Sidan innehåller annonser

Lån via Freedom Finance: Låna upp till 600 000 kr - Omdöme 2024

Freedom Finance är en låneförmedlare som förmedlar privatlån och SMS lån (snabblån) utan säkerhet. Via Freedom Finance kan du jämföra totalt 34 lån (29 privatlån och 5 SMS lån) med endast en ansökan och en kreditupplysning hos UC. Freedom Finance förmedlar lån på beloppen 5 000600 000 kr, till en ränta på 3,25 – 29,4 %. Lån via Freedom Finance har löptider från 1 år till 20 år.

I Låneas bedömning av låneförmedlaren Freedom Finance har de fått höga betyg i samtliga kategorier. De utmärker sig mest i kategorierna förmedling av privatlån och förmedling av SMS lån (snabblån). Det grundar sig i att Freedom Finance är en av de låneförmedlare med flest samarbetspartners som erbjuder privatlån i Sverige. Freedom Finance partners erbjuder även många SMS lån som fått höga betyg av Lånea.

Freedom Finance har av de olika kategorier som Lånea recenserar fått sitt lägsta betyg i kategorin lånekostnad. Om du vill hitta ett lån med så låg lånekostnad och låg ränta som möjligt kan andra låneförmedlare vara mer passande för dig än Freedom Finance.

Läs hela recensionen

Freedom Finance
 • Lånebelopp: 5 000 - 600 000 krFördel
 • Ränta: 3,25 - 29,4 %Fördel
 • Löptid: 1 - 20 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Freedomfinance.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Freedom Finance: Ganska bra, 4/5

Lånea anser att Freedom Finance lån sammantaget är ganska bra och ges betyget 4 av 5. Det är högre än 3,6, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de låneförmedlare vi recenserat.

Vårt omdöme av Freedom Finance är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 4/5. De flesta privatlån och SMS lån (snabblån) som förmedlas av Freedom Finance har relativt låg lånekostnad.
 • Förmedling av privatlån: betyg 4.8/5. Freedom Finance är en av de låneförmedlare med flest samarbetspartners som erbjuder privatlån.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): betyg 4/5. Freedom Finance förmedlar lån från få långivare med SMS lån (snabblån). De flesta långivare som erbjuder SMS lån via Freedom Finance har fått höga betyg när Lånea recenserat dem.
 • Beviljandegrad: betyg 4.2/5. Många lån via Freedom Finance har hög beviljandegrad. Du kan beviljas lån via Freedom Finance även om du är arbetslös eller har betalningsanmärkningar.
 • Kundnöjdhet: betyg 3.3/5. Freedom Finance har många nöjda kunder. Det framgår bland annat på det höga antalet positiva omdömen Freedom Finance fått på olika jämförelsesidor och forum på internet.
 • Kundservice: betyg 3/5. Freedom Finance kundtjänst har något begränsad tillgänglighet. De går att kontakta via telefon, mejl och chatt på vardagar 08.00 - 17.00 men har stängt under helgdagar.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Freedomfinance.se

Omdöme av Freedom Finance: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4/5
Lånekostnad4/5
Förmedling av privatlån4.8/5
Förmedling av SMS lån (snabblån)4/5
Beviljandegrad4.2/5
Kundnöjdhet3.3/5
Kundservice3/5

Lånekostnad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att lånekostnaden för lån via Freedom Finance är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Freedom Finance förmedlar flera lån som har fått ett högt betyg av Lånea för kategorin lånekostnad. De lån som förmedlas via Freedom Finance har ett räntespann på 3,25 – 29,4 %.

En positiv aspekt med Freedom Finance är att de har en låg frånränta på 3,25 %. Av de 34 lån som Freedom Finance förmedlar har 19 lån ett lånekostnadsbetyg på 3,5 eller högre hos Lånea. Det är högre än genomsnittet på 18 lån för motsvarande betyg hos alla låneförmedlare som Lånea recenserat.

Även om Freedom Finance har en låg frånränta på 3,25 % så har många andra låneförmedlare fler partners som erbjuder låga räntor än Freedom Finance. Det är bra att ha i åtanke och kan vara en nackdel för dig som räknat med att få en låneränta runt Freedom Finance frånränta på 3,25 %.

