Sidan innehåller annonser

Omdöme av Zmarta lån: Läs Vår Recension (2023)

Zmarta är en omtyckt låneförmedlare som genom deras breda produktutbud hjälper kunder att jämföra produkter inom flera olika branscher.

Även om inte alla sökande beviljas kan du lita på att de gör sitt bästa för att få ditt lån utbetalt så fort som möjligt. Den största nackdelen med Zmarta är deras korta öppettider och att de har färre långivare än vissa konkurrenter, för närvarande 35 st.

Läs hela recensionen

Zmarta
 • Lånebelopp: 5 000 - 600 000 krFördel
 • Ränta: 2,95 - 26,05 %Fördel
 • Löptid: 1 - 20 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Zmarta.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Zmarta: Bra, 4.1/5

 • Lånekostnad: betyg 4.5/5.
 • Beviljandegrad: betyg 3.5/5.
 • Utbetalning: betyg 4.5/5.
 • Kundservice: betyg 3.5/5.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Zmarta.se

Omdöme av Zmarta: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4.1/5
Lånekostnad4.5/5
Beviljandegrad3.5/5
Utbetalning4.5/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Zmarta samarbetar med många banker som kan bevilja en låg ränta. De finns andra aktörer som jämför fler banker, men chanserna att få ett bra lån är goda ändå.

Beviljandegrad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Det faktum att Zmarta inte har anslutit lika många partners som sina konkurrenter leder tyvärr till sämre möjligheter att beviljas lån.

Utbetalning: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

De gör sitt bästa för att du ska få det sökta lånet utbetalt så snart som möjligt. De har ett liknande arbetssätt som de andra låneförmedlarna kring detta.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Zmarta har i en av två kontakter visat upp ett trevligt bemötande och givit bra svar på frågorna. Däremot stänger de lånehandläggningen redan 17:00. Många kan endast hantera sin privatekonomi utanför arbetstid, därför passar inte deras korta öppettider alla.

Om Zmarta

Zmarta Group lanserades år 2015 av Freedom Finance Kreditservice AB och ägs numera av den tyska mediejätten Bauer Media Group. Zmarta specialiserar sig på jämförelsetjänster där lånejämförelse är huvudsysslan.

De har ett mycket gott anseende och är en av de största låneförmedlarna i Sverige och även Norden. Deras huvudkontor ligger i Ängelholm där också lejonparten av deras anställda arbetar.

Zmarta i korthet

 • Duktiga på att förmedla privatlån. Jämför över 30+ banker för att hitta en låg ränta.
 • Är ett välkänt varumärke som arbetar med jämförelse av många typer av produkter i huvudsak avsedda för privatpersoner.
 • Är ett bra val för dig med hög kreditvärdighet som vill jämföra lån hos en trygg och stabil aktör.

Jämfört med de andra stora låneförmedlarna i Sverige konkurrensutsätter Zmarta inte lika många banker i sin jämförelse. Även om de är duktiga finns det således bättre alternativ för dig som vill maximera chansen till ett bra lån.
Det är något som bland annat visar sig i deras Trustpilot-betyg på

4,1/5
. Det är långt ifrån dåligt, men är något lägre än deras närmsta konkurrenter.

 • Smidig ansökan (under 2 minuter) och du får ofta de första svaren direkt.
 • Kan hjälpa dig med andra saker som bolån, elavtal och försäkringar.
 • Personlig handläggning av ditt ärende – personal ringer alltid upp alla sökande.

 

Läs mer på Zmarta.se

Hur fungerar Zmartas lån?

Zmarta erbjuder blancolån (även kallat lån utan säkerhet) från 5 000 kr upp till 600 000 kr. Återbetalningstiden går att välja i intervallet 1 år till 20 år år. Däremot är det många av deras långivare som endast erbjuder en lånetid på maximalt 12 eller 15 år.

Vad kostar ett lån från Zmarta?

Zmarta erbjuder en nominell ränta från 2,95 % till 26,05 %. Räntesättningen är helt individuell och beror på dina egna förutsättningar och på långivaren som ger dig förslaget.

För många lån tillkommer en uppläggningsavgift, ofta mellan 0 - 995 kr, samt en administrativ avgift på 0 - 75 kr per månad. Aviseringsavgiften går däremot ofta att undvika genom att betala via autogiro eller e-faktura.

