Sidan innehåller annonser

Lån via Lånekoll: Låna upp till 600 000 kr - Omdöme 2024

Lånekoll är en låneförmedlare som samarbetar med 25 stycken långivare. De förmedlar alltså andra långivares lån istället för att ge ut egna lån. Av deras samarbetspartners erbjuder 22 stycken privatlån och 3 stycken SMS lån (snabblån). Lånen förmedlas på beloppen 10 000600 000 kr och har löptider på 1 år20 år. Räntorna på lånen som förmedlas via Lånekoll är på 3,95 – 26 %.

I Låneas bedömning har Lånekoll fått höga betyg i de flesta kategorier som Lånea betygsätter. De utmärker sig mest i kategorierna kundnöjdhet och kundservice. Det grundar sig i Lånekolls ovanligt höga betyg på olika jämförelsesidor och forum på internet som är baserade på kundomdömen från många kunder. Lånekoll har också en lättillgänglig kundtjänst under vardagar via telefon, mejl och chatt.

Lånekoll har fått sitt lägsta betyg i kategorin förmedling av SMS lån (snabblån). Det beror på att de har färre samarbetspartners som erbjuder snabblån än vad många andra låneförmedlare har. Du kan endast jämföra snabblån från 3 stycken långivare via Lånekoll. Enligt Låneas bedömning är Lånekoll inte den bästa låneförmedlaren i någon kategori.

Läs hela recensionen

Lånekoll
 • Lånebelopp: 10 000 - 600 000 krFördel
 • Ränta: 3,95 - 26 %Fördel
 • Löptid: 1 - 20 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Lanekoll.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Lånekoll: Ganska bra, 3.5/5

Lånea anser att Lånekolls lån sammantaget är ganska bra och ges betyget 3,5 av 5. Det är högre än 3,6, vilket är Låneas genomsnittliga betyg för de låneförmedlare vi recenserat.

Vårt omdöme av Lånekolls lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 4/5. De flesta lån som förmedlas av Lånekoll har relativt låg lånekostnad.
 • Förmedling av privatlån: betyg 4.3/5. Lånekoll jämför relativt många privatlån från långivare som fått höga betyg i Låneas recensioner av dem.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): betyg 1.8/5. Lånekoll förmedlar färre SMS lån (snabblån) än vad många av deras konkurrenter gör.
 • Beviljandegrad: betyg 3.4/5. Lånekoll förmedlar mestadels lån med medelhög beviljandegrad.
 • Kundnöjdhet: betyg 4.8/5. Lånekoll har hög kundnöjdhet enligt deras betyg på sidor som Trustpilot och Google Reviews.
 • Kundservice: betyg 2.5/5. Lånekoll har en lättillgänglig kundservice via telefon, mejl och chatt som går att kontaktas under vardagar.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Lanekoll.se

Omdöme av Lånekoll: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.5/5
Lånekostnad4/5
Förmedling av privatlån4.3/5
Förmedling av SMS lån (snabblån)1.8/5
Beviljandegrad3.4/5
Kundnöjdhet4.8/5
Kundservice2.5/5

Lånekostnad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att lånekostnaden för lån via Lånekoll är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. En stor andel av de lån som förmedlas av Lånekoll har fått höga betyg av Lånea i kategorin lånekostnad. Lånekoll förmedlar lån till en ränta på 3,95 – 26 %.

En positiv aspekt med Lånekolls lånekostnad är att många av de lån som de förmedlar (18 av 25) har fått ett betyg på minst 3,5 av 5 när Lånea recenserat deras lånekostnad. Det är i linje med genomsnittet för alla låneförmedlare som Lånea recenserat. I genomsnitt har de låneförmedlare som Lånea recenserat 18 partners med motsvarande betyg.

En nackdel med lånekostnaden hos Lånekoll är att de samarbetar med färre långivare som fått höga betyg i kategorin lånekostnad i Låneas recensioner än ett fåtal andra låneförmedlare, till exempel Advisa och Sambla. Dessa konkurrenter förmedlar lån från upp till 28 långivare som fått ett betyg på 3,5 av 5 eller högre i kategorin lånekostnad i Låneas recensioner.

