Sidan innehåller annonser

Omdöme av Rocker lån: Läs Vår Recension (2023)

Rocker är en modern och innovativ långivare som potentiellt kan vara ett billigt lån. Ansökan är smidig och tar endast en minut. Däremot tar handläggningen tyvärr lite längre tid och det kan dröja ett par dagar tills du får pengar på kontot.

En stor fördel med Rocker är att deras kundtjänst är öppen dygnet runt, något som är unikt i branschen.

Läs hela recensionen

Rocker
 • Lånebelopp: 10 000 - 300 000 krFördel
 • Ränta: 3,45 - 25,95 %Fördel
 • Löptid: 3 - 12 år Fördel
Läs mer eller ansök på Rocker.com
Lånea cover

Vårt omdöme av Rocker: Ganska bra, 3.7/5

 • Lånekostnad: betyg 4/5.
 • Beviljandegrad: betyg 3/5.
 • Utbetalning: betyg 3/5.
 • Kundservice: betyg 5/5.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Rocker: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.7/5
Lånekostnad4/5
Beviljandegrad3/5
Utbetalning3/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Har ett brett räntespann som börjar på 3,45 % upp till 25,95 %. Dessutom är lånet helt gratis om det återbetalas inom 14 dagar.

Beviljandegrad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Kräver ofta kompletteringar, godkänner inte dig med betalningsanmärkningar och har generellt höga krav för lite större lån.

Utbetalning: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Erbjuder tyvärr inte direktutbetalning och har inte särskilt snabb handläggning av ansökningar.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Med en kundservice som har öppet dygnet runt är maxpoäng givet.

Vad är Rocker?

Rocker drivs och ägs av Rocker AB (tidigare Bynk AB), och grundades 2016. Bynk var tidigare samlingsnamnet för alla deras tjänster – du kanske hört uttrycket “att bynka” i någon reklam förut.

Däremot bytte i stort sett alla deras produkter namn till Rocker i början av 2020.

Rocker i korthet

 • Rocker är en seriös kreditgivare som erbjuder lån upp till 300 000 kr med ränta från 3,45 %,
 • Ger ut det mest flexibla privatlånet i Sverige – enkelt att ändra månadsbetalning, höja upp och pausa betalning.
 • Har starka och seriösa ägare som t ex Schibstedt, vilka även äger Lendo, Compricer med flera.

Rocker erbjuder i huvudsak två produkter idag: privatlån och samlingslån. Privatlånet är potentiellt billigt eftersom de har en relativt låg frånränta. Däremot är det endast de riktigt kreditvärdiga kunderna som beviljas de lägsta räntorna.

När du samlar dina lån genom Rocker gäller samma sak – du bör ha en hög kreditvärdighet för att få goda villkor.

 • Är ett innovativt fintechbolag med duktiga ägare
 • Erbjuder allt från ganska stora till väldigt små lån
 • Dina tjänster hos Rocker hanteras enkelt med Rockerappen

 

Läs mer på Rocker.com

 

Hur fungerar ett Rocker lån?

Rocker är kreditgivare för lån utan säkerhet, till vardags kallat privatlån eller blancolån. Det går att få i spannet 10 000300 000 kr med en återbetalningstid från 3 år upp till 12 år. Deras lån är individuellt och kan inte sökas tillsammans med en medlåntagare.

Utöver ränta tillkommer inga dolda avgifter förutom deras uppläggningsavgift på 398 kr, samt en utökningsavgift på 398 kr om du vill höja upp lånet vid ett senare tillfälle.

Ränta hos Rocker

Räntan hos Rocker sätts individuellt och ligger för närvarande i spannet 3,45 % till 25,95 %.

Kostnadsfritt i 14 dagar

En stor fördel med Rocker är att alla deras lån är helt kostnadsfria om de återbetalas inom 14 dagar. Om du exempelvis lånar 20 000 kr och betalar tillbaka hela beloppet efter 10 dagar blir det i praktiken ett lån utan ränta och avgifter.

Samla lån med Rocker

Rocker bank erbjuder möjligheten att samla befintliga lån. Men vad innebär det egentligen? Jo, när en långivare samlar dina lån görs det mot villkoret att pengarna används för att betala av dina andra lån.