Förmedling av privatlån: Enastående, 4.8/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-three-quarters

Lånea anser att Freedom Finance förmedling av privatlån är enastående och de ges i denna kategori betyget 4,8 av 5. Av de 34 långivare som Freedom Finance samarbetar med erbjuder i dagsläget 29 st privatlån. Det är över genomsnittet, som är 23, för antal samarbetspartners som erbjuder privatlån via låneförmedlare som recenserats av Lånea. Löptider för de privatlån som erbjuds av Freedom Finance partners är från 1 år20 år.

En fördel med att ta privatlån via Freedom Finance är att de flesta privatlån som förmedlas via dem har ett relativt högt betyg. Freedom Finance förmedlar privatlån från 12 långivare som fått ett betyg på 3,5 eller högre av 5 i Låneas recensioner. Det är i linje med genomsnittet, som är 12, för antal privatlån med motsvarande betyg hos alla låneförmedlare som recenserats av Lånea.

En av få nackdelar vad gäller Freedom Finances förmedling av privatlån är att de har något lägre antal samarbetspartners som erbjuder privatlån jämfört med en del andra låneförmedlare. Vissa konkurrenter till Freedom Finance samarbetar med över 30 långivare som erbjuder privatlån. Freedom Finance samarbetar med högst 29 långivare som erbjuder privatlån i dagsläget.

Förmedling av SMS lån (snabblån): Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Freedom Finance förmedling av SMS lån (snabblån) är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Via Freedom Finance kan du jämföra lån från 5 olika långivare som erbjuder SMS lån (snabblån). Det är högre än genomsnittet, som är 4, för antal långivare som erbjuder snabblån hos alla låneförmedlare som recenserats av Lånea.

Något som är positivt för dig som vill ansöka om snabblån via Freedom Finance är att du alltid får besked snabbt efter din ansökan. En annan fördel är att 3 av de 5 långivare som erbjuder snabblån via Freedom Finance har ett betyg på 3,5 eller högre (av 5) i Låneas recensioner. Det är samma som genomsnittet på 3 för motsvarande betyg hos alla låneförmedlare som Lånea recenserat.

En nackdel med Freedom Finance är att de samarbetar med färre långivare som erbjuder snabblån än deras främsta konkurrenter. Om din huvudsakliga prioritering är att låna pengar snabbt finns det andra förmedlare där du kan ansöka om fler snabblån samtidigt än hos Freedom Finance.

Beviljandegrad: Bra, 4.2/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-one-quarter

Lånea anser att Freedom Finance beviljandegrad är bra och de ges i denna kategori betyget 4,2 av 5. Det kan vara lättare att få lån via Freedom Finance än via andra långivare. Det beror främst på att du kan låna via Freedom Finance utan en anställning och med betalningsanmärkningar.

En fördel med Freedom Finance beviljandegrad är att de har ett relativt lågt krav för lägsta inkomst på 8334 kr per månad. Av de långivare som Freedom Finance förmedlar lån via har 20 st ett beviljandebetyg på 3,5 eller högre (av 5) i Låneas recensioner. Det är högre än genomsnittet på 17 för motsvarande betyg hos alla låneförmedlare som Lånea recenserat.

Även om Freedom Finance förmedlar lån med hög beviljandegrad är inte alla deras lån enkla att få. Det är alltså inte säkert att du beviljas ett lån via Freedom Finance om du har låg kreditvärdighet. En annan nackdel är att du inte kan låna via Freedom Finance om du har skulder till Kronofogden.

Kundnöjdhet: Ganska bra, 3.3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-one-quarter review-star

Lånea anser att Freedom Finance kundnöjdhet är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,3 av 5. Freedom Finance har relativt många nöjda låntagare baserat på omdömen och recensioner från sina kunder.

Freedom Finance har ett högt betyg på 4,6 av 5 på jämförelsesidan Trustpilot. Det är högre än det genomsnittliga Trustpilot betyget på 4,2 hos alla låneförmedlare som recenserats av Lånea. Betyget är baserat på ca 8000 omdömen vilket innebär att betyget är baserat på många kunders erfarenhet.

En negativ aspekt med Freedom Finance kundnöjdhet är att de har ett lågt betyg på 1,6 av 5 på Google Reviews. Det är lägre än det genomsnittliga Google betyget på 3,5 för alla låneförmedlare som Lånea recenserat. Betyget är dock baserat på endast 28 omdömen vilket sannolikt betyder att det är baserat på ett få antal omdömen från några missnöjda kunder.

