Sidan innehåller annonser

L'EASY lån: Recension 2024

L’EASYs lån är ett SMS lån (snabblån) som passar låntagare med låg till medelhög kreditvärdighet som söker ett SMS lån med låg ränta. Lånet kan vara helt okej om du har betalningsanmärkningar eller saknar fast anställning, så länge din betalningsförmåga är god.

L’EASYs lån har en låg ränta men även en hög uppläggningsavgift och en administrativ avgift. Om du söker ett SMS lån med så låg lånekostnad som möjligt, finns det bättre alternativ än L’EASYs lån.

Läs hela recensionen

L'EASY
 • Lånebelopp: 10 000 - 100 000 krFördel
 • Ränta: 9,84 - 21,60 %Fördel
 • Löptid: 1 - 7 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på LEASY.se
Lånea cover

Vårt omdöme av L'EASY: Ganska bra, 3.1/5

Lånea anser att L’EASYs lån allt sammantaget är ganska bra och lånet ges betyget 3,1 av 5. Det är lägre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av L’EASYs lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 3/5. L'EASYs lån har en lägre ränta än många andra SMS lån, men även en hög uppläggningsavgift samt en administrativ avgift varje månad.
 • Beviljandegrad: betyg 3/5. Det är relativt enkelt att beviljas lån hos L'EASY så länge du har en god betalningsförmåga.
 • Utbetalning: betyg 3/5. L'EASY utbetalar deras lån antingen samma dag som lånet beviljats eller en bankdag senare.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. L'EASY finns tillgängliga via telefon och mejl under vardagar mellan klockan 08.00–17.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på LEASY.se

Omdöme av L'EASY: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.1/5
Lånekostnad3/5
Beviljandegrad3/5
Utbetalning3/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för L’EASYs lån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Vad som är positivt med L’EASYs lån är att lånet har en låg ränta för att vara ett SMS lån. Jämfört med genomsnittsräntan för de SMS lån Lånea recenserat på 38,4 % har L’EASYs lån en lägre ränta på mellan 9,84–21,60 %.

Det som är negativt med L’EASYs lån är att lånet har en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrativ avgift på mellan 19 - 39 kr. Om du söker ett SMS lån utan avgifter utöver räntan är inte L’EASYs lån rätt val för dig.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med L’EASYs lån, återbetalas över 12 månader med en ränta på 21,60 %, en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrativ avgift på 19 kr i månaden har L’EASYs lån en effektiv ränta på 44,46 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för L’EASYs lån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Om du har en hög återbetalningsförmåga är det relativt enkelt att beviljas lån hos L’EASY. Du kan bland annat ha möjlighet att beviljas lån även om du har betalningsanmärkningar, är arbetslös eller har någon form av deltidstjänst.

Vad som främst är negativt med L’EASY är att de använder UC som kreditupplysningsföretag vid en ansökan om lån. Det innebär att du påverkar din kreditvärdighet hos UC om du ansöker om lån (och beviljas lån) hos L’EASY.

Utbetalning: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att utbetalningen av L’EASYs lån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Om du beviljas lån hos L’EASY får du besked direkt på skärmen och en förhållandevis snabb utbetalning. Du kan ha pengarna på ditt konto några timmar senare (beroende på när du ansöker om lån och vilken bank du har) eller senast en bankdag därefter.

Vad som är negativt med L’EASYs lån är att det inte kan direktutbetalas under varken dagtid, kvällar eller helger. Varje utbetalning görs manuellt under deras öppettider. Om du söker ett lån med direktutbetalning dygnet runt, är inte L’EASYs lån ett bra alternativ för dig.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att L’EASYs kundservice är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Deras kundservice har generösa öppettider under vardagar mellan klockan 08.00–17.00, då de finns tillgänglig via mejl och telefon.

Vad som är negativt med L’EASYs kundtjänst är att de varken finns tillgängliga i en livechatt på hemsidan eller har helgöppet. Däremot har vi testat att både ringa och mejla dem vid ett antal tillfällen och har fått en snabbt och professionell hjälp i samtliga fall.