Förmedling av privatlån: Bra, 4.3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-one-quarter

Lånea anser att Lånekolls förmedling av privatlån är bra och de ges i denna kategori betyget 4,3 av 5. Lånekoll förmedlar mestadels privatlån. Av de 25 partners som Lånekoll har erbjuder 22 av dem privatlån. Det är ungefär samma som genomsnittet för alla låneförmedlare som Lånea recenserat. I snitt har de låneförmedlare som Lånea recenserat 23 partners som erbjuder privatlån.

En positiv aspekt med Lånekolls förmedling av privatlån är att de förmedlar många privatlån som fått ett betyg på minst 3,5 av 5 när Lånea recenserat dem. Lånekoll förmedlar 13 privatlån (av 22) med ett betyg på minst 3,5. Det är högre än genomsnittet för alla låneförmedlare som Lånea recenserat. I genomsnitt har de låneförmedlare som recenserats av Lånea 12 partners som erbjuder privatlån med motsvarande betyg i Låneas recensioner av dem.

En nackdel med Lånekoll är att de förmedlar privatlån från ett lägre antal långivare än vissa andra låneförmedlare. Du kan ansöka om lån hos totalt 22 långivare som erbjuder privatlån via Lånekoll. Vill du jämföra så många privatlån som möjligt finns det andra låneförmedlare (till exempel Sambla eller Advisa) som förmedlar privatlån från över 30 långivare.

Förmedling av SMS lån (snabblån): Ganska dåligt, 1.8/5

review-star-full review-star-three-quarters review-star review-star review-star

Lånea anser att Lånekolls förmedling av SMS lån (snabblån) är ganska dålig och de ges i denna kategori betyget 1,8 av 5. Lånekoll förmedlar lån från endast 3 stycken långivare som erbjuder SMS lån (snabblån). Det är något lägre än genomsnittet för alla låneförmedlare som Lånea recenserat. I genomsnitt har de låneförmedlare som Lånea recenserat 4 partners som erbjuder SMS lån.

En fördel med Lånekoll är att du har möjlighet att ansöka om snabblån hos dem och få svar direkt efter din ansökan. Via Lånekoll kan du direkt följa statusen för dina låneansökningar. I vissa fall svarar långivare som erbjuder snabblån inom samma dag, men inte direkt.

En nackdel med Lånekoll är att av de 3 långivare som erbjuder snabblån via dem har endast 1 långivare fått ett betyg på 3,5 eller högre av 5 i Låneas recensioner. Det är lägre än det genomsnittliga antalet långivare som fått ett lika högt betyg av Lånea hos alla låneförmedlare som Lånea recenserat. I genomsnitt har de låneförmedlare som Lånea recenserat 3 partners som erbjuder SMS lån som fått ett betyg på 3,5 eller högre i Låneas recension av lånen.

Beviljandegrad: Ganska bra, 3.4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Lånekolls beviljandegrad är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,4 av 5. Det är ungefär samma som det genomsnittliga betyget i kategorin beviljandegrad för alla låneförmedlare som Lånea recenserat. I genomsnitt har de låneförmedlare som Lånea recenserat ett betyg på 3,5 i kategorin beviljandegrad i Låneas recensioner av dem.

En positiv aspekt är att en stor andel av de lån som Lånekoll förmedlar (16 lån av 25) har fått ett betyg på minst 3,5 av 5 i Låneas recensioner av lånen i kategorin beviljandegrad. Det beror delvis på att Lånekoll har många samarbetspartners som inte har krav på fast anställning. De har även flera partners som beviljar låntagare med betalningsanmärkningar.

