Sidan innehåller annonser
Lånea låneskolan

Skuldfinansieringslån: Finansiera Skulder, med & utan säkerhet

Hos oss på Lånea hittar du alla alternativ för dig som behöver hjälp med skuldfinansieringslån. Här listar vi alla långivare som erbjuder skuldfinansiering både med och utan säkerhet.

  • Skuldfinansieringslån på upp till 600 000 kr utan säkerhet.
  • Ränta mellan 2,95 – 29,95 %.
  • Skuldfinansiering även för privatpersoner med Kronofogdeskulder.
  • Möjlighet att låna med bostaden som säkerhet.

Vad är ett skuldfinansieringslån?

Ett skuldfinansieringslån är ett lån som kan tas för att betala av befintliga lån och krediter. Genom ett skuldfinansieringslån kan man ofta sänka sin månadskostnad och få bättre lånevillkor. Skuldfinansieringslån erbjuds både med och utan säkerhet beroende på vilken långivare man vänder sig till.

Vanliga frågor

Vad är skuldfinansiering?

Skuldfinansiering innebär att man betalar av befintliga lån och krediter med hjälp av ett samlingslån. Ofta kan man få bättre villkor och lägre ränta med ett skuldfinansieringslån. På så vis kan man sänka sin månadskostnad och förbättra sin kreditvärdighet.

Var kan man få hjälp med skuldfinansiering som privatperson?

Det finns flera alternativ till hjälp med skuldfinansiering för privatpersoner. Har man en bostad att använda som säkerhet kan man t.ex. ansöka om skuldfinansieringslån hos Marginalen Bank. Hos låneförmedlaren Sambla kan man istället ansöka om skuldfinansiering utan säkerhet.

Kan man få skuldfinansiering via Swedbank?

Ja, man kan få skuldfinansiering via Swedbank genom att ansöka om ett samlingslån. Vi på Lånea rekommenderar dock att istället ansöka om skuldfinansieringslån via en låneförmedlare. Då jämförs erbjudanden från olika långivare (inkl. Swedbank), vilket ökar chansen att hitta ett bra lån med låg ränta.

Vad kostar skuldfinansiering?

Att ansöka om skuldfinansiering är avgiftsfritt och kostar 0 kr hos de flesta långivare. Däremot tar Marginalen Bank ut en kredithanteringsavgift på 3 500 kr när du ansöker om omstartslån.

Går det ansöka om skuldfinansiering utan kreditvärdighet?

Ja, genom att ansöka om ett pantlån kan du ansöka fysiska ting som säkerhet för lånet. En aktör som erbjuder sådana pantlån i Sverige är Sefina Pantbank.

Är ett skuldfinansieringslån utan säkerhet?

Det finns långivare som erbjuder skuldfinansieringslån både med och utan säkerhet. Exempelvis erbjuder Marginalen Bank finansiering av skulder med bostaden som pant. Hos Sambla kan du däremot ansöka om skuldfinansiering utan säkerhet.

Vilka skulder kan man lösa med ett skuldfinansieringslån?

Hos de flesta långivare som erbjuder blancolån kan du få hjälp att lösa alla typer av skulder, lån och krediter förutom Kronofogdeskulder. Det finns också långivare som kan erbjuda hjälp med att lösa Kronofogdeskulder med ett saneringslån, t.ex. Nystart Finans och Svea Ekonomi.

Var kan jag hitta det bästa skuldfinansieringslånet med lägst ränta?

Har du en bostad att använda som säkerhet kan du hitta förmånliga lån med lägre ränta hos Marginalen Bank. Det bästa skuldfinansieringslånet utan säkerhet hittar du genom att ansöka via låneförmedlaren Sambla.

Går det att få ett skuldfinansieringslån med skulder hos Kronofogden?

Ja, det finns långivare som erbjuder skuldfinansieringslån och omstartslån med skulder hos Kronofogden, t.ex. Marginalen Bank och Svea Ekonomi. Hos storbanker som t.ex. Swedbank är det dock svårare att få hjälp med skuldfinansiering när man har skulder hos Kronofogden.

Om författaren

Oskar Sjögren

Uppdaterad: 29 mars, 2022