Lånea låneskolan
Sidan innehåller annonser

Skuldfinansieringslån: Finansiera Skulder, med & utan säkerhet

Finansiera befintliga skulder och få en lägre månadskostnad med ett skuldfinansieringslån. Genom en skuldfinansiering sänker du oftast din ränta, får färre antal administrativa avgifter, en högre kreditvärdighet och en mer städad privatekonomi. Detta gäller:

 • Skuldfinansiering även för privatpersoner med Kronofogdeskulder.
 • Skuldfinansieringslån på upp till 600 000 kr utan säkerhet.
 • Möjlighet att låna med bostaden som säkerhet.
 • Ränta mellan 2,95 – 29,95 %.
Visa översikt

Lendo: Bäst skuldfinansiering 2024

Lendo

Vårt betyg

4,7

Lånebelopp

10 000 - 600 000 kr


Låneperiod

1 - 20 år


Ränta

2,95 - 29,95 %

Ålderskrav

18 år

Gå till ansökan
 • Detaljer

 • För- och nackdelar

 • Vår motivering

Information om Lendo
Anslutna långivare
40 st
Utan UC
Nej
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.5 / 5 Trust pilot score 4.5 / 5
(2938 omdömen)
Krav och avgifter hos Lendo
Betalningsanmärkningar
×
Betalningsanmärkningar godkännes. Däremot rekommenderar vi annan aktör i dessa fall.
Accepteras
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
9 167 kr/mån
Lån som arbetslös
×
Chansen att bli beviljad ett lån utan anställning eller pension är mycket lägre än för ett snabblån.
Nej
Effektiv ränta
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
2,99 - 30+ %
Uppläggningsavgift
0 - 995 kr
Aviavgift
0 - 75 kr

Fördelar

 • Populärast låneförmedlare i Sverige
 • Svar från upp till 40 långivare
 • Pressa räntan från bankerna

Nackdelar

 • Många har redan ansökt hos Lendo och bör inte ansöka igen

Lendo är det bästa bästa lånet för skuldfinansiering 2024. De hjälper dig hämta in offerter på lån från upp till 40 st långivare och kan ge dig en relativt låg ränta eftersom medsökande kan inkluderas. Därmed är Lendos lån ypperligt för dig som har en partner att inkludera i en ansökan och genom detta ha optimala chanser att få till en så omfattande skuldfinansiering som möjligt.

Via Lendo går det att få lån på upp till 600 000 kr till en nominell ränta på 2,95 – 29,95 % med löptid på upp till 20 år.

I förhållande till skuldfinansieringslån från konkurrenter har du sannolikt bäst möjligheter för att samla befintliga lån via Lendo. Lånet är som klippt och skuret för dig som slippa ha flera dyra smålån och mindre skulder. Ha däremot i åtanke att om du har väldigt höga befintliga skulder kommer du så gott som aldrig beviljas lån utan lösenkrav. Pengarna du ansöker om via Lendo kommer alltså alltid vara öronmärkta för att betala av befintliga lån.

Lendos omdöme hos oss:

Vårt omdöme5/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad5/5
Utbetalning5/5
Kundservice5/5

Vad är ett skuldfinansieringslån?

Ett skuldfinansieringslån är ett lån som kan tas för att betala av befintliga lån och krediter. Genom ett skuldfinansieringslån kan man ofta sänka sin månadskostnad och få bättre lånevillkor. Skuldfinansieringslån erbjuds både med och utan säkerhet beroende på vilken långivare man vänder sig till.

Alternativt skuldfinansieringslån

Sambla

Sambla

Hos Sambla kan du få ett skuldfinansieringslån utan säkerhet för dig utan skulder hos Kronofogden. Din ansökan når ut till över 42 banker och långivare som får konkurrera om dig som kund genom att erbjuda lån med de bästa villkoren. Dessutom tas bara en kreditupplysning som alla aktörer får dela på.

Krav hos Sambla:

 • Låntagaren måste ha fyllt 18 år.
 • Månadsinkomsten måste överstiga 8 400 kr/mån före skatt.
 • Personen måste vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år.
 • Inga skulder hos Kronofogden de senaste 6 månaderna accepteras.

Andra långivare som erbjuder skuldfinansieringslån

Nstart

Nstart

Nstart kan hjälpa till med skuldfinansiering även för personer med betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. Hos Nstart finns möjlighet att få ett nystartslån mellan 30 000500 000 kr med en ränta på 17,827,95 %.

Krav hos Nstart:

 • Låntagare med skuld hos Kronofogden måste ha en medsökande.
 • Samtliga sökande måste vara mellan 1865 år.
 • Minst en av de sökande måste ha en fast anställning.
 • Den fast anställda måste ha 22 000 kr/mån före skatt.
 • Nstart har som krav att de löser alla befintliga lån åt dig.

Marginalen Bank

Marginalen Bank

Hos Marginalen Bank kan du ansöka om bolån från 25 000 kr och uppåt, även om du har betalningsanmärkningar. Du kan också ansöka om lån trots aktiv skuld hos kronofogden. Detta är möjligt genom att du använder din bostad som säkerhet för lånet, och du behöver ingen fast anställning för att kunna bli beviljad ett lån.

