Sidan innehåller annonser

Lån via Ordna: Låna upp till 600 000 kr - Omdöme 2024

Ordna ger inte ut egna lån utan förmedlar endast privatlån från långivare som de samarbetar med. Fördelen med att ansöka om privatlån via en låneförmedlare såsom Ordna är att du kostnadsfritt får möjlighet att jämföra flera privatlån, med endast en låneansökan och en kreditupplysning hos UC.

Ordna samarbetar idag med 19 stycken långivare som ger ut privatlån. Lån via Ordna beviljas till belopp på 10 000600 000 kr, en ränta på 3,95–24,99 % och en längsta löptid på 20 år. Vad som främst utmärker Ordna är deras kundservice. De har hög tillgänglighet och lägger stor vikt vid personlig rådgivning.

Ordna förmedlar endast privatlån som deras samarbetspartners ger ut. Det finns dock flera andra låneförmedlare som har fler partners som ger ut privatlån än Ordna. De är alltså inte det bästa alternativet för att jämföra privatlån. Om du även vill jämföra SMS lån behöver du vända dig till en annan låneförmedlare än Ordna.

Läs hela recensionen

Ordna
 • Lånebelopp: 10 000 - 600 000 krFördel
 • Ränta: 3,95 - 24,99 %Fördel
 • Löptid: 1 - 20 år Fördel
Läs mer eller ansök på Ordnabolan.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Ordna: Mediokert, 3/5

Lånea anser att låneförmedling via Ordna sammantaget är mediokert och de ges betyget 3 av 5. Det är lägre än 3,6, vilket är ett genomsnittligt betyg för de låneförmedlare som Lånea recenserat.

Vårt omdöme av lån via Ordna är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 2.8/5. En del av lånen som förmedlas har en låg frånränta men också en hög maxränta.
 • Förmedling av privatlån: betyg 4/5. Ordna förmedlar lån från relativt många långivare som ger ut privatlån. Flera av lånen har fått ett högt betyg av Lånea i våra recensioner av privatlån.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): betyg 0/5. Ordna förmedlar inte SMSlån (snabblån).
 • Beviljandegrad: betyg 2.8/5. Ordna samarbetar med färre långivare än många andra låneförmedlare. De förmedlar inte heller SMS lån som vanligtvis är enklare att bli beviljade än privatlån.
 • Kundnöjdhet: betyg 4.5/5. Ordna har många nöjda kunder; de har fått höga betyg i recensioner på både Google reviews och Trustpilot.
 • Kundservice: betyg 5/5. Ordna har en utmärkt kundservice. Den nås via chatt, mejl och telefon mån-fre 08.00–18.00, samt lör-sön 12.00–16.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Ordna: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3/5
Lånekostnad2.8/5
Förmedling av privatlån4/5
Förmedling av SMS lån (snabblån)0/5
Beviljandegrad2.8/5
Kundnöjdhet4.5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Mediokert, 2.8/5

review-star-full review-star-full review-star-three-quarters review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för lån via Ordna är medioker och de ges i denna kategori betyget 2,8 av 5. Deras betyg i kategorin lånekostnad är lägre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare Lånea recenserat ett lånekostnadsbetyg på 3,5. Privatlån via Ordna ges ut till en ränta på 3,95–24,99 %.

Vad som är positivt med de partners Ordna samarbetar med är att en stor andel av dem ger ut lån till en låg lånekostnad. 14 stycken av Ordnas 19 partners har fått ett betyg på minst 3,5 i kategorin lånekostnad i Låneas recensioner. Lån som recenserats med ett högt lånekostnadsbetyg av Lånea har ofta en låg frånränta eller få eller inga avgifter.

En nackdel med lånekostnaden hos Ordna är att de dock samarbetar med få partners och därför har färre billiga lån än vad många andra låneförmedlare har. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea recenserat 18 stycken partners med ett lånekostnadsbetyg på minst 3,5. Det är fler än vad Ordna har, 14 stycken.

Förmedling av privatlån: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Ordnas förmedling av privatlån är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Ordna samarbetar med 19 stycken partners som ger ut privatlån. Även om det är relativt många partners med privatlån är det lägre än genomsnittet. I genomsnitt förmedlar de låneförmedlare som Lånea recenserat 23 stycken partners som ger ut privatlån.

