Lånea cover
Sidan innehåller annonser

Sista Chansen Lån: 5 Bästa Långivarna för Sista Försök! (2024)

Det finns lån som är anpassade för dig som letar efter en sista chans att få lån. Har du haft svårt att låna tidigare kan du här hitta bra erbjudanden för att bli fri från dyra skulder.

 • Sista chansen att samla lån trots anmärkningar.
 • 1 lån utan säkerhet.
 • 2 lån utan medsökande.
 • Sänk dina kostnader stegvis.

Bästa Sista-chansen lånet

Det bästa sista chansen lånet hittar du via Sambla. Eftersom du jämför 45+ långivare på belopp 5 000600 000 kr har du goda chanser att beviljas även om din kreditvärdighet att låga. Om det är din sista möjlighet att ordna upp ekonomin är ett samlingslån att föredra – något som Sambla är experter på.

Ansök nu!

De bästa långivarna för Sista chansen-lån

Vi på Lånea rekommenderar 3 långivare för dig som behöver en sista chans att få lån:

 • Sambla: Bästa Sista Chansen Lånet Utan Betalningsanmärkningar:
 • Nstart Finans: Bästa Sista Chansen lånet med dålig kreditvärdighet.
 • Marginalen Bank: Bästa Sista Chansen lånet med säkerhet.

Sambla: Bäst för dig som saknar betalningsanmärkningar

Sambla

Sambla är ett bra alternativ för dig som saknar anmärkningar, men har ändå svårt att bli beviljad lån på annat håll. Av alla låneförmedlare är det Sambla som har bäst betyg

4,9/5
och samarbetar med flest långivare (42 st). Därför är de hos dem du har störst chans att bli erbjuden ett samlingslån.

Nstart Finans: Sista chansen att få lån för dig med kronofogdeskulder

Nstart

Nstart Finans erbjuder dig som har mycket låg kreditvärdighet ett sista försök att samla dina lån. De beviljar fler ansökningar än andra aktörer, och du kan låna även trots flera anmärkningar. Med en medsökande kan du beviljas lån på upp till 500 000 kr trots skulder hos Kronofogden.

Marginalen Bank: Sista chansen att få ett omstartslån

Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder ett bostadslån till dig med anmärkningar & Kronofogdeskulder. Om du beviljas lånet kommer de att använda pengarna för att lösa dina gamla skulder (s.k. lösenkrav). Du får därmed en sista chans att bli skuldfri och kan använda överskottet vid ett eventuellt bostadsköp.

Vart vänder jag mig för en sista chans att få lån?

Du som har aktiv skuld hos Kronofogden har en sista chans att få lån hos Nstart Finans, med krav på medsökande, eller Marginalen Bank, med krav på säkerhet. Sambla erbjuder den bästa chansen att få ett samlingslån utan säkerhet för dig som är fri från kronofogdeskulder och anmärkningar.

Vanliga krav för att få din sista chans på ett lån

 • Du ska vara myndig.
 • Din folkbokföring måste vara i Sverige.
 • Du kan behöva en borgensman/medsökande.
 • Du kan behöva en säkerhet för lånet.
Tabell 1: Hur en sista chans att lösa alla lån kan se ut.
Gamla lånetNya lånetSkillnad
Belopp185 000 kr185 000 kr0 kr
Ränta8,87 %5,45 %- 3,42 %
Avgifter93 kr0 kr- 93 kr
Månadskostnad5 387 kr
(2 - 7 år)
2 860 kr
(8 år)
- 2 527 kr
Effektiv ränta10,45 %5,59 %- 4,86 %

Olika situationer där man kan behöva en sista chans att få lån

Olika typer av sista chansen lån

Det finns två olika typer av sista chansen-lån:

 1. Omstartlån
 2. Samlingslån

Omstartslån

Ett omstartslån är en tillfällig lösning för dig som har skulder hos Kronofogden. När du blivit beviljad ett omstartslån måste du prioritera återbetalningen av dina kronofogdeskulder.

Ett av omstartslånets villkor är en hanterbar månadskostnad vars syfte är att göra det lättare för dig att sköta dina återbetalningar i tid. På så sätt kan du börja återuppbygga din kreditvärdighet, en månad i sänder.

Eventuella anmärkningar försvinner inom 3 år, och då kan du sänka din lånebörda ytterligare genom att byta ut omstartslånet mot ett samlingslån med lägre ränta.

Samlingslån

Ett samlingslån är, precis som det låter, en sorts lån som kan tas för att samla lån och krediter. Det är fördelaktigt för dig som har flera dyra skulder och gärna vill byta ut dem mot ett enda lån med bättre villkor, som t.ex. lägre ränta eller färre avgifter.

Ibland är det inte möjligt att samla alla lån på en gång. Det kan bero på att låntagarens kreditvärdighet är låg och därför beviljas inte hela det sökta beloppet. I dessa fall bör de dyraste skulderna prioriteras.

Låntagarens kreditvärdighet kommer att förbättras lite i sänder allt eftersom de dyraste skulderna betalas av och skuldbördan minskar. En högre kreditvärdighet medför också mer fördelaktiga villkor på nya låneerbjudanden. Därför är det fördelaktigt att samla lån i omgångar.

