Sidan innehåller annonser

Lån via Likvidum: Låna upp till 600 000 kr - Omdöme 2024

Likvidum är en låneförmedlare som jämför lån från 29 stycken långivare. Av deras samarbetspartners erbjuder 25 stycken privatlån och 4 stycken SMS lån (snabblån). Lånen erbjuds på belopp från 10 000600 000 kr, till löptider på 1 år15 år och räntor på 2,95 – 25,95 %. Att låna via en låneförmedlare som Likvidum ger dig möjlighet att jämföra flera lån med endast en UC.

I Låneas bedömning av Likvidum har de fått höga betyg i de flesta kategorier. De utmärker sig mest i kategorierna förmedling av privatlån. Låneas betyg av Likvidums partners är högre än det genomsnittliga betyget för alla partners hos samtliga låneförmedlare som Lånea recenserat.

Likvidum har fått sitt lägsta betyg av Lånea i kategorin kundservice. De erbjuder endast kundservice via två kanaler: telefon och mejl. Deras öppettider är dessutom begränsade till vardagar och är stängt under helgdagar. Många andra låneförmedlare erbjuder kundservice via fler kanaler än Likvidum och har även öppet längre samt under helgdagar.

Läs hela recensionen

Likvidum
 • Lånebelopp: 10 000 - 600 000 krFördel
 • Ränta: 2,95 - 25,95 %Fördel
 • Löptid: 1 - 15 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Likvidum.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Likvidum: Ganska bra, 4/5

Lånea anser att lån via Likvidum sammantaget är ganska bra och ges betyget 4 av 5. Det är högre än 3,6, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de låneförmedlare vi recenserat.

Vårt omdöme av Likvidum är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 4/5. Många av de lån som förmedlas via Likvidums partners har låg ränta och låg lånekostnad.
 • Förmedling av privatlån: betyg 4.5/5. Likvidum samarbetar med många långivare som förmedlar privatlån. De flesta av dessa långivare har fått höga betyg i Låneas recensioner.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): betyg 4/5. Hos Likvidum kan du jämföra upp till 4 stycken långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).
 • Beviljandegrad: betyg 3.7/5. Lån via Likvidum har medelhög beviljandegrad och du kan beviljas ett lån trots betalningsanmärkningar.
 • Kundnöjdhet: betyg 4.5/5. Likvidum har hög kundnöjdhet. På jämförelsesidor som Trustpilot och Google Reviews har de fått höga betyg baserat på många kundomdömen.
 • Kundservice: betyg 3/5. Likvidum har en kundservice som i regel ger svar snabbt. De är tillgängliga via telefon och mejl under vardagar.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Likvidum.se

Omdöme av Likvidum: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4/5
Lånekostnad4/5
Förmedling av privatlån4.5/5
Förmedling av SMS lån (snabblån)4/5
Beviljandegrad3.7/5
Kundnöjdhet4.5/5
Kundservice3/5

Lånekostnad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att lånekostnaden för lån via Likvidum är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. De flesta lån som Likvidum förmedlar har låg lånekostnad. Räntan på lånen är mellan 2,95 och 25,95 %.

En fördel med Likvidums lånekostnad är att av de 29 långivare som de förmedlar lån ifrån har 20 stycken långivare fått ett betyg på 3,5 eller högre av 5 i Låneas bedömning av deras lånekostnad. Det är ett högre antal än genomsnittet för alla låneförmedlare som Lånea recenserat. I snitt har de låneförmedlare som Lånea recenserat 18 samarbetspartners med motsvarande betyg.

Likvidums främsta konkurrenter samarbetar med fler långivare som fått höga betyg i Låneas recensioner av deras lånekostnad. Du har alltså möjlighet att jämföra fler lån som fått höga betyg av Lånea i kategorin lånekostnad hos många andra låneförmedlare än Likvidum.

Förmedling av privatlån: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att Likvidums förmedling av privatlån är bra och de ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Likvidum förmedlar för det mesta lån från långivare som erbjuder privatlån. I dagsläget kan du jämföra upp till 25 stycken långivare som erbjuder privatlån via Likvidum. Det är ett högre antal än genomsnittet hos alla låneförmedlare som Lånea recenserat på 23.

En fördel med Likvidums förmedling av privatlån är att de flesta av privatlånen som de förmedlar har fått höga betyg av Lånea. Av de 25 långivare vars privatlån förmedlas via Likvidum har 14 stycken fått ett betyg på 3,5 eller högre av 5 i Låneas bedömning. Det är högre än genomsnittet, som är 12, hos alla låneförmedlare som Lånea recenserat.