Krav hos Marginalen Bank:

 • Låntagaren måste vara minst 20 år gammal.
 • Bostad belånad till max 85 % av fastighetens totala värde som säkerhet.
 • Är man ensam sökande krävs en årsinkomst på 200 000 kr.
 • Har man en medsökande måste den totala årsinkomsten uppgå till 400 000 kr.
 • Finns Kronofogdeskulder måste dessa prioriteras.

Svea Ekonomi skuldfinansiering

Svea

Hos Svea Ekonomi kan du låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet. Du kan ansöka om skuldfinansieringslån på mellan 10 000200 000 kr, även om du t.ex. är sjukskriven eller pensionär och har skulder.

Krav hos Svea Ekonomi:

 • Din ålder måste vara mellan 18 och 75 år.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 180 000 kronor.
 • Din folkbokföringsadress ska vara i Sverige sedan minst 3 år tillbaka.
 • Beroende på hur mycket du behöver låna kan du behöva säkerhet för lånet.

Bluestep

Bluestep logo

Med hjälp av Bluestep kan du ta ett skuldfinansieringslån genom att pantsätta din bostad. Med bostaden som säkerhet kan Bluestep låna ut pengar även om du har betalningsanmärkningar och skulder sedan tidigare. Har du befintliga lån på bostaden har Bluestep som krav att du flyttar hela ditt bolån till dem.

Krav hos Bluestep:

 • Du måste vara över 18 år.
 • Har du befintligt bolån måste bostadens värde uppgå till minst 300 tkr med en belåningsgrad på max 85 %.
 • Betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden accepteras.
 • Inget krav på inkomst från fast anställning.

TIPS: Hur du bör resonera när du ansöker om skuldfinansiering

Skuldfinansiering sker oftast i flera steg

Har du mycket skulder sedan tidigare är det sällan du kan få ett skuldfinansieringslån som täcker alla lån och krediter på en gång. I många fall kan du behöva ansöka om att samla lån och krediter i flera omgångar innan du får ett lån som täcker det totala skuldbeloppet.

Därför kan det vara bra att acceptera ett erbjudande om lån, även om du inte blir beviljad ett tillräckligt högt belopp första gången. Börjar du med att lösa en del av dina skulder minskar det totala antalet lån och du kan sannolikt få bättre lånevillkor vid nästa omförhandling. En omförhandling bör ske ungefär var 4:e till 6:e månad.

Börja med de dyraste krediterna

För att minska din månadskostnad så mycket som möjligt redan från början kan det vara en god idé att lösa de dyraste lånen och krediterna. Ett skuldfinansieringslån med ränta på 10 % är bättre än fem krediter med genomsnittlig ränta på 20 %.

Vid en omförhandling kan du sedan ansöka om ett högre lånebelopp. Dessutom har du möjlighet att få ännu lägre ränta eftersom din kreditvärdighet sannolikt förbättrats till följd av skuldfinansieringen.

Långivaren har ofta lösenkrav för att bevilja skuldfinansiering

När du ansöker om ett lån för att lösa krediter är det vanligt att långivaren har ett så kallat lösenkrav för att bevilja lånet. Detta innebär att långivaren betalar av dina skulder direkt, utan att du som låntagare själv behöver kontakta de kreditinstitut du har lån hos.

Det enda du behöver göra är att uppge vilken bank lånet finns hos, kvarstående lånebelopp, OCR-nummer (lånenummer) samt bankgiro. Anledningen till att långivare har lösenkrav är att de vill försäkra sig om att lånet de beviljar inte bidrar till överskuldsättning, eftersom detta i slutändan bidrar till kreditförluster för dem själva.

Läs mer: Banker som hjälper skuldsatta.

Öka dina chanser att bli beviljad skuldfinansiering

 • Ansök tillsammans med någon annan: En medsökande kan öka dina chanser att beviljas skuldfinansiering väsentligt, särskilt om denne har god kreditvärdighet.
 • Välj lång återbetalningstid: En längre löptid innebär lägre månadskostnad, vilket i sin tur innebär att det är lättare att beviljas lån.
 • Avsluta vilande krediter: Har du krediter som inte används, t.ex. kreditkort, är det bra att avsluta dessa innan du skickar in din ansökan om skuldfinansiering.
 • Vänta tills UC-förfrågningar försvinner: Alltför många UC-förfrågningar kan bidra till att det är svårare att få lån från aktörer som använder UC. Därför är det bästa att vänta tills de försvinner helt, eller åtminstone tills de är äldre än 1 månad.
 • Se till att inte ha betalningsanmärkningar: En anmärkning finns kvar i registret i tre år efter att den är betald. Har du möjlighet att vänta tills den försvinner har du avsevärt bättre chans att beviljas skuldfinansiering.