Vad som är positivt med privatlånen Ordna jämför är att flera av lånen har fått ett högt betyg i Låneas recensioner. Betygen är beräknade utifrån en kombination av lånekostnad, kundservice och beviljandegrad. 12 stycken av Ordnas partners ger ut lån som Lånea har gett ett betyg på minst 3,5 av 5. Det är samma som genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea recenserat 12 stycken privatlån med ett betyg på 3,5 eller mer.

Vad som är negativt med Ordnas förmedling av privatlån är att de samarbetar med något färre partners än vad många andra låneförmedlare gör. Det innebär att du får färre lån att jämföra och du riskerar att inte blir erbjuden lån till bäst villkor.

Förmedling av SMS lån (snabblån): Dåligt, 0/5

review-star review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att Ordnas förmedlingen av SMSlån (snabblån) är dålig och de ges i denna kategori betyget 0 av 5. Ordna förmedlar inga SMS lån (snabblån) överhuvudtaget. Det kan jämföras med att andra låneförmedlare som Lånea har recenserat i genomsnitt förmedlar SMSlån från 4 stycken olika långivare.

Nackdelen med att Ordna inte förmedlar SMS lån är att du får färre lån att jämföra mellan. Det medför att bevijlandegraden hos Ordna sjunker (då SMS lån generellt är enklare att bli beviljade). Dessutom leder det till att du kan ansöka om färre lån på låga belopp eftersom SMS lån i regel erbjuds till lägre belopp än privatlån. Om du vill jämföra SMS lån (snabblån) ska du inte jämföra lån via Ordna.

Beviljandegrad: Mediokert, 2.8/5

review-star-full review-star-full review-star-three-quarters review-star review-star

Lånea anser att Ordnas beviljandegrad är medioker och de ges i denna kategori betyget 2,8 av 5. Det är lägre än genomsnittet; i genomsnitt har låneförmedlare som Lånea har recenserat ett betyg på 3,5 i kategorin beviljandegrad.

Vad som är positivt med beviljandegraden hos Ordna är att en stor andel av deras 19 partners ger ut lån som är förhållandevis enkla att bli beviljade. Ordna har 13 stycken partners som förmedlar lån som Lånea recenserat med ett högt betyg på minst 3,5 i kategorin beviljandegrad. Flera av lånen kan du bli beviljad om du saknar en fast anställning eller har betalningsanmärkningar.

Vad som är negativt med beviljandegraden hos Ordna är att de har få partners med privatlån och inga partners som ger ut SMS lån. Det resulterar i att beviljandegraden hos Ordna sjunker och är lägre än hos de flesta andra låneförmedlare.

Kundnöjdhet: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att Ordnas kundnöjdhet är bra och de ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Ordna har fått över 800 omdömen på Google reviews och Trustpilot, varav majoriteten av dem är positiva.

På Google reviews har Ordna fått betyget 4,3 av 5 möjliga. Det är högre än genomsnittet; genomsnittsbetyget för de låneförmedlare Lånea har recenserat är 3,5. På Trustpilot har Ordna fått betyget 4,9 av 5. Även det är högre än genomsnittet; genomsnittsbetyget för alla låneförmedlare Lånea har recenserat är 4,2.

Ordnas höga betyg på både Trustpilot och Google reviews indikerar att de har fler nöjda kunder än missnöjda kunder.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Ordnas kundservice är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Det är högre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea har recenserat fått ett betyg på 3,2 i kategorin kundservice.

Vad som är positivt med Ordnas kundservice är att den är enkel att nå. Vi har testat att ringa dem vid ett flertal tillfällen och har i samtliga fall fått hjälp snabbt. Ordna har dessutom långa öppettider (mån-fre 08.00–18.00) samt helgöppet (lör-sön 12.00–16.00). Flera andra låneförmedlare har kortare öppettider och har inte öppet på helger.

En ytterligare fördel med Ordnas kundservice är att de lägger en stor tonvikt på personlig service och rådgivning. När du ansöker om lån via Ordna blir du uppringd av en rådgivare som hjälper dig i ditt val av långivare. Hos flera andra låneförmedlare måste du själv ta kontakt för att få hjälp och råd.

Vem är Ordna bäst för?

Ordna är bäst för låntagare som vill jämföra privatlån (endast privatlån) med ett högt maxbelopp (600 000 kr) och en lång längsta löptid (upp till 20 år). Ordna är även bra för låntagare som vill ansöka om lån via en låneförmedlare som har hög tillgänglighet och ett fokus på personlig kundservice.

