Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Ferratum

Lånebelopp
1 000 - 45 000 kr
Låneperiod
1 mån - 5 år
Ränta
39,6 %
Ålderskrav
21 år
  • Svar inom 10 min
  • Direktutbetalning kväll & helg
  • Inga dolda avgifter
Information om Ferratum
Utan UC
Ja, via Creditsafe
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Ja, dygnet runt
Till: SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken
Utbet. helger & kvällar
Ja, dygnet runt
Till: SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken
Betyg hos Trustpilot
2.6 / 5 Trust pilot score 2.6 / 5
(554 omdömen)
Krav hos Ferratum
Betalningsanmärkningar
×
Endast anmärkningar äldre än 6 månader och max 6 st totalt.
Accepteras
Ålderskrav
21 - 75 år
Inkomstkrav
2 000 kr/mån
Lån som arbetslös
×
Ferratum kan bevilja lån även till de utan anställning, deras system gör en individuell bedömning i samtliga fall. Vad som är viktigt är att din privatekonomi har ett överskott som gör att du kan återbetala lånet.
Ja
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Ferratum
Ränta
39,6 %
Effektiv ränta
×
Effektiv ränta för en kontokredit hos Ferratum är alltid 47,64 %.
47,64 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Uttagsavgift
0 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Ferratum
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
1 000 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Nej
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39,6 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1023 kr och effektiv ränta 47,64 %. Totalt att betala blir 12 272 kr.

Vårt omdöme: 4,75/5

Ferratum är troligtvis den bästa långivaren för små och snabba lån. De passar väldigt bra för dig som vill ha ett mindre lån med snabb utbetalning.

Hos Ferratum får du svar omedelbart på din ansökan, och utbetalning sker direkt till nästan alla banker dygnet runt.

Den största nackdelen med Ferratum är dess höga ränta på 39 %. Lånar du ett större belopp, t.ex. över 20 000 kr, blir det därför väldigt dyrt i längden. Är det väldigt viktigt för dig att hålla nere kostnaden finns det billigare alternativ.

Lånekostnad

Krediten har en hög kostnad om den inte betalas av löpande. Dock inget som sticker ut jämfört med de direkta konkurrenterna.

Beviljandegrad

Kan bevilja lån till i stort sett alla utom de med skuld på Kronofogden.

Utbetalning

Betalar ut ögonblickligen till de flesta kunderna.

Kundservice

Hjälpsam och professionell kundservice med bra öppettider.

Frågor och svar

Påverkas min kreditvärdighet av en ansökan?

Nej, Ferratum använder inte UC (Upplysningscentralen) för kreditupplysningar. Förfrågningar görs istället via CreditSafe, vilket inte sparas i din historik på något sätt. På så vis påverkas inte dina möjligheter att ansöka om andra kredit och avtal.

Rapporterar Ferratum lån till UC?

Ja. Även om de använder CreditSafe vid ansökan rapporterar de eventuellt krediter som beviljas till UC. Det innebär att andra företag som använder UC (och CreditSafe för den delen) kan se om du har ett beviljat kreditutrymme hos Ferratum.

Kostar det något att lösa hela lånet?

Nej, det kostar inget extra. I och med att krediten har rörlig ränta är det enligt lag helt kostnadsfritt att lösa av hela skulden. Du kan självklart göra extrainbetalningar utöver månadens minsta betalning. På så vis slipper du betala lika mycket ränta nästkommande månader.

Avslutas min kredit när den är avbetald?

Nej, även om du betalar av krediten kan den återanvändas upp till dess maximala kreditgräns. Däremot går det självklart bra att avsluta en kredit som är avbetald och inte längre används.

Finns Ferratum kvar i Sverige?

Deras produkter och kunder finns i allra högsta grad kvar – de har till och med växt kraftigt på senare år. Däremot har de inte längre kvar aktiebolaget Ferratum Sweden AB, utan bedriver numera verksamheten från Malta i bolaget Ferratum Bank p.l.c.

Detta påverkar självklart inte säkerheten i deras lån, utan de följer samma svenska lagar och regler som alla andra långivare.

Finns det någon risk för bedrägeri via Ferratum?

Nej, det finns ingen risk. Ferratums verksamhet överses av svenska Finansinspektionen vilka utövar väldigt hård tillsyn av svenska långivare. Ferratum Bank följer såklart även konsumentkreditlagen till punkt och pricka för att säkerställa att alla lån ges ges ut enligt god sed.

Det är däremot inte ovanligt att snabba långivare som Ferratum används av brottslingar som sysslar ID-kapning. Eftersom de betalar ut så snabbt hinner man ibland inte fånga upp pengarna innan de förs över vidare. Något som tyvärr kan ske om någon lyckats aktivera ett BankID i ditt namn.

Hur loggar jag in på Ferratum?

Om du har deras checkkredit loggar du på in ferratum.se genom att klicka på den orangea knappen “Logga in” för att sedan identifiera dig med BankID.

Om du istället har deras blancolån går du till blancolan.ferratum.se, klicka på “Logga in” och anger ditt personnummer och lösenord.

Vilken ränta har Ferratum?

Ferratum har en nominell årlig ränta på 39,6 %. Utöver räntan tillkommer det inte några kostnader, vilket gör att den effektiva räntan allt blir 47,64 % på deras lån.

Erbjuder Ferratum utbetalning på helger?

Ja, Ferratum erbjuder utbetalning även på helger. Även om de inte har öppet på helgerna är deras kreditgivningssystem automatiserat, vilket gör att du kan bli beviljad lån dygnet runt. Blir du beviljad ett lån på helgen betalas pengarna ut direkt till konton på SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken.

Fler långivare med samma utbetalningssystem hittar du på vår sida med långivare som betalar ut lån även på helger.

Om författaren

Oskar Sjögren

Uppdaterad: 01 mars, 2022