Sidan innehåller annonser
människor tar lån

Ferratum

Lånebelopp
1 000 - 45 000 kr
Låneperiod
1 mån - 5 år
Ränta
39,6 %
Ålderskrav
21 år
  • Svar inom 10 min
  • Direktutbetalning kväll & helg
Information
Utan UC
Ja, Creditsafe istället
Utbetalningstid
Ja
Till: SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken
Utbet. helger & kvällar
Ja
Utbetalningstid
Direkt
Betyg hos Trustpilot
5,8 / 10 (535 recensioner)
Krav
Betalningsanmärkningar
×
Endast anmärkningar äldre än 6 månader och max 6 st totalt.
Accepteras
Ålderskrav
21 - 75år
Inkomstkrav
2 000 kr/mån
Anställningskrav
Inget krav
Detaljer
Effektiv ränta
47,64 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Uttagsavgift
0 kr
Erbjuder låneskydd
Nej
Betalningsfria månader
2 st/år
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Ansökan
Tillåter medsökande
Nej
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos kronofogden
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Alltid inom 10 min
Samla befintliga lån
Nej
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Exempel: Nyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader med nominell ränta 39,6. Totalt att återbetala är 18 409 kr (1534 kr per månad i genomsnitt). Effektiv ränta 47,64 %.

Vårt omdöme

Ferratum är troligtvis den bästa långivaren för små och snabba lån. Ansökan är väldigt enkel och snabb samtidigt som du får svar inom 10 minuter via SMS. De beviljar i stort sett alla sökande oavsett livssituation.

Utbetalning sker ofta samma dag (även kvällar och helger) direkt till ditt bankkonto, i vissa fall nästa bankdag.

Lånekostnad

Krediten har en hög kostnad om den inte betalas av löpande. Dock inget som sticker ut jämfört med de direkta konkurrenterna.

Beviljandegrad

Kan bevilja lån till i stort sett alla utom de med skuld på Kronofogden.

Utbetalning

Betalar ut ögonblickligen till de flesta kunderna.

Kundservice

Hjälpsam och professionell kundservice med bra öppettider.

Frågor och svar

Påverkas min kreditvärdighet av en ansökan?

Nej, Ferratum använder inte UC (Upplysningscentralen) för kreditupplysningar. Förfrågningar görs istället via CreditSafe, vilket inte sparas i din historik på något sätt. På så vis påverkas inte dina möjligheter att ansöka om andra kredit och avtal.

Rapporterar Ferratum lån till UC?

Ja. Även om de använder CreditSafe vid ansökan rapporterar de eventuellt krediter som beviljas till UC. Det innebär att andra företag som använder UC (och CreditSafe för den delen) kan se om du har ett beviljat kreditutrymme hos Ferratum.

Kostar det något att lösa hela lånet?

Nej, det kostar inget extra. I och med att krediten har rörlig ränta är det enligt lag helt kostnadsfritt att lösa av hela skulden. Du kan självklart göra extrainbetalningar utöver månadens minsta betalning. På så vis slipper du betala lika mycket ränta nästkommande månader.

Avslutas min kredit när den är avbetald?

Nej, även om du betalar av krediten kan den återanvändas upp till dess maximala kreditgräns. Däremot går det självklart bra att avsluta en kredit som är avbetald och inte längre används.

Finns Ferratum kvar i Sverige?

Deras produkter och kunder finns i allra högsta grad kvar – de har till och med växt kraftigt på senare år. Däremot har de inte längre kvar aktiebolaget Ferratum Sweden AB, utan bedriver numera verksamheten från Malta i bolaget Ferratum Bank p.l.c.

Detta påverkar självklart inte säkerheten i deras lån, utan de följer samma svenska lagar och regler som alla andra långivare.

Finns det någon risk för bedrägeri via Ferratum?

Nej, det finns ingen risk. Ferratums verksamhet överses av svenska Finansinspektionen vilka utövar väldigt hård tillsyn av svenska långivare. Ferratum Bank följer såklart även konsumentkreditlagen till punkt och pricka för att säkerställa att alla lån ges ges ut enligt god sed.

Det är däremot inte ovanligt att snabba långivare som Ferratum används av brottslingar som sysslar ID-kapning. Eftersom de betalar ut så snabbt hinner man ibland inte fånga upp pengarna innan de förs över vidare. Något som tyvärr kan ske om någon lyckats aktivera ett BankID i ditt namn.

Hur loggar jag in på Ferratum?

Om du har deras checkkredit loggar du på in ferratum.se genom att klicka på den orangea knappen “Logga in” för att sedan identifiera dig med BankID.

Om du istället har deras blancolån går du till blancolan.ferratum.se, klicka på “Logga in” och anger ditt personnummer och lösenord.

Om författaren
Elias Bülow Lånea

Elias Bülow

Senast uppdaterad: 09 February, 2021