En nackdel med Lånekolls beviljandegrad är att antalet partners som de har med ett betyg på 3,5 eller högre i kategorin beviljandegrad är lägre än antalet partners med motsvarande betyg hos flera andra låneförmedlare. I dagsläget förmedlar Lånekoll lån från 16 långivare med ett betyg på 3,5 eller högre i motsvarande kategori. I genomsnitt har alla låneförmedlare som Lånea recenserat 17 partners med ett betyg på 3,5 eller högre i kategorin beviljandegrad, vilket är mer än vad Lånekoll har.

Kundnöjdhet: Enastående, 4.8/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-three-quarters

Lånea anser att Lånekolls kundnöjdhet är enastående och de ges i denna kategori betyget 4,8 av 5. Lånekoll har ovanligt hög kundnöjdhet och många nöjda kunder. Det framgår i de höga betyg Lånekoll fått på olika jämförelsesajter och forum.

Lånekoll har fått höga betyg på sidor som Trustpilot och Google Reviews. På Trustpilot har Lånekoll ett betyg på 4,9 av 5 (baserat på över 1 250 omdömen). Det är högre än det genomsnittliga Trustpilotbetyget på 4,2 för alla låneförmedlare som recenserats av Lånea.

På Google Reviews har Lånekoll också ett högt betyg på 4,4 (baserat på över 120 omdömen). Det är högre än det genomsnittliga Google betyget på 3,5 för alla låneförmedlare som recenserats av Lånea.

Kundservice: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att Lånekolls kundservice är medioker och de ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Lånekolls kundtjänst har öppet måndag till torsdag 08.30 – 17.30, och fredagar 08.30 – 16.30.

En fördel med Lånekolls kundservice är att de är tillgängliga via många olika kanaler som telefon, mejl och livechatt. Lånekoll har tidigare också haft en egen app där du kan kontakta kundtjänsten. I dagsläget uppdateras appen och ska lanseras på nytt. Det är relativt ovanligt att låneförmedlare har en egen app.

En negativ aspekt med Lånekolls kundtjänst är att de har stängt under helgdagar. Det är en nackdel eftersom flera av Lånekolls konkurrenter, till exempel Advisa och Sambla, tillhandahåller kundservice under både lördagar och söndagar.

Vem är Lånekoll bäst för?

Lånekoll är bäst för dig som vill jämföra många privatlån hos en låneförmedlare med hög kundnöjdhet. Det beror på att Lånekoll främst förmedlar privatlån och har en lättillgänglig kundservice som går att nå via flera olika kanaler.

Omständigheter när Lånekoll passar bra

Några omständigheter när det passar bra att låna via Lånekoll:

 • Du vill samla lån med ett samlingslån. Det är möjligt att låna upp till 600 000 kr via Lånekoll. Du kan även låna med en medlåntagare. Det är till fördel för dig som vill samla befintliga lån med ett samlingslån.
 • Du vill jämföra flera lån med en UC. Om du har för många förfrågningar hos UC påverkar det din kreditvärdighet negativt. Via Lånekoll har du möjlighet att jämföra flera lån med endast en UC förfrågan.
 • Du vill ansöka om ett privatlån. Lånekoll förmedlar i dagsläget lån från 22 långivare som erbjuder privatlån. De kan således passa bra för dig som vill ansöka om privatlån och jämföra flera olika lån samtidigt.
 • Du vill ta ett lån på 10 000 kr. Lånekoll beviljar lån på små lånebelopp. Deras gräns för minsta lånebelopp är i dagsläget på 10 000 kr. Se: Låna 10 000 kr.
 • Du vill låna till ett bilköp men saknar en kontantinsats. När du lånar via Lånekoll behöver du inte betala 15 % av lånebeloppet i kontantinsats. Du kan därmed låna till ett bilköp utan kontantinsats via Lånekoll.
 • Du söker ett billigt lån. Lånekoll förmedlar lån från långivare som erbjuder låga räntor och få avgifter. Du har således chans att få ett billigt lån via Lånekoll.
 • Du vill låna upp till 600 000 kr. Lånekoll förmedlar lån från långivare med en hög maxgräns för lånebelopp. Deras lån passar dig som vill låna upp till 600 000 kr.
Läs mer på Lanekoll

Vem är Lånekoll sämst för?