Vem är L'EASYs lån bäst för?

L’EASYs lån är bäst för dig med en låg till medelhög kreditvärdighet som söker ett SMS lån med låg ränta och som är relativt enkelt att bli beviljad (om du har god betalningsförmåga). L’EASYs lån har en ränta på mellan 9,84–21,60 % och kan beviljas till dig som har betalningsanmärkningar eller är arbetslös.

Omständigheter när L'EASYs lån passar bra

Några omständigheter när L’EASYs lån passar bra är om:

 • Du söker billiga snabblån. L’EASYs SMS lån (snabblån) har en låg ränta på mellan 9,84–21,60 %. Lånet har däremot både en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrativ avgift på mellan 19 - 39 kr. Se: billiga snabblån.
Läs mer på LEASY.se

Vem är L'EASYs lån dåligt för?

L’EASYs lån är dåligt för dig som är ute efter ett SMS lån utan UC, på ett lågt lånebelopp eller utan avgifter utöver räntan. Deras lån har en uppläggningsavgift på 595 kr, en administrativ avgift på mellan 19 - 39 kr, ett lägsta lånebelopp på 10 000 kr och det tas alltid en UC i samband med en låneansökan.

L’EASYs lån är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om L’EASYs lån inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om L’EASYs lån inte är rätt alternativ för dig:

 • Ferratums kredit: kredit utan avgifter, med snabb utbetalning och utan UC. Ferratum erbjuder en kontokredit med ränta på 43,5 % och en kreditgräns på mellan 1 00040 000 kr. Ferratums kredit passar dig som söker ett SMS lån utan avgifter utöver räntan, direktutbetalning och som vill ta SMS lån utan UC (de använder Creditsafe).
 • Saldos kredit: kredit utan UC och med direktutbetalning. Saldo erbjuder en kontokredit med ränta på mellan 19,5–39,5 % och en kreditgräns på mellan 1 00020 000 kr. Saldos kredit passar dig som söker ett SMS lån med snabb utbetalning dygnet runt och som är utan UC (de använder Bisnode).
 • Viacontos kredit: kredit med hög beviljandegrad och utan UC. Viaconto erbjuder en kontokredit med kreditgräns på mellan 1 00030 000 kr och en ränta på 43,44 %. Viacontos kredit passar dig som söker ett SMS lån som är utan UC (de använder Creditsafe) och som är enkelt att bli beviljad. Du kan bland annat beviljas kredit om du är arbetslös (med ersättning från en A-kassa) eller har betalningsanmärkningar.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom L’EASYs lån). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än L’EASYs lån. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp.

Se: ta privat lån.

Fördelar med L'EASYs lån

De viktigaste fördelarna med L’EASYs lån är:

 • Du kan ta lån utan fast inkomst. Du kan ha möjlighet att beviljas lån hos L’EASY även om du saknar fast anställning. Det är en fördel för dig som till exempel är arbetslös, har en timanställning, ett vikariat eller en provanställning. Se: lån utan fast inkomst.
 • Du kan beviljas SMS lån med flera betalningsanmärkningar. L’EASY kan bevilja dig lån även om du har flera betalningsanmärkningar. De har inga specifika regler runt antal anmärkningar eller hur gamla de måste vara, utan gör en individuell bedömning i samtliga fall. Se: smslån med flera betalningsanmärkningar.
 • Det är ett litet lån med låg ränta. L’EASYs SMS lån (snabblån) har en låg ränta på mellan 9,84–21,60 %. Jämfört med många andra SMS lån är det en fördelaktig ränta. Se: litet lån med låg ränta.
 • Det är ett SMS lån utan BankID. Du kan ansöka om lån hos L’EASY utan BankID genom att ringa in och göra en ansökan. Låneansökningen skickas sedan hem med posten, signeras för hand och skickas tillbaka till L’EASY (tillsammans med en kopia på din legitimation). Det är en fördel för dig som vill ta smslån utan att använda BankID.
 • Du kan ta sms lån och få besked direkt. När du ansöker om lån hos L’EASY kan du få du svar direkt på skärmen om du beviljas lån eller nekas lån. Om din låneansökan behöver kompletteras blir du kontaktad av L’EASY. Se: sms lån och få besked direkt.