En nackdel med Likvidum är att de har färre samarbetspartners som erbjuder privatlån än många av deras främsta konkurrenter (till exempel Advisa eller Sambla). I dagsläget samarbetar Likvidum med 25 stycken partners som förmedlar privatlån. Deras främsta konkurrenter förmedlar upp till 33 stycken långivare som erbjuder privatlån. Om du vill jämföra så många privatlån som möjligt bör du således inte ansöka via Likvidum.

Förmedling av SMS lån (snabblån): Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Likvidums förmedling av SMS lån (snabblån) är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Likvidum förmedlar lån från 4 långivare som erbjuder SMS lån (snabblån). Det är samma som det genomsnittliga antalet samarbetspartners som erbjuder SMS lån hos de låneförmedlare som Lånea recenserat. I snitt har varje låneförmedlare som Lånea recenserat 4, samarbetspartners som ger ut SMS lån.

Av de 4 långivare som erbjuder snabblån via Likvidum har 3 stycken ett betyg på 3,5 eller högre av 5 i Låneas recension av dem. Det är samma som genomsnittet för alla låneförmedlare som Lånea recenserat. I genomsnitt har alla låneförmedlare som Lånea recenserat 3 samarbetspartners som erbjuder SMS lån med motsvarande betyg. En fördel med Likvidum är alltså att nästan alla långivare de samarbetar med som erbjuder snabblån har fått höga betyg när Lånea recenserat dem.

En nackdel med Likvidum är att många av deras främsta konkurrenter (till exempel Advisa eller Sambla) har fler samarbetspartners som erbjuder SMS lån (snabblån). Hos Likvidums konkurrenter kan du jämföra upp till 9 långivare som erbjuder snabblån. Det är betydligt fler än antalet snabblån du kan jämföra via Likvidum, som är 4.

Beviljandegrad: Ganska bra, 3.7/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-three-quarters review-star

Lånea anser att Likvidums beviljandegrad är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,7 av 5. Det är ungefär samma som det genomsnittliga betyget i beviljandegrad, som är 3,5, för alla låneförmedlare som recenserats av Lånea.

En fördel med Likvidums beviljandegrad är att 21 av deras samarbetspartners har fått ett betyg på 3,5 eller högre av 5 i kategorin beviljandegrad när Lånea recenserat dem. Det är ett högre antal än genomsnittet. I genomsnitt har alla låneförmedlare som Lånea recenserat 17 samarbetspartners med motsvarande betyg.

För att låna via Likvidum behöver du ha en inkomst från arbete. Det är en nackdel för dig som inte är anställd. En till negativ aspekt med Likvidums beviljandegrad är att deras samarbetspartners sällan accepterar låntagare med fler än två betalningsanmärkningar. Ett krav är att betalningsanmärkningarna måste vara äldre än minst 6 månader.

Kundnöjdhet: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att Likvidums kundnöjdhet är bra och de ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Likvidum har hög kundnöjdhet enligt kundomdömen på olika jämförelsesajter och forum på internet.

Likvidum har ett högt betyg på jämförelsesidor som Trustpilot och Google Reviews. Likvidum har ett betyg på 4,7 på Trustpilot (baserat på ca 1 800 omdömen). Det är högre än det genomsnittliga Trustpilot-betyget på 4,2, för alla låneförmedlare som recenserats av Lånea.

På Google Reviews har Likvidum också ett högt betyg på 4,4 (baserat på ca 950 omdömen). Det är högre än det genomsnittliga Google Reviews-betyget på 3,5, för alla låneförmedlare som recenserats av Lånea.

Kundservice: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att Likvidums kundservice är medioker och de ges i denna kategori betyget 3 av 5. Likvidums kundtjänst går att kontakta måndag till torsdag 09.00 – 18.00, och fredag 09.00 – 17.00. Kundtjänsten har lunchstängt mellan 12.00 och 13.00.

Likvidums kundservice är enligt Låneas erfarenhet snabb på att besvara kundfrågor. Det är en fördel för dig som värdesätter en låneförmedlare som kan besvara eventuella frågor snabbt. Likvidum har varken långa telefonköer eller lång väntetid för mejlsvar.