Den slutsatsen kan dras på grund av att Freedom Finance har ett så pass högt betyg hos Trustpilot baserat på ett väldigt högt antal omdömen.

Kundservice: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att Freedom Finance kundservice är medioker och de ges i denna kategori betyget 3 av 5. Freedom Finance har kundtjänst i samarbete med Zmarta och är enligt Låneas erfarenhet behjälplig och snabb med support.

Freedom Finance har lånerådgivare tillhanda alla vardagar 08.00 – 17.00 via telefon, mejl och chatt. En fördel med Freedom Finance kundtjänst är alltså att du kan kontakta dem via flera kanaler.

En nackdel med Freedom Finance kundservice är att de inte ger rådgivning kring låneärenden på helger. Det betyder att du endast kan få svar på frågor om ditt lån under vardagar.

Vem är Freedom Finance bäst för?

Freedom Finance är bäst för dig som söker en låneförmedlare som samarbetar med många långivare som erbjuder privatlån. Det beror på att Freedom Finance förmedlar privatlån från 29 st långivare. Freedom Finance antal är högre än genomsnittet på 23 för antal långivare som erbjuder privatlån hos alla låneförmedlare som recenserats av Lånea.

Omständigheter när Freedom Finance passar bra

Några omständigheter när det passar bra att låna via Freedom Finance:

 • Du vill samla dina lån med ett samlingslån. Det är möjligt att låna upp till 600 000 kr via Freedom Finance. Du kan även lägga till medsökande på ditt lån. Det är till fördel för dig som vill samla lån med ett samlingslån.
 • Du vill jämföra flera lån samtidigt. För många UC förfrågningar påverkar din kreditvärdighet negativt. Via Freedom Finance kan du jämföra flera lån med endast en UC förfrågan.
 • Du söker ett SMS lån. Via Freedom Finance går det att ansöka om 5 SMS lån samtidigt. Du får alltid en inloggningslänk från Freedom Finance direkt efter din ansökan. Det är bra för dig som vill ansöka om SMS lån och få besked snabbt.
 • Du söker ett privatlån. Freedom Finance samarbetar i dagsläget med upp till 29 långivare som erbjuder privatlån. Det är bra för dig som vill jämföra flera privatlån samtidigt för att hitta det lån som passar dig bäst.
 • Du vill låna små belopp ned till 5 000 kr. Freedom Finance är en bra låneförmedlare för dig som vill ta ett litet lån. Deras gräns för minsta lånebelopp är på 5 000 kr. Se: Låna 5000 kr.
 • Du vill låna stora belopp upp till 600 000 kr. Freedom Finance förmedlar lån med en hög maxgräns för lånebelopp. Det är bra för dig som vill låna upp till 600 000 kr.
Läs mer på Freedomfinance.se

Vem är Freedom Finance sämst för?

Freedom Finance är sämst för dig som söker en låneförmedlare som erbjuder kundtjänst med hög tillgänglighet. Det beror på att Freedom Finance kundtjänst endast går att kontakta under vardagar. Många av Freedom Finance konkurrenter erbjuder kundservice via olika kanaler alla dagar i veckan.

Exempel på alternativa lån om Freedom Finance inte passar dig

Förslag på andra låneförmedlare om Freedom Finance inte passar dig:

 • Advisa: låneförmedlare som erbjuder kundservice alla dagar i veckan. Via Advisa kan du jämföra lån från 42 långivare, varav 33 st erbjuder privatlån och 9 st erbjuder snabblån. Via Advisa kan du låna från 5 000 till 600 000 kr. Advisa erbjuder lån med löptider från 1 år till 20 år. Hos Advisa har du möjlighet att få lånebesked direkt efter din online ansökan.
 • Axo Finans: låneförmedlare med lättillgänglig kundservice. Du kan kontakta Axo Finans kundtjänst alla dagar i veckan via telefon och mejl. Axo Finans samarbetar med 34 långivare, varav 28 st erbjuder privatlån och 6 st erbjuder snabblån. Via Axo Finans kan du låna 5 000600 000 kr till löptider mellan 1 år20 år.