Nackdelar med L'EASYs lån

De viktigaste nackdelarna med L’EASYs lån är:

 • Du kan ej ta lån utan UC. Eftersom L’EASY använder UC som kreditupplysningsföretag görs en UC-förfrågan i samband med att du ansöker om lån hos L’EASY. Det betyder att din kreditvärdighet hos UC påverkas negativt när du ansöker om lån (och beviljas lån) hos L’EASY. Se: lån utan uc.
 • Du kan ej ta lån med direktutbetalning. L’EASY erbjuder ingen direktutbetalning av deras lån. Om du beviljas SMS lån utbetalas lånet några timmar senare under dagen eller en bankdag efter. Se: lån med direktutbetalning.
 • Du kan ej ta lån och få direkt utbetalning under helgen. L’EASY hanterar utbetalningen av deras lån manuellt under deras öppettider. De har inte öppet under helger och erbjuder således inte lån med direkt utbetalning under helgen.

Jämför L'EASYs lån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: L’EASYs lån i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
L'EASY L'EASY 10 000-100 000 kr 9,84-21,60 %
3,1/5
Nej Nej 595 kr 19 - 39 kr
Brixo Brixo 3 000-50 000 kr 28,95-28,95 %
4,1/5
Ja, under kontorstid Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr
Northmill Northmill 1 000-50 000 kr 7,9-25,9 %
4,8/5
Ja, under öppettider Nej 0 kr 19 kr

Vad särskiljer L'EASYs lån från andra SMS lån?

Det som särskiljer L’EASYs lån från andra SMS lån är att lånet har en låg ränta (mellan 9,84–21,60 %) för att vara ett SMS lån och att det tas en UC i samband med en låneansökan. De flesta långivare som erbjuder SMS lån använder andra kreditupplysningsföretag än UC samt har en högre ränta än vad L’EASYs lån har.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

L’EASYs lån vs Brixos kredit

Brixo erbjuder till skillnad mot L’EASYs lån en flexibel kontokredit som dessutom är utan UC, vilket inte L’EASYs lån är. Brixos kredit har en kreditgräns på mellan 3 00050 000 kr och L’EASY erbjuder lån på lånebelopp på mellan 10 000100 000 kr. L’EASYs lån har en lägre ränta än Brixos kredit på mellan 9,84–21,60 %, medan Brixos kredit har en fast ränta på 28,95 %.

Brixos kredit har däremot inga avgifter utöver räntan, medan L’EASYs lån har både en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrativ avgift på mellan 19 - 39 kr. Ingen av långivarna erbjuder direktutbetalning.

L’EASYs lån vs Northmills kredit

Till skillnad mot L’EASY erbjuder Northmill en kontokredit och inte ett lån. Båda långivarna tar UC. Northmills kredit har en något lägre ränta än L’EASYs lån på mellan 7,9–25,9 % (L’EASYs lån har en ränta på mellan 9,84–21,60 %). Northmill erbjuder kredit med kreditgräns på mellan 1 00050 000 kr, medan L’EASY erbjuder lån på lånebelopp på mellan 10 000100 000 kr.

Till skillnad mot L’EASY erbjuder Northmill direktutbetalning av deras kredit dygnet runt, medan L’EASY betalar ut lån manuellt under deras öppettider. L’EASY kan däremot erbjuda två betalningsfria månader per år för deras lån, vilket Northmill inte erbjuder för deras kredit.

Kundomdömen av L'EASYs lån online

L’EASY ägs av bolaget Thorn Svenska AB som har funnits sedan år 1970, och är en del av danska koncernen 3C Retail A/S. Trots att L’EASY har erbjudit deras lån under flera år, har lånet inte några recensioner på Trustpilot. Thorn har däremot ett antal recensioner hos Trustpilot som givit dem betyget 4,3 av 5.

Vad som främst lyfts fram som positivt med Thorn är att de har en hög servicenivå och en professionell samt hjälpsam personal.