Genom en lösenfullmakt får kreditgivaren rätt att göra utbetalningar direkt till bankerna där lånen ska lösas. På så sätt ökar inte din totala skuld, utan endast vem du är skyldig pengar ändras.

Det medför den stora fördelen att du kan beviljas betydligt högre lånebelopp till väsentligt mycket lägre ränta. Det är nämligen mycket mindre risk för långivaren att bevilja lån med lösenfullmakt än utan.

Unika fördelar med ett banklån från Rocker

Rocker har jobbat hårt med att fram smarta funktioner som ger dig verktygen att kontrollera din egen privatekonomi.Genom Rocker appen kan du bland annat:

 • Ändra din månadskostnad hur du vill (ändra återbetalningstid)
 • Pausa alla betalningar upp till 4 månader per år
 • Utöka ditt lån (tidigast efter 2 månader med nytt lån)

Rockers krav

Även om Rockers grundkrav är förhållandevis låga är det osannolikt att du beviljas ett högt belopp till låg ränta om du inte har en god privatekonomi. Därför rekommenderar vi att du med råge uppfyller kraven, annars är det troligtvis bättre att ansöka via en låneförmedlare.

Rocker har dessa krav:

 • Du är mellan 20 och 70 år gammal
 • Du har en deklarerad inkomst på minst 120 tkr föregående år
 • Du är utan betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden
 • Du måste ha en regelbunden inkomst (ej CSN)
 • Ha ett giltigt mobilt BankID

Anställningsformer och kompletteringar

De har även vissa krav på vad du har för typ av inkomst. De tillåter endast inkomst från något av följande:

 • Fast anställning
 • Eget företag
 • Förtidspension
 • Ålderspension

Ha i åtanke att de ofta begär så kallade kompletteringar. Det innebär att de kan villkora lånets beviljande mot att du mailar in t.ex. lönespecifikationer, arbetsgivarintyg, resultat- och balansräkning för ditt företag, utbetalningsintyg för pension och/eller ID-kopia.

 

Kreditbedömning

Rocker har en relativt ordinär kreditbedömningsprocess som är inte speciellt anmärkningsvärd. Något som däremot skiljer sig är att de gör kreditupplysningar både med UC och Bisnode vid varje ansökan.

Detta har inte på något sätt en större inverkan på din kreditvärdighet än enbart hos UC, men det är ett sällsynt arbetssätt bland långivarna. Utöver det har de flera arbetsrutiner som liknar traditionella banker och långivare:

 • Ger de endast svar under normala kontorstider på bankdagar
 • Har ingen automatiserad kreditvärdering, allt görs manuellt med lånehandläggare
 • Har normalt 1-2 dagars handläggningstid

De moderna aktörerna har idag ofta automatiska svar på många ansökningar och erbjuder ofta svar inom högst 2 timmar under kontorstid.

Så fungerar Rockers kreditbedömning

Rocker har sina egna verktyg för att kreditbedöma sina kunder, de flesta banker har sina egna modeller och så kallad scoring för sina kunder.

Till grund för sin analys använder de likt många andra en analys som kallas för KALP (Kvar-att-leva-på).

Något som däremot sticker ut är att de visar din individuella siffra i Rockerappen. Där förklaras även delvis vad de baserar sin bedömning på och vad du kan göra för att förbättra ditt kreditbetyg.

Utbetalning från Rocker

Rockers process för utbetalning kan inte anses vara speciellt snabb. Som beskrivet i föregående avsnitt dröjer handläggningen av din ansökan beroende på deras belastning.

Själva utbetalningen (överföringen till ditt konto) tar sedan alltid ytterligare en bankdag – de erbjuder ingen form av direktutbetalning.

Nackdelen är såklart att du måste ha lite mer framförhållning innan du ska använda pengarna. Fördelen är att du får mer tid att fundera igenom beslut.

Dessutom hinner banken noga kontrollera att utbetalningen är begärd av behörig person. Därigenom minimeras risken för bedrägerier och ID-kapningar.

Så ansöker du om ett privatlån från Rocker

Att ansöka om ett lån från Rocker är väldigt okomplicerat och tar endast en minut eller två. Ha dock i bakhuvudet att de föredrar kunder med en väldigt städad ekonomi.

Har du i närtid lånat mer än vanligt eller haft inkomstglapp är det troligtvis en klokare idé att ansöka via en förmedlare istället.

