Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Lån med säkerhet

Ett lån med säkerhet i t.ex. fastighet eller aktier gör att långivaren ofta kan erbjuda en låg ränta. Här på Lånea går vi igenom vilka alternativ som finns till att låna pengar med säkerhet.

  • Låna upp till 1,5 miljoner kronor.
  • Enkel och snabb ansökan för lån med säkerhet.
  • Endast en UC.
  • Ränta från 2,95 %.
  • Jämförelse hos flera olika banker.

Vanliga frågor

Går det att ta ett privatlån med säkerhet?

Nej, det går inte att ta ett privatlån med säkerhet. Själva definitionen av privatlån är just ett lån utan säkerhet. Det finns dock vissa förutsättningar som kan öka dina chanser att få bättre villkor på ditt privatlån. Ett exempel är att ha en medsökande på lånet.

Är medsökande en säkerhet?

Nej, en medsökande är inte en säkerhet i dess egentliga mening då det inte finns något värde för långivaren att lösa in. Däremot fungeraFr en medsökande som en trygghet för banken och kan göra att man kan få bättre villkor eller låna ett högre belopp.

I vissa fall kan räntan bli så låg som 2,95 %, vilket är i nivå med räntan på en del lån med säkerhet.

Vilka typer av lån med säkerhet finns det?

De vanligaste lånen med säkerhet är billån och bolån. Andra exempel på lån med säkerhet är fritidslån och pantlån. Tänk på att det krävs en kontantinsats för bolån, billån och fritidslån. När det gäller de två sistnämnda kan du istället välja att ta ett lån utan säkerhet för att få låna hela summan.

Om författaren

Oskar Sjögren

Uppdaterad: 10 januari, 2022