En negativ aspekt med Likvidums kundservice är att de endast är tillgängliga via två kanaler: telefon och mejl. De erbjuder alltså inte kundservice via chatt, vilket är relativt ovanligt bland låneförmedlare. Likvidums kundservice har stängt på helger vilket betyder att du endast kan kontakta dem på vardagar.

Vem är Likvidum bäst för?

Likvidum är en bra låneförmedlare för alla låntagare som söker ett privatlån. Det beror på att Likvidum förmedlar 25 stycken privatlån som kan beviljas till låntagare med låg-, medel- eller hög kreditvärdighet som har en anställning. De flesta privatlån som förmedlas av Likvidum har hög beviljandegrad, låg lånekostnad och ett högt totalbetyg i Låneas recensioner av dem.

Omständigheter när Likvidum passar bra

Några omständigheter när det passar bra att låna via Likvidum:

 • Du vill samla lån med ett samlingslån. Via Likvidum kan du låna upp till 600 000 kr. Om du vill kan du även låna med medsökande. Det är till fördel för dig som vill låna stora lånebelopp och samla lån med ett samlingslån.
 • Du vill jämföra många lån med en UC. Ett sätt att få låneerbjudanden från flera långivare med en låneansökan (och endast en UC förfrågan) är genom att låna via en låneförmedlare. Att ta flera UC förfrågningar påverkar din kreditvärdighet negativt. Därmed är det bra för din kreditvärdighet att jämföra många lån med en UC.
 • Du vill jämföra olika SMS lån (snabblån). Via Likvidum kan du ansöka om lån hos 4 långivare som erbjuder SMS lån (snabblån). Likvidum är alltså ett bra val för dig som vill jämföra olika SMS lån (snabblån).
 • Du vill ansöka om privatlån. Likvidum har 25 samarbetspartners som erbjuder privatlån. Likvidum är således en bra förmedlare för dig som vill ansöka om privatlån.
 • Du vill ta ett lån på 10 000 kr. Via Likvidum kan du låna små lånebelopp. I dagsläget kan du låna 10 000 kr från Likvidum som lägsta lånebelopp.
 • Du söker ett lån som är billigt. Av de 29 långivare som Likvidum förmedlar, har 20 stycken fått ett betyg på 3,5 eller högre av 5 i Låneas recension av dem, i kategorin lånekostnad. Du har således möjlighet att beviljas ett billigt lån via Likvidum.
 • Du vill låna upp till 600 000 kr. Likvidum förmedlar lån med hög maxgräns för lånebelopp. Lån via Likvidum är bra för dig som vill låna upp till 600 000 kr.
Läs mer på Likvidum.se

Vem är Likvidum sämst för?

Likvidum är sämst för dig med låg kreditvärdighet som vill jämföra så många SMS lån (snabblån) som möjligt med en UC. Det beror på att Likvidum samarbetar med färre långivare som erbjuder snabblån än deras främsta konkurrenter (till exempel Sambla eller Advisa).

Likvidum är också dåligt för dig som vill ha en låneförmedlare med kundservice via många kanaler och som har öppet under helger. Det beror på att Likvidums kundtjänst endast är tillgänglig via telefon och mejl (ingen livechatt) under vardagar.

Exempel på alternativa lån om Likvidum inte passar dig

Förslag på andra låneförmedlare om Likvidum inte passar dig:

 • Axo Finans: förmedlar 34 lån, varav 28 stycken är privatlån och 6 stycken är SMS lån (snabblån). Du kan låna 5 000600 000 kr via Axo Finans till en återbetalningstid på 1 år20 år. Axo Finans förmedlar lån utan krav på anställning. Deras kundtjänst har öppet alla dagar via telefon och mejl.
 • Lendo: jämför upp till 32 stycken privatlån och 8 stycken SMS lån (snabblån). Via Lendo går det att låna 10 000600 000 kr under 1 år20 år, till en ränta på 2,95 – 29,95 %. Du måste ha en fast anställning eller fast inkomst från pension för att låna via Lendo. Kundtjänsten hos Lendo är tillgänglig via telefon och mejl alla dagar i veckan.