Några exempel på olika sorters samlingslån är:

Tips för dig som söker en sista chans att få ett lån

Det finns olika sätt att förbättra sina möjligheter till att få en sista chans att bli beviljad ett lån:

 1. Ansök tillsammans med en medsökande.
 2. Ansök hos långivare med låga krav.
 3. Använd en säkerhet.
 4. Vänta ut anmärkningar.

Ansök tillsammans med en medsökande

Att låna med en medsökande som har hög kreditvärdighet kan öka dina chanser att bli beviljad ett lån. I och med att ni är två som står på lånet minskar också risken för långivaren, och ni kan således bli erbjudna en något lägre ränta än vad du skulle ha fått som ensam låntagare.

Ansök hos långivare som erbjuder lån med låga krav

Det finns vissa långivare som ställer lägre krav på låntagaren än andra aktörer. De godkänner t.ex. låntagare som har flera UC, saknar fast anställning eller har en låg inkomst. Hos dem kan du få en sista chans att låna pengar med låga krav.

Använd din bostad som säkerhet för lånet

Om du äger exempelvis ett hus eller fritidshus som inte redan är belånat kan du ansöka om ett bostadslån och använda pengarna för att betala av dina skulder. Marginalen Bank är ett exempel på en långivare som möjliggör detta även för dig med aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Vänta ut anmärkningarna

Många banker nekar alltid lån till personer med anmärkningar. Dessa avskrivs dock tre år efter att skulden registrerats. Om du har samlat på dig flera anmärkningar kan du därför behöva invänta en mer fördelaktig kreditvärdighet innan du ansöker efter ett nytt lån.

Alternativa sätt att minska skulderna

När du har svårt att ta lån och behöver minska dina skulder på annat sätt finns några alternativ

 1. Sälj ägodelar.
 2. Be om hjälp.

Sälj ägodelar

En genomgång av hemmets förråd och skåp avslöjar ofta flera ägodelar som inte längre används. Genom att sälja dessa kan du samla några tusenlappar för att lösa små lån och därmed minska din skuldbörda.

Låna av en privatperson i ditt nätverk

Om du försökt med alla vanliga vägar och inget fungerar kan det vara dags att be om hjälp. Finns det någon i din närhet du kan låna av? Om ingen i ditt nätverk har pengar att låna ut kan en alternativ lösning vara att de tar lån i sitt namn och att ni upprättar ett skuldebrev er emellan.

Kronofogdens skuldsanering är din allra sista chans att bli skuldfri

Om du är så svårt skuldsatt att du inte kommer att kunna betala av dina skulder under överskådlig tid kan du ansöka om skuldsanering hos Kronofogden. Det innebär att du under en period på 5 år får leva på existensminimum och hela din lön går direkt till att betala dina skulder.

Du får inte heller ta nya lån eller ådra dig nya betalningsanmärkningar under hela skuldsaneringsperioden. Om du kan upprätthålla detta under hela avtalsperioden avskrivs hela din skuld vid periodens slut.

Det är möjligt att göra din ansökan direkt via blankett från KFM. Rekommendationen är dock att du söker stöd hos en kommunal skuldrådgivare för att hjälpa dig i ansökningsprocessen.

Om du inte beviljas skuldsanering hos Kronofogden kan du istället ansöka om ett skuldsaneringslån hos långivare som Nstart Finans eller Marginalen Bank.

TIPS: Ta stöd genom kommunal skuldrådgivning

Varje kommun skall enligt lag erbjuda sina medborgare budget- och skuldrådgivning. Det är en möjlighet att utan kostnad få vägledning i att samla och avbetala befintliga skulder.

Skuldrådgivningen kan även innefatta stöd i kontakter med inkassobolag och Kronofogdemyndigheten samt upprättande av avbetalningsplaner med ett helhetsperspektiv.

Exempel på långivare som erbjuder sista chansen att få lån

 • Sambla: Jämför lån hos över 42 långivare på samma ställe.
 • Enklare: Jämför lån upp till 600 000 kr hos upp till 35 långivare.
 • Advisa: Jämför lån hos 42 långivare. Räntan överstiger ej 25,95 %.
 • Marginalen Bank: Låna för att lösa dyra små lån och skulder.
 • Nstart finans: Erbjuder lån trots betalningsanmärkningar.

Läs mer: 6 tips för dig som har svårt att få lån.

Vanliga frågor

Går det att få en sista chans till lån utan UC?

Ja, Marginalen Bank erbjuder en sista chans att få lån med betalningsanmärkningar. Hos dem får du möjlighet att samla alla dina skulder till ett lån och på så sätt minska din månadskostnad.

Går det att få en sista chans till lån med betalningsanmärkningar?

Ja, Marginalen Bank erbjuder en sista chans att få lån med betalningsanmärkningar. Hos dem får du möjlighet att samla alla dina skulder till ett lån och på så sätt minska din månadskostnad.

Går det att få en sista chans till lån trots skulder hos Kronofogden?

Ja, det går att låna trots Kronofogdeskulder. Hos t.ex. Marginalen Bank kan du som har en kronofogdeskuld ansöka om ett bolån med lösenkrav. Om du beviljas lånet kommer banken att använda pengarna för att betala din skuld, och det är endast det resterande beloppet som betalas ut till ditt konto.