Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Online kredit

Med en online kredit kan du snabbt och smidigt låna som om du hade ett kreditkort online utan UC. Här på Lånea hittar du alla de bästa internet krediterna just nu.

  • 18 kreditgivare som erbjuder online kredit
  • Låna upp till 50 000 kronor
  • Flera krediter utan UC
  • 12 långivare med direkt utbetalning
EverydayPlus

Vem erbjuder bäst kredit online?

EverydayPlus är den kreditgivare som erbjuder den bästa onlinekrediten. Ansök om en kreditlina på 1000 – 25000 kr utan UC och få besked inom 24h.

Lägsta inkomst på 120 000 kr/år krävs.

Ansök nu!

Jämför kreditgivare som erbjuder kredit direkt online

Här nedan presenterar vi en lista över kreditgivare där du kan ansöka om kredit online istället för ett traditionellt lån. De flesta långivare tar ingen UC utan använder Creditsafe eller Bisnode.

Bakom knappen ”Mer info” hittar du ytterligare information om långivarna. Ansök om kredit genom att klicka på ”Gå till ansökan”.

Frågor & svar

Vad är skillnaden mellan onlinekredit och kontokredit?

Det är ingen skillnad alls mellan de båda. Det är helt enkelt två olika namn (synonymer) på vad som generellt även brukar kallas för kontokredit eller internet kredit.

Kan jag skaffa en online kredit utan UC?

Ja, det finns flera online krediter där man inte gör kreditbedömningen via UC. Förutom onlinekrediter finns det flera sätt du kan låna snabba pengar utan UC. SMS-lån och mindre privatlån är två exempel.

Samma sak gäller när du ska söka en kredit online. I de allra flesta fall tar man inte kreditupplysningen via UC utan använder sig istället av Creditsafe, Safenode eller Bisnode.

Vad är bäst - online kredit eller kreditkort?

Även fast en onlinekredit är som ett kreditkort online utan UC kan det skilja sig när det passar bäst med en kontokredit och med ett kreditkort.

  • Kreditkort: Du använder kortet att betala med och utnyttjar då krediten i små portioner. Den här metoden lämpar sig bäst för att låna små summor.
  • Online kredit: För att använda krediten tar du ut pengar till ditt bankkonto och använder sedan ditt vanliga debetkort att betala med. En onlinekredit är bättre för större summor.

Kan en kreditgivare neka mig att ta ut pengar efter att krediten är beviljad?

Ja, det kan faktiskt inträffa att du blir nekad uttag trots att du fått krediten beviljad. Detta eftersom flera långivare gör en ny kreditkoll när du ska ta ut pengar. Har dina förutsättningar försämrats kan du bli nekad.

En annan anledning för bankerna att reagera är om du inte sköter dina betalningar. Då kan du inte göra nya uttag och du riskerar även att din kredit dras in.

Kan jag få en online kredit trots betalningsanmärkningar?

Ja, vi samarbetar med flera kreditgivare som accepterar anmärkningar. Det är dock svårare att bli beviljad en onlinekredit om man har en anmärkning, och ofta får man en lägre kreditgräns än vad man annars hade fått.