Fördelar med Freedom Finance

De främsta fördelarna med lån från Freedom Finance är:

 • Många långivare som erbjuder lån med låg ränta. Av de långivare som samarbetar med Freedom Finance har 19 långivare ett betyg på 3,5 eller högre av 5 i kategorin lånekostnad. Det är således en bra låneförmedlare för dig som söker lån med låg ränta och lånekostnad.
 • Flera långivare som godkänner låntagare med betalningsanmärkningar. Om du har betalningsanmärkningar behöver du inte vänta tills de gallras (tas bort) för att beviljas ett lån via Freedom Finance. Freedom Finance samarbetar alltså med långivare som erbjuder lån till låntagare med betalningsanmärkningar.
 • Du måste inte ha ett BankID för att kunna ansöka. Det går att skicka en ansökan och acceptera ett låneerbjudande via Freedom Finance utan ett BankID. Om du vill låna utan BankID är det alltså möjligt via Freedom Finance.
 • Det är enkelt att få lån. Många lån som förmedlas via Freedom Finance har hög beviljandegrad. I dagsläget har 20 av 34 långivare som förmedlas via Freedom Finance fått ett betyg på 3,5 (eller högre) av 5 hos Lånea för kategorin beviljandegrad. Det är därmed enkelt att få lån om du ansöker via Freedom Finance.
 • Inget krav på fast inkomst. Freedom Finance förmedlar lån från långivare som inte har krav på fast anställning. Det är således en bra låneförmedlare för dig som vill låna utan en fast inkomst från arbete.
 • Det går att få svar på din ansökan och utbetalning samma dag. Freedom Finance ger dig en inloggningslänk direkt efter din ansökan. Via denna länk kan du följa statusen på dina låneerbjudanden. Flera långivare som samarbetar med Freedom Finance betalar ut beviljade lån samma dag som de beviljats.
 • Du kan jämföra flera SMS lån samtidigt. Av de 5 SMS lån som Freedom Finance förmedlar har 3 SMS lån fått ett betyg på 3,5 (eller högre) av 5 från Lånea. Freedom Finance är alltså en bra låneförmedlare för dig som vill jämföra flera bra SMS lån
 • Du kan låna med medsökande. Om du har svårt att beviljas lån ensam kan du via Freedom Finance låna med medsökande. En medsökande ökar i normala fall möjligheten att beviljas ett lån. Det beror på att två inkomster beaktas för ditt lån.
 • Det går att ansöka via telefon. Om du inte har möjlighet att ansöka via Freedom Finance webbplats (hemsida) går det bra att ansöka via telefon. Du kan ringa Freedom Finance varje vardag 08.00 – 17.00 för att ansöka om deras lån via telefon.

Nackdelar med Freedom Finance

De främsta nackdelarna med Freedom Finance är:

 • Freedom Finance tillhandahåller ingen telefonapp. Det går inte att ansöka om lån eller se status på låneerbjudanden via en app från Freedom Finance. Du måste således logga in på “Mina sidor” via din dator eller din mobila webbläsare för att se status på dina låneerbjudanden via Freedom Finance.
 • Du kan inte låna om du har en skuld hos Kronofogden. Freedom Finance samarbetar inte med någon långivare som beviljar lån till låntagare med skulder hos Kronofogden. Det är en nackdel för dig som vill låna trots en skuld hos Kronofogden.

Jämför Freedom Finance med andra låneförmedlare

Tabell 2: Freedom Finance i jämförelse med konkurrerande låneförmedlare.

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Freedom Finance Freedom Finance 5 000-600 000 kr 3,25-29,4 %
4/5
Varierar mellan långivare Nej 0 kr 0 kr
Compricer Compricer 10 000-600 000 kr 3,95-29,95 %
4,7/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 495 kr 0 kr
Zmarta Zmarta 5 000-600 000 kr 2,95-26,05 %
4/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr

Vad särskiljer Freedom Finance från andra låneförmedlare?

Det som särskiljer Freedom Finance från andra låneförmedlare är att de förmedlar lån utan krav på anställning. Freedom Finance förmedlar lån som godkänner inkomst från A-kassa eller CSN. Det är ovanligt bland Sveriges största låneförmedlare och är fördelaktigt för dig som är arbetslös eller student.

Freedom Finance vs Lendo

Freedom Finance samarbetar med 34 långivare. Av dessa långivare erbjuder 29 st privatlån och 5 st snabblån. Lendo samarbetar med fler långivare än Freedom Finance och har idag 40 stycken partners (långivare). Av dessa långivare erbjuder totalt 32 st privatlån och 8 st snabblån. Ju fler antal partners en låneförmedlare har desto större chans har du att beviljas ett lån med passande villkor, allt annat lika.

