronor. Se: ta privatlån.

Fördelar med Kontantfinans kredit

De viktigaste fördelarna med Kontantfinans kredit är:

 • Betalningsanmärkningar är okej. Kontantfinans kan godkänna att du har betalningsanmärkningar när du ansöker om deras kredit. De har inga specifika krav för vilka typer av betalningsanmärkningar det gäller (A-mål eller E-mål), eller hur gamla anmärkningarna får vara. Läs mer här: SMSlån med betalningsanmärkningar.
 • Du kan beviljas kredit med en låg inkomst. Du kan beviljas kredit hos Kontantfinans med en årsinkomst på bara 120 000 kronor. Det finns inget krav på att inkomsten ska vara deklarerad. De godkänner även inkomst från till exempel CSN, Försäkringskassan eller en a-kassan. Se mer: SMS lån med låg inkomst.
 • Krediten är utan UC. Kontanfinans kredit använder Dun & Bradstreet som kreditupplysningsföretag och inte UC. Eftersom Kontantfinans erbjuder SMS lån utan uc påverkas inte din kreditvärdighet hos UC när du tar lån hos Kontantfinans.
 • Det är en kontokredit. Kontantfinans lån är en kontokredit, vilket innebär att du bara betalar ränta för den delen av krediten du använder. När krediten är återbetald kan du använda den på nytt upp till maximala kreditgräns. Genom att använda kontokrediten när du behöver den kan den fungera som en buffert.
 • Krediten har betalningsfria månader. Kontantfinans kredit har till skillnad mot många andra kontokrediter två betalningsfria månader. Krav för att beviljas en betalningsfri månad är att minst tre fakturor ska ha betalats sedan krediten började nyttjas och sedan den senaste betalningsfria månaden.
 • Deras kredit kan betalas ut direkt. Kontantfinans erbjuder direktutbetalning via Swish, till bankkonton i alla banker som är anslutna till Swish. För att du ska kunna få kredit med utbetalning direkt behöver du ansöka under Kontantfinans öppettider 09:00–17:00, på vardagar.
 • Krediten är enkel att beviljas. Kontantfinans kredit har hög beviljandegrad, vilket betyder att du kan beviljas krediten trots att du har till exempel betalningsanmärkningar eller inkomst i form av ersättning från en a-kassa. Läs mer: lån som alla blir beviljade.
 • Krediten erbjuder kreditskyddsförsäkring. Kontantfinans kreditskydd ersätter dig en del av din skuld om du blir sjuk eller drabbas av arbetslöshet. Vid till exempel en ofrivillig arbetslöshet från en anställning om minst 17 h/v kan ersättningen motsvara 10 % av ditt utestående skuldsaldo vid skadedagen per månad (max 10 000 kr/mån under 1 år). Försäkringen löser även kreditens utestående skuld om du avlider. Enligt Kontantfinans krävs det att du är tillsvidareanställd eller egenföretagare för att kunna teckna försäkringen.

Nackdelar med Kontantfinans kredit

De viktigaste nackdelarna med Kontantfinans kredit är:

 • Krediten är förhållandevis dyr. Kontantfinans kontokredit har en förhållandevis låg ränta på 43,98 %, som är samma för alla låntagare oavsett kreditvärdighet. Utöver räntan tillkommer dock höga avgifter i form av en uppläggningsavgift, en månatlig aviavgift samt en uttagsavgift för var gång du begär ett uttag. Det gör att Kontantfinans kontokredit kan bli dyrare än vad du tänker dig. Det gäller särskilt om du endast lånar några tusen kronor.
 • Krediten betalas inte ut under kvällar och helger. Till skillnad från många andra SMS lån betalas inte Kontantfinans kontokredit ut på kvällar och helger. Det beror på att Kontantfinans har en manuell handläggningsprocess och att de har stängt efter 17:00 på vardagar samt under helger. Du kan därmed inte ta SMS lån på helger, eller mitt i natten, hos Kontantfinans.

Jämför Kontanfinans kredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Kontantfinans kredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Kontantfinans Kontantfinans 3 000-30 000 kr 43,98-43,98 %
3,4/5
Nej Ja, via Bisnode 475 kr 25 kr
Brixo Brixo 3 000-50 000 kr 28,95-28,95 %
4,1/5
Ja, under kontorstid Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr
Ferratum Ferratum 1 000-40 000 kr 43,5-43,5 %
4,8/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 0 kr 0 kr

Vad särskiljer Kontantfinans kredit från andra SMS lån?

Vad som främst särskiljer kontantfinans kredit från andra SMS lån är att Kontantfinans har en hög beviljandegrad. Du kan bli beviljad kredit hos Kontantfinans även om du saknar fast anställning, har låg inkomst och betalningsanmärkningar. Kontantfinans erbjuder även två betalningsfria månader, under rätt förutsättningar, och har kreditskydd.

Kontantfinans kredit särskiljer sig även från andra krediter på så sätt att den kan betalas ut direkt via Swish till bankkonton i alla banker som är anslutna till Swish. Få andra långivare erbjuder direktbetalningar via Swish och sällan till så många banker som Kontantfinans.

Med det sagt är det klokt att jämföra Kontantfinans kredit med flera andra SMS lån innan du väljer vilket lån som är bäst för dig.