Lånekoll passar sämst för dig som vill jämföra många SMS lån (snabblån). Det beror på att de har färre samarbetspartners som erbjuder snabblån än vad många av deras konkurrenter har. I dagsläget har Lånekoll endast 3 samarbetspartners som erbjuder SMS lån. Det är lägre än genomsnittet för alla låneförmedlare som Lånea recenserat. I genomsnitt har de låneförmedlare som Lånea recenserat 4 samarbetspartners som erbjuder snabblån.

Exempel på alternativa lån om Lånekoll inte passar dig

Förslag på andra låneförmedlare om Lånekoll inte passar dig:

 • Zmarta: jämför lån från 35 långivare varav 29 stycken erbjuder privatlån och 5 stycken erbjuder snabblån. Du kan låna mellan 5 000600 000 kr via Zmarta. Löptiderna på Zmartas lån är från 1 år20 år. Zmarta förmedlar lån till en ränta på 2,95 – 26,05 %. Zmarta accepterar inkomst från arbete, pension, A-kassa eller CSN.
 • Advisa: jämför lån från totalt 42 långivare samtidigt till en ränta på 2,95 – 25,95 %. Hos Advisa kan du jämföra totalt 33 olika privatlån och 9 snabblån. Du kan låna från 5 000 till 600 000 kr via Advisa. Lån via Advisa har löptider på 1 år till 20 år. Advisa erbjuder kundservice via telefon, mejl och chatt alla dagar i veckan.

Fördelar med Lånekoll

De främsta fördelarna med lån från Lånekoll är:

 • De förmedlar många lån med låg ränta. Lånekoll har en låg frånränta på 3,95 %. Du har därmed möjlighet att ta ett lån med låg ränta.
 • De förmedlar flera lån du kan få med betalningsanmärkningar. Antalet betalningsanmärkningar som varje långivare godkänner kan dock variera. Det går alltså att låna med fler än en betalningsanmärkning via Lånekoll.
 • Det går att ansöka utan BankID. Du kan signera ansökningsformulär och acceptera låneerbjudanden via Lånekoll utan BankID. Se: Låna utan BankID.
 • De förmedlar flera lån med hög beviljandegrad. Av de 25 lån som Lånekoll förmedlar har 16 lån ett betyg på minst 3,5 av 5 hos Lånea i kategorin beviljandegrad. Det är således en bra låneförmedlare för dig som söker lån med hög beviljandegrad.
 • Inget krav på fast inkomst från arbete. Lånekoll förmedlar lån från långivare som beviljar låntagare utan fast anställning. Dessa långivare beviljar lån till låntagare med deltids- eller projektanställning.
 • Möjlighet att få svar på ansökan och utbetalning samma dag. Du kan följa statusen för dina låneerbjudanden direkt efter din ansökan hos Lånekoll. Flera långivare som samarbetar med Lånekoll betalar ut lån samma dag som de beviljats.
 • Ovanligt hög kundnöjdhet. Lånekoll har fått höga betyg på olika jämförelsesidor och forum på internet. De har ett ovanligt högt betyg på 4,4 på Google Reviews och ett betyg på 4,9 på Trustpilot. Betygen är baserade på omdömen från kunder. Baserat på dessa omdömen har Lånekoll hög kundnöjdhet.
 • Du kan låna med medlåntagare. För dig som vill låna med en medsökande är det möjligt att göra via Lånekoll. Flera långivare som förmedlas via Lånekoll erbjuder lån med medlåntagare.
 • Det går att ansöka via telefon. Om du inte kan ansöka via Lånekolls webbplats (hemsida) går det bra att ansöka via telefon. För att ansöka om lån via telefon kan du ringa Lånekoll måndag till torsdag 08.30 – 17.30 eller fredag 08.30 – 16.30.