Lendo erbjuder kundservice alla dagar i veckan. Freedom Finance erbjuder endast kundservice på vardagar. Lendo har en egen app för hantering av deras tjänster. Freedom Finance har ingen app. För att låna via Lendo behöver du ha en fast inkomst från arbete eller pension. Freedom Finance förmedlar dock lån som inte har krav på anställning.

Både Lendo och Freedom Finance ger dig en inloggningslänk direkt efter din ansökan så att du kan följa dina lånerbjudanden.

Freedom Finance vs Sambla

Freedom Finance samarbetar med 34 långivare, varav 29 st erbjuder privatlån och 5 st erbjuder snabblån. Det är färre än vad Sambla erbjuder i dagsläget. Sambla samarbetar med totalt 42 långivare, varav 33 st erbjuder privatlån och 9 st erbjuder snabblån. För dig som vill ansöka hos så många långivare som möjligt kan alltså Sambla vara ett bättre alternativ än Freedom Finance.

Sambla förmedlar fler lån som har fått höga betyg av Lånea för lånekostnad än vad Freedom Finance gör. Av de 42 lån som Sambla förmedlar har 28 lån i kategorin lånekostnad fått ett betyg på 3,5 eller högre av 5 i Låneas recensioner. Freedom Finance förmedlar 19 lån med motsvarande betyg.

Innan du jämför lån hos Freedom Finance

Innan du påbörjar en lånejämförelse hos Freedom Finance bör du beakta detta:

 • Dubbelkolla att du uppfyller Freedom Finance krav. Uppfyller du inte Freedom Finance grundkrav har du ingen möjlighet att bli beviljad deras lån.
 • Se till att de erbjuder det lånebelopp du är ute efter. Freedom Finance erbjuder lånebelopp från 5 000 till 600 000 kronor. Många låneförmedlare har dessutom filter för vilka låneansökningar som skickas vidare till deras samarbetspartners beroende på vilket lånebelopp det gäller. Det kan innebära att låneansökningar på små belopp aldrig når långivarna om beloppet är lägre än vissa långivares gräns för minsta lånebelopp. Behöver du bara låna en liten summa pengar bör du därför undvika Freedom Finance och andra låneförmedlare.
 • Undersök om du har möjlighet att ansöka med en medsökande. Freedom Finance tillåter att du ansöker om lån hos dem tillsammans med en medsökande. Att låna pengar med en medsökande innebär normalt sett högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor än annars. Har du möjlighet att lägga till en medsökande kan det således vara en bra idé. En eventuell medsökande får ett samma betalningsansvar för lånet som den andre låntagaren.
 • Dubbelkolla om din nuvarande årsinkomst matchar din deklarerade inkomst. Flera av Freedom Finance anslutna långivare jämför den inkomst du anger i deras låneformulär med din taxerade inkomst. Om en långivare hittar avvikelser begär denne ofta ut kompletteringar som till exempel lönespecifikationer, arbetsgivarintyg eller anställningsavtal, för att verifiera din inkomst. Är din nuvarande inkomst högre än din deklarerade inkomst bör du således vara förberedd på att kompletteringar kommer att efterfrågas.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med den månadskostnad som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om lån via Freedom Finance

Så här gör du för att ansöka om lån via Freedom Finance:

 1. Välj ditt önskade lånebelopp och återbetalningstid.

 2. Se över din uppskattade månadskostnad.

 3. Klicka på “Jämför kostnadsfritt nu” för att gå vidare.

 4. Fyll i ditt personnummer, din mejladress och ditt mobiltelefonnummer.

 5. Välj om du vill låna med medsökande.

 6. Välj om du vill få erbjudanden av Freedom Finance och Zmarta.

 7. Klicka på “Nästa” för att fortsätta.

 8. Fyll i uppgifter om din boendesituation.

 9. Fyll i uppgifter om din anställningsform.

 10. Välj ditt syfte med lånet.

 11. Slutför din ansökan genom att signera.

Freedom Finance har en smidig process för ansökan via deras webbplats. Om du har de nödvändiga uppgifterna tillhanda bör din ansökan inte ta mer än ca 15 minuter att slutföra. Efter din ansökan är signerad får du en inloggningslänk till “Mina sidor”. Följ statusen på dina ansökningar via din inloggningslänk till “Mina sidor”.