Kontantfinans kredit vs Brixo kredit

Brixo är en kontokredit precis som Kontantfinans, men som erbjuder en högre kreditgräns på 50 000 kronor. Brixos kredit saknar även övriga avgifter utöver räntan, vilket Kontantfinans kredit inte gör. Vad gäller övriga villkor liknar de båda krediterna varandra. De ges nämligen ut av samma moderbolag, Brixo AB. Den huvudsakliga skillnaden är att Brixo erbjuder en kredit som är billigare än Kontantfinans kredit.

Kontantfinans kredit vs Ferratum

Precis som Kontantfinans erbjuder Ferratum en flexibel kontokredit. Ferratums kredit har en högre ränta än Kontantfinans kredit, på 43,5 %. Kontantfinans kredit har en ränta på 43,98 %.  Ferratum har däremot varken uppläggningsavgift, administrativ avgift eller uttagsavgift för sin kredit, vilket Kontantfinans har.

Ferratum har även automatisk direktutbetalning till bankkonton dygnet runt, vilket Kontantfinans saknar. Kontantfinans betalar ut krediter manuellt under sina öppettider. Kontantfinans har till skillnad mot Ferratum två betalningsfria månader samt erbjuder kreditskydd.

Kundomdömen av Kontantfinans kredit online

Kontantfinans är ett dotterbolag till Brixo AB och har funnits sedan år 2014. Krediten är populär och har recenserats online av över 300 personer på Trustpilot. På Trustpilot har låntagare sammantaget gett Kontantfinans kredit betyget 4,5 av 5, där 5 är synonymt med utmärkt.

Vad många på Trustpilot tycker är positivt med Kontantfinans är deras snabba utbetalning, trevliga kundtjänst och höga beviljandegrad.

De negativa omdömen som Kontantfinans fått på Trustpilot handlar om att krediten har hög ränta, höga avgifter och att kunder enligt dem mottagit felaktiga fakturor. Andra menar även på att bolaget har dålig service och skickar ut onödigt många påminnelseavgifter vid försenade betalningar.

Kontantfinans krav

Kontantfinans krav är:

 • Du ska vara minst 18 år.
 • Du ska ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor.
 • Du ska ha ett svenskt personnummer.
 • Du ska ha ett svenskt bankkontonummer.
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige.
 • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Kontantfinans krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Kontantfinans.

Se mer: Vad krävs för att ta lån?

Innan du ansöker om Kontantfinans kredit

Innan du ansöker hos Kontantfinans bör du beakta detta:

 • Kontantfinans grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Kontantfinans grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Kontantfinans. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: kolla kreditbetyg.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Kontantfinans

Så här gör du för att ansöka om Kontantfinans kredit:

 1. Fyll i formuläret och signera med BankID.

 2. Välj kreditgräns och hur stor del av krediten som ska betalas ut direkt.

 3. Din kreditscore kontrolleras med hjälp av en kreditupplysning från Bisnode.

 4. Du får svar på om krediten godkänns inom senast 24 timmar.

 5. Om ansökningen godkänns kan uttag från krediten betalas ut direkt via Swish eller senare under dagen med banköverföring.

Ansökningsprocessen för att ansöka om kredit hos Kontantfinans är smidig och enkel. Efter att krediten beviljats, går det enkelt att ansöka om framtida uttag via Mina sidor.

Så har vi betygsatt Kontantfinans

Eftersom Kontantfinans tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 10 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Kontantfinans enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Kontantfinans såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Kontantfinans process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Kontantfinans för personlig kundservice.

Läs av fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Vad kostar det att låna med Kontantfinans kredit?

Kontantfinans har en bunden ränta på 43,98 %. Därutöver har de en uppläggningsavgift på 475 kronor, en administrativ avgift på 25 kronor och en uttagsavgift på 50 kr (förutom första uttaget).

Vilka krediter liknar Kontantfinans kredit?

Två andra krediter som liknar Kontantfinans kredit och som tillhör samma moderbolag är Merax kontokredit och Flexkontot kontokredit. Dessa två kontokrediter har nästan samma villkor som Kontantfinans kredit, med den skillnaden att Kontantfinans kredit har något lägre ränta.

Vad kan Kontantfinans kredit användas till?

Eftersom Kontantfinans kontokredit är utan säkerhet, kan krediten användas till valfritt ändamål, som till exempel en resa eller köp av vitvaror. När krediten är återbetald kan den nyttjas på nytt upp till maximala kreditgräns (på 3 00030 000 kronor).

Är det säkert att låna pengar hos Kontantfinans?

Ja, det är säkert att låna pengar hos Kontantfinans. Kontantfinans har funnits sedan år 2014 och är en del av moderbolaget Brixo AB. De innehar licens hos Finansinspektionen för att få låna ut pengar i Sverige och har en SSL-krypterad internetanslutning i deras hantering av låneansökningar.

Detaljerad information om Kontantfinans

Information om Kontantfinans
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Pengar samma dag vid ansökan innan 11 helgfri vardag.
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.5 / 5 Trust pilot score 4.5 / 5
(366 omdömen)
Krav hos Kontantfinans
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Är en frikostiga med att bevilja lån, även till de med flera anmärkningar.
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Ja
×
Så länge du uppfyller inkomstkravet kan du låna utan anställning, exempelvis med A-kassa eller bidrag som inkomst.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Kontantfinans
Ränta
43,98 %
Effektiv ränta
77,15 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
475 kr
Aviavgift
25 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Kontantfinans
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 23,95 % nominell ränta, 475 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 25 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 970 kr och effektiv ränta på 46,08 %. Totalt att betala blir 12 119 kr.