Nackdelar med Lånekoll

De främsta nackdelarna med Lånekoll är:

 • Ingen kundservice på helgdagar. Lånekolls kundservice är endast tillgänglig på vardagar. Söker du en låneförmedlare med kundservice alla dagar i veckan behöver du således ansöka hos en annan låneförmedlare än Lånekoll.
 • Det går inte att låna utan en UC förfrågan. När du ansöker om lån via Lånekoll tas det alltid en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen). Du kan alltså inte låna utan en UC förfrågan via Lånekoll.
 • Relativt få SMS lån (snabblån). Lånekoll samarbetar i dagsläget med 3 långivare som erbjuder SMS lån (snabblån). De låneförmedlare som Lånea har recenserat har i genomsnitt 4 samarbetspartners som erbjuder SMS lån. Vill du jämföra många SMS lån samtidigt kan en annan låneförmedlare vara mer passande.
 • Du kan inte bli beviljad om du har en skuld hos Kronofogden. Lånekolls samarbetspartners beviljar inte lån till låntagare med skulder hos Kronofogden. Det är en nackdel för dig som vill låna trots skulder hos Kronofogden.

Jämför Lånekoll med andra låneförmedlare

Tabell 2: Lånekoll i jämförelse med konkurrerande låneförmedlare.

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Lånekoll Lånekoll 10 000-600 000 kr 3,95-26 %
3,5/5
Varierar mellan långivare Nej 0 kr 0 kr
Lendo Lendo 10 000-600 000 kr 2,95-29,95 %
4,7/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr
Axo Finans Axo Finans 5 000-600 000 kr 2,95-26 %
5/5
Varierar mellan långivare Nej 0 kr 0 kr

Vad särskiljer Lånekoll från andra låneförmedlare?

Det som särskiljer Lånekoll från andra låneförmedlare är att de har ovanligt få samarbetspartners som erbjuder SMS lån (snabblån). Av de 25 långivare som Lånekoll samarbetar med erbjuder endast 3 stycken SMS lån. För dig som vill jämföra flera SMS lån samtidigt är det således bättre att ansöka om lån via en annan låneförmedlare än Lånekoll.

Lånekoll vs Sambla

Lånekoll och Sambla är två låneförmedlare som båda förmedlar privatlån och SMS lån (snabblån) utan krav på säkerhet. Sambla samarbetar med 42 stycken långivare, varav 33 stycken erbjuder privatlån och 9 stycken erbjuder snabblån. Lånekoll samarbetar med färre långivare. I dagsläget samarbetar Lånekoll med 25 långivare, varav 22 stycken erbjuder privatlån och 3 stycken erbjuder snabblån.

Sambla erbjuder kundservice via telefon, mejl och chatt. Du kan kontakta Samblas kundtjänst alla dagar i veckan. Lånekoll erbjuder också kundservice via telefon, mejl och chatt. Du kan dock endast kontakta Lånekolls kundtjänst på vardagar. Lånekoll har tidigare haft en egen app där du kan jämföra lån och bevaka låneerbjudanden. I dagsläget uppdateras appen och ska snart lanseras på nytt. Sambla har ingen egen app.

Lånekoll vs Compricer

Hos Lånekoll och Compricer kan du jämföra privatlån och SMS lån (snabblån). Lånekoll samarbetar med 25 långivare, varav 22 stycken erbjuder privatlån och 3 stycken erbjuder snabblån. Compricer samarbetar med fler långivare. Av de 40 långivare som Compricer samarbetar med erbjuder 32 stycken privatlån och 8 stycken snabblån.

Lånekoll förmedlar lån på belopp från 10 000 till 600 000 kr. Compricer förmedlar lån på samma belopp, 10 000600 000 kr. Den kortaste löptiden för lån som förmedlas via Lånekoll är kortare än lån som förmedlas via Compricer. Lånekoll förmedlar lån med löptider på 1 år20 år. Compricer förmedlar lån med löptider på 1 år20 år.