Omständigheter när Ordna passar bra

Några omständigheter när det passar bra att låna via Ordna:

 • Om du vill samla alla dina lån och krediter. Du har möjlighet att samla alla dina lån och krediter via Ordna till ett maxbelopp på 600 000 kr, med lösenkrav och till en låg ränta. På så sätt kan du sänka din månadskostnad.
 • Om du vill jämföra flera lån. Ordna samarbetar med 19 stycken partners som ger ut lån. När du vill jämföra flera lån via Ordna kan du göra jämförelsen med endast en låneansökan och en UC-förfrågan.
 • Om du vill jämföra privatlån. Ordna har 19 stycken partners som ger ut privatlån. Genom att jämföra privatlån via Ordna ökar du din chans att hitta ett privatlån du blir erbjuden till bra villkor jämfört med om du ansöker hos en enskild långivare.
 • Om du vill låna 10 000 kr. Via Ordna kan du ansöka om att låna 10 000 kr. Det är ett förhållandevis lågt lägsta lånebelopp jämfört med vad de flesta enskilda långivare erbjuder.
 • Om du vill ta ett billån utan en kontantinsats. Om du ska köpa en bil och vill ta ett billån utan en kontantinsats kan du ansöka om lån via Ordna istället för att låna pengar av bilhandlaren. Det passar bra för dig som inte har möjlighet att betala en kontantinsats för billånet.
 • Om du vill låna upp till 600 000 kr. Hos flera av Ordnas partners kan du låna upp till 600 000 kr. Det är också det högsta beloppet som ett privatlån beviljas till idag. Om du vill ansöka om maxbeloppet för privatlån, då kan det vara ett bra alternativ att ansöka via Ordna.

Vem är Ordna sämst för?

Ordna är sämst för låntagare som vill jämföra och ansöka om SMS lån. Ordna samarbetar endast med långivare som erbjuder privatlån. Om du vill jämföra SMS lån behöver du vända dig till en annan låneförmedlare än Ordna. Ordna kan även vara dålig för låntagare som vill jämföra så många privatlån som möjligt. Det finns flera andra långivare som erbjuder uppemot 30 partners med privatlån. Det är betydligt fler än Ordnas 19 stycken partners.

Exempel på alternativa lån om Ordna inte passar dig

Förslag på andra låneförmedlare om Ordna inte passar dig:

 • Lendo: förmedlar och jämför lån från 40 stycken långivare, varav 32 stycken ger ut privatlån och 8 stycken ger ut SMS lån. Lån via Lendo ges ut till belopp på 10 000600 000 kr, med en ränta på 2,95–29,95 % och en längsta löptid på 20 år. Lendos lån passar bra för de flesta låntagare som vill jämföra lån hos en låneförmedlare.
 • Enklare: har 35 stycken partners, varav 29 stycken ger ut privatlån och 6 stycken ger ut SMS lån. Enklares lån ges ut till belopp på 5 000600 000 kr, med ett räntespann på 5,07–29,95 % och en maximal löptid på 20 år. Lån via Enklare passar bra för låntagare som vill jämföra lån med en hög beviljandegrad.

Fördelar med Ordna

De främsta fördelarna med lån från Ordna är:

 • Du kan bli beviljad lån med betalningsanmärkningar. När du ansöker om lån via Ordna får du inte automatiskt avslag på din låneansökan även om du har anmärkningar. Det är en fördel för dig som vill ta lån med betalningsanmärkningar.
 • De erbjuder personlig rådgivning. Ordna kontaktar dig via telefon innan du väljer långivare, och hjälper dig i ditt val. Det är en fördel för dig som till exempel behöver hjälp med att förstå olika lånevillkor.
 • Du kan bli beviljad lån med en låg ränta. Ordna har samarbete med ett antal partners som erbjuder lån med en låg ränta. Det är främst en fördel för dig som har medelhög eller hög kreditvärdighet och därigenom kan bli beviljad bra villkor.
 • Du kan ta lån utan BankID. Det är en fördel för dig som inte har ett BankID och vill ansöka om lån via Ordna. Du kan dock ta lån utan BankID hos de flesta låneförmedlare på lånemarknaden idag.
 • Du kan bli beviljad lån utan en tillsvidareanställning. Det är en fördel för dig som till exempel är tim-, prov- eller projektanställd. Flera av Ordnas samarbetspartners kan bevilja dig lån även om du är utan en tillsvidareanställning.