Vissa recensenter anser däremot att Thorn har en oseriös handläggningsprocess och att de produkter de säljer inom bolaget är oskäligt dyra.

L'EASYs krav

L’EASYs krav är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal
 • ha ett svenskt personnummer (ha bott i Sverige minst 24 månader)
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ha ett svenskt bankkonto
 • ej ha en skyddad identitet
 • ej ha skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller L’EASYs krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av L’EASY.

Se mer: vad krävs för att få låna pengar.

Innan du ansöker om L'EASYs lån

Innan du ansöker hos L’EASY bör du beakta detta:

 • L’EASYs grundkrav. Säkerställ att du uppfyller L’EASYs grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än L’EASYs lån. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: min kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än L’EASY. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om L'EASYs lån

Så här gör du för att ansöka om L’EASYs lån online:

 1. Välj hur mycket du vill låna samt lånets återbetalningstid (mellan 1 år7 år).

 2. Ange bankkontonumret lånet ska utbetalas till och identifiera dig med BankID.

 3. Invänta lånebesked.

 4. Om du beviljas lån signerar du skuldebrevet med BankID.

 5. Invänta utbetalningen av lånet som sker senare under dagen eller inom en bankdag.

Det är enkelt att ansöka om lån hos L’EASYs. Det tar endast några minuter att fylla i deras låneansökan och du får sedan ett preliminärt besked direkt på skärmen (slutgiltigt om du nekas lån).

Så har vi betygsatt L'EASYs lån

Eftersom L’EASYs lån tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt L’EASYs lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos L’EASYs lån såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat L’EASYs process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta L’EASY för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Finns det andra lån som liknar L'EASYs lån?

Ja, det finns andra lån som liknar L’EASYs lån och som tillhör samma bolag, Thorn Svenska AB. Varumärkena Klicklån, Viiga, L’EASY, Spargo, Paymark och Thorn har lån med villkor som är mer eller mindre identiska med L’EASYs lån. Skillnaden mellan L’EASYs lån och till exempel Viigas lån är att Viiga erbjuder lån till en något lägre ränta på mellan 6,84–21,60 % och har ett lägre maximalt lånebelopp på 40 000 kr.

Vad kan L'EASYs lån användas till?

Du kan använda L’EASYs lån till vad du vill. L’EASYs lån är utan säkerhet och därigenom ställs inget krav på att deras lån ska användas för ett specifikt ändamål. Vanliga ändamål är till exempel plötsliga oförutsedda utgifter, en resa eller en renovering.

När kommer pengarna från L'EASY?

Om du beviljas lån hos L’EASY betalas lånet ut senare samma dag eller under nästkommande bankdag. Om nästkommande dag är en helgdag, görs utbetalningen istället den första kommande helgfria vardagen.

Kostar det något att lösa L'EASYs lån i förtid?

Nej, du behöver inte betala en kostnad om du löser L’EASYs lån i förtid. Du betalar inte heller en kostnad i form av ränteskillnadsersättning om du väljer att betala av extra på ditt lån vid olika tillfällen, utöver lägsta beloppet som du är skyldig att betala.

Detaljerad information om L'EASY

Information om L'EASY
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Pengar samma dag om du signerar avtalet med BankID innan 11 helgfri vardag.
Utbet. helger & kvällar
Nej
 
Krav hos L'EASY
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Finns inga specifika krav på antal anmärkningar och ålder - de gör en individuell helhetsbedömning.
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Ja
×
L'EASY kräver att du har någon regelbunden inkomst. Inkomsten kan dock vara A-kassa, bidrag eller CSN likväl som från arbete.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om L'EASY
Ränta
9,84 - 21,60 %
Effektiv ränta
36,8 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
595 kr
Aviavgift
19 - 39 kr
Betalningsfria månader
Max 2 gånger/lån, max 1 gång/år
Ansökan hos L'EASY
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 15,72 % nominell ränta, 595 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 19 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 925 kr och effektiv ränta på 36,8 %. Totalt att betala blir 11 695 kr.