Lånekoll samarbetar med 13 st långivare som erbjuder privatlån med ett betyg på 3,5 eller högre av 5 i Låneas recensioner. Compricer samarbetar med fler långivare, 17 stycken, som erbjuder privatlån med motsvarande betyg. För snabblån med motsvarande betyg förmedlar Lånekoll endast 1 lån. Compricer förmedlar ett högre antal, 5 stycken snabblån.

Innan du jämför lån hos Lånekoll

Innan du påbörjar en lånejämförelse hos Lånekoll bör du beakta detta:

 • Dubbelkolla att du uppfyller Lånekolls krav. Uppfyller du inte Lånekolls grundkrav har du inte möjlighet att bli beviljad deras lån.
 • Se till att de erbjuder det lånebelopp du är ute efter. Lånekoll erbjuder lånebelopp från 10 000 till 600 000 kronor. Många låneförmedlare har dessutom filter för vilka låneansökningar som skickas vidare till deras samarbetspartners. Dessa filter baseras i regel på vilket lånebelopp ansökan gäller samt låntagarens kreditvärdighet. Det kan innebära att låneansökningar på framförallt små belopp aldrig når vissa långivare. Det gäller om beloppet är lägre än en långivares gräns för minsta lånebelopp. Behöver du bara låna en liten summa pengar bör du därför undvika Lånekoll (och andra låneförmedlare) och istället ansöka direkt hos en enskild långivare.
 • Undersök om du har möjlighet att ansöka med en medsökande. Lånekoll tillåter att du ansöker om lån via dem tillsammans med en medsökande. Att låna pengar med en medsökande innebär normalt sett högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor än annars. Har du möjlighet att lägga till en medsökande kan det således vara en bra idé. En eventuell medsökande får samma betalningsansvar för lånet som den andre låntagaren.
 • Dubbelkolla om din nuvarande årsinkomst matchar din deklarerade inkomst. Flera av Lånekolls anslutna långivare jämför den inkomst du anger i deras låneformulär med din taxerade inkomst. Om en långivare hittar avvikelser begär denne ofta ut kompletteringar, som till exempel lönespecifikationer, arbetsgivarintyg eller anställningsavtal, för att verifiera din inkomst. Är din nuvarande inkomst högre än din deklarerade inkomst bör du således vara förberedd på att kompletteringar kommer att efterfrågas.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd med den månadskostnad som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om lån via Lånekoll

Så här gör du för att ansöka om lån via Lånekoll:

 1. Klicka på “Privatlån”.

 2. Välj ditt önskade lånebelopp och din återbetalningstid.

 3. Se över din uppskattade månadskostnad till höger.

 4. Om du vill ta ett samlingslån klickar du i rutan “Jag vill samla lån”.

 5. Välj lånets syfte i rullistan under “Vad ska lånet användas till?”.

 6. Fyll i ditt personnummer, ditt mobilnummer och din e-postadress.

 7. Om du vill låna med medsökande klickar du på “Lägg till medsökande”.

 8. Godkänn Lånekolls villkor genom att klicka i rutan “Jag godkänner villkoren”.

 9. Klicka på “Gå vidare med ansökan” för att fortsätta.

 10. Välj din sysselsättning och fyll i din månadsinkomst före skatt.

 11. Fyll i information om hur länge du varit anställd.

 12. Fyll i namn på din arbetsgivare och dennes telefonnummer.

 13. Välj om du är ensamstående, sambo eller gift.

 14. Välj antal barn som du är underhållsskyldig till.

 15. Fyll i information om din boendestatus och din boendekostnad per månad.

 16. Gå igenom din ansökan och kontrollera att uppgifterna stämmer.

 17. Klicka på “Skicka ansökan!” för att slutföra din ansökan.

Lånekoll har en smidig ansökningsprocess via deras webbplats (hemsida). Om du har de nödvändiga uppgifterna tillhanda bör din ansökan inte ta mer än cirka 15 minuter att slutföra. Efter din ansökan hos Lånekoll är gjord hänvisar de dig till “Mina sidor”. Du kan logga in på “Mina sidor” med BankID och följa statusen på dina låneansökningar direkt.