Nackdelar med Ordna

De främsta nackdelarna med Ordna är:

 • Du kan inte få ett lån utbetalt direkt. Ordna samarbetar endast med partners som inte har utan direktutbetalning. Det är en nackdel för dig som vill ansöka om lån via dem och få lånet utbetalt direkt.
 • De är förmedlare och jämför inga SMS lån. Ordna samarbetar inte med partners som erbjuder SMS lån. När du ansöker om lån via Ordna kan du således inte jämföra SMS lån.
 • Du kan inte beviljas lån med skulder hos Kronofogden. Det är en nackdel för dig som har skulder hos Kronofogden och vill jämföra samlingslån för att ta ett nytt lån och sänka din månadsbetalning. Om du vill beviljas lån med skulder hos Kronofogden behöver du vända dig direkt till en långivare som accepterar kronofogdeskulder.

Jämför Ordna med andra låneförmedlare

Tabell 2: Ordna i jämförelse med konkurrerande låneförmedlare.

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Ordna Ordna 10 000-600 000 kr 3,95-24,99 %
3/5
Varierar mellan långivare Nej 0 kr 0 kr
Sambla Sambla 5 000-600 000 kr 2,95-29,95 %
4,9/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr
Likvidum Likvidum 10 000-600 000 kr 2,95-25,95 %
4/5
Varierar mellan långivare Nej 495 kr 0 kr

Vad särskiljer Ordna från andra låneförmedlare?

Det som främst särskiljer Ordna från andra låneförmedlare är att de inte jämför och förmedlar SMSlån. De flesta andra låneförmedlare samarbetar med åtminstone 2–9 stycken långivare som ger ut SMS lån.

Ordna vs Sambla

Både Ordna och Sambla förmedlar lån utan krav på säkerhet. Sambla har fler partners än vad Ordna har, nämligen 42 stycken. 33 stycken av dessa erbjuder privatlån och 9 stycken erbjuder SMS lån. Ordna har 19 stycken partners och alla dessa ger ut privatlån.

Båda långivarna har en låg frånränta. Sambla har en frånränta på 2,95 % och Ordna har en frånränta på 3,95 %.

Det är enklare att bli beviljad lån via Sambla än via Ordna. Det beror främst på att Sambla även förmedlar SMS-lån, som i regel är enklare att bli beviljade än privatlån. Ordna förmedlar endast privatlån. Du kan både bli beviljad lån via Sambla och Ordna även om du har en låg inkomst, saknar fast anställning eller har betalningsanmärkningar.

Både Ordna och Sambla har en utmärkt kundservice. De har öppet på helger, lägger fokus vid personlig rådgivning och är enkla att nå via telefon och mejl.

Ordna vs Likvidum

Likvidum liksom Ordna förmedlar lån utan krav på säkerhet. Likvidum har fler partners än Ordna. De har 29 stycken partners, varav 25 stycken av dem ger ut privatlån och 4 stycken av dem ger ut SMS lån. Ordna har 19 stycken partners, där samtliga ger ut privatlån.

Båda låneförmedlarna har flera lånevillkor som är identiska. Du kan bli beviljad lån via Ordna om du saknar en fast anställning, har betalningsanmärkningar, på ett belopp på 10 000600 000 kr och med en längsta löptid på 20 år. Du kan bli beviljad lån via Likvidum om du saknar en fast tjänst, har betalningsanmärkningar, på ett belopp på 10 000600 000 kr och med en längsta löptid på 15 år.

Ordna har däremot fått ett betydligt högre betyg av Lånea för sin kundservice, än vad Likvidum har. Ordnas kundservice kan nås både via telefon, chatt och mejl, samt har öppet alla dagar i veckan. Du kan inte nå Likvidum på helger och inte heller via en chatt på deras hemsida.

Innan du jämför lån hos Ordna

Innan du påbörjar en lånejämförelse hos Ordna bör du beakta detta:

 • Dubbelkolla att du uppfyller Ordnas krav. Uppfyller du inte Ordnas grundkrav har du ingen möjlighet att bli beviljad deras lån.
 • Se till att de erbjuder det lånebelopp du är ute efter. Ordna erbjuder lånebelopp från 10 000 till 600 000 kronor. Många låneförmedlare har dessutom filter för vilka låneansökningar som skickas vidare till deras samarbetspartners. Dessa filter baseras i regel på vilket lånebelopp ansökan gäller samt låntagarens kreditvärdighet. Det kan innebära att låneansökningar på framförallt små belopp aldrig når vissa långivare. Behöver du bara låna en liten summa pengar kan du därför undvika Ordna eller en annan låneförmedlare och istället ansöka direkt hos en enskild långivare.
 • Undersök om du har möjlighet att ansöka med en medsökande. Ordna tillåter att du ansöker om lån hos dem tillsammans med en medsökande. Att låna pengar med en medsökande innebär normalt sett högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor än annars. Har du möjlighet att lägga till en medsökande kan det således vara en bra idé. En eventuell medsökande får ett lika stort betalningsansvar för lånet som den andre låntagaren.
 • Dubbelkolla om din nuvarande årsinkomst matchar din deklarerade inkomst. Flera av Ordnas anslutna långivare jämför den inkomst du anger i deras låneformulär med din taxerade inkomst. Om en långivare hittar avvikelser begär denne ofta ut kompletteringar, som till exempel lönespecifikationer, arbetsgivarintyg eller anställningsavtal, för att verifiera din inkomst. När din nuvarande inkomst är högre än din deklarerade inkomst bör du således vara förberedd på att kompletteringar kommer att efterfrågas.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med den månadskostnad som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om lån via Ordna