Innan du ansöker bör du oavsett stämma av att du uppfyller deras grundkrav. Är dessa inga konstigheter görs ansökan genom att:

 1. Ange önskat lånebelopp och återbetalningstid.

 2. Välj även om du vill använda deras lån för att lösa befintliga lån. Det är viktigt att du kryssar i detta alternativ om så är fallet eftersom dina chanser att beviljas en låg ränta blir betydligt högre.

 3. Klicka på “Ansök nu – svar direkt” och fyll i din kontaktinformation

 4. Klicka på “Ansök nu – svar direkt” igen och signera med BankID.

Därefter är det bara att invänta svar från Rocker. Du kommer alltid få svar inom två bankdagar, ofta dröjer det runt 24 timmar innan svaret kommer.

Exempel på bra alternativ till Rocker

Om du som sagt inte har extremt bra förutsättningar är det oftast bäst att ansöka via en jämförelsetjänst istället. Med extremt bra förutsättningar menas fast anställd med minst 30 tkr i månadsinkomst, max 3 UC-förfrågningar det senaste året, inga anmärkningar och få eller inga lån sedan tidigare.

Känner du inte igen dig i beskrivningen ovan har du sannolikt bättre chans till bra lånevillkor hos någon av förmedlarna nedan:

 • Sambla: enligt oss den bästa förmedlaren som jämför flest banker.
 • Enklare: en seriös låneförmedlare som jämför över 30 långivare.
 • Zmarta: en stabil aktör med goda kundrecensioner online.
 • Advisa: en av de äldsta aktörerna med många års erfarenhet.

Frågor och svar

Kan min ränta hos Rocker höjas?

Rocker har en rörlig ränta vilket innebär att den både kan höjas och sänkas. Däremot är det inget som görs efter tycke och smak från Rockers sida. Den enda anledningen till att räntan kan justeras är om det generella ränteläget på marknaden är blir högre eller lägre.

I och med att du kan utöka ditt lån hos Rocker kan räntan däremot i samband med detta ändras. Om du blir erbjuden en lägre ränta när lånet höjs upp är det såklart bra.

Om du istället erbjuds en högre ränta kan du helt enkelt avstå från att höja upp ditt lån. På så sätt kan du bibehålla din tidigare ränta.

Vad är skillnaden på Bynk och Rocker?

Tidigare så existerade endast Bynk. Däremot valde de att “branda om” 2020 där majoriteten av deras verksamhet bedrivs under namnet Rocker. Till en början valde de att behålla varumärket Bynk för sitt privatlån, men ändrade under 2021 till Rocker även för sitt lån.

Vad har Rocker för omdöme?

Många ställer sig frågan: “Är Rocker bra?”. I vår mening är det en bra långivare. Däremot har de fått en del kritik. Bland annat från Konsumentverket på grund av sin aggressiva marknadsföring, men även från kunder i form av recensioner på sajten Trustpilot.

I skrivande stund har de ett snittbetyg på

3,7/5
baserat på 799 omdömen hos Trustpilot. Detta är ett bra betyg och bättre än många, dock inte bäst.

Vilka ägare har Rocker?

Rocker har många ägare, bland annat mediajätten Schibstedt och investmentbolaget LMK Industri. Utöver det så äger grundare, anställda och så kallade affärsänglar (privata investerare) en stor del av Rocker.

Hur loggar man in på Rocker?

För att logga in på Rocker måste du ladda ner Rockerappen och logga in med BankID. Det finns tyvärr ingen möjlighet att logga in via Rocker.com för att hantera ditt lån.

Detaljerad information om Rocker

Information om Rocker
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
3.5 / 5 Trust pilot score 3.5 / 5
(1096 omdömen)
Krav hos Rocker
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Sökande med betalningsanmärkningar får automatiskt avslag.
Ålderskrav
20 - 70 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att låna hos Rocker behöver du inkomst från en anställning eller pension.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Rocker
Ränta
3,45 - 25,95 %
Effektiv ränta
2,05 - 22,02 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
398 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
4 st/år
Ansökan hos Rocker
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 8,95 % nominell ränta, 398 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 264 kr och effektiv ränta på 9,43 %. Totalt att betala blir 152 084 kr.