Fördelar med Likvidum

De främsta fördelarna med lån från Likvidum är:

 • De förmedlar flera lån med låg ränta. Likvidum har en frånränta på 2,95 %. 20 av 29 långivare som Likvidum förmedlar har fått ett betyg på 3,5 eller högre av 5 i Låneas recensioner av dem i kategorin lånekostnad. Du har således chans att låna till låg ränta via flera av de samarbetspartners Likvidum har.
 • Du kan låna trots betalningsanmärkningar. Det går att låna via Likvidum med betalningsanmärkningar om de är äldre än 6 månader. Likvidums samarbetspartners accepterar dock sällan fler än 2 anmärkningar vid en låneansökan. Du kan låna trots betalningsanmärkningar via Likvidum men har du fler än 2 stycken anmärkningar bör du se över andra alternativ.
 • Det går att låna utan ett BankID. Hos Likvidum kan du signera ansökningsformulär och låneerbjudanden utan BankID. Du kan alltså låna utan BankID via Likvidum.
 • Flera långivare som har hög beviljandegrad. 21 av 29 långivare som Likvidum samarbetar med fick ett betyg på 3,5 eller högre av 5 när Lånea recenserade deras beviljandegrad. Därmed förmedlar de många lån med hög beviljandegrad.
 • Du kan jämföra SMS lån (snabblån) som fått höga betyg av Lånea. Av de 4 SMS lån som Likvidum förmedlar har 3 stycken fått ett betyg på 3,5 eller högre av 5 i Låneas recensioner av dem. Likvidum ger dig alltså möjlighet att jämföra SMS lån som fått bra betyg av Lånea.
 • Det går att låna med medsökande. Vill du ansöka om lån tillsammans med en medlåntagare (medsökande) kan du göra det via Likvidum. Flera långivare som förmedlar lån via Likvidum erbjuder lån med medsökande.
 • Det går att ansöka via telefon. Förutom deras webbplats (hemsida) går det även att ansöka via telefon hos Likvidum. För att ansöka om lån via telefon hos Likvidum kan du ringa deras kundtjänst.

Nackdelar med Likvidum

De främsta nackdelarna med Likvidum är:

 • De erbjuder inte kundservice alla dagar i veckan. Likvidums kundservice har öppet måndag till torsdag 09.00 – 18.00, och fredag 09.00 – 17.00. De har lunchstängt mellan 12.00 och 13.00. Likvidum erbjuder inte kundservice under helgdagar.
 • De har ingen egen app. Likvidum har ingen app där du kan ansöka eller se status på låneerbjudanden. Du kan endast logga in på “Mina sidor” via din dator eller mobila webbläsare.
 • Du kan inte låna om du har skulder till Kronofogden. Likvidum samarbetar inte med någon långivare som beviljar låntagare med skulder hos Kronofogden. För dig som vill låna trots skulder hos Kronofogden, till exempel för att samla ihop dina skulder, är detta en nackdel.
 • Det går inte att låna utan en UC förfrågan. En ansökan hos Likvidum resulterar alltid i en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen). Det går alltså inte att låna utan en UC förfrågan via Likvidum.

Jämför Likvidum med andra låneförmedlare

Tabell 2: Likvidum i jämförelse med konkurrerande låneförmedlare.

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Likvidum Likvidum 10 000-600 000 kr 2,95-25,95 %
4/5
Varierar mellan långivare Nej 495 kr 0 kr
Enklare Enklare 5 000-600 000 kr 5,07-29,95 %
4,2/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr
Compricer Compricer 10 000-600 000 kr 3,95-29,95 %
4,7/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 495 kr 0 kr

Vad särskiljer Likvidum från andra låneförmedlare?

En särskiljande faktor med Likvidum är att de är ovanligt snabba på att besvara kundfrågor. Via telefon har Likvidum korta väntetider och besvarar ofta ringande kunder inom några minuter. Även via mejl ger Likvidum svar snabbt och du får ofta svar på kundfrågor via mejl inom några minuter.

Likvidum vs Sambla

Likvidum samarbetar med 29 långivare, varav 25 stycken erbjuder privatlån och 4 stycken erbjuder SMS lån (snabblån). Sambla samarbetar med fler långivare än Likvidum och förmedlar idag totalt lån från 42 olika långivare. Av dessa erbjuder 33 stycken privatlån och 9 stycken snabblån. Ju fler samarbetspartners en låneförmedlare har desto större chans har du som låntagare att hitta ett lån med passande villkor.

Sambla har en mer lättillgänglig kundservice än Likvidum. Du kan kontakta kundtjänsten på Sambla via telefon och mejl på vardagar och helgdagar. Det går endast att kontakta Likvidum via telefon och mejl under vardagar.