Zmartas krav

Dessa grundkrav har Zmarta för att kunna bevilja ett lån:

 • Du måste vara över 18 år gammal.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 100 000 kr.
 • Du måste var fri från obetalda skulder hos Kronofogden.

Det innebär med andra ord du genom Zmarta kan beviljas även om du har betalningsanmärkningar, är förtidspensionär, har A-kassa eller är sjukskriven.

 

Läs mer på Zmarta.se

Kreditbedömning

Zmarta är inte en finansiell aktör på så vis att de är kreditgivare för de lån som ges ut. Det stämmer att de står under tillsyn av Finansinspektionen, men det gäller endast för förmedling av krediter – inte utgivning av dem.

Istället är det en stor skara långivare som tar del av dina uppgifter vid en ansökan via Zmarta. Varje enskild långivare gör sin egen kreditbedömning och skickar sina låneofferter till dig genom Zmartas system.

Hur kreditvärderingen genom Zmarta går till skiljer sig såklart väldigt mycket från långivare till långivare. Generellt sett är det dock endast de som låneinstitut för vilka du uppfyller grundkraven som tar del av dina uppgifter.

Öka beviljande om du t.ex. har anmärkningar

Om du t.ex. behöver låna pengar trots tidigare betalningsanmärkningar är det därför endast en handfull aktörer som får chansen att ge dig ett låneförslag. Det tåls även att säga att beviljandegraden för dessa ansökningar är avsevärt lägre än för de utan anmärkningar.

Det bästa knepet du kan följa för att öka beviljandegraden för en låneansökning hos Zmarta är att lägga till en medlåntagare i din låneansökan. Utöver att lägga till en medsökande är det som alltid viktigt att du anger korrekt information.

Utbetalning från Zmarta

Vad gäller utbetalning från Zmarta är det i framförallt långivaren du väljer som sätter ribban för hur snabbt du får pengarna.

I och med faktumet att Zmarta inte är en kreditgivare har de väldigt liten inverkan på hur snabbt långivaren handlägger ditt ärende. En duktig handläggare kan däremot hjälpa dig att välja ett bra låneförslag om lånet är brådskande.

Säkerställ snabb utbetalning från Zmarta

Det finns ett par saker du däremot kan göra för att utbetalningen ska gå så snabbt som möjligt:

 • Uppge korrekt information i ansökan.
 • Svara när Zmarta ringer, i många fall är det viktig information.
 • Inkom med eventuella kompletteringar så fort som möjligt.
 • Signera låneavtalet så snabbt det går.

Det största molnet på himlen för snabb utbetalning är om långivaren begär kompletteringar. Så länge du som kund är snabbfotad kan man förvänta sig utbetalning inom 5 bankdagar, även om det krävs kompletteringar.

Krävs inget ytterligare underlag har du ofta pengarna på kontot redan 1-2 bankdagar efter ansökan via Zmarta.

Så ansöker du om ett lån från Zmarta

Att låna pengar via Zmarta är enkelt. Vad gäller lånetyper kan du ansöka både om ett nytt privatlån eller att samla befintliga lån.

Det krävs inget Bank-ID för att ansöka, däremot behöver du BankID för att själva kunna logga in och välja låneförslag på Zmarta.se. Utan BankID måste du alltså kontakta Zmarta över telefon för att välja lån.

Innan du ansöker är det viktigt att stämma av att du uppfyller Zmartas grundkrav. Vi rekommenderar att du uppfyller dessa krav med råge, annars är risken för avslag tyvärr stor.

Det beror mycket på att de till skillnad från t.ex. Sambla och Lendo har många partners som endast beviljar blancolån till lågrisk-kunder.

För att ansöka om ett lån via Zmarta:

 1. Välj hur mycket du vill låna och återbetalningstid.

 2. Ange om du vill samla nuvarande lån *Viktigt*.

 3. Mata in sanningsenliga kontaktuppgifter och inkomstuppgifter.

 4. Godkänn Zmartas villkor och skicka in ansökan.

När du skickat in ansökan kommer flera av deras partners omgående behandla ansökan och ge sitt besked. En handläggare kommer så fort som möjligt ringa dig och följa upp ansökan, vi rekommenderar att du svarar.