Så har vi betygsatt Lånekoll

Lånekoll tillhör kategorin låneförmedlare. Vi på Lånea har baserat deras betyg på 51 referenspunkter relaterade till lånekostnad, förmedling av privatlån, förmedling av SMS lån (snabblån), beviljandegrad, kundnöjdhet och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av svenska låneförmedlare som erbjuder privatlån och SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Lånekoll enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av privatlån: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundnöjdhet: står för 10 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Lånekoll som till exempel lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Lånea har vid betygssättningen också tagit hänsyn till hur många långivare och banker Lånekoll samarbetar med och vilka lånevillkor varje enskild långivare eller bank erbjuder.

Därtill har vi utvärderat Lånekolls dokumenterade eller utifrån krav och villkor uppskattade, beviljandegrad. Bedömningen av kundnöjdhet baserar Lånea på externa källor som uppdateras regelbundet. Slutligen har vi utvärderat låneförmedlarens öppettider och möjligheterna att kontakta Lånekoll för personlig kundservice.

Läs av fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar via Lånekoll?

Ja, det är säkert att låna pengar via Lånekoll. Lånekoll har tillstånd från Finansinspektionen för förmedling av både privatlån och bolån. Bolaget står även under Konsumentverkets tillsyn.

Erbjuder Lånekoll privatlån?

Ja, Lånekoll erbjuder privatlån. I dagsläget samarbetar Lånekoll med totalt 25 långivare varav 22 stycken förmedlar privatlån. Många privatlån som förmedlas av Lånekoll har hög beviljandegrad och låg kostnad.

Erbjuder Lånekoll SMS lån (snabblån)?

Ja, Lånekoll erbjuder SMS lån (snabblån). Lånekoll har 3 samarbetspartners som erbjuder SMS lån. Det finns andra låneförmedlare med fler samarbetspartners som erbjuder SMS lån (snabblån) än Lånekoll, till exempel Sambla och Advisa. Dessa låneförmedlare kan vara mer passande för dig som vill jämföra SMS lån (snabblån) via låneförmedlare.

Erbjuder Lånekoll försäkring på lån?

Ja, Lånekoll erbjuder ett utgiftsskydd (trygghetsförsäkring) som går att lägga till på lån. Lånekolls Trygghetsförsäkring är en försäkring vid sjukskrivning, arbetslöshet eller dödsfall. Via försäkringen kan du få hjälp med att betala dina lånekostnader eller andra viktiga kostnader. Vid dödsfall kan Lånekoll Trygghetsförsäkring ge ersättning till de efterlevande med upp till 500 000 kr.

Vilken ränta erbjuder Lånekoll?

Lånekoll erbjuder lån med räntor på 3,95 – 26 %. Den representativa räntan (vanligast förekommande ränta) för lån via Lånekoll är på 4,85 %. Lånekoll fastställer ränta på lån individuellt. Faktorer som påverkar din ränta är kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

Förmedlar Lånekoll bostadslån (bolån)?

Ja, Lånekoll förmedlar utöver privatlån även bostadslån (bolån). Om du vill jämföra flera bolån med endast en ansökan är Lånekoll en utmärkt låneförmedlare. Det kan vara bra att ansöka om bolån via en låneförmedlare för att öka chansen att låna till en låg ränta. Lånekoll förmedlar i dagsläget bolån från långivare som SBAB, Skandia, Nordax Bank och Bluestep.

Detaljerad information om Lånekoll

Information om Lånekoll
Anslutna långivare
25 st
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.6 / 5 Trust pilot score 4.6 / 5
(1659 omdömen)
Krav hos Lånekoll
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Du är skuldfri från kronofogden de närmaste 6 månaderna.
Ålderskrav
18 - 77 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Lånekoll
Ränta
3,95 - 26 %
Effektiv ränta
4,96 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Lånekoll
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 5,85 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 053 kr och effektiv ränta på 4,96 %. Totalt att betala blir 126 400 kr.