Likvidum vs Advisa

Advisa samarbetar med 42 långivare. Av dessa långivare ger 33 stycken ut privatlån och 9 stycken SMS lån (snabblån). Likvidum samarbetar med färre långivare än Advisa. I dagsläget förmedlar Likvidum lån från totalt 29 långivare, varav 25 stycken erbjuder privatlån och 4 stycken erbjuder snabblån. Advisa är en bättre låneförmedlare än Likvidum för dig som vill jämföra så många långivare som möjligt.

Likvidum förmedlar lån från fler långivare som fått höga betyg i kategorin lånekostnad i Låneas recensioner. I dagsläget förmedlar Likvidum lån från 20 stycken långivare med ett betyg på 3,5 eller högre av 5 i kategorin lånekostnad i Låneas recension av dem. Advisa förmedlar lån från 28 stycken långivare med motsvarande betyg i samma kategori (i Låneas recensioner).

Likvidums kundservice är tillgänglig via telefon och mejl under vardagar. Kundtjänsten är stängd under helgdagar. Advisa har en mer lättillgänglig kundservice och ger support via fler kanaler. Du kan kontakta Advisa på vardagar och helgdagar via telefon, mejl eller livechatt. Föredrar du en kundservice som är enkel att kontakta under alla dagar är Advisa således ett bättre alternativ än Likvidum.

Innan du jämför lån hos Likvidum

Innan du påbörjar en lånejämförelse hos Likvidum bör du beakta detta:

 • Dubbelkolla att du uppfyller Likvidums krav. Uppfyller du inte Likvidums grundkrav har du ingen möjlighet att bli beviljad deras lån.
 • Se till att de erbjuder det lånebelopp du är ute efter. Likvidum erbjuder lånebelopp från 10 000 till 600 000 kronor. Många låneförmedlare har dessutom filter för vilka låneansökningar som skickas vidare till deras samarbetspartners. Dessa filter baseras i regel på vilket lånebelopp ansökan gäller samt låntagarens kreditvärdighet. Det kan innebära att låneansökningar på framförallt små belopp aldrig når vissa långivare. Behöver du bara låna en liten summa pengar kan du därför undvika Likvidum och istället ansöka direkt hos en enskild långivare.
 • Undersök om du har möjlighet att ansöka med en medsökande. Likvidum tillåter att du ansöker om lån hos dem tillsammans med en medsökande. Att låna pengar med en medsökande innebär normalt sett högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor än annars. Har du möjlighet att lägga till en medsökande kan det således vara en bra idé. En eventuell medsökande får samma betalningsansvar för lånet som den andre låntagaren.
 • Dubbelkolla om din nuvarande årsinkomst matchar din deklarerade inkomst. Flera av Likvidums anslutna långivare jämför den inkomst du anger i deras låneformulär med din taxerade inkomst. Om en långivare hittar avvikelser begär denne ofta ut kompletteringar, som till exempel lönespecifikationer, arbetsgivarintyg eller anställningsavtal, för att verifiera din inkomst. Är din nuvarande inkomst högre än din deklarerade inkomst bör du således vara förberedd på att kompletteringar kommer att efterfrågas.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med den månadskostnad som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om lån via Likvidum

Så här gör du för att ansöka om lån via Likvidum:

 1. Välj ditt önskade lånebelopp och din återbetalningstid.

 2. Klicka i “Ja” eller “Nej” om du vill samla eller lösa lån.

 3. Fyll i ditt mobiltelefonnummer.

 4. Ange din e-postadress.

 5. Klicka på “Gå vidare” för att fortsätta din ansökan.

 6. Välj ditt civilstånd, antal barn med försörjningsplikt och din boendeform.

 7. Ange din andel av boendekostnaden.

 8. Välj din sysselsättning och fyll i uppgifter om din inkomst.

 9. Fyll i uppgifter om din arbetsgivare och ditt anställningsår.

 10. Fyll i ditt personnummer.

 11. Välj om du vill lägga till en medsökande på din ansökan.

 12. Välj ditt lånesyfte i rullistan.

 13. Klicka på “Skicka in ansökan – det är gratis!” för att skicka in din ansökan.

Likvidum har en smidig ansökningsprocess via sin webbplats (hemsida). Om du har de nödvändiga uppgifterna tillhanda bör din ansökan inte ta mer än cirka 15 minuter att slutföra. Efter din ansökan hos Likvidum är gjord hänvisar de dig till “Mina sidor”. Du kan logga in på “Mina sidor” med BankID och följa statusen på dina låneansökningar direkt.