På helgfria vardagar upp till 24 timmar innan alla banker svarat på ansökan. Om du t.ex. ansöker på en fredagskväll bör du alltså vänta till tisdag eftermiddag innan du väljer låneförslag. För varje nytt låneförslag som inkommer får du ett SMS och mail.

Metod för betygsättning

Eftersom Zmarta är en låneförmedlare som förmedlare både privatlån och snabblån har vi baserat deras betyg på 10 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Vi har betygsatt Zmarta enligt följande viktning för varje kategori:

 • Lånekostnad: 40 %
 • Beviljandegrad: 30 %
 • Utbetalning: 20 %
 • Kundservice: 10 %

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Zmarta såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, antal ansluta långivare, om de tillåter medsökande samt hur stor andel låneansökningar de uppskattas bevilja.

Därtill har vi utvärderat hur Zmartas process för kreditbedömning ser ut och hur snabbt ett lån kan betalas ut. En snabbare potentiell utbetalning i förhållande till långivarens närmsta konkurrenter innebär ett högre betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat möjligheterna att kontakta Zmarta för personlig rådgivning.

Frågor och svar

Vilka långivare & banker samarbetar Zmarta med?

Zmarta samarbetar med dessa 30 banker:

SEB,Ikano Bank, Bank Norwegian, Santander, ICA Banken, Wasa Kredit, Forex Bank, Resurs Bank, Remember, Lendify, Marginalen Bank, Svea Ekonomi, Collector Bank, Nordax Bank, Bigbank, Avida Finans, Komplett Bank, Credento, MoneyGo, Sevenday Bank, Swedbank, Mymoney, Northmill Bank, OPR Privatlån, Instabank, Coop MedMera Bank, Euroloan, BraBank, Friia & Nystart Finans.

Kostar det extra att låna genom Zmarta?

Nej, att ansöka är helt kostnadsfritt och att låna genom Zmarta leder inte till något extra räntepåslag.

När en långivare hittar en ny kund genom Zmarta ger de en engångsersättning för arbetet. Alternativet för långivare är att spendera pengar på t.ex. TV- och radioreklam. Det innebär alltså inte en högre kostnad än vanligt för långivaren att arbeta med en aktör som Zmarta.

Kan jag jämföra flera låneförmedlare samtidigt?

Nej, många tänker att det är en bra idé att ansöka hos flera låneförmedlare samtidigt. Detta är en mycket dålig idé, eftersom flera parallella ansökningar ibland är ett tecken på identitetskapning och bedrägeri.

Även i fall där det inte är fråga om bedrägeri blir långivarna försiktiga när flera ansökningar öppnas samtidigt. De vill nämligen inte riskera att flera lån betalas ut och att du således blir överbelånad.

Normalt sett leder en ansökan hos flera låneförmedlare (eller enskilda långivare för den delen) till avslag hos allihop.

Är Zmarta en bank?

Nej, Zmarta är varken en långivare eller bank. Istället förmedlar de i huvudsak konsumentkrediter (även företagslån på senare tid) genom att knyta samma långivare och låntagare.

Är det tryggt att låna med Zmarta?

Ja, det är mycket tryggt. Zmarta är licensierade av Finansinspektionen och är regelbundet föremål för tillsyn av dessa. Dessutom kräver de BankID för att logga in och välja låneförslag online, vilket är ytterligare ett hinder för bedragare.

Zmarta har funnits länge i branschen och har ett gott anseende. Du kan således vara helt säker på att det inte råder fråga om något bedrägeri om de kontaktar dig.

Detaljerad information om Zmarta

Information om Zmarta
Anslutna långivare
35 st
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.6 / 5 Trust pilot score 4.6 / 5
(3960 omdömen)
Krav hos Zmarta
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Det är möjligt att beviljas med bet anm, däremot finns bättre alternativ än Zmarta för detta.
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
8 400 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Chansen att bli beviljad ett lån utan anställning eller pension är mycket lägre än för ett snabblån.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Zmarta
Ränta
2,95 - 26,05 %
Effektiv ränta
2,99 - 30+ %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
0 - 995 kr
Aviavgift
0 - 75 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Zmarta
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 5,95 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 108 kr och effektiv ränta på 6,11 %. Totalt att betala blir 132 923 kr.