Så har vi betygsatt Freedom Finance

Freedom Finance tillhör kategorin låneförmedlare. Lånea har baserat deras betyg på 51 referenspunkter relaterade till lånekostnad, förmedling av privatlån, förmedling av SMS lån (snabblån), beviljandegrad, kundnöjdhet och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av svenska låneförmedlare som erbjuder privatlån och SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Freedom Finance enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av privatlån: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundnöjdhet: står för 10 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Freedom Finance som till exempel lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Lånea har vid betygsättningen också tagit hänsyn till hur många långivare Freedom Finance samarbetar med och vilka lånevillkor varje enskild långivare erbjuder.

Därtill har vi utvärderat Freedom Finance, antingen dokumenterade eller uppskattade, beviljandegrad. Bedömningen av kundnöjdhet baserar Lånea på externa källor som uppdateras regelbundet. Slutligen har vi utvärderat låneförmedlarens öppettider och möjligheterna att kontakta Freedom Finance för personlig kundservice.

Läs av fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar via Freedom Finance?

Ja, det är säkert att låna pengar via Freedom Finance. Sedan år 1999 har Freedom Finance förmedlat lån i Sverige. De är en av Nordens största och mest erfarna låneförmedlare. Freedom Finance har tillstånd att förmedla lån och försäkringar under Finansinspektionens tillsyn.

Erbjuder Freedom Finance privatlån?

Ja, Freedom Finance erbjuder privatlån. I dagsläget samarbetar Freedom Finance med totalt 34 långivare varav 29 st av dessa ger ut privatlån. Många av de privatlån Freedom Finances samarbetspartners erbjuder har hög beviljandegrad och låg ränta.

Erbjuder Freedom Finance SMS lån (snabblån)?

Ja, Freedom Finance erbjuder SMS lån (snabblån). Via Freedom Finance går det att ansöka om lån hos totalt 34 långivare, varav 5 långivare erbjuder SMS lån (snabblån). Flera av de SMS lån som erbjuds av Freedom Finance har fått ett högt betyg av Lånea i våra recensioner av lånen.

Erbjuder Freedom Finance försäkring på lån?

Ja, Freedom Finance erbjuder ett utgiftsskydd (trygghetsförsäkring) som går att lägga till på lån. Ett utgiftsskydd är en försäkring vid sjukskrivning, arbetslöshet, allvarlig sjukdom eller dödsfall. Försäkringen kan ge dig 1000 – 8000 kr i ersättning per månad. Vid dödsfall betalas 100 000 kr ut till dödsboet. För att lära dig mer om Freedom Finance utgiftsskydd kan du kontakta deras kundservice.

Vilken ränta erbjuder Freedom Finance?

Freedom Finance erbjuder räntor från 3,25 % till 29,4 %. Den representativa räntan (vanligast förekommande ränta) för lån via Freedom Finance är på 6,99 %. Räntan på lån via Freedom Finance bestäms individuellt. Faktorer som påverkar vilken ränta du får är din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

Tillhör Freedom Finance och Zmarta samma bolag?

Ja, Freedom Finance tillhör samma bolag som Zmarta. År 1999 bildades Freedom Finance under namnet Bolåneservice. År 2013 köptes verksamheten upp av bolaget H.I.G Capital som under år 2015 bytte namn till Zmarta Group. Sedan år 2018 ägs Zmarta Group av medieföretaget Bauer Media Group.

Freedom Finance och Zmarta samarbetar med samma långivare, har samma lånevillkor och samma kundtjänst.

Detaljerad information om Freedom Finance

Information om Freedom Finance
Anslutna långivare
34 st
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.6 / 5 Trust pilot score 4.6 / 5
(1656 omdömen)
Krav hos Freedom Finance
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Ålderskrav
18 - - år
Inkomstkrav
8 334 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Även om du för tillfället är arbetslös finns det chans att låna pengar via Freedom Finance. Vissa av våra långivare beviljar nämligen lån trots att du inte har anställning.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Freedom Finance
Ränta
3,25 - 29,4 %
Effektiv ränta
7,22 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Freedom Finance
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 6,99 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 161 kr och effektiv ränta på 7,22 %. Totalt att betala blir 139 267 kr.