Du kan även ta del av låneerbjudanden på telefon via Likvidums kundservice. Har du inte BankID kan din långivare skicka ut ditt skuldebrev via post. Om du tar emot ditt skuldebrev via post ska du signera den med papper och penna.

Så har vi betygsatt Likvidum

Likvidum tillhör kategorin låneförmedlare. Lånea har baserat deras betyg på 51 referenspunkter relaterade till lånekostnad, förmedling av privatlån, förmedling av SMS lån (snabblån), beviljandegrad, kundnöjdhet och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av svenska låneförmedlare som erbjuder privatlån och SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Likvidum enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av privatlån: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundnöjdhet: står för 10 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Likvidum som till exempel lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Lånea har vid betygssättningen också tagit hänsyn till hur många långivare Likvidum samarbetar med och vilka lånevillkor varje enskild långivare erbjuder.

Därtill har vi utvärderat Likvidums dokumenterade, eller utifrån krav och villkor uppskattade, beviljandegrad. Bedömningen av kundnöjdhet baserar Lånea på externa källor som uppdateras regelbundet. Slutligen har vi utvärderat låneförmedlarens öppettider och möjligheterna att kontakta Likvidum för personlig kundservice.

Läs av fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar via Likvidum?

Ja, det är säkert att låna pengar via Likvidum. Sedan år 2015 har Likvidum tillstånd från Finansinspektionen att förmedla konsumentkrediter och försäkringar. Likvidum står även under Konsumentverkets tillsyn. De arbetar också med de senaste identifierings- och säkerhetslösningarna som BankID och SSL certifikat.

Erbjuder Likvidum privatlån?

Ja, Likvidum erbjuder privatlån. I dagsläget samarbetar Likvidum med totalt 29 långivare, varav 25 stycken erbjuder privatlån. De privatlån som förmedlas av Likvidum har fått höga betyg i Låneas recensioner i kategorierna lånekostnad och beviljandegrad.

Erbjuder Likvidum SMS lån (snabblån)?

Ja, Likvidum erbjuder SMS lån (snabblån). Likvidum samarbetar med 29 långivare, varav 4 stycken erbjuder snabblån. De flesta snabblån som förmedlas av Likvidum har fått höga totalbetyg i Låneas recensioner.

Erbjuder Likvidum någon låneförsäkring (låneskydd)?

Ja, Likvidum erbjuder trygghetsförsäkring på lån. Trygghetsförsäkringen erbjuds i samarbete med försäkringsbolaget Maiden Life & General Insurance. Den frivilliga gruppförsäkringen hjälper dig att betala fasta kostnader som lånekostnader, hyra eller el om du blir arbetslös eller sjukskriven. Försäkringen är inte kopplat till låneavtalet. Vill du teckna försäkringen behöver du alltså teckna en förbindelse som är separat från själva lånet.

Huruvida du väljer att teckna trygghetsförsäkringen eller inte har inget inflytande på långivarens kreditbeslut. Det förbättrar eller försämrar alltså inte dina chanser att beviljas om du tecknar försäkringen.

Vilken ränta erbjuder Likvidum?

Likvidum erbjuder räntor från 2,95 – 25,95 %. Den representativa räntan (vanligast förekommande ränta) hos Likvidum är 7,61 %. Räntan för låntagare bestäms individuellt. Faktorer som påverkar den ränta du får på ditt lån är din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

Har Likvidum en uppläggningsavgift?

Ja, Likvidum har en uppläggningsavgift (startavgift). I samband med att du tecknat ett lån via Likvidum behöver du betala en startavgift (engångskostnad) på 495 kr. Det är dåligt eftersom de flesta låneförmedlare i regel inte har någon avgift för upplägg av lån.

Detaljerad information om Likvidum

Information om Likvidum
Anslutna långivare
29 st
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.5 / 5 Trust pilot score 4.5 / 5
(2015 omdömen)
Krav hos Likvidum
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Under förutsättning att anmärkningen är äldre än 6 månader. Likvidums samarbetspartner brukar sällan acceptera fler än 2 anmärkningar vid en låneansökan.
Ålderskrav
18 - - år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Chansen att bli beviljad ett lån utan anställning eller pension är mycket lägre än för ett snabblån.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Likvidum
Ränta
2,95 - 25,95 %
Effektiv ränta
8 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
495 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Likvidum
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 7,61 % nominell ränta, 495 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 193 kr och effektiv ränta på 8 %. Totalt att betala blir 143 132 kr.