Så här gör du för att ansöka om lån via Ordna online:

 1. Gå till Ordnas ansökningsformulär på deras hemsida.

 2. Fyll i hur mycket du önskar att lån och återbetalningstid för lånet.

 3. Ange dina personuppgifter.

 4. Signera din låneansökan med BankID.

 5. Invänta lånebesked från samtliga långivare (tar ungefär ett dygn).

 6. Jämför de lån du beviljats och välj lånet med bäst villkor.

 7. Signera skuldebrevet med BankID och invänta utbetalning av lånet.

Ordna har en smidig ansökningsprocess. Det tar endast några minuter att fylla i deras låneansökan.

Så har vi betygsatt Ordna

Ordna tillhör kategorin låneförmedlare. Vi på Lånea har baserat deras betyg på 51 referenspunkter relaterade till lånekostnad, förmedling av privatlån, förmedling av SMS lån (snabblån), beviljandegrad, kundnöjdhet och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av svenska låneförmedlare som erbjuder privatlån och SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Ordna enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av privatlån: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundnöjdhet: står för 10 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Ordna exempel lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Lånea har vid betygssättningen också tagit hänsyn till hur många långivare och banker Ordna samarbetar med och vilka lånevillkor varje enskild långivare och bank erbjuder.

Därtill har vi utvärderat Ordnas dokumenterade, eller utifrån krav och villkor uppskattade, beviljandegrad. Bedömningen av kundnöjdhet baserar Lånea på externa källor som uppdateras regelbundet. Slutligen har vi utvärderat låneförmedlarens öppettider och möjligheterna att kontakta Ordna för personlig kundservice.

Läs av fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Erbjuder Ordna SMS lån (snabblån)?

Nej, till skillnad från många andra låneförmedlare samarbetar Ordna inte med långivare som erbjuder SMS lån. Ordna samarbetar endast med långivare som erbjuder privatlån (19 stycken).

Erbjuder Ordna en trygghetsförsäkring?

Nej, Ordna erbjuder inte en trygghetsförsäkring. Om det är viktigt för dig att vara försäkrad bör du vända dig till en annan låneförmedlare än Ordna.

Är det säkert att låna pengar via Ordna?

Ja, det är säkert för dig att låna pengar via Ordna. Ordna har tillstånd av Finansinspektionen för att få förmedla konsumentkrediter via de svenska långivare de samarbetar med. Bolaget står även under regelbunden tillsyn av Finansinspektionen.

Erbjuder Ordna privatlån?

Ja, du kan ansöka om privatlån via Ordna (endast privatlån). Ordna samarbetar i dagsläget med 19 stycken långivare som erbjuder privatlån. Majoriteten av dessa lån har en hög beviljandegrad.

Vilken ränta har Ordna?

De lån som förmedlas via Ordna har ett räntespann på 3,95–24,99 % och en representativ ränta (den ränta en stor del av låntagarna har) på 5,37 %. Den ränta du blir erbjuden via Ordna är alltid individuell och baseras på din kreditvärdighet, vilket belopp du ansöker om och din betalningsförmåga.

Detaljerad information om Ordna

Information om Ordna
Anslutna långivare
19 st
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.6 / 5 Trust pilot score 4.6 / 5
(1654 omdömen)
Krav hos Ordna
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
De måste vara minst 6 månader gamla, vara skuldfri från kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
Ålderskrav
20 - 78 år
Inkomstkrav
8 333 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Ordna
Ränta
3,95 - 24,99 %
Effektiv ränta
5,5 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Ordna
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 5,37 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 079 kr och effektiv ränta på 5,5 %. Totalt att betala blir 129 755 kr.