Skuldfinansieringslån med och utan säkerhet

Du kan få ett skuldfinansieringslån både med och utan säkerhet. Flera långivare, t.ex. Marginalen Bank, kan erbjuda skuldfinansiering med bostaden som säkerhet. Äger du en bostad med låg eller obefintlig belåning har du möjlighet att pantsätta denna för att finansiera dina skulder.

Hos Sambla kan du istället ansöka om skuldfinansiering utan säkerhet. Ett skuldfinansieringslån utan pant är vanligtvis svårare att få, men via Sambla jämförs lån hos flera olika långivare som kan hjälpa personer med låg kreditvärdighet att betala av sina skulder.

Skuldfinansiering via Kronofogden

Utöver vanliga skuldfinansieringslån finns också möjligheten att få hjälp med skuldfinansiering via Kronofogden. Detta bör ses som en sista utväg för den som inte klarar av att betala av sina skulder på annat sätt och brukar kallas skuldsanering.

Skuldsanering innebär att Kronofogden upprättar en avbetalningsplan för de skulder som finns. Under flera års tid måste du då leva på existensminimum med löneutmätning för att betala av så mycket som möjligt på dina skulder. När denna period är över skrivs skulderna av och du kan betraktas som skuldfri.

Vår metod

För att kunna erbjuda en objektiv betygsättning av lån har Lånea samlat in data för 48 olika egenskaper för varje erbjudande. Fram tills idag har vi recenserat och betygsatt lån från totalt 54 långivare och sammanlagt analyserat 2 592 datapunkter. Av dessa är 10 relevanta som skuldfinansieringslån, vilket innebär att vi tagit hänsyn till 480 datapunkter i denna artikel.

Dessa datapunkter är egenskaper hos lån såsom exempelvis ränta, lånevillkor, krav, återbetalningstid, avgifter, beviljandegrad, kundservice, utbetalningsalternativ, svarstid och annat.

Läs vår fullständiga beskrivning av metod.

Vanliga frågor

Vad är skuldfinansiering?

Skuldfinansiering innebär att man betalar av befintliga lån och krediter med hjälp av ett samlingslån. Ofta kan man få bättre villkor och lägre ränta med ett skuldfinansieringslån. På så vis kan man sänka sin månadskostnad och förbättra sin kreditvärdighet.

Var kan man få hjälp med skuldfinansiering som privatperson?

Det finns flera alternativ till hjälp med skuldfinansiering för privatpersoner. Har man en bostad att använda som säkerhet kan man t.ex. ansöka om skuldfinansieringslån hos Marginalen Bank. Hos låneförmedlaren Sambla kan man istället ansöka om skuldfinansiering utan säkerhet.

Kan man få skuldfinansiering via Swedbank?

Ja, man kan få skuldfinansiering via Swedbank genom att ansöka om ett samlingslån. Vi på Lånea rekommenderar dock att istället ansöka om skuldfinansieringslån via en låneförmedlare. Då jämförs erbjudanden från olika långivare (inkl. Swedbank), vilket ökar chansen att hitta ett bra lån med låg ränta.

Vad kostar skuldfinansiering?

Att ansöka om skuldfinansiering är avgiftsfritt och kostar 0 kr hos de flesta långivare. Däremot tar Marginalen Bank ut en kredithanteringsavgift på 3 500 kr när du ansöker om omstartslån.

Går det ansöka om skuldfinansiering utan kreditvärdighet?

Ja, genom att ansöka om ett pantlån kan du ansöka fysiska ting som säkerhet för lånet. En aktör som erbjuder sådana pantlån i Sverige är Sefina Pantbank.

Är ett skuldfinansieringslån utan säkerhet?

Det finns långivare som erbjuder skuldfinansieringslån både med och utan säkerhet. Exempelvis erbjuder Marginalen Bank finansiering av skulder med bostaden som pant. Hos Sambla kan du däremot ansöka om skuldfinansiering utan säkerhet.

Vilka skulder kan man lösa med ett skuldfinansieringslån?

Hos de flesta långivare som erbjuder blancolån kan du få hjälp att lösa alla typer av skulder, lån och krediter förutom Kronofogdeskulder. Det finns också långivare som kan erbjuda hjälp med att lösa Kronofogdeskulder med ett saneringslån, t.ex. Nstart och Svea Ekonomi.

Var kan jag hitta det bästa skuldfinansieringslånet med lägst ränta?

Har du en bostad att använda som säkerhet kan du hitta förmånliga lån med lägre ränta hos Marginalen Bank. Det bästa skuldfinansieringslånet utan säkerhet hittar du genom att ansöka via låneförmedlaren Sambla.

Går det att få ett skuldfinansieringslån med skulder hos Kronofogden?

Ja, det finns långivare som erbjuder skuldfinansieringslån och omstartslån med skulder hos Kronofogden, t.ex. Marginalen Bank och Svea Ekonomi. Hos storbanker som t.ex. Swedbank är det dock svårare att få hjälp med skuldfinansiering när man har skulder hos Kronofogden.

Om författaren

Oskar Sjögren

Oskar Sjögren

Senast uppdaterad: 2024-05-23